*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(10)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

duda, dominic a mers la gradi de la 18 luni, timp de 1 an jumate. de cind cu mutatul la casa si concediul meu de maternitate si gasirea altei gradinite l=am tinut acasa 4 luni, si s-a dezobisnuit de mersul la gradi! si eu am ramas impresionata ca e mai bine dupa 4 zile, ca la prima gradi a fost calvar, la a doua a durat 2-3 saptamini. acuma nici nu merge zilnic, doar lunea si vinerea pina stau eu acasa, abia la anu in mai incepe timp plin!of, bafta piticului tau sa se acomodeze cit mai repede, daca dupa 1 luna nu se acomodeaza schimba gradinita ca nu are rost!dar nu te astepta sa-i placa din primele zile. eu, ma si mir ca azi nu a plins, poate a plins dupa ce am plecat, vad cind merg sa=l iau!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Azi a implinit si puiutul meu 3 luni. Sa cresti mare, sanatos si fercit pui iubit!
Multumim pentru urari AlexAlice, Chiquitita, Sobi, Mica, Mihamora, Petit-ange, Pepsi, Alyna.
Elteka , multumesc pentru energia pozitiva. Am mare nevoie zilele astea. De schimbat, eu il schimb cam de 4-5 ori pe zi, dar noaptea nu il schimb deloc. De obicei nu se trezeste deloc noaptea si atunci face abia dupa masa de dimineta sau daca se mai trezeste sa manance nu il schimb ca daca il fatai un pic nu mai adoarme 2 ore.
Chiqui am pus cateva poze noi aici: http://good-times.webshots.com/album/559799186NCybws. Este doar una cu salteluta, ca majoritatea sunt filmulete. Catelusul pe care il are agatat acolo nu e de la ea, i l-am pus eu ca tare mult ii place si ma dureau mainile sa i-l tot tin eu deasupra capului. Ea are de agatat doar soarele si luna, dar sunt fosnitoare si zdranganitoare. Oricum eu zic ca e foarte utila si de aici inainte, de fapt abia acum a inceput sa o descopere si e super incantat de ea. Eu am comandat-o de pe site-ul chicco si am primit-o prin curier.
Motannel si pentru stimulent trebuie depus dosar? Eu credeam ca asta il primim automat de la serviciu. Unde se depune, tot unde se depune si cel pentru CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duda35 spune:

Pepsi,
Desi sunt sanse ca si la noi sa se acomodeze de data asta mai repede.
Oricum, cred ca la aproape 4 ani se acomodeaza mai repede decat la 1 an si jumatate.
Al meu vine de la gradinita si imi spune: azi nu am plins, si eu stiu ca a plins si ma uit ciudat la el, la care el imi spune: doar am smiorcait putin...
Eu prefer sa-l duca tati la gradi ca eu ma despart greu si simte, asa ca ma santajeaza.
Dimineata cind pleaca trebuie sa ma prefac ca plec si eu la servici si imi spune sa merg eu sa-l iau mai repede.
Seara ma tot intreaba cind e simbata si cind e vacanta...dar cred ca se va obisnui pentru ca deja imi povesteste de colegi...

mamica de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duda35 spune:

Numai eu, Sa-ti traiasca flacaul si sa fie sanatos si fericit!
E mai mic decat printesa mea cu o zi.
Cat cantareste? Anastasia are 5250 si ma bate gandul sa incep cu lapte praf completare curand...

mamica de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Duda multumesc. Si tie sa-ti traiasca printesa si sa fie sanatoasa. Voi de ce nu sunteti la noi pe listuta?
Noi cantarim 5540 g si sunt si eu destul de stresata din cauza asta. In prima luna a luat foarte bine (avea 4800 g la 5 saptamani), dar apoi nu prea a mai crescut. La 2 luni a avut 5200 si acum are doar 5540 g. Cam de doua saptamani mai mancam si noi cate un pic de formula completare, dar nu mult, cam 60 ml pe zi si nu in fiecare zi, doar de doua ori a mancat cate 120 ml.
La multi ani Maya, Carina, Albert.
Vas si Andreiul meu doarme numai pe burtica de la doua luni. La inceput imi era si mie un pic frica sa il las noaptea, dar pana la urma am realizat ca doarme mai bine si oricum nici ziua nu stateam langa el sa-l supraveghez. Si el oricum isi inorcea singurel capul inca din primele zile.
An@ cred ca tu intrebai de detergent. Eu i-am spalat de la inceput cu Persil Sensitive si inca nu l-am terminat, dar cand se termina punga o sa le spal cu detergentul nostru, doar ca o sa le spal in continuare separat si cu clatire dubla (asta folosesc si acum).
Pepsi multumesc pentru raspuns si acomodare usoara lui Dominic la gradi.
Fetelor, eu o iau razna de tot. Nu imi ajungea stresul cu greutatea lui bebe, acum incep sa imi fac griji si pentru lungime. Cand va aud pe voi de bebei de 70 de cm si cu hainute de 12 luni imi vine sa ma urc pe pereti. Noi inca mai incapem in niste salopetele 56. E drept ca avem si una 68 care nu ne mai vine. Azi l-am masurat si parca avea 60 cm, dar nu bag mana in foc ca e bine. Dupa masuratorile mele avea 60 cm inca de la o luna, dar la control am constatat ca avea doar 56. Acum sper ca am masurat bine, ca trebuie sa mai fi crescut si el un pic.
Andrada dulce foc Antonio si seamana cu tine.
Ella l-am admirat si pe Davidutul tau urlacios. E dulce foc.
Chiquitita s-a mai reglat Livia cu kk? De cand primeste completare si Andrei face la 2 zile, numai ca azi e deja a treia si nu a mai facut. I-am dat niste ceai de musetel, sper sa faca pana maine. Deocamdata nu da semne ca l-ar deranja, dar parca e prea mult pentru el care facea zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Sobi,
si eu am avut luna august descoperita fiindca mi s-a terminat postnatalul pe 31 iulie, asa ca mi-am luat 2 sapt fara plata si 2 de concediu de odihna; si mie mi s-a parut complicat sa alerg pt dosarul de cic doar pentru 1 luna; cheltui la o singura tura de carrefour 5-6 milioane, ce naiba sa alerg eu pentru 6 milioane;

Si da, poti sa-ti iei medical asa cum spui; cf OUG 158/2005 poti lua concediu medical pentru incapacitate temp de munca sau concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav; ambele se acorda de medicul de familie insa perioadele maxime difera; primul poate fi de 90 de zile/an cu prelungire pana la 183 zile, al doilea de maxim 45 zile/an; indemnizatia pt primul este de 75% iar la celalalt este de 85%, baza de calcul este cea definita in ordonanta.

Ana, sacii de dormit sunt de la mothercare insa sunt adusi din Londra ca acolo sunt preturi rezonabile; dar am vazut saculet de dormit in carrefour, nu foarte deosebit dar merge.
Hainutele lui bebe sunt mare parte cumparate de la sor-mea din LO, i-am cumparat si eu din Italia sa aiba pana la un an dar deja le poarta acum pe cele de 1 an - si am gresit fiindca au am dat o carca de bani pe haine de firma si unele au ramas nepurtate iar altele le-a imbracat o singura data.
Asa ca am devenit inteleapta si ii cumpar haine de la Tex si de la Laredoute unde chiar sunt ieftine; n-o sa fac insa niciodata rabat de la calitate si vreau sa arate bine altfel nu cumpar chiar daca costa putin.

Elteka, ia-i sac de 6-12 luni, Pepsi are dreptate; astia pe care ii am eu au capse la subrat ca sa poata fi reglati la maneci,in caz ca i-ar veni larg; si in felul asta copilul nu poate sa alunece in el.

Noi il schimbam pe Boby si noaptea , ca altfel spre dimineata e pishat tot pe el; de cateva ori nu l-am schimbat si statea ud mititelul, si salteaua la fel; ca soacra-mea a scos protectia de saltea ca cica face copiul pneumonie, ca se incinge , degeaba i-am explicat ca are si o fata de bumbac si e peciala pentru asa ceva

Pepsi, nu te du in Cuba ca e nashpa; mai mult de Varadero nu au si toate hotelurile sunt vechi si sa nu uitam ca sunt in plin comunism.

Mai bine State, poate Miami sau Cancun, ca e un fel de Mamaia pentru americani si statiunea nu are nimic de-a face cu restul Mexicului, poate doar felul in care sunt aranjate camerele, cu cuverturi galbene si dungi verzi, pereti portocalii, gresie pe jos albastra (o urasc!, mereu caut hotel cu mocheta pe jos).

Am rezervat anul trecut pentru Cancun si am schimbat pentru o destinatie la o ora cu avionl de RO fiindca eram in campanie de facut Bobyta si sotul ma baraia la creieri ca daca mi-e rau e departe rau Mexicul de RO; si acum regret, fiindca oricum n-am ramas insarcinat in vacanta , ca al meu a stat la soare si cred ca "materialul" s-a alterat la cele 42 grade din Antalia, ca stii ca cica "ei" tre sa stea la rece ca sa fie "eligibili".

hai ca m-am intins...

, mamica de David (24.04.2007)
poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

numai_eu,

stai pe pace si lasa copilul sa creasca cum vrea; al meu are 70 cm fiindca cica astia submaturi cresc mai repede decat aia nascuti in grafice.

L-am adus acasa pui de gaina cu 2,7 kg si 50 cm si imi tot spuneam ca aia mi-au schimbat copilul ca e prea pricajit si urat sa fie al nostru; si acum cand ne uitam la el tot nu suntem siguri ca e al nostru da nu fiindca ar fi urat ci pt ca seamana cu oricine numa' cu ma-sa si cu ta-su nu!

Tot visam un scenariu in care ii fac copilului test ADN si vad ca nu el al nostru si pana la urma il gasim pe al nostru si nu ne place si ramanem cu asta care nu seamana cu noi si urla, dar pe care il iubim ca pe soare
Si prima data cand m-am gandit la tampenia asta a fost cand mi-am dat seama ca noi avem un urlator ambulant si ne intrebam daca copilul nostru adevarat o fi vreunul din ala cuminte care doarme toata noaptea si e cuminte.
Vezi ca sunt si eu zdruli?

Iar partea cu hainutele e relativa, ca nu exista o grila standard; de ex la H&M 74 cm corespunde pentru 6-9 luni iar aceeasi lungime la Okaidi corepsunde pentru 1 an; cert este ca eu cumpar haine dupa centimetri si nu dupa varsta inscrisa pe eticheta.

, mamica de David (24.04.2007)
poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

La multe multi ani!

Maya de Mica!

Carina Sofia de Carrie

Albert Mihai de Gabiu

David Andrei de Numai_eu

Numai_eu, am depus dosarul pentru stimulent la Primarie. Sa ceri de la locul de munca o adeverinta din care sa reiasa ca tu te-ai intors in activitate ca nu te crede nimeni pe cuvant!

Elteka, urmeaza si folderul cu septembrie insa nu am appucat sa fac selectiile. Sunt datoare si cu pozele de la Botez ... dar ma achit eu de datorie! Multumesc pentru faptul ca te uiti la minunea mea! Dar si eu ma uit la minunea ta!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAlice spune:

Buna seara!

Am si eu o intrebare: aveti ciclu regulat (fetele carora le-a venit deja)? Mie mi-a venit prima data pe 4 august si de atunci nimic. La mine era regulat inainte. M-a cuprins paranoia si mi-am facut si test de sarcina, a iesit negativ. E posibil sa fie neregulat dupa nastere?

Alex, mama lui Alice (15 iunie 2007)
http://www.totsites.com/tot/alice_frumusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAlice spune:

Inca o intrebare:

Bebelusii vostri trag parturi? Alice a mea cam trage parturi... Eu am intoleranta la lactoza, nu pot sa beau lapte ca ma balonez groaznic, e posibil sa fi mostenit si ea intoleranta mea? Mi se pare putin probabil, eu doar de cativa ani am problema asta, cand eram copil beam si eu lapte si nu aveam nici o problema... Si totusi de ce produce Aliciul meu gazele astea?!

Alex, mama lui Alice (15 iunie 2007)
http://www.totsites.com/tot/alice_frumusica

Mergi la inceput