Profesorul trebuie sa educe?
Raspunsuri - Pagina 18
lulu_boches spune:
quote:Nu e loc
Originally posted by clquote:
Originally posted by lulu_boches
S-a ajuns la pag. 12, si cam tot aceleasi persoane sunt pe "baricade"..Oare ce o sa mai fie pina la pag.20?
Bucuria vine din lucruri marunte...
Liana&Luana(17.sept.2002)
Numai atat???? Ceva concret, la subiect, nu ai de spus? Nimic, nimic?

Mik spune:
Anka-Maria, in emisiune era vorba de 'esec scolar' si nu de educatie. Sunt de acord cu dus copii le gradinita de la 2-3 ani, caci in familiile in care traiesc au mai mult adulti in jurul lor si cresc oarecum asociali si cu sanse mari de a nu se putea adapta la un anume fel de cerinte. In plus, da, se face educatie. Explic :
In scoala franceza mica (de la 3 la 10 ani) educatia e facuta in scoala. Invatatorii au liste de competente educationale si comportamentale pe care copii ar trebui sa fie capabili sa le realizeze : de exemplu, stiu sa ascult pe cineva si sa nu vorbesc in acelasi timp, respect regulile impuse in scoala.
Pe de alta parte, trebuie sa fie clar ce este educatia :
1. codul bunelor maniere (asta nu cred)
2. suma de cunostinte acumulate de o persoana
3. 'savoir-etre' (felul de a fi) care nu raneste pe nimeni si respecta regulile societatii
Se intimpla sa vedem oameni cu maniere perfecte (dat 'bonjour', tinut scaunul, haina), dar profund sunt incapabil sa asculte si sa inteleaga pe celalalt. E ceea ce eu numesc 'animale perfect dresate'.
cl spune:
quote:
Originally posted by lulu_bochesquote:Nu e loc
S-a ajuns la pag. 12, si cam tot aceleasi persoane sunt pe "baricade"..Oare ce o sa mai fie pina la pag.20?
nu e loc, da' dai din coate, in continuare.

nu inteleg, insa, daca ti se pare asa de mare "inghesuiala" pe aici, cine te opreste sa "migrezi" catre spatii mai... "respirabile", ca nu te tine nimeni cu forta aici?
imi cer scuze pentru off topic
.
dora78 spune:
cl,
Eu am inteles foarte bine ce crede Denizel despre scoala, educatie etc. In linii mari, are mare dreptate. Ce nu mi s-a parut drept (fata de mine) si aproape de limitele jignirii profunde a fost tot interogatoriul la care eu trebuie sa raspund in numele profesorilor violenti, cu limbaj neadecvat si comportament aiurea. Daca as fi fost genul acela de profesor, poate as fi stiut ce sa raspund si poate ca insistenta intrebarilor DOAR pe aceasta tema nu m-ar fi suparat. Caci m-am suparat, nu m-am enervat... din punctul meu de vedere, la acest aspect nu m-am inteles cu Denizel. Eu nu pot sa ma pun in postura unui profesor "necizelat", doar ca sa pot raspunde la intrebari. Nu ma consider maestra in psihologie, bune maniere, pedagogie, sunt un om normal (cred eu si cei care ma cunosc), incerc sa fac ce e bine pentru copii, in primul rand sa-i invat carte (caci asta mi-e menirea) si in al doilea rand sa-i invat sa se poarte (daca ei nu stiu). Cam asta sunt eu. Sunt eu cea mai potrivita pentru asta? Cine zice??? Ce calitati am eu care sa-mi permita sa fac astea? Cine ma cunoaste ar putea spune. Nu cineva care nu ma cunoaste.
In rest, sa auzim numai de bine, sa dea DD numai copii civilizati, educati perfect, care stau ochi si urechi la profesor astfel incat acesta sa nu aiba ceva de reprosat. Si nici parintii.
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
lulu_boches spune:
quote:Nu intervine nici un moderator????????NO COMMENT
Originally posted by lulu_bochesquote:Nu e loc
nu e loc, da' dai din coate, in continuare.
nu inteleg, insa, daca ti se pare asa de mare "inghesuiala" pe aici, cine te opreste sa "migrezi" catre spatii mai... "respirabile", ca nu te tine nimeni cu forta aici?
imi cer scuze pentru off topic.
betiana spune:
Ce sa inteleg eu din aceasta "conversatie" sterila si absurda ? Ca nervii mamicilor sunt intinsi la maxim ? Pacat ca se ivesc astfel de momente penibile intr-o zona a puritatii, a unui forum despre copii.Nu ne place un cadru didactic , atunci luam atitudine.Sigur ca in invatamant se nimeresc si oameni care nu inteleg teritoriul copilariei, care nu stiu sa educe.Dar si acesti oameni, chiar maturi, inca mai pot fi educabili, daca nu cu vorba atunci cu sanctiuni, penalizari.Si eu am trecut la varsta liceului, a adolescentei, printr-o situatie penibila si mi s-a dat dreptate, d-na diriginta fiind sanctionata. Dar am avut o mama care a luptat pentru dreptate cu argumente. Parerea mea, este ca nu trebuie sa uitati, ca voi, parintii sunteti primii educatori ai copilului si abia apoi scoala. Inca o data va repet, intrati in parteneriat cu scoala, astfel incat sa stiti ce e bine si ce e rau in legatura cu copiii vostri.Eu stiu ca si atunci cand fiica mea a intrat la liceu am continuat permanent sa tin legatura cu diriginta, urmarind traseul dezvoltarii si formarii fetitei mele ca om.Si astazi am cu ce ma mandri.
dora78 spune:
quote:
Nu intervine nici un moderator????????NO COMMENT
Da' ce-ti veni???
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007Quod non potest diabolus, mulier vincit!
diana21 spune:
Pe asta chiar o spun...ptiu, fir-ar sa fie, si-am zis ca nu mai intru!!!
Lulu_boches, acum, daca tot ai iesit de dupa
, curaj! Da cu basca de pamant!
Daca vine vreun moderator, sa stie,eu ma si iau preventiv de urechi. Piua!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti