Relatiile intime si... copiii nostri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

De vazut, nu cred ca a apucat sa vada ceva... chioara de somn si pe intuneric... Daca vedea, zicea ea... nu-i genul care sa taca si sa ramana fara raspuns daca o roade ceva. M-am gandit sa-i explic cumva. Insa ma tem sa nu-i starnesc mai tare curiozitatea. Ea e geloasa pe apropierile noastre fizice... daca ne sarutam se baga intre noi, s-o pupam si pe ea... daca dansam face tot posibilul sa se bage si ea... Dar cred ca voi cauta o modalitate sa-i explic.

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Dora, chiar daca e neplacut pentru tine, intr-un fel cred ca e mai bine sa spui. Nu am idee prea mult pe subiect ca eu nu am copii, dar sunt sigura ca poti gasi niste raspunsuri in arhiva sau sa intrebi la subiectul de psihologia copilului.

Daca tu crezi ca ea nu a presupus nimic ciudat din tusea ta, mai bine sa nu aduci vorba, dar poti deschide subiectul altfel. Dupa ce a vazut o femeie insarcinata, sau intr-un context din asta care sa faca legatura.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

mie mi se pare un pic prea devreme discutia despre cum se iubesc parintii sau cum se fac copii, pt.un copil de 7 ani.....eu zic ca pe la 10-11 se poarta discutia....asa cred eu, nu trebuie sa va suparati pe mine

indiferent ce metoda alegi, sa ne spui si noua, ok ?
bafta

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ehh va descurcati voi cumva. Depinde de fiecare in parte daca si cum anume decid sa "explice" ce si cum.
Noi am fost mai directi in general, adica am spus in mod sincer fara zambete fara tertipuri. Pur si simplu, asta este asta ... asta este cealalta, de asta este asa de asta este invers... la fel de direct si de simplu cum explic de ce mana are degete, la ce folosesc mainile sau gura sau limba sau ochii, eu stiu? Mi s-a parut mai simplu fara sa complic explicatiile. Au receptionat in mod direct totul. Ce-i al nostru este al nostru ce-i a lor este a lor dar nu am cautat raspunsuri prea alambicate. Asa este la noi.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Marius ,ai foarte mare dreptate .Fiica mea ne-a mai surprins de cateva ori si cand avea 7 ani si i-am spus ca ne iubim .Ce e rau in asta chiar daca vrea si ea sa facem sandvich cu salam si ea sa fie salamul(asa mai glumim uneori).Ea isi da seama cand vrem sa fim singuri ca vede cand fac patul mare in sufragerie si stie ca dorm cu tati (dar tot ma intreaba daca vin la 12 noaptea la ea in dormitor).
Ea rade ,zambeste cu subinteles si gata .E mai bine dacat sa ne vada ca ne certam (ca ne mai certam si noi cateodata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

aurora, ce frumos !!!
si marius,
ce bine de voi, ca va intelegeti cu copilasii
BRAVO

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

quote:
Originally posted by dora78

Voi vorbiti serios cu cheia? Voi asa faceti? Nu se sperie micutii cand dau de o usa blocata? Normal ca nu vreau sa ramana socata, altfel nu deschideam topicul... Doar nu-s intr-o dunga...

fiica-mea nu pare sa se fi socat/speriat, are aproape 10 ani acum si nu mai incearca sa intre unde vede o usa inchisa, chiar daca nu-i incuiata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Un copil de 7 ani nu are socuri in fata unei usi inchise, stai linistita. Mai bine asa decit sa va surprinda la lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

ascultati la mine: pt un copil caruia nu i se explica asa cum zicea Marius, simplu, deschis, e mai socant si pe perioade lungi si mai nasol, daca-si tot surprinde parintii in momente deastea. Eu tin minte si acum ca la 10 ani am iesit sa beau apa si trebuia sa trec prin camera parintilor. I-am surprins, nu stiam ce D-zeu fac, ei nici nu m-au auzit decat cand am ajuns aproape de ei , era intuneric bezna si nu se auzeau decat gafaieli. I-am intrebat buimaca ce fac unul peste altul...mi-a raspuns taica-meu ca-i face frectie la mama. Am luat-o ca atare si am plecat sa beau apa, apoi alta data, idem. Am inceput sa-mi pun probleme, intrebari. Ani mai tarziu cand am mai aflat de pe la colegi de scoala mai luminati la minte mi-am dat seama ce tot fac ei, si pur si simplu m-am enervat, m-am simti incomod, rusinata cumva. Oricum la noi in casa erau tabu subiectele intime. Nici nu au avut habar cand am avut prima menstra, ca n-am gasit puterea sa le spun. Mi se poticneau in gat la propriu cuvintele, am incercat zile in sir sa-i spun mamei si ma blocam in ultimul moment, pana am renuntat pur si simplu si mi-am vazut de ale mele. Am aflat ce trebuia sa stiu nu de acasa de la parinti ci de la scoala de la prietene, de prin carti primite pe sub mana, etc.

deci bine zic fetele: ori tratezi cu naturalete problema si explici fetei ce faceti, ori incui usa si n-o mai expui. Daca incearca la usa ii poti descuia si motiva ca usa s-a intepenit sau ca n-a apasat destul pe clanta, oricum e de mii de ori mai bine decat sa-i semeni in suflet intrebari fara raspuns, situatii dificile pt mintea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

baiatul meu e mic,are numai 4 ani jumate si tot s-a intamplat sa ne surprinda cu patura in cap desigur.El numai intreaba daca are voie la televizor si-si vede de ale lui Sper totusi sa nu se mai intample,dar,vedeti si voi,cand te astepti mai putin si tot da peste tine in plin fapt.

Ce vreau sa va povestesc e o chestie care mi-am amintit-o ocazional si de fiecare data ma pufneste rasul,desi nu e deloc nostim.
Prietena mea cea mai buna din copilarie mi-a povestit demuuult de o intamplare.Cand era fratele ei mai mic a intrat intr-o noapte in camera parintilor care tocmai...Ei,si mama prietenei mele s-ar fi speriat asa de tare ca s-a blocat acolo jos,s-ar fi inclestat muschii..nu stiu ce Dumnezeu s-a intamplat dar cert e ca a fost tare dureros pentru parinti
cred ca au chemat si urgenta,clar ca s-a trezit toata casa(inclusiv prietena mea,era mica atunci,eu stiu..vreo 7 ani sa fi avut.
Da,sunt sigura ca au dat tel la urgenta ca altfel nu se desprindeau unul de altul.
Sigur nu e poveste,e cat se poate de adevarat,desi poate nu am povestit suficient de stiintific si suna ca o poanta.

Eu ma gandesc serios sa folosesc cheia desi am de gand sa vorbesc liber si deschis cu baiatul meu.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput