Relatiile intime si... copiii nostri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

uau, penis captivus

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Noi avem incuietoare la usa de la dormitor si nu s-a socat nimeni din cauza asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

V-am citit topicul si m-am bucurat ca voi mamicile sunteti dispuse sa fiti deschise cu copiii vostri , nu mi s-a explicat la momentul potrivit ce se intampla si asta a dus la multe intrebari fara raspuns.Nu stiti cate cazuri in care copiii mici erau in camera cand parintii faceau dragoste si ei aveau impresia ca le dorm odraslele si nu constientizeaza ce se intampla.Ultimele generatii vor sa stie din ce in ce mai mult de la o varsta frageda , asa ca e mai bine sa le spuneti chiar voi in termeni adecvati varstei lor , decat sa afle de la alti copii si sa-si faca o perceptie gresita.Nu demult am surprins doua fetite la vreo 4 ani una dintre ele avea mana sub fustita celeilalte si cand am intrebat ce fac , mi-au zis:'Sunt la ginecolog si o controlez sa vada daca n-are ceva'.
Copiii sunt foarte isteti ,nu-i subestimati si luati-va masurile de precautie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Eu am prins faza: in primul somn al copilului (cam 1 ora) poti sa dai si cu tunul in casa, ca nu se trezeste...
Asa ca ne-am scos... adoarme copilul si stiu ca cel putin o ora imediat suntem liberi ...la nebunii!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

fetelor eu aveam 7 ani cand mi-am surprins parintii " jucandu-se " .... totusi va zice un copil adika eu nici un copilas nu prea crede faza mami tuseste sau taty ii face frectie eu m-am prins de ce faceau ai mei si m-am culcat la loc ,,,e ceva nativ asta din nastere toti se nascu cu simntul noului copiii inteleg de la sine pe parcurs asa k mine ! cred k sunt cea mai mika de aici! inca imi surprind parintii in momente jenante inchizindu-si usa merg sa-si faca baie impreuna ,,, chesti de astea ! logik k atunci ma gandesc k au facut sex ! de multe ori mami cumpara prezervative de fata cu mine in supermarketuri le pune in cos si gata eu k o fetitza cuminte tac nu zic nimik nici k m-ar interesa intimitatea lor :P eu zic sa vorbiti deschis cu copiii asta logik doar daca merg deja la scoala stiti k acolo se invata "toate" ! mai bine ar intelege lucrurile de la voi decat sa le afle sub o alta forma de la ceilalti iar in felul acesta va intariti relatia fata de copil ! eu va zic din propria experienta mami mereu vb. cu mine orice ea are 36 de ani si avem o relatie super de mika ea mi-a explicat totul ! cu viitori mei copii la fel voi proceda si eu va doresc succes cu micutzii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Mi-am amintit o faza din Carrefour, eram la casa si stiti cum e standul de prezervative chiar la iesire. Un copil de vreo 5-6 ani al celor care urmau dupa mine s-a batait el ce s-a batait uitandu-se la ele si la final "mami ce sunt alea?". Mami interzisa, habar nu am ce i-a balbait, cert e ca nu le-a zis pe nume.

De-asta zic eu ca mai bine le explici, ca ei oricum observa. Si daca eziti si te dai de ceasul mortii la o intrebare simte copilul ca ceva nu e chiar asa cum spui, nu?

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e mai simplu sa discutati pur si simplu? Va dau un exemplu. care este deosebirea intre a aexplica ce este un deget si la ce foloseste, sau limba ce este si la ce foloseste si penisul bata-l norocul sau putza pe romaneste sau putzulica sau curuletul. Ce este atat de greu sa spuneti atunci cand vedeti o femeie insarcinata ca va naste un bebel? De ce este mai simplu sa ocoliti sau sa dati explicatii ocolite, bizare de multe ori ca sa ce? Luati o carte cu poze sau cautati pe Net imagini si aratati-le povestiti-le ce sunt de ce sunt la ce folosesc. Desigur nu trebuie sa sara nimeni in sus dar daca vine intrebarea nu e mai simplu sa gasiti o metoda cat mai pe intelesul unui copil in functie de varsta lui de a explica?
Poate la trei ani sau 5 ani e mai complicat sa spui sex pentru ca nu poti sa explici, dar nu e mai simplu sa spui" Ok o iubesc pe mama" A iubi este deja un cuvant utilizat des. E drept nu o ibesc ca si tine dar asta pentru ca tu o iubesti asa cum stii tu, eu o ibesc asa cum stiu eu. Noi doi nu suntem la fel, eu sunt taticul tu esti fetita(baiatul) dupa caz. Nu trebuie facuta teorie dar cred ca evitand o discutie simpla directa va faceti singuri deservicii. Este opinia mea desigur. Repet: de ce va pare mai simplu sa spuneti despre ureche decat despre putza?
Am fost intentionat mai direct in exprimare. Sunteti oameni maturi, unele cu copii "so wake up!". Curaj, fiti naturale la urma urmei este o parte obisnuita din corpul uman. In capsor este altfel.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by marius

Nu e mai simplu sa discutati pur si simplu? Va dau un exemplu. care este deosebirea intre a aexplica ce este un deget si la ce foloseste, sau limba ce este si la ce foloseste si penisul bata-l norocul sau putza pe romaneste sau putzulica sau curuletul. Ce este atat de greu sa spuneti atunci cand vedeti o femeie insarcinata ca va naste un bebel? De ce este mai simplu sa ocoliti sau sa dati explicatii ocolite, bizare de multe ori ca sa ce? Luati o carte cu poze sau cautati pe Net imagini si aratati-le povestiti-le ce sunt de ce sunt la ce folosesc. Desigur nu trebuie sa sara nimeni in sus dar daca vine intrebarea nu e mai simplu sa gasiti o metoda cat mai pe intelesul unui copil in functie de varsta lui de a explica?
Poate la trei ani sau 5 ani e mai complicat sa spui sex pentru ca nu poti sa explici, dar nu e mai simplu sa spui" Ok o iubesc pe mama" A iubi este deja un cuvant utilizat des. E drept nu o ibesc ca si tine dar asta pentru ca tu o iubesti asa cum stii tu, eu o ibesc asa cum stiu eu. Noi doi nu suntem la fel, eu sunt taticul tu esti fetita(baiatul) dupa caz. Nu trebuie facuta teorie dar cred ca evitand o discutie simpla directa va faceti singuri deservicii. Este opinia mea desigur. Repet: de ce va pare mai simplu sa spuneti despre ureche decat despre putza?
Am fost intentionat mai direct in exprimare. Sunteti oameni maturi, unele cu copii "so wake up!". Curaj, fiti naturale la urma urmei este o parte obisnuita din corpul uman. In capsor este altfel.

Nu cred ca este neaparat vorba despre a explica copiilor cum mama si tata s-au iubit si copilul a crescut in burta la mama. Este mai mult vorba de faptul ca lipsa unei incuietori la usa dormitorului poate expune copilul la activitatile sexuale ale parintilor, activitati care nu se desfasara neaparat sub patura sau in pozitia misionarului. La o varsta copilul stie ca adultii se iubesc si asta face parte din viata dar asta nu inseamna ca este ok ca ei sa fie expusi la genul asta de 'iubire'. E adevarat ca se poate intampla ca adultii sa fie surprinsi de catre copii si este ok sa aibe o discutie in care sa lamureasca problema in functie de varsta copilului. Dar eu cred ca cel mai corect si sanatos pentru ambele parti este ca parintii sa doarma in dormitorul lor si sa aibe o incuietoare la usa pentru a pastra intimitatea. In felul asta nu se intreaba copilul de ce a disparut mama de langa el si se apuca sa o caute prin casa sau ajunge la varsta la care stie de ce pleaca mama noaptea si eventual mai trage cu urechea la galagia parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect. Raspunsul meu nu presupunea ideea de expunere. Ci de un principiu vis a vis de informatia solicitata.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Mi-am amintit o faza din Carrefour, eram la casa si stiti cum e standul de prezervative chiar la iesire. Un copil de vreo 5-6 ani al celor care urmau dupa mine s-a batait el ce s-a batait uitandu-se la ele si la final "mami ce sunt alea?". Mami interzisa, habar nu am ce i-a balbait, cert e ca nu le-a zis pe nume.

De-asta zic eu ca mai bine le explici, ca ei oricum observa. Si daca eziti si te dai de ceasul mortii la o intrebare simte copilul ca ceva nu e chiar asa cum spui, nu?

Si cum le explici "ce este ala prezervativ?".

Eu am scapat spunand ca sunt pliculete de ness, dar vreau sa fiu pregatita.

In ce priveste relatiile dintre noi,sau cum se naste bebe, am apelat la un atlas. Nu stiu cat a inteles de acolo, dar deocamdata nu au mai aparut intrebari. Acum este in faza "mami nu stie mai mult decat scrie in Atlas".

Apoi din ce am mai citit, copii prefera ca parintii sa aiba aceste momente intime decat sa nu le aiba. Este, nu stiu cum, intiparit in mintea lor, ca lucrurile merg bine daca mami si tati "se iubesc".

Mergi la inceput