Va ajuta copiii in gospodarie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andradachisu spune:

Buna fiul meu are aproape 8 ani dar face treaba in casa de mic: duce gunoiul face patul,mai merge si la cumparaturi, ba intr-o zi mi-a venit acasa cu bani ca i-a dus gunoiul la o vecina ,strege praful.Eu personal sunt tare multumita de el i-am insuflat placerea de a ma ajuta facand totul din joaca.Sper sa reusesti si tu si sper sa fie tot asa si cand va mai creste .Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Alessia,
cred ca e mai bine ca baiatul tau sa nu citeasca ce scriu eu aici :)
Atomix are 8 ani.
Bazat pe oroarea cu care faceam in copilarie activitati domestice impuse, de tipul udat flori si dus gunoiul, plus refuzul mamei mele de a ma lasa sa fac mincare - probabil bazat pe experientele ei de copil in bucatarie - prefer sa nu-i impun nimic copilului.
Il intreb daca vrea sa participe la curatenii generale, il mai trimit din cind in cind sa curete la el in camera, cu tat-su, de regula, prilej de joaca si prosteala pe capul lor, dar nu are nimic "desemnat", ca sa zic asa.
De obicei, cind participa, recompensez, daca participa neintrebat si voluntat - si face asta destul de des - recompensa e pe masura, dar nu-i impun, pentru ca o sa aiba timp toata viata sa faca toate aceste chestii. Am constatat pe pielea mea de adult ca daca nu le fac eu nu se fac singure!
De notat, totusi, ca regula nescrisa a casei este ca, atunci cind are prieteni in vizita, ei trebuie sa stringa, impreuna. Exista exceptii, atunci cind stim ca acelasi copil revine miine si continua joaca de unde au ramas. Da, si chilotii si sosetele plus tricoul purtat trebuie sa ajunga zilnic in cosul de rufe!
Altfel... poate cind o fi mai mare. Acum, sincer, daca dau cu aspiratorul si el se joaca, il las sa se joace... Mi se pare mereu ca, avind scoala - unde sta de la 8 la 4 - toate lectiile, activitatile extra-scolare, cititul de seara, mersul cu noi pe ici si colo, ii ramine prea putin timp sa se joace de-adevarat.
Dar retin ideea cu lista... :)

Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Al meu face la placerea lui,ma ajuta la curatat cartofi,aspirat,intins haine,etc.Face pt ca vrea,eu nu-i impun nimic,pt ca are timp sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

CAnd eram si eu de vreo 6-7 ani plangeam de mama focului daca nu ma lasa mama sa spal si eu ceva sa spal vase si de astea.Ca sa scape de mine imi mai zicea "lasa ca o sa faci de astea de o sa te saturi !" si am ajuns zilele alea cand as vrea sa faca cineva totul prin casa in locul meu. Asa ca nu o zoresc de fetita mea sa faca trebuiri de astea. Isi face patul, strange hainele (asa cum poate ) in dulapul ei, pune jucariile la loc, si se mai baga la sters praful sau sa mai spele o canita acolo, dar daca vrea ea, ca-mi aduc aminte ce-mi zicea mama. si de fapt are timp si sa invete sa faca astea si sa se sature de ele.

Mergi la inceput