crese in bucuresti
Raspunsuri - Pagina 2
crangutalil spune:
Cresa in sectorul 4 e una pe Aleea Emil Racovita, langa scoala nr 93 cu acelasi nume, cresa berceni 4, eu acolo am fetita si sunt tare multumita, si mai e berceni 3 in cladirea inspectoratului scolar de la Nitu vasile la rond, undeva langa impozite si taxe, pe aleea Mirea mioara Luiza parca.Sper sa-ti fie de ajutor/.
Raluca_u spune:
Gandacel imi pare rau ca raspund cam tarziu la intrebarea ta.
in ceea ce priveste racelile sau imbolnavirile la noi nu a fost cazul deocamdata. Adina are deja o luna de cand merge si e ok. i-a curs nasucul putin vreo 3 zile dar f putin, daca o aspiram nici nu prea iesea ceva.
eu dupa o luna sunt chiar multumita, mai mult decat ma asteptam. ce imi place mult e ca scot copii afara de 2 ori pe zi daca e cat de cat ok vremea (nu vant puternic sau ploaie) si ca nu ii infofolesc. ieri cand m-am dus dupa ea era afara in pantaloni 3/4 si tricou. exact cum as fi imbracat-o si eu.
pe adina nu o culcau in patut ca plangea cand o puneau acolo si lor le era mila si ziceau ca nici nu au voie sa lase copii sa urle. pana nu am insistat eu sa nu o adoarma in brate ci sa o lase sa mai si planga cate putin si sa stea langa ea sa o mangaie cel mult, nu au facut asta.
va pup.
Raluca cu
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
Burtocika spune:
Am si eu o fetita de 1 an si 5 luni si as vrea s-o dau la cresa, sa se obisnuiasca in colectivitate si fara mine. Serviciul o sa-l incep cand face 2 ani, deci numai bine pana atunci are timp sa faca ce boli face si sa ma pot ocupa de ea ...
O mai pot inscrie oare acuma sau e deja ocupat peste tot ? Cati copii sunt in grupa ?
Ea a mai stat fara mine cateva ore si chiar o zi intreaga, dar a stat cu bunica. In principiu intreaba de mama si de tata, dar daca are o preocupare, uita de noi si isi vede de joaca.
Intrebare: Pot sa stau cu ea la inceput, o ora, doua, pana se obisnuieste ? Sa ma vada in sala, sa stie ca sunt acolo ? Ea nu e foarte obisnuita cu copiii si cu persoanele straine si probabil se va speria ...
Problema e ca ea cand incepe sa planga, apoi plange, nene, si nu se mai opreste nici cand dispare motivul pt care plange ! Are "inertie" mare (de exemplu, daca plange de foame si nu-i dai biberonul cand trebuie, degeaba i-l dai mai tarziu, ca nu-l vrea; trebuie sa se linisteasca din plans ca sa-l ia).
Asa ca ma gandesc ca daca ar lasa-o sa se obisnuiasca treptat cu educatoarele si cu mediul, ar fi mai usor ...
O alta problema e somnul: ea e invatata sa doarma singura; daca intervin stimuli cum ar fi copiii sau jucariile, nu mai adoarme neam ... Cum procedeaza educatoarele cand ii pun la somn ? am inteles bine, Raluca_u , spuneai ca ii adorm in brate ? Adica eu ma lupt cu soacra-mea sa nu faca asta si la cresa se practica ? Pai daca mi-o adorm in brate am incurcat-o, ca dupa aia nu mai vrea sa doarma singura neam !
O alta problema e mancarea: nu-si tine biberonul singura, trebuie sa-i dea cineva. Fac educatoarele lucrul asta ? Din lingurita nu mai vorbesc, e un dezastru, ca nici mie nu-mi mananca. Asta e un motiv pt care vreau s-o dau la cresa, poate daca face putina foame sau se ia dupa ceilalti copii incepe si ea sa manance
O alta problema e schimbatul: ea nu face la olita, doar in Pampersi; ii schimba des, pe fiecare in parte, sau ii lasa toata ziua cu scutecul murdar ?
Programul e foarte strict ? Pitica mea se trezeste pe la 9.30 si cum eu sunt acasa, as prefera sa o aduc (mancata) la ora aia ...
Sunt cam stresata pt ca nu vreau sa-mi chinui copilul, dar cred ca ar putea sa fie si o experienta utila pt ea, s-o faca sa evolueze si sa se dezvolte ...
Boghi
poze Gongutza
si alte poze
Raluca_u spune:
Boghi cam tarziu raspund dar poate citesti.
in primul rand cam tarziu acum nu cred ca mai gasesti locuri pe undeva.
in general nu poti sta cu ei acolo
la noi au loc de dormit separat de sala cu jucarii. nu ii adorm in brate, fica-mea adormea la san dar a invatat sa adoarma singurica acum. eu spuneam ca nu ii lasa sa urle ci ii tin chiar si in brate sa ii linisteasca, cel putin asa e la noi.
de mancare le dau cu lingurita, nu cu biberonul. cu biberonul le dau apa, ceai... fiind cu mai multi copii se va lua dupa ei si va lua lingurita, din ce am vazut la cei putin mai mari de la adina din grupa chiar invata sa manance singurei.
de schimbat ii schimba cand e nevoie, depinde de la copil la copil. pe adina inca nu o pun la olita dar pe cei mari ii pun cand se trezesc si va invata si ea.
dimineata tr sa ii duci pana la 8:30 iar de luat poti sa ii iei cand vrei.
cam asta e situatia el putin la noi la cresa.
bafta
Raluca cu
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
Burtocika spune:
Multumesc pt raspuns, citesc, citesc :)
Nici lapte nu le da cu biberonul ? Daca a mea mananca un anume tip de lapte, pot sa-i aduc eu de-acasa ? Sau de exemplu nu bea ceai (si nici nu vreau s-o invat) dar bea apa, dintr-o canita cu pai; ii duc canita ei ? Si biberonul ei ? Si paturica ei de dormit ?
Ma intereseaza amanunte din astea de "uz curent" ca sa zic asa ...
Boghi
poze Gongutza
si alte poze
Raluca_u spune:
Ba le da daca tu vrei sa ii dea
ii duci tu laptic si ei ii fac si ii dau.
de baut o sa bea ce ii dai tu
si adina bea tot din canita cu pai. i-o duc eu in fiecarwe dimineata cu apa in ea.
m-au intrbat la inceput daca termina apa ce sa ii dea? pot sa ii dea ceai ca de asta au ei acolo, ca apa plata nu au. le-am spus ca daca se intampla si adina accepta pot sa ii de-a ceai, dar deocamdata nu a fost cazul.
eu paturica nu i-am dus ca nu suntem atasate de una ci le schimbam frecvent, dar nu e nici o problema.
repet insa ca asta e situatia l a cresa noastra si nu stiu cum e in alta parte.
Raluca
Raluca cu
Georox spune:
Aveti vreo informatie despre cresa din sectorul4?E pe Secuilor daca va ajuta mai mult.Am o fetita de 1 an si trei sapt. si vreau sa o dau la cresa de la primavara.Stti pe ce criteriu ii accepta?Daca se da vreo spaga, in contextul incare nu suntem din Bucuresti?
claudita79 spune:
in sectorul unu cresa din pajura este singura varianta?
sau mai stiti si altele???
sau macar in sectorul 3, stie cineva o cresa???
voi cu cat timp inainte ati inscris copiii????
eva_maria spune:
Eu nu credeam ca poti sa-l duci pe bebe asa de mic la cresa..deci se poate...ca alta solutie nu prea as avea..deci in mai inscrierile..nu se poate face inscrierea si in alta luna?