Va ajuta copiii in gospodarie?
Raspunsuri - Pagina 2

alessia105 spune:
Buna fetele ...
Ce copiii harnici aveti .....sa va traiasca si sa fie sanatosi, voiosi si harnicutzi ....
Cand am deschis acest subiect ma simteam un mic explotator de copiii care isi chinuie copilul in gopsodarie ...L-am deschis TOCMAI pentru a arata fiului meu cel mare(9,8ani) ca este normal ca un copil sa isi ajute parintii (desi cand era mic ne ajuta singur) ..
Mereu imi spune ca sotia tatalui lui il pune sa faca una alta prin casa cand e la ei( imporeuna cu fata ei de 9 ani) si mi se pare perfect normal...mama il pune si ea la lucruri mici , dar dee "e si el mic" si sa nu se extenueze copilul( eu de la 6 ani am avut sarcini precise si nu doar un facut de pat + nanny ptr fratele meu ,dar una is copiii si alta nepotii )...eee eu daca il pun ...mereu face mutre ...mereu e ceva de comentat ...asa ca aseara m-am suparat si am facut cu el un pact ....facem subiect pe Dc ...daca e macar o mamica care zice "femeie exploatezi copilul " jur ca numai il pun la nimic si il tin pana la adanci batraneti fara sa spele o farfurie( deci imi asum si injuraturile viitoarei lui consoarte) ...daca toate mamicile zic "da, ma ajuta sau nu ,ma ajuta, dar il pun " va face totul fara sa mai caraie si sa maraie ...asa ca ...iete cum scapai de bombaneli ...
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine

Ana68 spune:
Alessia105...te-ai scos!!!!Bafta maxima si sa ajungeti la un compromis,tu si flacaul!Si sper sa aibe rabdare sa citeasca tot ce au scris mamicile aici!Bafta!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

IEPU spune:
Al meu are 10 ani si jumatate.
Si chiar face multe chestii. Dar nu va inchipuiti ca din proprie initiativa.
De exemplu noi, odata la 2 saptamani facem curat. Adica eu fac o lista cu toate operatiunile ce sunt necesare si ajung pe la 20 de chestii de facut. Pe urma cei trei combatanti (Matei inca nu primeste convocare) isi aleg pe rand sarcinile. Incepe Horia si isi alege primul 3 sarcini, sa zicem. Apoi eu-una, apoi sotul meu-una, apoi din nou Horia pana ce le impartim egal. Desigur, Horia fiind "mai in fata" le cauta pe cele mai usoare dar nu-i bai, ca idea nu e sa imi varuiasca in casa ci sa simta ca suntem o echipa de 3 si nu 2 fraieri si un smecher.
Dintre cele ce le face el:
-spala vasele (dar fala oale),
-strange masa si pune la loc in frigider ce a ramas
-da cu aspiratorul in camera lui,
-face ordine la el pe birou si la el in biblioteca,
-face cumparaturi pe strada noastra,
-duce gunoiul
-sterge praful cu fasaiciul si servetele de hartie,
Pentru chestii care cer mai mult timp si rabdare se pune la bataie cate un premiu, adica: 15lei sa curete cu fasaiciul si servetele gresia din bucatarie, la vedere si pe sub mobile pe unde ajunge; asta inseamna cam 15mp si cand am auzit ca i-a luat aproape 3 ore mi-a parut rau ca eu o gatam intr-o ora.
Lucrul ce l-a facut si nu ma asteptam de loc a fost sa-si faca singurel 2 oua fierte moi.
Lucrul cel mai valoros este ca pot avea incredere desavarsita sa-l las sa stea cu Matei, se descurca foarte bine si e super grijuliu.
Si stiti care-i culmea? Ca am ajuns la performanta de a nu mai considera munca in casa a fi datoria altcuiva si de multe ori isi ofera ajutorul daca cineva are treaba.

aurora56 spune:
Bravo Magda,bravo Horia!
Fiica mea are 10,3 ANI si face tot ce face Horia mai putin spalatul vaselor dar incerc sa o dau pe brazda.Nu are frate sau sora dar nu vrea de frica sa nu o pun sa aiba grija de ea desi i-am explicat cala noi nu e ca la tara pe vremea bunicii cand copii se cresteau unul pe altul(a auzit povesti de astea pe la tara).Im plus ea are reponsabilitatea cresterii perusului(ii schimba apa daca nu uita,ii da de mancare ,curata dar mai ales ii face dresaj-ma mir cateodata cat de inteligent e bietul animal,pentru ca eu am impresia ca-l chinuie desi e jucaus)

aurora56 spune:
Mentionez ca multe din aceste activitati a inceput sa le faca de cand a primit perusul (si-l dorea enorm de mult).

addiana spune:
ma bag si e chiar daca fetita mea are doar 4 ani. ea ar vrea sa faca multe treburi prin casa , insa cand e vorba de stransul jucariilor care e "treaba ei"....nu mai e atat de saritoare. la spalatul vaselor poti s-o lasi o zi intreaga nu auzi nici pss! la impachetat rufe, la facut mancare, si altele.
dar banuiesc ca asta e varsta cand vor sa faca si ei "treburi de oameni mari", mai incolo...mai vedem
diana, denisa si raisa
poze

aurora56 spune:
Azi noi am carat sacii cu moloz da langa usa si ea ne-a ajutat la carat scandurele.Cand am urcat ,ce credeti ca facea fiica mea: maturase holul de langa usa (casa scarii) si apoi l-a sters cu somoiogul .La sfarsit mi-a cerut voie afara.Evident ca am lasat-o doar merita...
Multe treburi nu ii cer eu sa le faca ci se ofera ea mai ales la cele care le fac adultii.

mikimihaescu spune:
La noi e decretat ca baietii duc gunoiul. Deci eu cand se umple galeata la bucatarie, anunt: Trebuie dus gunoiul si unul din ei, care e liber, il duce.
Incercam sa mancam cat de des putem impreuna si atunci baietii pun masa, adica farfuriile si tacamurile. La final fiecare isi strange dupa el si pune farfuriile in chiuveta.
Andrei (11 ani) cica isi face curatenie la el, eu dau numai cu mopul si cu gura, ca mereu gasesc cateceva deranjat la el, de parca a trecut uraganul pe acolo.
Luca (aproape 6 ani) e in stare sa isi stranga toate jucariile in timp record, dar numai la insistentele mele.
Cam o data la doua saptamani, baietii impreuna cu tatal lor gatesc cina si le place la nebunie.
IEPU, mi-a placut ideea cu lista si cu alesul celor 3 sarcini, ia sa incerc si eu.

elyda spune:
eu am doi baieti alex 13 ani si vlad 8 ani .atunci cand facem curat ei isi fac singuri crat la W.C.,isi spala chiuveta si WC-ul ,sterg praful in camera lor . masa de pranz o pun singuri isi incalzesc mancarea, alex spala vasele ,vlad curata masa si matura pe jos.eu si sotul meu nu prea cumparam paine ,asta este treaba baietilor ,nu ducem gunoiul pt ca il duc baietii pe rand ,este tot treaba copiilor .atunci can fac copii baie este responsabilitatea lor sa-si spele cel putin pana isi curata f bine lenjeria intima si sosetele.avem izvor aproape de casa si este tot in atributia lor sa avem in permanenta apa proaspata in casa. ai mei baieti evident ca la inceput au fost nemultumiti dar s-au calmat. nu mai comenteaza..prea mult ,cel putin nu in fata mea. dar ce-o fi in mintea lor...
dana

tora97 spune:
eu am 3 fete si ar trebui sa am cel mai cel ajutor nu????!!! Cel mai grozav ajutor il am din partea Anei (2,6).. duce rufele la cos, ce i dau sa arunce la gunoi, stringe jucariile, cind e zi de gatit ma ajuta si atunci.... eu tai carnea, legumele, i le pun pe coltul tocatorului, ea le pune n cratita... si alte activitati pe care le poate face la virsta ei E f mindra spune "am teaba u mami!"
Fetele mari, Ioana (14) si Teodora (10) vinerea au zi de facut curatenie in propriile camere... si cam atit Logic ca isi spala vasul in care maninca, iar la bucatarie fac cu schimbul.. la spalat vase, legume ori alte alea. poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez