din ce motiv ati divortat ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Ce ma sperie pe mine sunt nu atat cuplurile care divorteaza ci cele care raman impreuna cand nu mai e nimic decat:
- casa construita impreuna
- copilas atasat de amandoi
- gura lumii
- obisnuinta

nu vorbesc intre ei, nu au pasiuni comune, sunt rautaciosi unul cu altul.

....si stau impreuna
pentru ca: toti barbatii sunt la fel, poftim?????
Si ajung la peste 10 ani de casnicie, cand numai un soc ar putea sa-i mai faca sa divorteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

pitzinuca , multumesc pt compliment si tinerete fara batranete casniciei tale si celor ce trec prin conflicte impreuna !
si imi pare rau daca am rascolit amintiri dureroase fetelor care au ajuns la divort din motive serioase !

referitor la despartiri in cazul cuplurilor necasatorite , probabil ca e determinata si de schimbarile morale , care la randul lor sunt determinate de schimbarile sociale . adica emanciparea femeilor , care in societatile civilizate au o mare putere de decizie asupra vietii personale , fata de societatile sarace sau politic-extremiste , unde exista doar ca accesoriu al barbatului ,practic in lumea dezvoltata oamenii (independenti ) cauta relatii care sa le aduca fericirea , iar in restul lumii relatiile sunt un mijloc de asigurare a traiului , deci casatoria e mai "gandita' si necesara.
si probabil multe cupluri se leaga doar din motive circumstantiale , stiind ca nu mai e privita despartirea ca o tara sociala , si cand gasesc ceva mai interesant , formeaza alt cuplu .
in multe cupluri casatorite in care exista multa tensiune , aceasta se datoreaza modului "traditional' (superior) de comportament al barbatului fata de femeie (pana la exprimarea agresivitatii "naturale" ) si a modului modern de comportament al femeii -de egalitate in acte si decizii .
si asa se ajunge la singuratate in doi sau chin reciproc , iar membrii in cauza sunt de compatimit , pt ca uneori victima (intotdeauna e o victima) nu are alta solutie materiala sau uneori nu are constiinta existentei vreunei solutii din cauza unui atasament toxic de situatie. culmea culmilor , va dau ca ex o ruda de-a mea , femeie in varsta , ce locuieste la tara , care dupa decesul sotului betiv si agresiv , jeleste sincer pierderea lui !
o concluzie :dependenta si singuratatea sunt extrem de chinuitoare.
alta concluzie :cum amestecul socrilor (ce vom fi noi in viitor)in problemele de familie nu e bine venit , ramane sa ne educam si baietii si fetele in spirit modern ,si sa ii invatam sa se respecte reciproc (o multime de atitudini si comportamente nocive si/sau stupide sunt preluate inconstient din fam de origine si nu stiu daca se poate scapa de ele ).

numai ganduri bune !

Mergi la inceput