din ce motiv ati divortat ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Subiectul mi se pare bun si de actualitate. Propun sa fie extins si asupra cuplurilor necasatorite. Desi n-am divortat si nici nu mi-a trecut vreodata prin minte, totusi ma uimeste in mod neplacut frecventa crizelor prin care trec cuplurile din anturajul meu. M-am gandit de multe ori ca nimeni nu e ferit de asemenea riscuri.

Din cate am remarcat, majoritatea despartirilor au loc din superficialitatea cel putin a unuia dintre parteneri, incepand cu usurinta cu care s-au casatorit fara sa tina cont de nepotrivirea evidenta inca de la inceput. Mai ales femeile cred ca isi vor schimba partenerii, motiv pt. care accepta sa faca pasul desi barbatul ales are defecte evidente (violent, ursuz, zgarcit, egoist). Schimbarea nu se produce, defectele se accentueaza cu varsta, iar viata in doi devine insuportabila.
Ce a spus GGina este de multe ori motiv de divort.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

bautura, indiferenta fata de familie, maltratare psihica.
Astea au fost motivele mele.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

...si amestecul parintilor/socrilor in viata, casa si treburile cuplului.

Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

cred ca se despart cand dispare vointa de a face eforturile necesare pentru a continua. Sau cand eforturile sunt prea mari pentru ceea ce astepti sa se intample.

30s + Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Initial creeata de monixy
asa , ca o gluma , ati observat ca in povestile cu fat-frumos si ileana cosanzeana , fericirea e garantata de frumusetea ei , vitejia lui si bogatia ambilor (sau macar a lui)?

Pai in cazul meu el s-a dat prea viteaz, de aia. Si nici n-avea martoaga pe care s-o hraneasca cu jar, halal Fat Frumos.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:

asa , ca o gluma , ati observat ca in povestile cu fat-frumos si ileana cosanzeana , fericirea e garantata de frumusetea ei , vitejia lui si bogatia ambilor (sau macar a lui)?

ihi
de aia toate povestile se sfirsesc la nunta
pt. ca dupa aia incepe partea cu "nu s-ar mai povesti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by buli

quote:

ihi
de aia toate povestile se sfirsesc la nunta
pt. ca dupa aia incepe partea cu "nu s-ar mai povesti"

Si un banc:

ULTIMA SCRISOARE (DE DIVORT)
Draga sotule,

Iti scriu aceasta scrisoare deoarece vreau sa te parasesc pentru totdeauna. Am fost o sotie buna pentru tine (cred eu), timp de 7 ani si nu am nimic sa imi reprosez.
Ultimele doua saptamani au fost iadul pe pamant. Seful tau m-a sunat sa imi spuna ca ti-ai dat azi demisia, iar asta a fost picatura care a umplut paharul.
Saptamana trecuta, ai venit acasa si nu ai observat ca mi-am aranjat parul si unghiile, ti-am gatit mancarea ta preferata si am purtat chiar si o rochie de satin noua. Tu ai venit acasa si ai mancat in 2 minute, apoi ai mers direct la somn, dupa ce te-ai uitat la meci.
Nu imi mai spui ca ma iubesti, nu ma mai atingi... Ori ma inseli, ori nu ma mai iubesti, indiferent care din aceste doua lucruri s-au intamplat, PLEC.

P.S. Daca incerci sa ma gasesti, mai bine renunta. FRATELE tau si cu mine ne mutam impreuna in West Virginia ! Sa ai o viata minunata !

Fosta ta sotie

Draga fosta sotie,

Interesanta scrisoarea ta. E adevarat ca am fost casatoriti timp de 7 ani, insa faptul ca "ai fost o sotie buna" e mult prea departe de adevar.
Vizionez meciuri atat de mult fiindca m-am cam saturat sa ma tot cicalesti. Imi pare rau ca nu a mers.
Ba da, am observat ca te-ai tuns aproape zero saptamana trecuta, insa primul lucru care mi-a venit in minte a fost: "Arati ca un barbat!" Mama mi-a spus ca mai bine nu spun nimic decat sa spun ceva urat.
Cand mi-ai gatit "mancarea favorita", probabil ca m-ai confundat cu fratele meu, fiindca eu nu mai mananc porc de 7 ani. Am plecat direct la culcare dupa meci fiindca am vazut eticheta cu pretul care atarna inca pe rochia ta de satin noua. M-am intrebat daca a fost o coincidenta faptul ca fratele meu a imprumutat de la mine 50 $
dimineata, iar pretul rochiei tale de satin era 49.99$. Dupa toate astea, inca te mai iubeam si simteam ca pot face ceva ca sa mearga intre noi. Asa ca, atunci cand am descoperit ca am castigat la loto 10 milioane de dolari, mi-am dat demisia si am cumparat pentru noi doi 2 bilete in Jamaica. Dar cand am ajuns acasa, plecasesi. Cred ca totul se intampla cu un motiv pe lumea asta. Sper ca ai viata pe care ti-ai dorit-o mereu. Avocatul meu a spus ca, avand in vedere scrisoarea pe care mi-ai lasat-o, nu vei vedea un cent de la mine. Asa ca ai grija !

P.S. Nu stiu daca ti-am spus vreodata, insa Carl, fratele meu, a fost inainte Carla. Sper ca asta nu e o problema pentru tine.

Cu bine,
Ex-sotul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

quote:
Originally posted by monixy

am impresia ca e necesar sa explic motivatia postarii acestui topic : existand deja unul ce trateaza motivele pentru casatorie , i-am facut pereche , cu unul cu motive de divort , ca doar si sectiunea de forum este si pt cei ce au pereche si pt cei ce sunt singuri , nu-i asa?
plus ca mi se pare mie ca a se baza formarea unui cuplu , oficial, doar pe dragostea-pasiune , nu este o garantie de succes , cum fals poate parea cand toata lumea raspunde ca s-a casatorit din dragoste , iar marea majoritate a filmelor de dragoste (nu mai zic de telenovele ) , prezinta fericirea conjugala doar ca rezultat al "vazut , placut , iubit , luat" .
si ca sa revin la intrebarea topicului , eu am divortat pt ca in vartejul schimbarilor datorate maternitatii si somajului , nu mai reuseam sa ne toleram niste defecte si s-au acumulat tensiunile .
prietenele mele sunt maritate dar fiecare in parte a avut ganduri de divort , pe motive asemanatoare, plus discrepanta aparuta in timp intre nevoile unei varste relativ "necoapte " (ma refer la varsta psihologica) si cele ale maturitatii.
evident ca multe casnicii se destrama datorita infidelitatilor .
vroiam doar sa vorbim despre experientele fiecaruia , ca si la subiectul cu casatoria , nu doream show lacrimogen sau studiu de sociologia familiei si demografie .
singuri sau in echipa sentimentala , va doresc sa fiti fericiti !

nu e alessssssia. (monixy, asta a fost un compliment)

da, eu - noi, am avut ganduri de divortz. din nimicuri, superficialitate, nu ne simteam pe aceeasi lungime de unda, limbi complet diferite.
eu mai mult; nu realizam cat de importanta e dragostea, respectul, mi se parea ca eu le fac pe toate.
stiti cand mi-am dat seama ca il iubesc cu adevarat si ca merita sa pun ambele organe (recte inima si creierul)la bataie cu totul? cand mi-a iesit pe gura si am auzit-o amandoi, urmatoarea fraza: "nu mai vreau sa fiu cu tine!" si cand l-am vazut ducandu-se in camera si bagandu-se in pat, fara nicio vorba.
pana cand nu m-am auzit spunand asta nu mi-am dat seama cate prostii se pot spune la nervi - doar asa ca sa se termine, ce atata implicare?
de atunci ne intelegem minunat, sper sa fie forever!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pt ca ne-am indepartat incet, unul de celalalt, pt ca interesele sunt diferite, pe prim plan fiindu-mi fiica, el avand in prim plan cariera, pt ca amandoi suntem convinsi de adevarul propriu, pt ca ne-am dezamagit reciproc, pt ca suntem plini de orgolii si asteptari fara sa oferim nimic ... pt ca viata de familie a ajuns sa fie o convietuire dureroasa si tensionata.
Pt ca eu am alte asteptari de la un sot si mai ales de la un tata.
Pt ca meritam, eu si fie`mea, sa fim iubite si respectate.
Si chiar daca exista iubire, asta niciodata nu e de ajuns pt ca ceva sa si functioneze o eternitate ...

Si cam atat.

Daria & GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

daria

_

Babyblue va pupa pe toti!!

Sunt ceea ce sunt, ceea ce pot, ceea ce vreau! Nu incerca sa ma schimbi, doar tu vei avea de suferit! Nu pricep critica si am multe reactii pripite si deplasate. S-a inteles, da??:)))

Mergi la inceput