Relatiile intime si... copiii nostri
Raspunsuri - Pagina 4
turtita fermecata spune:
Eu am o fetita de 3 ani si 2 luni, si la noi discutiile sunt deschise, dupa parerea bunicilor cam prea deschise.
Si-am citit si pe urma am experimentat si eu urmatoarele: la orice intrebare a copilului raspund sincer si strict la intrebarea aceea. De ex. daca ma intreaba ce e ala (prezervativul) ii zic ca e prezervativ. Punct. Si am observat ca peste un timp abia continua discutia si intreaba la ce foloseste, si-atunci ii spun ca protejeaza oamenii de diverse boli grave. Pe urma probabil urmeaza intrebarea cu cum se foloseste, si-atunci ii explic. Dar dupa observatiile mele, intre doua etape ale unei discutii serioase trec ( la noi) cam doua luni. Asa ca se mai lungeste, copilu' mai creste si nu mai e chiar atat de nasol.
Ilinca stie acum ca bebelasii cresc in burta, ca ies printr-un loc special, stie unde se afla locul special, stie ca daca nu pot iesi pe-acolo doctorul face operatie ( ea e facuta cu cezariana). Si e copil normal, nu e traumatizata de informatiile capatate. Eu prefer asa decat sa mint, ca eu cam uit ce mint si nu e bine, ca ma prinde.
Si strict la subiect, pe noi nu ne-a prins, ca am observat si noi ca are perioada aia de somn profund, si actionam in consecinta.![]()
elyda spune:
eu am 2 baieti si la noi in casa este o regula:atunci cand au nelamuriri ,sa intrebe orice nu inteleg, pt ca am considerat ca oricum or sa afle din alta parte si nu se stie ce fel de informatii vor gasi .baiatul cel mic 8 ani este acum la capitolul ;pe unde ies copii" pt ca niciodata la noi nu a venit vreo barza,copii se nasc atunci cand mama si tata se iubesc.i-am spus ca femeile au undeva jos un orificiu prin care atunci cand copilul este pregatit iese afara .stie ca fetele fac altfel ..pipi pt ca nu au organ ca baietii.a stat o perioada....s-a gandit ...a numarat si m-a intrebat :dar pe voi nu va doare rau de rot acolo cu atatea gauri? acum are o noua pasiune:atlasul anatomic pe care il studiaza cu mare atentie si din care a invatat multe lucruri si ce nu intelege ma intreaba.gasesc absolut normal sa stie adevarul si acum a ajuns la o concluzie:o femeie si un barbat trebuie sa se iubeasca muuuuult ca in burta ei sa se formeze un copil" cu cel mare a fost alta poveste pt ca este mai tacut si mai timid,a trebuit sa il intreb eu daca nu are de pus intrebari indiferent de natura lor.a inceput greu dar cu timpul s-a deschis si acum are mereu nelamiriri daca ati sti voi cate sunt in capul unui copil de 13-14 ani ... si cate stie desi aveti impresia ca nu stie nimic...asa ca mai bine atunci cand are nelamuriri ii explic orice bineinteles in limita bunului simt.
dana
marius spune:
Ahhh ce mi-au placut ultimele doua postari. Ca si esenta desigur. Acum ca sa continui de unde inversunarea mea spre informatie si natural am sa va spun ca in urma cu un anumit timp imi propusesem si chiar am realizat un website dedicat prevenirii BTS a consumului de droguri al informarii cu privire la sex si sexualitate, al consumului de alcool, al riscului si consecintelor generate de fumat, desigur cu scop informational pentru ca am observat ca exista o plaja imensa a lipsei de infomatii sau a perpetuarii de informatii incorecte, false si de multe ori periculoase.
Partea dureroasa era in fapt detinuta de dorinta de a sti, tinerii au fost intotdeauna ca un burete, au o capacitate de absorbtie extraordinara asa incat am considerat intotdeauna ca o datorie cel putin morala de a informa de a furniza informatii cat mai largi, cat mai complexe, cat mai aproape de adevar, de natural de oricare dintre noi.
Este important pentru cei care stiu care au discernamant sa ajute, sa contureze, sa traseze linii pentru cei care vin din urma. Facand astfel, asumandu-ne realitatile, cunoscandu-le asa cum sunt cred ca se reuseste ridicarea nivelului fiecarei persoane in parte, a socialului in general, a nivelului de cultura, se reduc efectele negative, uneori dramele daca nu chiar tragediile.
Sper sa nu mi se ia in nume de rau ca am depasit granitele acestui topic dar asa sunt eu, intotdeauna sper spre mai bine. Am crezul meu privind dezvoltarea informatiei si a cunoasterii de cat mai multe persoane indiferent de loc, crez, sex sau origine.
Uite si asa a aparut si s-a dezvoltat DC.
Apropos va place aici, nu? ![]()
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
elyda spune:
eu am considerat intotdeauna ca este DATORIA mea mea si a sotului sa ne invatam si mai ales informam copii.nu vreau ca peste cativa ani sa am surprize neplacute cauzate de o proasta sau insuficienta informare in orice domeniu dar in cazul de fata in domeniul vietii sexuale.gasesc normal sa stie cum se fac copii ,care sunt metodele de contraceptie si alte informatii absolut necesare. daca peste cativa ani unul dintre baietii mei ar veni acasa cu o BTSsau mai rau cu prietena gravida ar fi in mare parte vina mea ca nu l-am informat despre toate aceste lucruri .faptul ca noi nu discutam cu copii nostri despre viata sexuala si ce implica ea, nu inseamna ca ei nu vor avea o viata sexuala , ci ca noi preferam sa ne ascundem capul in nisip ca strutul in loc sa-i ajutam sa stie ce fac pt ca ei oricum o vor face.
dana
printesa_roz spune:
Sa va amuzati un pic:
"REPRODUCEREA
Compunere unui baiat de 9 ani despre Reproducere:
"Pentru ca se tot intimpla ca oamenii pur si simplu sa moara, trebuie sa apara altii. Asta este copulatia. Insa oamenii nu dorm ci lucreaza cu inima, penisul si vaginul din greu. Eu i-am vazut pe parintzii mei in camera de zi cind copulau. Tata icnea ingrozitor si mama a urlat, insa deocamdata nici unul dintre noi n-a murit. Insa poate ca doar au exersat fiindca bunica e deja destul de batrina. Am observat ca ei exerseaza cam de trei ori pe saptamina, cred ca bunica va muri curind. In noptiera mamei am gasit niste pastile. Tata o tot intreaba daca si-a luat deja pilula. Precis e si ea bolnava, insa nu merge la doctor. Insa daca ei continua sa exerseze asa de mult, sigur va aparea o noua fiinta pe lume. Eu mi-as dori un iepuras.
Reproducerea la oameni se intimpla prin seminte. Florile si tufisurile si pomii trebuie udati des si mama face dus in fiecare zi. Poate atunci creste totul mai repede.
Noua fiinta creste in burta, insa fiindca mami e bolnava, o face de data asta poate tati. I-a crescut deja burta insa nu ne-a spus inca nimic.
Cind noua fiinta apare pe lume, trebuie sa iasa mai intii prin vagin si e foarte mica si alba. Negrii ies cu siguranta prin fund.
EDUARD"
mamacangur spune:
trebuie sa iau lectii de la baietelul asta!!!!
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
TOMALAVINIA spune:
quote:
Originally posted by printesa_roz
Sa va amuzati un pic:
"REPRODUCEREA
Compunere unui baiat de 9 ani despre Reproducere:
"Pentru ca se tot intimpla ca oamenii pur si simplu sa moara, trebuie sa apara altii. Asta este copulatia. Insa oamenii nu dorm ci lucreaza cu inima, penisul si vaginul din greu. Eu i-am vazut pe parintzii mei in camera de zi cind copulau. Tata icnea ingrozitor si mama a urlat, insa deocamdata nici unul dintre noi n-a murit. Insa poate ca doar au exersat fiindca bunica e deja destul de batrina. Am observat ca ei exerseaza cam de trei ori pe saptamina, cred ca bunica va muri curind. In noptiera mamei am gasit niste pastile. Tata o tot intreaba daca si-a luat deja pilula. Precis e si ea bolnava, insa nu merge la doctor. Insa daca ei continua sa exerseze asa de mult, sigur va aparea o noua fiinta pe lume. Eu mi-as dori un iepuras.
Reproducerea la oameni se intimpla prin seminte. Florile si tufisurile si pomii trebuie udati des si mama face dus in fiecare zi. Poate atunci creste totul mai repede.
Noua fiinta creste in burta, insa fiindca mami e bolnava, o face de data asta poate tati. I-a crescut deja burta insa nu ne-a spus inca nimic.
Cind noua fiinta apare pe lume, trebuie sa iasa mai intii prin vagin si e foarte mica si alba. Negrii ies cu siguranta prin fund.
EDUARD"
POZE

E superrr!Numai bine ca imi revin din depresie!Multumesc muuult!
piticasigogosica spune:
Tare amuzant baietelul ![]()
![]()
Eu cred mai degraba ca lucrurile vin de la sine odata cu varsata.Cum spunea cineva cu totii avem informatia asta genetic,stim ca ceva se intampla intre parinti chiar daca ce anume vom afla mai tarziu.
Si eu mi-am surpins parintii,nu stiu ce mi-au explicat atunci,dar nu m-am socat,cred ca stiam ca e de bine.Mai tarziu o auzeau pe mama cum mergea la baie dupa.
Fetita mea cred ca ma mosteneste,pe cand avea 2 ani si desi nu ne-a surprins niciodata(probabil sunete) ne-a intrebat"mami te racoresti cu tatii?"
cand s-a trezit dupa o partida de a nostra. nu stiu ce era in mintea ei mica dar sigur stia ceva.Mai tarziu pe la 3 ani ne-a surpins si stiti ce a facut :a plecat in camera ei inainte ca noi sa spunem ceva si a inchis usa.Am vrut sa discut dupa dar ea a ocolit subiectul,a rosit doar si eu cred ca stie deja ca mami si tati se iubesc.
Nu e curioasa si pentru ca noi ne-am expus nuditatea in mod firesc.Adica in drumul de la baie la sifonier daca ea era prin preaja,la mare...vis a vis de mine oricum nu avea secrete si acum nici fata de anatomia tatalui.Stie ca fratiorul ei e baiat si stie ce au barbatii si baietii in loc de pasarica ![]()
Cred ca am procedat bine si sunt pentru a vorbi deschis copiilor.
Ca sa raspund la subiect si eu zic CHEIA!
ellinia spune:
Sunt asa de curiosi de mici...Eram cu Stefan - 2 ani jumate - intr-un magazin de hainutze. In timp ce ma uitam eu in jur, il surprind pe Stefan stand pe vine si uitandu-se sub fusta unui manechin fetita si spunand: "mama, uite cucu'"". Si la mare se uita la fetite si spunea "cucu" si-l amuza teribil ca nu e ca al lui! Cat de curand o sa trebuiasca sa-i dau explicatii!
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c