de ce prietenii adevarati sunt greu de gasit
Raspunsuri - Pagina 6
lilina spune:
quote:
Originally posted by elyda
ai vazut ca nu sunt singura care gandeste asa? nu merita!de ce sa fiti prietene doar cand considera ea?
dana
eu cred ca nici macar prietena nu te considera...este exact cu ai spus tu....ea te considera o "fosta colega de liceu" si nimic mai mult
sper ca nu te deranjeaza sinceritatea mea, insa privind din afara, asa cred eu ca stau lucrurile
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
mathilda spune:
daca as fi rautacioasa as zice: prieteni, ce sunt aia? dar ca sa citez un fost coleg de serviciu: prietenul meu cel mai bun e cardul.
lilina spune:
da, haioasa afirmatie despre prieteni
totusi, sa nu cadem in extrema cealalta....ce ne-am face daca intr-adevar chiar nu am avea nici un prieten...ar fi cumplit, va zic eu..."rau cu rau, dar mai rau fara rau"
vroiam doar sa mai adaug un singur lucru de care tin eu cont in relatia cu prietenii: NU FAC NICIODATA AFACERI ....de nici un fel..nu ma implic in tot felul de combinatii....sunt patita rau cu asta si am zis GATA
A.C spune:
Fetelor,in ziua de azi e un adevarat privilegiu sa ai prieteni adevarati.Norocosi sunt cei care au asa ceva.In vara ,am participat la examenul de titularizare(cei din domeniu stiu ce inseamna un astfel de examen).Am si o fetita de 1 an si 2 luni si invatam numai cand dormea fata.Dar m-am ambitionat si in cele din urma m-am titularizat.Pana la examen,primeam incurajari pe mess de la colege de-ale mele pe care eu,mai naiva,le consideram oarecum si prietene.Imi urau noroc,sa am bafta...etc.Acum,dupa examen...credeti-ma ca nu m-au felicitat decat colegii mai in varsta.Fetele astea tinere cu care lucrez din 2003...nimic!Iar eu m-am consumat pentru asta...mai mult decat trebuia.Si mi-am dat seama ca nu se merita sa pui suflet pentru nimeni.Cu cat le e invidia mai mare,cu atat o sa reuseasca mai putin in viata.Si o spun cu durere pentru ca eu chiar le consideram sincere...Asa ca...am ajuns sa cred ca numai familia conteaza acum!
Vis albastru spune:
eu sint de parere ca un motiv principal sint vremurile de azi, prea putin timp liber pe care sa il petrecem investind in oameni. in anii copilariei si adolescentei erau si structurile societatii bine definite, acum totul e in schimbare, mult mai rapida decit in anii copilariei noastre.
ce mai consider eu important: noi toti ne schimbam, noi insine si cei din jurul nostru, in orice actiune calculezi daca riscurile si folosul sint intr-o oarecare balanta acceptabila. in copilarie/adolescenta era vorba numai de persoana noastra, cu familie, sot si copil/copii intervin factori suplimentari.
eu va doresc echilbrul necesar, in final ne nastem singuri si murim singuri, ceilalti sint insotitori...
lilina spune:
ai mare dreptate visalbastru, dar eu mai cred ca invidia se naste din diferentierea pe scara sociala a cuplurilor candva prietene....unii au mai mult noroc si reusesc sa se dezvolte mai repede atat financiar cat si social, altii nu....unii intra intr-o competitie cu altii (si asta-i bine, pt.ca e constructiva) insa nu tot ce au prietenii lor trebuie sa aiba si ei (trebuie sa ai si personalitate).... atunci intervin tot felul de frustrari si asa cred ca se racesc prieteniile
insa, prieteniile dintre 2-3 fete/baieti (facute, sa zice, in copilarie/adolescenta) se schimba in momentul cand unul sau toti isi fac familii, au copii....cu fiecare pas ei se schimba, implicit si relatiile dintre ei....intervin schimbari in aspiratii, in dorinta de a petrece timpul liber in mod diferit...si atunci intervin schimbari si in atitudine
asa vad eu lucrurile
elyda spune:
LILINA gand la gand cu bucurie,dar prea tarziu ca am patit-o deja, cred ca acum pt sa tin cursuri despre a nu face afaceri cu prietenii!MIHAELALAURA a fost o perioada f lunga in care gandeam ca avem noi ceva probleme de nu reusim sa avem prieteni buni,acum a trecut si ne-am mai obisnuit putin cu ideea,dar mai ales am inteles ca noi nu "suntem defecti"cum zice socrul meu . AC cunosc tipul asta de "prieteni" care in momentul in care faci eforturi sa ai ceva mai bun in viata,incep sa fie rosi de invidie si"uita"sa te mai caute."ezista o esplicatie":ei nu sunt capabili de nimic prea important si atunci le este imposibil sa se bucure sau macar sa se prefaca a se bucura de realizarile altora.din cauza lor n-o sa poti tu sa faci ceea ce ti-ai dorit!paguba-n ciperci!!!
dana
greieras spune:
quote:
Originally posted by tanima_i2002
Sunt prea pretiosi, de aceea se gasesc greu. Intr-o prietenie adevarata se investeste timp, iar timpul cam lipsestela multi in ultima perioada.
Prietenia cere timp si un pret care trebuie platit. Nu se mentine cu vorbe ci cu dragoste reala si implicare. Spune un proverb: prietenul adevarat iubeste intotdeauna, iar in nenorocire ajunge ca un frate. Totodata, ca si o casnicie, e nevoie de doi pentru prietenie.
Si eu am mai ramas numai cu o prietena buna, pentru ca viata m-a despartit de ceilalti dar am fost intotdeauna deschisa pentru prietenie (cel putin asa cred eu). Cum au patit si alte fete m-am parlit la greu si eu si am decis sa ma inchid, dar pana la urma am realizat ca sufar si mai mult asa, plus ca pierd ocazia sa intalnesc acea persoana extraordinara dintre milioane. Sunt oameni (cu care chiar daca nu mai tin legatura din motive obiective) carora le datorez enorm. Uneori chiar i-am suspectat ca sunt ingeri, pentru ca m-au iubit neconditionat si au vazut in mine ceva ce nici eu nu vedeam. Au investit in mine si nu au cerut niciodata nimic inapoi. Vreau si eu sa fac acelasi lucru cu altii, cu riscul de a ma parli.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007
elyda spune:
greieras OAMENII pe care i-ai intalnit tu ,sunt f rari si ca cineva"parlit "iti garantez ca nu ai prea des acest noroc.esti o persoana fericita pentru asta.cat priveste faptul ca iti doresti sa faci acelasi lucru pentru altcineva...ai mare grija ca sunt putini aceeia care stiu sa aprecieze o prietenie adevarata.
dana
eryteea spune:
Toate ne plingem de aceeasi problema ,nu avem prieteni.Sintem noi homo sapiens care nu stim sa controlom invidia,gelozia,rautatea etc.Fac si eu parte din aceeasi categorie si la fel ca altii sint in continua cautare a unui prieten(a) adevarat.Oare exista ?
Momentan cea mai buna prietena a mea este fica mea de 2ani jumatate care tine la mine neconditionat si cu care pot sa vorbesc vrute si nevrute.
Unde esti prietene ,eu inca te astept.
Ingrid amore di mama