Mujdei
Am mancat mai demult la cineva mujdei de usturoi, dar care era amestecat cu smantana cred, ca era ca o pasta alba asa, mai gros. Cred ca avea si utina maioneza. Mi-a placut tare mult si as vrea sa il fac si eu, dar nu stiu cum. reteta clasica de mujdei cu usturoiul zdrobit si adaugat apa si otet nu ma incanta. Imi aduc aminte ca parca au frecat usturoiul cu putin ulei, asa ca la maioneza. Tin minte ca atunci cand eram in tara, eram disperata dupa shaworma de la Spring din Piata Victoriei. Aveau si acolo mujdeiul asta minune.
Voi cum faceti mujdeiul?!
3 anisori...uraaa!
Raspunsuri
vl-ad spune:
Si eu fac mujdeiul cu smantana.Usturoiul zdrodit il frec cu sare si cateva lingurite de ulei pana devine o pasta alba peste care adaug smantana.Smantana trebuie sa fie neaparat din aceea cremoasa.
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad
Oana_B spune:
Asa il mai fac si eu cateodata, usturoiul frecat cu sare bine de tot, adaug putin cate putin ulei parca se inmulteste, si apoi maioneza si mai pun la sfarsit apa minerala si otet. Cantitatile sunt ochiometrice, depinde cat de sarat, usturoiat, otetat sau lichid vreau sa-l fac.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
Gabbriela spune:
- eu dupa ce zdrobesc usturoiul il frec bine cu sare, dupaia picur ulei ca la maioneze si acel usturoi cu sare devine ca o pasta... dupaia...
mod 1: adaug smantana "ramane la consistenta smantani"
mod 2: adaug smantana, putina apa si putin de tot maioneze "devine o pasta mai subtire"
mod 3: adaug smantana si putin otet "parca e mai iute cu otet"
mod 4: adaug maioneza si smantana "ramane la consistenta smantani"
mod 5: adaug doar putina apa "pare apa cu usturoi
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
pumba spune:
usturoi pisat bine,dupa care se adauga sare , ulei ,frecat bine pana deveni o pasta, se pune apa si la sfarsit poti adauga suc de rosii sau rosii taiate cubulete, sa-i mai ia din gustul ala puternic.
cand ne inviti la masa?
Fabya spune:
Carmenbr mai poti sa-l faci si astfel:
Usturoi-ul il freci bine cu sare,adaugi cite putin din cind in cind ulei ...pina devine ca o crema
Dai pe razatoarea mica 2 castraveti mici (pe partea de razatoare unde dai de ex si coaja de lamie) ai adaugi peste crema obtinuta din usturoi la care adaugi smintina mai groasa si subtire (subtire din aceia care se poate face si frica),complectezi de piper si gata Sosul. Merge foarte bine linga cartofi,friptura,grill etc,spor la treaba.
Darria spune:
Acea pasta se face ft. simplu la blender. Usturoi+apa(o lingura, doua - in f-tie de cantitatea de usturoi). Poti adauga la sfarsit cata apa vrei, in f-tie de consistenta. Bagi 1 minutel la blender. Rezultatul: pasta alba.
La aceasta pasta, de baza, adaugi ce vrei: smantana, rosii, lapte, iaurt, piper, alte condimente, etc...
vbartan spune:
usturoi pisat, sare, ulei, mustar, frecat bine, si la final lapte sau smantana dupa preferinte, .... un deliciu
www.helpsonia.com" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Nina mamica de Renata Maria (15 aug. 2006)
www.flickr.com/photos/sweetmoments/" target="_blank">Poze cu noi
Cat sunt eu de mare
chichi16 spune:
Eu pisez usturoiul, il frec cu sare si putin ulei, dupa care adaug smantana. Dar de multe ori am pus in loc de smantana, iaurt si am observat ca iaurtul nu-i atenueaza taria usturoului, asa cum face smantana.
E delicios !!!!!!!!!!!!
Cred ca diseara o sa prestez ca mi-ati facut ,cu niste peste prajit si mamaliga.
camellia spune:
Usturoiul zdrobit cu un pic de sare,frecat bine cu ulei pana se face o pasta apoi punem smantana si eu fierb o rosie,o zdrobesc,o las sa se raceasca bine si adaug in compozitie.O bunatate.
teo1970 spune:
- si eu, ca si Chichi16, mai adaug in loc de smintina iaurt ... si e absolut OK, e mai dietetic (eu pun iaurt degresat si ulei de masline)
- se mai poate adauga si cimbru (dupa ce freci usturoiul zdrobit cu ulei, sare, putin piper daca vrei)
Off topic (dar totusi ON ): eu, spre deosebire de Gabriela, stiu ca otetul mai "ia" din iutimea usturoiului, nu i-o creste