Nazdravani de aug - sept 2003
Raspunsuri - Pagina 19

mihaela_s spune:
 Saluti si de la noi!
Nici Silvia nu va avea serbare anul acesta, aici cred ca la camine nu se obisnuieste. In schimb va avea Diana o serbare de Sfanta Lucia, e o sarbatoare mare aici pe 13 Decembrie. Repeta de zor cantece, ea nu are de spus versuri. In general nu sunt obligati copiii sa le recite pe de rost, astia mari pot si citi poeziile daca sunt lungi si complicate. Farmecul nu e cat de bine a stiut sa memoreze poezia ci cat de frumoasa e serbarea in ansamblul ei...cred eu. 
Suntem bine cu totii, Silvia are deja prieteni la camin, cand ajunge acolo sar copilasii pe ea ca a venit, o pupa si o gadila de abia pot sa o dezbrac. Si apoi imi povesteste despre baieti, ca fug dupa ea si o gadila 
. Era o vreme cand mi se plangea ca unul dintre baieti o mai inghionteste si ei nu-i place...i-am spus sa-i spuna ca nu e frumos si ca nu-i place...apoi intr-o zi cand am ajuns la camin, Silvia se juca cu Theo(asa il cheama pe baiat) care alerga ca un catelush dupa ea si Silvia il dirija: kom Theo! kom! (haide Theo! haide!) ![]()
Asa ca se descurca fata mea, nu mai are probleme. Sambata dimineata a sunat la tf. mamica fetitei care ii e prietena cea mai buna, sa o las pe Silvia la ei sa se joace cu Ella si cu Frida(surioara mai mica). Din pacate n-am putut, trebuia sa mergem la o actiune facuta de scoala Dianei-am facut impreuna cu copiii coronite, turte dulci, mustar, tarte...care s-au vandut duminica la Targul de Craciun. Banii adunati ii vor folosi copiii pentru o excursie pe care o vor face in primavara. Dar mi-a placut gestul mamicii, nu ma asteptam!
Acum 2 luni a fost la camin un fotograf care le-a facut copiilor portrete si o fotografie de grup. Silvia e putin amarata, ca era la inceputuri atunci, nici n-am crezut ca va sta la poze.
Portretul si grupul. La grup dat un zoom sa se vada mai clar.
Va pup 
.
Mihaela si familia mea
Hobby

mihaela_s spune:
 Tot io...![]()
Tocmai mi-a spus educatoarea ca joi-de Sf.Lucia, vor avea si grupa Silviei serbare, sunt curioasa cum va fi. Poezioare sigur nu invata, doar cantecele, pe care le canta in grup. Altceva nu stiu...
Asadar trebuie sa-i cumpar o rochita lunga alba(asa e costumatia Luciei), dar nu-i problema, gasesc in orice magazin, legata cu o panglica lata rosie si o coronita, mi-a zis educatoarea ca poate fi din beteala argintie. Hehe, abia astept sa vad cum va fi! ![]()
Un Mos Nicolae cat mai bogat pentru voi si copilasi!!!!
Mihaela si familia mea
Hobby

iuliana spune:
 Sa ma midresc si eu cu Emma mea cea curajoasa. Luni am fost la dentist si i-a facut prima plomba. Nu a zis nimic la facut injectie cu anestezie, doar cind i-a bagat chestia aia mai groasa care polizeaza si care te zguduie un pic a miriit, dar copil asa curajos nu am vazut. Marti dimineata ma intreaba daca mergem din nou la dentist ca ea vrea :). Programarea cealalta o aveam pe 20 dec, dar aseara au sunat sa intrebe daca putem sa venim azi si ne-am dus. De data asta Emma nu a schitat nici un semn de inconfortabilitate. Curajoasa fetita si tare mindra de ea, mai ales dupa ce dr. i-a spus ca ii "face" un smiley face pe maseluta
. Bineinteles ca azi s-a dus la scoala cu sabia de fetite gonflabila sa o share cu ceilalti copii
. Luni a primit o coronita si bagheta magica, pe linga multe abtibilduri si periuta de dinti, si alte "bunatati":)), apoi au pus-o sa isi aleaga un ornament dintr-un bradut plin din cabinet.
Multumesc inca o data lui D-zeu pentru instinctele de mama, ca daca era dupa Alex:(((. V-am spus ca data trecuta nu m-au primit cu Emma inautru si eu m-am plins la Alex ca vreau sa stau linga ea si el mi-a spus ca ce imi trebuie, ca doar nu o omoara. Ei, am schimbat dr. si asa am aflat de la asistenta ca la cabinetul celalalt ii leaga de miini pe copii. Cred ca as fi murit. Aici m-au lasat sa stau inga ea sa pot sa o tin de minute si sa o incurajez, chiar m-au lasat si cu Diana care a stat la mine in brate si care a fost f. cuminte (la celalat cabinet nici nu a putut fi vorba sa o aduc si pe Diana...de fapt, nu am putut intra eu, d-apoi Diana-cica parintii nu erau primiti decit cu copilasi mai mici de 2ani). Diana ii mai zcea dr. din cind in cind:): it's not good...enough! Ne-am distrat cu totii. In fine, experienta la dentist a fost de nota 10, cabinetul frumos, deschis, cu 10 scaune intr-o sala, cu monitor pe plafon la fiecare scaun in care copiii pot vedea desene animate, au jucarii pentru copii care se pot juca cit isi face anestezia efectul, au play station-uri pentru astia mai maricei. Emma nu a a simtit nici un trac. Era ca si cum ar fi fost acasa pe pat si s-ar fi uitat la tv. O sa trebuiasca sa ma duc si cu Diana, dar mai astept pina la 3 ani ca asta e salbaticuta si sa mai creasca si ea. In orice caz, asistentul a luat-o si a plimbat-o cu el si i-a dat ochelari de soare ca si a Emmei(sa ii protejeze ochisorii de lumina lampii). Cind o sa ii vina rindul ei, o sa apelam la dr si asitentul de azi (ca sint barbati) pentru ca stiu ca fi-mea are o slabiciune pentru masculi:)))). Ei, acum sa nu cadeti, dar va spun cit costa 2 plombe micute (cu compozit, deci nu plomba metalica): 1000$. Asigurarea a platit 80% si eu 20%. Dar a meritat, Emmei nu o sa ii frica sa mearga la dentist de acum in colo. Urmatorul control va fi peste 6 luni cind mergem din nou la curatat dintisorii. Atunci o sa intreb exact care e treaba cu sealant-ul pe care il pun ei la copii pe dinti. A, si dobitocul ala de dr. de la celalat cabinet vroia sa ii puna masca de gaz (care ii face pe copii sa se cameze - fara macar sa ma intrebe daca vreau si fara macar sa vada daca e necesar) si care bineinteles ca nu e acoperit de asigurare. Am intrebat si dr. de la cabinetul de azi si mi-au spus ca folosesc si ei, dar numai in cazuri grave, cind copilul este f. infricosat si ca ei nu vor sa "rely on medicine" (imi pare rau, nu imi vine acum expresia in romaneste). 

iuliana spune:
 Acum asteptam si noi miine dimineata pe Mos Neculai. Ce au mai curatat de zor la ghetute, in special Emma
!!! Noi i-am spus ca Mos Neculai e fratele lui Mos Craciun.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

liliac1 spune:
 La Multi Ani si sa traiasca cu numele toti cei care sunt Nicolae, Nicoleta si alte derivate... Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de bucurii.
mihaela Interesanta chestia cu Sf Lucia...dar cine este?? Scuza-mi nestiinta, dar mai bine intreb direct de la sursa 
 Asteptam pozici. Silvia e superba in "Portret" 
iulianaFelicitari pt Emma cea curajoasa!! Si noi despre Mos Nicolae am "aflat" ca e fratele mai mic a lui Mos Craciun. Si spiridusii  ii aduc la cunostinta daca au fost copilasii cuminti sau obraznicuti, ca sa stie daca le pune dulciuri si jucarii sau doar o nuielusa.
Andra a fost foarte cooperanta la sters ghetele, numai ca iar m-a tras in piept 
 Aici daca a plouat, avea cizmulitele cam murdarele, asa ca a hotarat sa le pregateasca pt mos, pe celelalte, care-s noi (nepurtate niciodata, ca n-a fost cazul pana acum 
) si le-a sters un pic de "praf", le-a aranjat in mijlocul holului si gata, ea si-a terminat misiunea. Dimineata era asa de fericita ca nu are si-o nuielusa pe undeva.
Voi ati fost cumininti?
Liliana& 
 Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

mihaela_s spune:

sarbatoritilor de Sf. Nicolae!!!!! 
liliana, mortala Andra cu cizmulitele! 
 Silvia le-a sters cuminte, erau doar cu nisip si le-a pus frumusel langa usa. Nuieluse n-au primit, motivul fiind ca aici nu sunt, la suedezi nu e sarbatoare 
, asa ca au ramas fetele mele cu impresia ca au fost taaaaare cuminti!![]()
Uite despre Sf. Lucia aici si aici.
iuliana, pai chiar ca e curajoasa Emma. Cred ca a contat foarte mult felul in care arata cabinetul si felul in care stiu sa se poarte cu copiii. La banii aia...ce sa mai zic! 
 Aici e gratis pentru copii pana la 19 ani, numai sa le pot eu lamuri pe ale mele sa mergem...Diana inca schimba masele si tare le-as sigila, poate pe ea reusesc sa o conving, iar Silvia nu are carii, dar un control la 6 luni nu ar strica. 
Mihaela si familia mea
Hobby

Sasha.p spune:
 La multi Ani sarbatoritilor de azi !
Liliacule - Andra parca e sora cu Sasha, aseara spunea ca nu isi pune cizmele pe care le avea in acel moment in picioare ca sunt murdare si ..."prea mici" le pune pe cele noi, ca sunt si mai mari si incap mai multe cadouri in ele !!!!
Fetelor, inteleg ca alergati dupa cadouri de nu prea mai e activitate pe aici ?
Eu am ramas ieri intepenita vreo 45 minute in intersectia de la Nerva Traian colt cu O. Goga, intrucat bineinteles ca un tramvai care facea stanga a intrat pe jumate in intersectie, blocand toata circulatia. Nu se mai tinea cont de culoarea semaforului ( care semafor ??), se mergea inclusiv pe linia de tramvai pe sensul celalalt, iar eu am avut pretentia (in gand ca m-am razgandit repede) sa ma opresc si la banca, deci pe partea dreapta. La un moment dat, cand am ajuns chiar in mijlocul intersectiei, am oprit motorul ca bineinteles  ca nu mai aveam benzina, imi spunea ca mai am doar "9 km to go" si la cat consuma magaoaia mea .... mai ajungeau vreo 10 min la relanti. Am reusit sa "ies" pana la urma incalcand toate regulile de circulatie, dand cu spatele si intorcand masina la 45 grade in intersectie si traversand/escaladand refugiul de tramvai in dreptul trecerii de pietoni. Aventuri, frate, nu gluma !
Ca sa nu va spun ca inainte de chestia asta, dupa servici, vroiam sa ma duc la Unirea la cumparaturi (serviciul meu fiind aproape). Si imi las masina la metrou la Tineretului, iau metroul o statie, fac cump, iar la intoarcere .... n-am vazut in viata mea asa ceva : ploua si am zis sa intru la metrou la Unirea 2, o iau prin pasaj pana la Unirea 1 si de acolo sa imi recuperez masina, dar in acel pasaj de legatura am stat cel putin 15 minute atat de plin era, ca la manifestatie, cu coatele si ghionturile de rigoare.
Din pacate asta-i tara noastra !
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003

ankalaura spune:
 Hei!
Noi lipsim in weekend - cu porcu', stiti voi...
Nu am apucat sa fac inca bagajul - trei lulele ce pun eu in el, dar nici pe alea nu le-am strans... Ca am venit de la birou la o ora nesimtita si acuma sunt prea obosita.
La noi a venit un pic de Mos Nicolae, desi nu stam grozav la cumintenie... I-am zis Elizei ca s-ar putea sa ii aduca Molsul un betisor, iar ea a spus ca nu crede "Oricum, mami, mai am unul"... Pe care l-a primit anul trecut, sau acum doi ani, nu mai stiu.... Deci, care era paguba?? ![]()
Ieri am plecat de la birou mai devreme, tocmai ca s anu inchida peste tot... I-am luat o papusa grozava, ca de hartie, imbracata parca in hartie, cu un set de carioci speciale. Ii colorezi salopeta, dupa care o bagi la masina de spalat. iar o colorezi, iar o speli. Excelenta, zau! Am colorat si eu ceva ceva la salopeta papusii...
Ne-a mai adus un set de forme pentru lipit pe cada. Din care faci flori si floturi, si iti faci gradina in cada. Si astea, super misto, mi-au placut teribil.
Si i-a mai adus o caciula imteresanta, ca o floare, cu blanita, foarte misto si asta.
Chiar nu mi-a venit sa cred ca am gasit ceva interesant - avand in vedere ca sunt toate tampeniile in magazine.
Azi i-am comadat inaltator pentru masina de la Buburuza, ca nu mai incape bine in scaunel. Si cu ocazia asta am luat si o scoica pentru papusi. ma intreb daca bebe o incapea 
 Ca e pentru papusi de 55 de cm {:D]
Ma duc sa scot fata din cada ca a terminat cu joaca.

Sasha.p spune:
 Anka - de la ce magazin ai cumparat chestiile pt cada ?
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003

cristinamh spune:
 nu-mi vine sa cred, am reusit sa deschid forumul!
si pentru ca tot sunt in toi povestirile de mos niculae, uite inca una: andrei cu lista lui, o tine una si buna ca vrea laptop. nu i-am luat, si nici nu vreau sa-i iau. de ce? pt ca ala e pentru copiii cuminti, iar el nu a  fost destul de cuminte. l-am avertizat ca risca sa primeasca o nuielusa... 
seara si-a sters ghetele. inspiratie maxima, i-am dat un servetel umed. apoi le-am asezat pe masuta la geam. iris... atenta... apoi ii dau si ei un servetel. se duce fata, isi cauta ghetele, le curata cu sarg si le pune langa ale lui andrei. chinu dupa lume sa-i culcam... dimineata la 5,30 scularea, c-a venit mosu'. andrei dezamagit, ca nu are laptop, iris fericita cu inca un pitic la colectie. acum avem 5 (deh, am dat nas in nas cu ei la baby expo si ne-am mai ales cu 2, ca andrei il voia pe mutulica). asa ca ne mai lipsesc moracanosu, hapciu si alba ca zapada.
andrei a primit "analize". in traducere, un microscop, care spre marea mea uimire chiar functioneaza, chiar daca e jucarie. speram sa-l folosim la chestii utile, cum ar fi... aratat microbii din nas, pe care ii zgarma toata ziua 
. dar pt asta am nevoie de niste apa sin vaza cu flori, ca acolo misca niste ganganii mici... sunt dusa, nu? dar nu mai stiu ce sa fac!
cu mos craiciun am mari probleme, adica ... pe james locomotiva i l-a cerut direct mosului, anul trecut. si n-a uitat. era cat pe-aci sa raman fara tren, dar am avut noroc si l-am gasit la baby expo. l-am dosit repede si nu l-a vazut. apoi... mai ca nu l-am implorat pe nenea de la muc cel mic cu o comanda, care mi se livreaza luni 
.
la iris... pai dupa atatia pitici, le luam casuta piticilor. inca sunt in dilema daca sa i-o iau pe alba ca zapada sau nu, ma mai gandesc...
eu n-am fost cuminte, tati n-a fost cuminte, asa ca am scapat de 2 cadouri, noi ne facem cadou vacanta la paris. plecam we viitor (sambata, daca se intampla vreo minune si reusesc sa fac bagajele), si sper ca nasa lui andrei sa nu regrete invitatia, sa nu-i intoarcem casa pe dos si sa nu ne trimita acasa mai devreme decat e prevazut 
. 
sper din tot sufletul sa reusesc sa mai intru macar o data inainte sa plec, daca nu, poate o sa am net si acolo sa va povestesc cum a fost la drum cu 2 copii 
.
ps. anca, eu am luat de la primii pasi al doilea scaunel de masina, care are spate reglabil pe inaltime, si se da si jos, sa ramana inaltator. dar doar ca inaltator nu-mi place, ca la somn n-are pe ce sa-si sprijine capul. si andrei incape lejer in el, nu cred ca eliza e mai mare decat el...
Cristina 
Andrei-Razvan(2.08.2003) si 
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris 
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003