Nazdravani de aug - sept 2003
Raspunsuri - Pagina 17
iuliana76 spune:
Buna fetele, n-am apucat sa citesc tot, dar promit sa incerc dupa ce scriu mesajul.
In primul rand sanatate Ankai, sa-i mearga bine sarcina. Am citit intrebarea ta referitoare la salariul prima pt nastere, la Andreea n-am stiut de existenta lui, am aflat abia la Emma si, pentru ca eu eram in concediu cu Andreea, l-a cerut Roli la el la firma, aia au incercat la inceput sa scape, si-au pus contabilul sa "cerceteze" si, pentru ca barbate-meu are si mult "tupeu" atunci cand stie ca e dreptul lui, a obtinut aceasta prima. Am preferat asa ca el oricum avea salariul mai mare.
Cristina, la multi ani pentru Iris, sa fie sanatoasa si voinica, imi pare rau ca am intarziat cu urarile, dar am avut o perioada rea si am cam fost pe din-afara cu tot.
Iuliana bafta cu scoala, cred ca stiu la ce te referi cand zici ca aici ai note mari fata de Romania, si eu am luat un A si un B+, dar eu zic ca asta se datoreaza si felului in care se face scoala aici, eu invat foarte mult de la curs si de la laboratoare, totul se bazeaza pe explicatii concrete, exemple, sa te faca sa intelegi ceea ce ti se preda, nu toceala ca "tampitul" cum e in Romania, profesorii sunt mult mai flexibili si ti se preda ceea ce ti-e cu adevarat de folos, fara "vorbarie goala". Cand eram in facultate auzeam multe critici la adresa sistemului de invatamant de aici, dar vad ca e exact pe dos.
Noi am avut o perioada destul de dificila, dupa ce cam acum o luna fetele au avut o viroza, care la Andreea s-a complicat cu otita si bronsita, descoperite repede ca n-a apucat sa faca febra dar a luat antibiotic si apoi un decongestionant bronsic si nazal (cica nu se dau concomitent) ca sa termine cu tusea. M-a mirat eficienta decongestionantului, dupa ce am inceput sa-i dau in 3 zile a terminat cu tusea. La control doctorul a zis ca e ok, ca nu mai are nimic. Acum o saptamana insa a facut febra mare, 39,8, repede la doctor, avea amigdalita, amigdalele erau acoperite de puroi. I-a dat alt antibiotic, insa infectia a fost atat de mare ca abia dupa 4 zile a terminat cu febra, in perioada asta cu tot cu antitermic nu-i scadea temperatura mai jos de 38, desi antitermicele i le dadeam din 3 in 3 ore, alternativ Advil (ipubrofen) cu Tylenol (acetaminofen) (aceeasi substanta trebuie administrata la interval minim de 4 ore). Doctorul mi-a zis ca s-ar putea sa ia si Emma, ceea ce s-a intamplat,desi in fiecare zi ma uitam in gatul ei sa vad daca ii apare ceva, sa pot s-o iau cu tratamentul din start dar ieri Emma a facut febra mare, 39,5 i-am dat Tylenol si dupa o ora avea frisoane, era vanata, tremura rau, temperatura iar 39,5, supozitor, Advil ca doar ce-i dadusem Tylenol. Acum e pe antibiotic si ea, febra inca persista, cam 38 cu tot cu antitermice. Acum nu mai sunt chiar asa speriata ca stiu ca la Andreea a durat 4 zile sa-i treaca febra.
Cam asta ar fi cu starea de sanatate, intre timp a si nins, acum 2 zile a fost prima zapada, a fost destul de cald pana la inceputul lui noiembrie, apoi au fost temperaturi de 3-5 grade, zilele astea au fost -3, -5.
Ne gandim si noi cam ce sa le luam fetelor de Craciun, noi obisnuiti din Romania suntem cam in urma fata de cei de aici care vad ca si-au impodobit casele din noiembrie, ce sa zic ca la sfarsitul lui august erau deja brazi de plastic si ornamente in magazine. Chiar nu stiu ce le vom lua, ne mai gandim, tot le intreb ce vor, sa-i scriem mosului o scrisoare dar si ele sunt in impas.
Va las acum, sper sa revin cu vesti bune cat mai repede, multa sanatate tuturor si spor la cumparaturile de Mos Niculae.
Iuliana
Sasha.p spune:
Irinuca - veste proasta : Varicela !!! Dar sa stii ca Sasha a luat-o de la engleza de la o fetita Andreea , asa ca daca e sa faca Raducu, o face... Imi pare rau ! Am anuntat si la gradinite, la cea veche nu avea nimeni, deci nu de acolo a luat-o, la fel si la cea noua, unde e posibil sa amane serbarea de Craciun daca se imbolnavesc prea multi ! Va dati seama cum ma simt, desi nu am nici o vina !
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
liliac1 spune:
Buna fetelor
Vad ca sunteti in plina campanie de aprovizionat cu cadouri. Si noi suntem in aceeasi pana de idei. Andra daca se uita la un calup publicitar pe vreun post cu desene animate, vrea de toate!!!! Acum mai nou vrea toate papusile jeggets (sau cum s-o scrie!!!) si doar ce m-am uitat pe la supermarketuri si e peste 1 mil bucata. Sunt 5, frate!!! Hai ca s-ar multumi doar cu una, aia portocalie, dar mai bine toate 5. Si daca e sa-i iau doar una, vrea si Alba ca Zapada si pe cei 7 pitici, dar ar vrea si un castel de printese, ba si-o carte sau ce naiba o fi aia din care ies cele 5 printese pe rand. Eventual si caleasca Cenusaresei, aia de se transforma in dovleac. Si niste chestii gen margelute pe care la sfarsit ii ceri mamei sa le calce cu fierul de calcat Asta ar fi cam 20% din dorintele ei de Craciun.
Pentru Mos Nicolae si-a facut scrisoarea, a pus-o mami la posta, asteptam sa o primeasca destinatarul si sa ne umple cizmele cu nimic altceva decat cu...Alba ca Zapada si Ariel!!!
A ajuns ea la concluzia ca vrea sa-i tai parul si s-o vopsesc cu negru ca nu mai suporta sa nu fie Alba ca Zapada...si ca eu sunt o mama "vitrega" pentru ca nu vreau sa-i cumpar rochita de-aia albastru cu galben.
Mai, fetelor, eu sunt tare maleabila si-i fac mofturelele, dar uneori ma depasesc si incep sa-mi fac griji ca prea i-am cautat in cornite.
Abia astept sa vina Craciunul, sa impodobesc bradul, sa-l asteptam pe Mos cu cadourile. De fapt eu cred ca il astept inca din octombrie, am asa un sentiment ca-s intr-o continua sarbatoare...
Cam atat de la noi...
Liliana& Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
mihaela_s spune:
Saluti de pe meleaguri nordice!
La noi n-a venit inca iarna, de fapt e caldut-8-9 grade si placut afara, avem inca trandafiri infloriti si floricele albe pe iarba. Iarna e inca departe :)), cica abia in ianuarie vine, cand se raceste marea.
Noi n-am avut probleme de sanatate, fetele sunt foarte bine. Ieri a fost ziua Dianei, a implinit 11 ani si a fost foarte fericita. A mers cu 6 colege de la viitoarea clasa, cu care s-a imprietenit de ceva vreme, la McDonalds ca sa pape si apoi au venit acasa pentru momentul tortului. A primit multe cadouri si a declarat la sfarsitul zilei ca atat de multe cadouri si atat de frumoase n-a primit inca.
Silvia e foarte bine la camin, a inceput sa si manance, educatoarele imi declara foarte multumite de fiecare data cand Silvia mai gusta si mananca. Se joaca deja cu copiii, ii place acolo tare mult. Azi mi-a declarat foarte fain despre o colega: "mami, Ella e prietena mea cea mai buna, cu ea ma joc ca e cea mai amabila". Intelege deja destul de multe si chiar spune cate ceva in suedeza, eu sunt incantata!
Mama pleaca acuma seara pana in Stockholm, maine dimineata are avionul spre Budapesta si de acolo merge cu un microbuz la Zalau. Am ceva emotii, dar sper sa se descurce...
Daca vreti sa vedeti si poze de la ziua Dianei.
Cadouri de Mosi: de mos Nicolae dulciuri si fructe, asta e obiceiul, nu? E un mos sarac. Apoi de Craciun au scris fiecare scrisorele deja, Silvia isi doreste un Lego, un cort, o masinuta si un metrou pe sine, electric. Papusile nu i-au placut niciodata, doar animalele. Dar acum are animalute de toate felurile si marimile, de jucarie bineinteles si a trecut la alte dorinte :). O sa vedem ce cumparam din toate astea...
Eu abia astept sarbatorile, ca sa fac bradul...m-am hotarat pana la urma rosu-auriu sau rosu-argintiu. Si abia astept sa cumpar ornamenteele!
Un we minunat va doresc! Si sanatate copilasilor bolnaviori!
Mihaela si fetele mele
Hobby
ankalaura spune:
Eliza o sa fie zana iarna la serbare.
Drept urmare am inceput sa caut azi costum, si tot azi am gasit:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=180181815869&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=008
Mi-a mai placut si asta
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=170169236066&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=007#ebayphotohosting
dar l-am gasit dupa ce vorbisem cu primul vanzator sa livreze in Romania.
Ma gandesc la rochita de asta vara - draguta, ce-i drept - care a costat insa peste un milion! Si am socotit ca a fost ieftin, din moment ce la magazin la Carnaval gaseai costume cu 2-3-4 milioane...
Irina - am luat Cefaclor > cica e tolerat
Maine merg la analize (alea de baza, plus toxoplasma, cmv, listeria, bla bla-uri....) O sa cer si un exudat ca ma doare gatul tare. Inca tusesc, dar macar nu mai am febra. Niciodata nu am fost racita 3 saptamani la rand! Sper sa fie ok pana la urma.
Si Elizei i-a fost azi putin rau. Cica a vomitat la gradinita. Nu imi dau seama de ce, pentru ca aseara nu a mancat mai nimic, iar dimineata nu apucase sa manance pana sa i se faca rau. Acum vad ca i-a trecut.
Anca - sanatate lui Sasha. Este vaccinat? Eliza era vaccinata iar varicela a tinut-o vreo 3 zile, fara mancarimi si fara alte probleme...
Iuli76 - sper ca sunt mai bine fetele acum. Stati acasa?
Mihaela - parca ziceam ca ati plecat in Suedia nu in Grecia Multi ani Dianei! Nu am apucat sa vad pozele. Acusica, sa termin de scris
Liliacule - ha ha ha, asta cu mama vitrega mi-o serveste si Eliza uneori.
Doar ca de cand ma duc la workshopul ala cu comunicare, am mai multa grija cum o abordez, si e o iubire pe capul ei.... ceva de zile mari...
Sasha.p spune:
Mihaela - la Multi Ani Dianei ! Ma bucur ca va prieste Suedia.
Anka - Sasha nu era vaccinat, ca asa mi-a zis pediatra ca e mai bine sa o faca acum decat mare fiind. Sasha se simte bine, ii place acasa, vad ca nu s-a plictisit inca, febra a facut putina, doar seara si de duminica nu a mai facut deloc. Bubitele sunt relativ putine, adica nu asa cum am auzit cazuri de una langa alta. La una de pe fata, chiar in coltul gurii, s-a scarpinat si acum stau cu grija sa nu ii ramana semn !
Irinuca - am aflat mai multe de la dra Cristina -teacher- au avut o fetita, Andreea, care a facut varicela, deja s-a intors la cursuri, iar noua nu ne-au zis nimic !!!Nu mi se pare normal ! Dar asta e, acum e prea tarziu sa mai zici ceva. Raducu ce face ? Are vreun semn sau l-ai vaccinat ?
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
irinuca spune:
Anca - nu e vaccinat nici Radu.Inca nimic.Asteptam.La el a fost dubla expunere.Si la Andreea si la Sasha.daca nu face nici acum inseamna ca are imunitate beton.Astept sa treaca 2 saptamani dupa voi.ieri la engleza a facut sora mea un pui de scandal ca n-au fost in stare sa anunte si si-au pus cenusa in cap cu totii.Nu ca m-ar incalzi la ceva...
Vineri e ziua mea.30.Si tot ce-mi doresc acum e sa plec 2 zile undeva fara copii!Asa ca sambata dimineata as pleca cu al meu undeva.Idei?Sugestii?
Dar un resto/bar unde sa aiba si copiii ceva de facut?Sau macar sa nu aiba prea multe de distrus?Ca i-as duce pe ai mei sa sarbatorim undeva dar Raluca se plictiseste in 10 minute si face show daca o tii la masa.
ankalaura spune:
WOW Irinuca, iti spun LA MULTI ANI de pe acum, nu de alta dar cine stie cand deschid forumul! Ce tinerica esti dom'le Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de dragii tai!
Eu stau prost la capitolul sfaturi pentru iesit, pentru ca suntem extrem de restanti la asta, neavand cu cine lasa copil. Nici macar acum, cand putem iesi cu Eliza, nu o facem prea des din lipsa de altele - chef, timp, bani, inspiratie, .... Ultima data am fost.... in cartier E un restaurant misto pe Lacul Tei, intre Maica Domnului nu catre Circ (Bugatti se cheama) unde se mananca super bine si ieftin. Au tot felul de raci si homari, paella, calamari, vanat (mistret, ierpuri, tot felul de ciudatenii) dar fac si pizza (o invart acolo), fripturi si mancaruri normale, ... au sectoare separate pentru fumatori si nefumatori (NF stau la etaj). Nu este extrem de elegant dar e misto. Cu Eliza ar merge, dar mica ta e cam mica. Noi ne-am propus sa mergem mai des.
Bai, nu v-am zis! M-am lasat de fumat mai! Complet si dintr-o data! Nu mai fumez de vreo 4-5 saptamani. Nu ca as fi fumat eu excesiv inainte, dar cam consumam doua pachete la 3 zile....
Hai ca ma duc sa bag fata in pijamale.
mihaela_s spune:
pentru ANDREI si ANDREEA care isi sarbatoresc azi ziua numelui!!!!
Multe bucurii si sanatate!
Irinuca sa traiesti fericita si implinita alaturi de familia ta frumoasa!!!
Va pupam pe toti!
Mihaela si familia mea
Hobby