de ce prietenii adevarati sunt greu de gasit
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
sti care este ce mai tare chestie? am 2 baieti pe unul il cheama Alexandru si pe celalalt Vlad. sa sti ca ai dreptate .am inceput sa obosesc incercand sa -i tot caut pe cei care ne-ar putea fi prieteni.daca o fi sa-i gasesc...bine daca nu...oricum nu pot schimba asta.stii de ce imi pare rau?stiu ca am putea fi niste prieteni buni unor persoane care merita asta cu adevarat.
dana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
M-am gandit mult pana sa va scriu si eu povestea asta,pentru ca nici acum nu mi-a trecut
Am fost in liceu 3 prietene,eram nedespartite.Spre deosebire de alte colege "prietene nedespartite" noi am pastrat de-a lungul anilor legatura.Intai la 20 de ani,in 1990,am fost chiar la mare, numai noi trei impreuna si a fost super.Apoi fiecare s-a angajat,am facut facultati,ne-am casatorit etc.mai vorbeam la telefon,ne mai intalneam rar de tot,dar,atentie,cel putin de 3 ori pe an, ne intalneam la onomastica noastra.Nu erau chefuri,erau onomastici mai domestice,cu cativa prieteni si rude apropiate ,dar ne simteam grozav.Totul pana acum 2 ani,cand am ramas gravide dupa muulti ani si eu si R.una din prietene,ea cu 3 luni inaintea mea.Cealalta avea deja 2 fetitze.Ei bine am fost in extaz,amandoua trebuia sa avem fetitze,imi si imaginam cum ne vom intalni si se vor juca impreuna etc. Ea era genul care nu suna mai deloc la telefon,dar cand o sunai sarea in sus super incantata,cand te intalneai cu ea la fel etc. De obicei noi ,astelalte eram cu telefoanele.In perioada de dinainte de a naste,am sunat-o in draci,abia asteptam sa se intample! Si eu fiind cu 3 luni in urma ei
Primul soc mai mititel l-am avut cand ,dupa ce a nascut,sotul ei ne-a sugerat (era coleg de munca cu sotul celelilate) ca nu avem ce cauta la spital,ca o deranjam (facuse cezariana).Noi tocmai ne pregateam de duca ... Era ok, am inteles,asta e,ne-am limitat la cate un telefon,desi si daca mergeam evident ca mai mult de 5 minute nu stateam.Ne pregateam sa mergem acasa sa ii vedem bebelina.Ciuciu.Prin aceeasi sursa am fost informate ca nu se primesc vizite pana nu face fata o luna
Microbi,anticorpi etc. Buuuun.Ne-am desumflat bine de tot,am bombanit in barba,am mai sunat doar odata de doua ori maxim, sa nu deranjam,na...si dupa ce a trecut perioada de gratie,ne-am dus.Eu eram in luna a opta/noua,anchilozata de vreo luna de o spondiloza la un picior,ca abia umblam si inca mergeam si la birou.Am mers cu taxi ca nu avem masina.Si am urcat cu chiu cu vai pana la etajul 3,numai sa ii vad fata.Totul a fost ok,hi hi,ha ha,erau si neamurile ei etc.Buun.A trecut o luna si am nascut si eu.Evident ca in toata perioada asta nu mi-a dat nici un amarat de telefon sa vada ce fac.Cum am nascut,pe 1 ianuarie dimineatza,urgent si natural, in juma de ora ,desi trebuia cezariana,dupa o ora dadeam telefoane de informare
.Am sunat si la ea ,dar nu raspundea,m-am gandit ca o sa recunoasca numarul si isi da seama ce se intampla.Ciuciu.Nimic.Cealalta a venit la spital cu flori,mai tarziu a venit si acasa etc. R nimic.Dupa vreo luna am primit totusi un telefon
Asaaa.Si in 8 ianuarie,de ziua celaialate eu evident ca nu puteam merge,dar am vorbit mult la telefon cu ea.R. nici macar un telefon nu a dat,dar sa mai si mearga la ea. Am omis o chestie,inainte cu un an,de ziua ei,in mai,am mers la ea,la noua casa in constructie,ca acolo cica se tinea cheful.Doar ca au omis sa ne zica exact strada.Si la telefoane nu raspundeau,la bloc nu erau.Ne-am invartit ca prostii juma de ora prin zona si nu i-am gasit
Ca apoi sa faca pe inocentii,zicand fiecare ca el credea ca stim adresa de la celalalt.Ma rog,eu daca vedeam ca nu apare una,stateam cu ochii pe telefon,sau sunam fiindca stiau ca vrem sa venim.Deci am trecut de faza asta si ne-am comportat ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic.Doar ca dupa ce am nascut si am vazut ca nu imi da macar un telefon,nici celeilalte de ziua ei,nu vine sa imi vada fata etc.m-am racit.Totusi in mai, de ziua ei am sunat-o.Nu am mers,evident,n-aveam de gand.Si am auzit de la sotz niste sugestii ca la anul o sa faca chef,ca acum e la plimbare cu fata,nu pot primi musafiri.AAAA inca o precizare.Zilnic venea la ea mama ei,s-a intors la serviciu abia acum cand are fata aproape 2 ani si au masina ,plus bani ceva mai multi ca noi.Plus avea si soacra alaturi,ii e vecina.Deci avea baby sitter in cel mai rau caz.Eu m-am, intors la birou de cand avea aia mica 3 luni,n-am masina,dar de-aia am putut sa mai trag o vizita incoace,incolo,ca doar exista taxi.
In iunie de ziua mea,n-a venit,nici telefon n-a dat.Parca am primit un mesaj de Craciun {: ,paote era dat la gramada,sau din greseala In concluzie ne-am suparat si eu si cealalta prietena,n-am mai sunat nici noi.Anul asta am ignorat-o complet,ambele si la capitolul telefon.M-am mai intalnit odata cu ea de cand s-a intors la munca (la o banca),dar am fost rece .Nu suparata,doar rece.Diana mea are deja un an si 8luni si ea nici nu stie cum arata si nici nu o intereseaza.N-am fost niciodata atat de dezamagita de cineva.Stiu ca e genul ei,sa sune tot altii,dar acum a fost prea de tot.Nu stiu daca o sa se mai repare ceva in relatia asta.Si celalalta prietena e foarte dezamagita,ca tinem la R. Dar vorba ai,daca voi nu ne vreti,noi nici atat
Sotul ei ne suna mai mult inainte,doar ca fiind coleg cu celalat ,ingineri amandoi,au intervenit ceva invidii p-acolo,daca inteleg bine,deci el n-a mai fost asa de bagaretz,ca inainte. El cam initia intalniri,mai ales intre ei 4,ca aveau masini ambele prietene si timp mai mult.Sotul meu a lucrat ani de zile si sambata,ca aveam un mic ABC,asa ca noi nu prea puteam iesi in WE prelungite cu ei.
Fratele meu are o firma si are cont la banca unde lucreaza R.,inainte mergeam dupa extrase eu.Abia asteptam sa ne intalnim.Acum il trimit tot pe frate-meu,efectiv,nu imi vine sa o vad,mi-e rusine de rusinea ei si ma dezgusta cand vad cum sare in sus "de bucurie" ca ma vede,mi se pare atat de falsa acum Si imi amintesc,cand s-a casatorit cealalta prietene,sotul ei a zis ca R. i se pare falsa.Eu am zis ca are zambetul ala fabricat pentru ca lucreaza cu publicul.
Voi ce parere aveti,cum ar trebui sa ma comport in continuare? De mult am vrut sa povestesc asta pe DC,sa aud pareri de-ale voastre,dar nu m-am indurat pana acum
Daca are careva rabdare sa citeasca atat
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME
elyda spune:
monica sa stii ca nici toti banii din lume ,nici cea mai smechera masina nu sunt motive sa-ti parasesti prietenii de-o viata .putea sa aibe si 10 servitori si nemtoaica la copil si banca aia sa fie a ei si comportamentul ei nu este de iertat.daca voi stiti ca e falsa(urasc din rinichi oamenii care sunt in fata muma si in spate ciuma) ce rost mai are sa reinnodati o relatie in care voi,celelalte doua nu ati mai crede? nu merita...NU VA MERITA.
dana
monica70 spune:
Chestia e ca nu stim ca e falsa.Eu una nu prea pot crede,de obicei ii cred pe oameni buni si in orice gasesc o scuza.
Anul asta,dupa ce a vazut ca nu am sunat-o niciuna de ziua ei,cred ca si-a dat seama ce a facut.Pentru ca cealalta prietena a primit un telefon de la ea.Se interesa de fetitza proaspat operata de apendicita,ca auzise de la sot,ei fiind inca tot colegi,mai distanti ,asa Dar asta a vorbit cu ea,insa tot cam rece,nu i-a trecut inca nici ei
Pe mine nu m-a sunat,o fi crezut ca-i suficient c ane-am intalnit 2 minute la banca anul asta
Nu stiu ce sa cred,cum ziceam intotdeauna a fost mai "lasa-ma sa te las" in privinta telefoanelor.Ma gandesc uneori ca a fost lovita psihic dupa nastere
ca nu o pot intelege.A venit in vizita sa imi vada fetitza si o alta colega din liceu,cu care ma intelegeam bine si cu care nu ma vazusem de 10 ani !
Dar as intelege tot, daca ar fi suparata dintr-un anumit motiv,sa zicem gata,am rupt relatiile si basta.Nuuu, ea inca zburda ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic
Asta ma dispera
Si e fata cu bun simt,dintr-o familie la fel ,oameni super calzi si primitori.Pur si simplu nu inteleg
elyda spune:
prietenii sunt prieteni mereu nu numai cand au chef.din ceea ce am citit ea nu are chef sa fie deranjata .cateva minute petrecute intamplator nu intretin o relatie.si mie mis-a intamplat sa observ ca dupa casatorie anumite persoane se indeparteaza.nu stiu ,poate sunt eu exagerat de pretentioasa in privinta asta ,dar la cate semnale ti-a dat ...las-o sa te caute ea asa o sa vezi ce vrea de fapt.
dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lilina/lilina.jpg)
lilina spune:
elyda, da, ce coincidenta cu numele copiilor tai si numele bebelului meu
monica, stii vorba aia...."dragoste cu sila nu se poate"
daca persoana nu suna nicioadata si nu e interesata, stiu ca e dureros, dar ar trebui lasata in pace....
prieteni sunt cei care vor sa fie in preajma ta, te suna sa vada ce faci, sunt alaturi de tine atunci cand ei nevoie de ei (adica si la bine, nu doar la rau)Lilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe
varsta lui bebe
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
elyda spune:
ai vazut ca nu sunt singura care gandeste asa? nu merita!de ce sa fiti prietene doar cand considera ea?
dana
monica70 spune:
Pai nu mai am de gand sa o caut,cum va ziceam nu ne vedeam prea des nici inainte,ca si eu sunt ocupata rau si destul de comoda,dar macar atat ne ramasese sigur ,cele trei intalniri pe an,cand palavrageam ca in vremea liceului si radeam la greu.
Cat despre alte cele,gen ajutor si nu stiu ce la nevoie,nu era cazul,am incercat sa nu cer niciodata nimic de la prietene,material ma refer.Si nici "ajutor psihologic" nu e genul meu sa cer,nici macar al prietene,ca-s mai inchisa la fire la unele faze.
Imi pare rau doar pentru ca are o fetitza deodata cu a mea si era frumos sa ne intalnim fie si de 2 ori pe an,sau macar sa mai vorbim la telefon,am fi avut mult mai multe subiecte comune acum! Si faptul ca nu a venit in vizita sa o vada macar 5 minute se pare proasta crestere.Ai mei sunt de la tzara,dar pe-acolo cand se naste un copil,vin in vizita nu doar neamurile si prietenii din tot satul, ci de pe o raza de 10 km de jur imprejur (mami e bihoreanca)
Asta e ,am eu alte prietene,nu-s disperata Sa zicem ca de acum o sa o denumesc o fosta colega de liceu
Cand a venit acasa la maica-sa, o prietena din copilarie ,care sta acum in Italia,a fost super.Are o fetitza mai mare cu jumate de an decat a mea si vreo luna ne-am intalnit atat de des! Chiar daca eu eram la birou,iesea mami cu Diana,ea ,fetitza ei si bunica fetitzei (mami si mama ei sunt vechi prietene,din scoala + 25 ani de serviciu)
Si Diana mea a fost super fericita de companie,Alessia ei la fel ...
![](images/user_woman.png)
mihaelalaura spune:
am citit ceea ce s-a discutat pana acum si am constatat ca intr-adevar mai sunt si alte persoane care trec prin asa ceva. asta ma face sa realizez ca eu si sotul meu nu avem totusi nici o problema
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lilina/lilina.jpg)
lilina spune:
monica, sa stii ca eu nu mai tin legatura cu nimeni din liceu si nici din facultate (si imi pare FOARTE rau)... desi ei se mai intalnesc....dar pe mine nu ma mai cauta nimeni....asta pt.ca eram super prietena cu toate gastile din clasa....probabil ca fiecare gasca ma considera ca fac parte din cealalta gasca....asa e cand stai cu cu...ru in 2 luntre...dar asta e...acum ce sa fac???...cand ma vad accidental cu ei, ma bucur si povestim ce-am mai facut (dar astase intampla asa de rar...)
in schimb mi-am facut multe prietene de pe acest forum, care stau f.aproape de mine, au bebei de o varsta cu ai mei si ne vedem aproape zilnic in parc...asa ca piticul meu are cu cine socializa
asa ca viata iti rezerva tot felul de posibilitati prin care poti socializa si chiar gasi prieteni/amici pt.tine si pt.copil...trebuie sa ai rabdare si sa fii o fire prietenoasaLilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe
varsta lui bebe
"Is nice to be important, but is more important to be nice"