Juniori de iunie-iulie 2003 (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Fetele,

Felicitari Gaby - sa-ti traiasca printesa, sa creasca mare si sanatoasa si sa aiba parte de mult noroc.
Maadi - Uff, multa sanatate lui Calin, vad ca ati avut ghinion. Nici Irina n-a fost la circ saptamana trecuta, a fost putin deranjata la stomac si a stat acasa, in schimb a fost la petrecerea de Hallowen costumata in fantoma , destul de dragutz , i-a placut. Azi se imbracau din nou in costume ca ii filmeaza. Irina nu vrea sa mearga in excursie, desi la inceput zicea ca da, dupa ce a vorbit cu Elisa - prietena ei care nu merge, s-a razgandit.

Eu i-am dat Irinei Bronhovaxom, asta iarna o cura de 3 luni cate 10 pastile pe luna - n-a avut cine stie ce efect si acum incepand din septembrie inca o cura. De data asta se simte n-a mai racit grav copilu' de cand a inceput gradi (de fapt am inteles ca aceste imunostimulatoare incep sa-si vada efectele la a doua sau la a treia cura).

Pa Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

desi m-am tot invirtit pe aici in ultimele 2 saptamini, nu stiu de ce n-am prea avut tragere de inima sa scriu...cred ca m-am levenit .

Gabi - felicitari, sa-ti traiasca fotomodela si sa fiti sanatosi si fericiti toti 4!

Magda - ce mai faceti, cum ii mai merge lui Alex la gradi?

Marta - super tare, unde ati fost?

Noi sintem bine, Fred a avut un episod de tuse cind m-am intors eu din Austria, i-am dat Humex la indicatiile doctoritei si Sinupret dupa capul meu, si i-a trecut dupa o saptamina, noroc ca n-a avut febra. Dupa ce i-a trecut lui, a inceput Luca sa tuseasca, asa ca le-a luat si el, acum sintem bine cu totii...pina data viitoare. Ma mir permanent ce repede trece timpul chiar si atunci cind nu faci nimic (ca mine ) si ce mare s-a facut deja bebeul mic - inca nu sta in fund, dar se intoarce non-stop de pe o parte pe alta, nu mai are stare niciunde, se ridica in 4 labe si apoi incepe sa se balanseze ca nu mai stie ce sa faca mai departe, ride in hohote mai ales daca vorbeste Luca cu el, iar Luca e "revoltat" ptr ca "bebelanul asta ride fara motiv"...

va mai scriu acum ca mi-a revenit cheful, pup u si multa sanatate tuturor copiilor,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetelor,

Gaby - sa va traiasca fata, sa fiti sanatosi cu totii!

Maadi - sanatate lui Calin, stiu ce inseamna mononucleoza, nepoata mea a facut-o acum vreo 2 ani si stiu cat au tras. In cazuri de-astea mi se pare OK Isoprinosine-ul, mononucleoza slabeste f. tare sistemul imunitar, dar la noi, dupa o otita (prima in 4 ani jumate aproape) mi s-a parut prea mult.

Mariucai nu i-am dat pana la urma decat Sinupret si, dupa ce m-am consultat cu pediatra ei, am inceput de ieri o cura cu Bronchovaxom. E primul an ii care ii dau imunostimulatoare, anul trecut s-a descurcat pe cont propriu si eu zic ca n-a fost chiar asa de rau, dar acum mi-era teama ca ma ia si pediatra la rost ca aia nu-i dau, ailalta nu cred ca e cazul, mi-era ca ma intreaba "atunci la ce mai veniti la mine, dna?".

Acum e bine, saptamana asta a stat acasa, in vacanta, si s-a ingrasat cu 1 kg pe putin, dupa ce de la inceperea gradinitei cred ca slabise vreo 2. Am ajuns la concluzia ca indiferent ce-mi spun ea sau educatoarele, fie-mea nu prea mananca la gradi, asa ca o sa insistam acasa cu mancarea, ca ne ajunge pitica lui Gaby din urma.

Acum am alta problema, vorbeam si cu Bobi, cred ca voi merge la psiholog pana la urma, ca nu stiu ce sa mai fac.
Mariuca intai n-a mai vrut la gradinita - ma intreba zi de zi daca vine bona s-o ia, cu plansete si circ cum n-a facut niciodata.
Acum ma intreaba de nu stiu cate ori pe zi daca ma intorc de la servici. I-am spus, mai in gluma, mai in serios, ca ma intorc, ca n-am unde sa ma duc, apoi serios ca da, mami vine mereu acasa, si ea completeaza: la ora potrivita. Aseara dupa ce-i spusesem iar ca vin inapoi de la servici, a facut iar o criza cand n-am vrut sa mai repet la infinit acelasi lucru, iar cand m-am rastit un pic la ea si am intrebat-o de ce face lucrurile astea mi-a spus ca-i este frica ca nu ma mai intorc de la serviciu . Am intrebat-o daca i-a spus cineva asta si mi-a raspuns ca nu, ea singura si-a spus.
Va mai confruntati vreuna cu asa o situatie, sau chiar e cazul sa mergem la psiholog?

Cu celelalte probleme inca n-am terminat, o sa mai am de tras o perioada, dar sper sa ma linistesc si eu. V-am spus doar ca sa stiti ca sint cu ochii pe voi, chiar daca scriu mai rar.

Va pup pe toate si va doresc un w-e frumos (al meu o sa fie linistit, pt ca maine Mariuca merge cu tati in vizita la bunici, iar eu voi ramane o zi singura acasa, sa ma linistesc cu capul).

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Maadi, imi pare rau ca iar ati avut probleme. Dupa ce am citit ce ai postat tu am cautat info despre mononucleoza dar nu reiesea de nicaieri ca ar da complicatii asa nasoale... Pare foarte interesanta excursia la salina, sper sa reusiti sa ajungeti :).

Andra, bine ai revenit. Cand te intorci la birou? Stiu ca data trecuta ai revenit destul de repede...

Noi nu am avut petrecere de Halloween dar nu pot sa spun ca regret. Nu prea sunt eu de acord cu sarbatorile astea importate de la americani, in principal asta si Sf. Valentin. Asa oi fi eu, mai de moda veche - oricum sunt constienta ca nu o voi putea feri mereu, dar macar sa limitez expunerea.

I-am facut si eu pana la urma vaccinul antigripal, la recomandarea pediatrei.

Azi am fost cu o mamica de la gradinita si cu una dintre doamnele educatoare sa mai cumparam cate ceva, jucarii si niste mobila de la IKEA. Poate ca nu am mai fost eu de mult prin magazine, dar chiar mi s-a parut ca se gasesc mai multe jucarii interesante decat in alte ocazii, din astea de constructie, puzzle-uri diverse etc. Imi venea sa iau tot raionul :). Dar m-am limitat numai la vreo doua pe care le dau de Craciun - cred ca deja am terminat cu cadourile, tinand cont ce le-am mai adus si de prin strainatate si inca nu le-am dat, incep sa cred ca deja sunt prea multe.

E o nebunie la noi acasa cu fetele. Aseara au avut si niste prieteni in vizita si au intors totul cu fundul in sus. Dar eu am fost incantata ca vreme de vreo 3 ore nu am stiut de ei si nu am auzit eternul "mami, imi dai niste desene?" . Zau ca ma arat disponibila sa ne jucam impreuna, incerc sa ma ocup cat mai putin de altele prin casa si cat mai mult de ele, dar de multe ori Stefania pur si simplu nu vrea, probabil s-a si plictisit de jucariile pe care le are - si nu mi se pare o solutie sa ii cumpar zilnic ceva nou. Numai cu desenul si pictura am succes mereu.

Este un subiect foarte interesant la Cabinetul PSI despre cum se mai joaca astazi copiii. Ma uitam pe acolo si realizam ca e foarte adevarat, noi, copii fiind, colaboram mult mai mult in joc, interactionam, improvizam, socializam, fata de generatia lor care are mai totul de-a gata. Mi-am adus aminte si de niste jocuri de pe atunci, uitate, bune de pus in practica atunci cand or mai creste copiii...

Vreau sa ma duc cu ea la un spectacol de balet, am intrebat-o si pe profesoara si mi-a spus ca pot incerca, ea fiind o fata desteapta . Asa ca astept pe la sfarsitul lui noiembrie Frumoasa din padurea adormita si Cenusareasa. Tare sunt curioasa ce reactii va avea.

Va doresc tuturor un sfarsit de saptamana cat mai linistit si fara raceli :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

neata, fetelor!

gabi, sa iti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de o viata luuunga si frumoasa alaturi de copii,nepoti,...stranepoti!
chiar mai zilele trecute vorbeam cu razvan si el a zis ca nu vrea sa imbatraneasca,sa fie bolnav si neputincios, el vrea sa moara mai tanar!eu nu, eu vreau sa imi vad si stranepotii! eu vreau sa ajung o batranica haioasa si in putere si sa alerg de la un copil la altul! oare care mi-o fi totusi soarta?!

alexandra mea este o scumpa si jumatate.din pacate in ultima saptamana cel putin am vazut-o foarte putin din cauza faptului ca mi-am petrecut la birou mai mult timp decat era normal! dar tot am avut vreme de povestile dinainte de culcare si de putina dragaleala dimineata si seara. am tras o mica sperietura pt ca tusea cam urat si de mult timp, am fost la medic si a spus ca nu se aude nimic la plamani. suntem Eurespal.

noi plecam maine la viena in vacanta. avand in vedere ca e prima oara, sunt deschisa la sugestii/sfaturi/indemnuri!(andra, poate imi spui mai multe, ca de-abia te-ai intors!)

va pup cu drag!

Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Kehleyr - la birou nu stiu cind ma intorc, la ce dispozitie am acum imi vine sa zic "niciodata"; voi incepe insa sa lucrez de acasa din ianuarie...bleah!!!
Apropo de observatia ta cu jucariile: si eu am aceeasi impresie, tin minte cind am fost prima data in Austria intr-un magazin mare de jucarii, mi se parea fantastic, si era acum 4 ani pe vremea asta, acum insa multe lucruri le gasesti si la noi, chiar daca preturile sint inca mai mari decit pe-acolo. In acelasi sens: ati vazut la quele ce jucarii minunate au? pe mine m-au uimit. Apoi, saptamina asta am gasit la Selgros o jucarie de la Fischer price in limba romana, vad ca sint 3 jucarii "experimentale" as zice, am luat un telefon mobil care afiseaza si spune in romana alfabetul, cifrele pina la 10 si pune niste melodii, in plus ii invata pe copii niste formule uzuale ptr vorbit la telefon "e ptr tine", "la revedere" bla-bla. Desi costa aproape 20 de euro , eu zic ca merita investitia ca-l va folosi si Luca ptr ca in ultima vreme ma bate la cap sa-l invat diverse litere, si Fred care va apasa pe butoane bucuros ca vorbesc, lumineaza si cinta.
Si tot la capitolul jucarii interesante: singura pe care i-am luat-o lui Luca de la Viena (si am regasit-o acum in Selgros ) e un gen de Lego, e cu ferestruici, ptr fiecare zi a lunii decembrie se deschide o ferestruica si apare astfel cite o parte, la final se formeaza o scena de Craciun din toate cele "descoperite" pina atunci, cu Mosul si diverse animalute in padure, erau mai multe variante (acasa, in oras, ptr fetite), eu am de gind sa i-o dau lui Luca de Mos Niculae ca atunci sa poata desface mai multe ca stiu ca va fi tentat, apoi vom deschide zilnic ferestruicile...Trebuie sa recunosc ca e o jucarie-alint, aveam in copilarie niste prieteni de familie cu matusa in Italia, si primisera de un Craciun o chestie de-asta cu ferestruici (cu ciocolata ), si au atirnat-o pe usa camerei lor, o vedeam de cite ori mergeam la ei si jinduiam dupa asa ceva, asa ca...nu m-am putut abtine

Madic - daca ma gindesc bine noi ne-am confruntat cu o problema asemanatoare anul trecut cu Luca, care dupa primele 2 saptamini de gradi nu mai zicea nimic cind plecam, apoi dupa vacanta de iarna a inceput o jelanie zilnica pe tema asta, care nu s-a sfirsit pina la finalul anului, uneori era mai bine, alteori de cum se trezea intreba "azi ma duci la gradi, dar eu nu vreau sa merg la gradi" si jelania se relua la cote maxime acolo . Eu am pus-o atunci pe seama fratiorului nou care se profila la orizont,noi i-am spus de Craciun ca va avea asa ceva, dar nu stiu nici acum daca asta a fost sau doar perioada mare in care a stat din nou acasa cu noi. Gindeste-te si tu daca au existat ceva probleme in familie care au ajuns la urechile ei, si cine stie cum le-a interpretat, desi nu stiu cum se poate rezolva decit in timp si cu multa rabdare. Poate un psiholog e o solutie buna daca sitatia persista si ti se pare ingrijoratoare, daca nu e doar o toana de moment, desi cred ca o cunosti destul de bine pe domnisoara cit sa nu-ti faci tu griji din nimic.

Acum, apropo de vaccinuri: o colega de birou mi-a zis ca i-a facut baietelului ei un vaccin anti-pneumonie, mi-a zis ca are nu-stiu-cite tulpini de pneumonie si se poate face de la 2 ani, voi ati auzit de el, ati facut careva copiilor? Aaa, si o curiozitate: fetitelor le faceti vaccinul ptr prevenirea cancerului de col?

Last but not least: are cineva de imprumut un tarc, ptr citeva luni?

pup u,
Andra

Amik - acum am citit postul tau, si cum "arde" m-am gindit sa-ti scriu repede ceva. Daca mergeti cu masina va descurcati voi sa ajungeti, daca sinteti cu avionul, exista un tren special CAT care va duce de la aeroport la metrou, iar apoi cu metroul puteti ajunge cam oriunde vreti, noi in juma de ora am ajuns, schimbind 2 metrouri. Cautati sa luati la voi un ghid despre Viena cu harta orasului si metroului, eu am avut Viena Top10, e mic si usor de carat in geanta. La metro dupa ce te lamuresti care linie iti trebuie, te uiti dupa culori (fiecare tronson e alta culoare) si te descurci usor, peste tot au sageti care iti indica incotro e culoarea ta. Trecerile intre tronsoane sint pe verticala, si peste tot au scari rulante si lifturi, nu mergi prin tunele lungi ca la noi, doar urci sau cobori in acelasi loc. Si daca mergeti cu masina, mai bine o lasati in parcarea hotelului si umblati cu metroul ca e mai ieftin si mai simplu. Un abonament pe toate liniile de transport din oras pe o saptamina costa 14 euro (si 13 si putin ptr 3 zile), trenul de la aeroport la metrou e 16 euro dus-intors. In principiu gasesti in centru la Stephanplatz cam toate magazinele interesante (2 H&M, Zara, Pimkie, Humanic, Salamander, Moonsoon&Accesorize etc), dar ptr shopping de neuitat va puteti aloca o zi si niste incaltari fr comode si mergeti in SCS (shopping center sud) unde exista o serie de magazine mari de electronice Saturn, Mediamarkt, ptr copii minunatul Toys'r'us, un Erotic Market si altele, plus un mare mall, dar mare rau, cu Ikea, C&A (haine misto mai ales de copii si mai ieftine decit la H&M) si cam tot ce-ti trece prin minte, cind ajungi e bine sa-ti iei o harta a mall-ului si sa-ti stabilesti niste obiective, ca pe tot nu-l poti vedea oricum, a fost prea mult chiar si ptr mine ; exista o harta si pe site, ca sa-ti poti face o idee (45 si 55 sint Zara si H&M ). Linga intrarea la Ikea au niste cabine unde iti poti lasa pungile cit mai colinzi pe acolo, bagi 2 euro si iei cheia, apoi la plecare iti recuperezi pungile, cred ca e deschis zilnic pina la 18:00, dar joia e pina la 21:00 .Daca nu sinteti cu masina, exista un autobuz Ikea care va duce gratis acolo, se ia de linga Opera si merge direct, apoi la intoarcere trebuie sa aveti grija sa cumparati ceva de la ei din magazin si sa cereti bilet ptr autobuz (lucru pe care noi nu l-am stiut, evident, decit dupa ce am ramas la ora 9 cu pungile pe linga el ). Oricum va sfatuiesc sa va puneti pe fundul valizei 1-2 genti incapatoare goale, sa la luati cit mai putine haine de acasa si mai ales incaltari comode. Apoi, din Stephanplatz mergeti neaparat la www.zanoni.co.at/" target="_blank">Zanoni unde au cele mai bune prajituri pe care le-am mincat vreodata (luati musai un profiterol si o Toscanella ), iar la www.nordsee.com/flash.jsc" target="_blank">Nordsee incercati shrimps cocktail. Ca preturi eu mi-am luat o geaca groasa, lunga de la H&M cu 60 euro, o prietena si-a luat cizme si sint in jur de 200 euro, hanorac Luca - 12-13 euro, manusi nepoata - 6 euro...
Despre obiectivele turistice nu-ti spun eu, ca gasesti totul in ghiduri, plus ca oricum toata Viena e un spectacol. La Albertina e expozitie de la Monet la Picasso, dar pictorii mari nu au decit putine tablouri expuse, e mai mult marketing la mijloc...Cred ca ti-am facut capul mare destul, distractie placuta si sa ne povestesti cum a fost!

tot Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna fetele,

Andra, vaccinul este Prevenar, vezi ca e un topic pe forum despre el. Cat despre vaccinul pt cancerul de col, dr mea care e f in tema cu asta spune ca nu prea il recomanda ca inca nu se stie f clar care e treaba cu el - gen reactii adverse etc - si am mai auzit parerea asta pe la multi dr.

Madic, imi pare rau ca aveti probleme - nu stiu ce sa zic in legatura cu psihologul. Eu una am fost cateva sedinte cu Taisia si ce sa zic, imi zicea aceleasi chestii de bun simt pe care le stiam si eu, nu pot sa zic ca m-a ajutat in mod deosebit sau ca mi-a spus ceva ce nu stiam. Nici nu era o tipa cu multa experienta si nici eu n-am insistat f tare din lipsa de timp....

Dana, imi spui si mie unde faceti balet?

Amik,
eu ti-as recomanda sa treceti prin Parndorff, e pe undeva pe langa Viena, daca aveti chef de shopping.

In alta ordine de idei, Taisia o bate pe Eva rau...Mereu ii da cate una in cap...o impinge, chiar ma ingrijorez deja.

Jucarii am comandat si eu de la Quelle, dar tocmai cele mai frumoase nu vin la timp, intarzie f mult ca nah, e cererea mare. Andra, suna interesant telefonul de la Fischer&Price. O sa caut si eu ceva de genul asta.

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare dragi mamici,

Gaby - bun venit printesei, sa fiti cu toti sanatosi si fericiti.

Daca esti in Roma faci ca romanii, asa ca de Halloween am fost la colindat cu copiii costumati prin cartier. Ne-am intors cu vreo 3 kg de dulciuri, probabil ne ajung 2 ani :). Daca o sa fie asa urat toata ziua azi, o sa pun niste poze mai tarziu.

Madic si Ana avea ideea asta cu ramasul la servici (ce-i drept pe la 2 ani jumate, iar eu atunic chiar exageram cu serviciul) si am dus-o sa vada une lucrez si am luat vreo doua jumatati de zi libere in care ne-am distrat impreuna ca fetele. Matei intreaba doar de ce trebuie sa merg eu la servici si nu stau acasa cu el, dar cred ca deja a invatat placa cu mancarica si jucariile care se cumpara pe banii de la servici. Nu s-a oferit sa renunte la jucarii asa ca ma duc in continuare.

Dana eu ii mai tin ocupati cu foi speciale pentru gradinita/scoala trase de pe internet - pentru Matei cu culori, forme, desene pe numere sau puncte, litere etc. Googleste "preschool alphabet games" sau ceva de genul asta si gasesti mai multe fise decat are imprimanta cerneala sa traga. Cand termina cate una le pun cate un abtibild cu stelute si sunt foarte mandrii. Mai insiram margele pe sarma, facem colaje etc. cel mai putin imi place cand picteazza sau se joaca cu plastilina, pentru ca fac o mizerie de nedescris.
Altfel, noi stam cat de putin acasa cat e posibil, dar acum daca vine iarna o sa avem nevoie de toata rabdarea si resursele necesare. Ca sa nu se plictiseasca facem si play dates - chemam prietenii la noi duminica dimineata la cafea pt noi si joculete pt copii.

Apropo de jocurile copiilor, eu cred ca e in mare parte si o problema de spatiu - in Bucuresti stateam intre o strada aglomerata si doua parcari, asa ca nu aveam unde sa-i lasam sa se joace, aici prin cartiere sunt locuri de joaca printre case si par cat se poate de imaginiativi copiii care se joaca acolo. Unde stam noi nu avem loc de joaca, dar strada din spate (unde isi lasa lumea maisnile) e plina de pitici alergand. Recunosc ca nu l-am lasat pe Matei inca pe strada pentru ca e destul de fraier incat sa sara in fata masinilor.
Interesant e ca nu numai ca se joaca aceleasi jocuri pe care le jucam si noi, dar si numaratorile sunt ~aceleasi (traduse, desgur, dar am intepenit cand a venit Ana de la scoala cu "an tan tin" si pe urma nu's ce in engleza), povestile sunt aproape identice si superstitile coilaresti cu gurile de canal, chilotii pe dos etc tot asa. Exceptie - joaca hochei in loc de fotbal .

In materie de vaccin anti cancer de col, aici se face la 13 ani, asa ca e timp destul sa vedem cat e de sigur si util. In principiu eu mi l-as face si mie, dar am citit ca probabilitatea de a mai avea vreun efect la varsta asta este apa de ploaie asa ca raman la papanicolau. Apropo de asta, in Romania cand faceam papanicolul, mai facea doctorul o analiza, dar nu stiu ce. Ma duc saptamana viitoare la doctor aici, spuneti-mi si mie ce era, please, ca sa stiu ce si daca mai cer si asta.

Copiii mei cer micul dejun asa ca
pe curand,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

multumesc, multumesc,multumesc!

plec acum si mergem cu masina!va pup cu drag!

Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Gio, noi mergem la scoala de balet Educa: www.scoalaeduca.home.ro/" target="_blank">http://www.scoalaeduca.home.ro/. Sunt cam 7-8 fetite intr-o grupa, se face momentan o data pe saptamana si costa 150 RON/luna. Am inteles ca inspre sarbatori si inainte de serbarea din vara se va lucra mai intens, la acelasi pret. Au o serbare de Craciun acolo la scoala, cea din vara se tine la Opera Romana. Te mai costa vreo 60 RON costumasul si tot atat papuceii de balet - Stefania momentan face cu niste cipici de sport. Profesoara a insistat sa cumpere ea astea ca vrea sa fie toate la fel. E foarte draguta profesoara si fetitele o iubesc tare mult. Este fosta coregrafa. Sedintele sunt de la 4 la 5.30 sau de la 5.30 la 7, sau sambata daca esti amatoare. Daca stai mai prin centru mai este o scoala de balet cu recomandari foarte bune undeva pe la Piata Unirii, se numeste Ballet Art - o gasesti pe Google. Pentru mine era mult prea departe, cu traficul din oras...

Madishor, multumesc de idee, e foarte buna, mai ales cum ii place ei mult sa coloreze cred ca voi avea mare succes.

Ieri culesesem niste frunze din parc impreuna cu Stefania si vroiam sa facem tablouri, dar nu am apucat si acum s-au uscat .

Mergi la inceput