Profesorul trebuie sa educe?
Raspunsuri - Pagina 10
claujro spune:
quote:
Originally posted by dora78
Claujro,
Tu vorbesti serios? Noua ni se cere anual!!!! Eu chiar l-am facut in fiecare an!!!! Pe banii mei, cel mai ades! Vine directorul la primul consiliu si ne zice si de actele medicale! Si toata lumea se duce la medic, sau unde are de mers, la psiholog...
La plamani faceti analize? Anual?
Dora, mami deAmi -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
Anual mi se cere si mie. Nu am auzit insa, pe nimeni ca s-ar duce la psiholog pentru asa ceva. Absolut pe nimeni. In cel mai fericit caz merg la medicul de familie care scrie pe o adevarinta "apt pentru a preda in invatamat".
Analize la plamani am facut si eu in primii cativa candam mai mica si mai nestiutoare. M-am iradiat atunci cand colegele mele "plateau" un rezultat primit de-a gata.
Sa fim seriosi, toata lumea face asa!!!!
Si nu am lucrat intr-o singura scoala ci in 4 pana acum. Peste tot se practica asta. Din pacate!
Eforie-august
dora78 spune:
Ei, eu n-am predat decat intr-o singura scoala, unde sunt titulara si anual merg si fac testare psihologica. Si chiar o fac, anul trecut imi amintesc ca am primit un chestionar de vreo 20 de pagini, ca mi se acrise de completat raspunsuri... apoi mi-a aratat psihologul niste imagini si m-a pus sa o aleg pe cea care-mi "place"... in fine, cam asta imi amintesc. Iar la sfarsit mi s-a eliberat un act pt. scoala. Deci, la noi se face testarea psihologica. Bine, poate nu toata lumea o face ca la carte, dar majoritatea, da. Stiu bine cum se procedeaza in alte scoli. Eu la "plamani" ma duc cam la 2 ani, pt. ca nu-mi convine sa ma iradiez anual. Dar "mansarda" o verific bine, de regula... De la medicul de familie trebuie un aviz epidemiologic din ala ca la copiii care merg la gradi.
Daca directorii unor asemenea unitati accepta asemenea "documente" iar profesorii trec psihologicul cu un buchet de flori, e grav. Poate ar trebui sa ia atitudine cei care isi dat testele corect. Nu stiu... nu m-am intalnit cu asa o situatie. La noi in scoala, testarea asta chiar inseamna ceva...
Denizel, se poate. N-am zis ca e obligatoriu. Fi-mea spunea, spre ex., ce a facut X, Y, la camin, cine a lovit-o, cine a muscat-o, cine a spus, ce a spus... de aceea am zis ca vorbesc din experienta personala, nu din tratate de psihologie... e foarte posibil si cum ai zis tu, sa nu spuna copilul. Sigur ca da...
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
denizel spune:
Dora, doo intrebari:
1. Mi se pare grozav faptul ca la voi in oras psihologii si psihiatrii isi fac datoria si examineaza cu atentie profesorii care le calca pragul.
Totusi, nu pot sa nu ma intreb: la tine in scoala, s-a intamplat in vreun an ca un profesor sa nu mai poata preda, pentru ca psihologul sau psihiatrul l-a declarat inapt pentru invatamant?
2. Sa zicem asa cum spui tu, ca toti profii isi verifica anual pisicul
si toti sunt declarati beton (asta ar fi Raiul
, da' ma rog...).
Un om sanatos din punct de vedere psihic = un om cu tinuta morala si etica = un om potrivit pentru a se implica in educatia a sute de copii?
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
diana21 spune:
Denizel, hahahhaa! Moralitate si etica??? Crezi ca, daca se fac pe bune aceste teste, asta este scopul, ca sa ma exprim asa? Pai ei cauta probabil, cazurile patologiece, schizofrenici, paranoici, etc. Nicidecum nu-i verifica la cap. moralitate si etica.
Dora, ne ascundem dupa deget cu asa-zisele teste psiho. Sunt mai mult decat convinsa ca sunt doar niste formalitati. Sa-ti spun cum a fost testul psiho cand am dat examenul pentru permisul auto?
Hai ca m-a umflat rasul...La noi se fac pe bune! Ptiu...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
dora78 spune:
1. Da, dupa ce tipa a facut niste chestii si a fost reevaluata, a "zburat" din invatamant, nu numai din scoala.
2. Nu, tu asa crezi? Eu cred ca poti sa ai "pisicul" in regula dar sa vorbesti si sa te porti total imoral... pt. mine nu se identifica astea.
Si o intrebare pt. tine (ca eu tot raspund la intrebari...): cine crezi tu ca ar fi potrivit sa se implice in educatia copilului tau? Normal, in afara de tine, sot, bunici. Cum alegi acel om?
Dora, mami de
dora78 spune:
Cum a fost la ex. auto?
Cum dau altii testul psiho, se intelege din mesajul tau. Eu l-am dat corect si in invatamant, si la sc. de soferi (acum 10 ani). Eu nu dau flori si cafele sau bani ca sa trec examenele, altii da. Ce vina am eu? Diana, ia-te de cei care au dat aiurea examenele astea, nu ma mai chestiona pe mine ca ti-am zis ca din pct. asta de vedere sunt corecta. Nu inteleg ce raspuns de-al meu te-ar multumi. Ai dreptate in ce spui... asa e... eu cu ce te pot ajuta sa schimbi lucrurile? Ca nu-i bine nici ca eu sunt corecta, tot ma iei peste picior... Pe bune ca nu te inteleg
Da, cauta cazuri patologice, de schizofreni, maniaco-depresivi, obsedati de tot felul... ce credeai ca verifica, sa vada daca ma sinucid ca s-a luat apa calda?????
Si te amuza ca la mine la scoala testele se fac corect??? Eu cred ca ar trebui sa te ingrozeasca faptul ca sunt singura de la care ai auzit ca a dat pe bune test psihologic pt. invatamant.
Dora, mami de
dora78 spune:
A, la capitolol "moralitate si etica" nu se da testare in invatamant. Ar trebui. Nu stiu insa cine ar putea sa testeze aceste virtuti...
Dora, mami de
diana21 spune:
Dora, nu ma amuza nimic, dar pur si simplu nu cred ca evaluarile psihologice ar fi mai mult decat bniste formalitati. Nu am dat flori sau bani pt. testul psiho, dar s-a facut superficial. Asta am vrut sa spun. S-a facut mai degraba pe o evaluare "din ochi". "Pe bune" nu inseamna sa alegi o plansa dintr-o multime si sa raspunzi la 20 de intrebari. Asta am vrut sa zic, nu vorbeam de atentii sau spagi.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
madaluta spune:
a degenerat mult subiectul...cu nerabdare am intrat sa citesc..dar doar lupte de orgolii vad...
asa e si in viata si in realitate... in scoala...:o lupta de orgolii a elevilor, a parintilor, a profesorilor, a directorilor, a ministrilor( apropo de ministri...cati din ultimii 10 au fost profesori???)....fiecare crede k detine adevarul absolut si k are dreptate...fiecare incerarca sa-i schimbe pe ceilati dupa propriul model...e corect???
Ma gandeam k poate profesorii care predau materii ce includ educatia sunt cei mai in masura sa se ocupe de asta...Ma refer de fapt la profesorul de religie care de fapt preda "educatie religioasa", la cel de sport care preda "educatie fizica", cel de civica-"educatie civica", de muzica-"educatie muzicala", cel de desen-"educatie plastica"...si tot asa...
Romana, matematica, istoria, geografia, fizica, chimia...inca nu sunt "educatii"...![]()
Poate educatia, asa "pe bucatele" si dupa programa e mai rentabila decat cea dupa ureche , dupa propriile considerente...
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
concediu 2007
Darius - luna a 8-a
SITE FULGULETI,
diana21 spune:
Eu cred ca mai degraba la orele de literatura se poate "face" educatie (pentru ca implicit discutiile, comentariile pe marginea unui roman, analiza persoanjelor, etc. se invart in jurul moralitatii).
Exista mai multe feluri de educatie. Noi le amestestcam vad ca, si, in timp ce una dintre noi vorbeste de educatie gandindu-se la instruire, cealalta raspunde gandindu-se la disciplinare. Hai sa ne hotaram despre ce vorbim. Eu am o mare problema cu educatia=disciplinare/dresaj sau cum vreti sa-i ziceti. Ca educatia care inseamna strict instruire, chiar daca e facuta prost (in sensul ca profesorul este mediocru), nu-mi traumatizeaza copilul.
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti