Nazdravani de aug - sept 2003
Raspunsuri - Pagina 12

mihaela_s spune:
 Anka, mersi mult! Ce ma mai minunez eu inca pe aici e cum de pot fi trandafirii infloriti, in 22 oct. cand afara sunt 7-8 grade...
Si cum de nu exista praf dom'le? Asta-i inca o intrebare fara raspuns...nu ca mi-ar lipsi praful :)), dar unde l-au trimis? 
Azi Silvia a fost la picnic, au mers undeva pe malul marii, au mancat prajiturele si au baut lapte. Era foarte incantata de eveniment...cica au mers toti tinand o sfoara verde-fosforescenta in mana, asa in sir indian. I-am vazut si eu pe alti copii, de asta am inteles ce-mi povestea. Si ii imbraca cu veste speciale-tot fosforescente, sunt tare draguti asa...
Iar ieri a fost ea la rand la asezat masa. Nu stiu daca v-am spus, dar la dagis e in fiecare zi de "serviciu" cate un copilas, care o ajuta pe cate o educatoare sa aranjeze farfuriile si tacamurile. Apoi merge cu educatoarea cu un carucior mare sa aduca mancarea de la bucatarie, apoi merge in sala unde copilasii au intalnirea si ii trimite pe rand la masa, spunandu-le pe nume. Iar educatoarea mi-a spus foarte mandra ca Sivlia i-a stiut pe toti copiii pe nume...si mi-a spus ca e foarte isteata! Noa, sunt mandra, ce mai...
Doar ca Silvia inca isi doreste sa mergem la SM la colegii ei de la Happy Kids si sa-i aducem aici, ca ei sunt colegii ei 
. 
Maine are zi libera, au educatoarele un fel de cerc pedagogic. Asa ca maine le am pe amandoua acasa. 
Va pup, fug ca azi am zi de spalatorie! 
Mihaela si fetele mele

liliac1 spune:
 saluti!
Intram si noi sa spunem cateva vorbe, ca in ultima perioada am fost cam "pretiosi" cu cuvintele.
In primul rand, tin sa o felicit pe mihaela pentru curajul lor si sa le urez o adaptare cat mai usoara. M-au fermecat atat pozele cat si povestile scrise. Mult succes Silviei, care se pare ca deja e ca pestele in apa 
Despre noi:
In primul rand sunt tare mandra ca fii-mea primeste numai cuvinte de lauda de la gradi. Este receptiva, f atenta atunci cand se discuta despre vreo tema, este inebunita dupa "matematica", adica tot ce tine de grupat, aliniat, numarat, adunat... si sper sa o tina in continuare, nu de alta dar in domeniul asta as putea sa o ajut cel mai mult. 
Am inceput sa facem si engleza (optional, la gradi) si deja stie cateva cuvinte (vreo 20), dar nu prea are "ureche" pentru asta (si aici se vede ca e fata lu' mama 
). Oricum, ma tin de capul ei, repetam zilnic cele cateva cuvintele, ii mai pun desene animate si mai omit sa-i citesc din subtitrare iar ea mai completeaza pe ici pe colo...
Facem, tot la gradi, dansuri. Nu va zic, ca moaca mea nu ne povestea nimic acasa. Dar intr-o seara ne-a aliniat pe mine si pe tat-su, eu pe "randul de fete", si el pe "randul de baieti" 
, si-a bagat o instructie in noi, de ajunsesem epuizati si asa am reusit sa ne dam seama cam ce se intampla.
As vrea totusi sa o inscriu la dans clasic (balet). Nu stiu de ce am senzatia ca baletul corecteaza tinuta plus ca ii va crea o baza mai solida pentru dans. Dar deocamdata sunt in cautarea unui "club" care sa se ocupe de copilasi mici.
Saptamana viitoare va merge Andra in prima ei excursie, la Tulcea, intr-un schimb educational cu o alta gradinita. Parca nu ma incumet inca sa o las singura, asa ca am rezervat 2 locuri: ori imi iau eu liber, ori o trimit pe bunica-sa ![]()
In rest, are zile cand spui ca-i cumintenia pamantului, cand nici nu simtim ca avem copil in casa, este receptiva si intelegatoare, dar are si zile cand nu ne intelegem deloc cu ea. Asa ca am inceput sa punem buline pe un calendar.
Asa ca in partea de sus punem buline pentru ros/neros de unghii (ca avem de furca cu asta!!), in partea de jos a foii, vin spiridusii si deseneaza pantofi (roz sau negri) in functie de cum isi tine sau nu papuceii de casa in picioare, iar in partea din mijloc, avem "smile" cu razaciosi si plangaciosi in functie de cum s-a colaborat in ziua respectiva cu ea. Abia de sapt asta a inceput sa primeasca si "bile albe", in rest e "tristete" mare.
Va pup si sa aveti un we minuant!!
Liliana& 
 Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

dana_ene spune:
 Ce faceti, fetelor?
Nazdravanii-s in vacanta?
Oana a facut o laringita urata saptamanile trecute si-am tras de ea vreo 10 zile cu antibiotic si alte siropuri.
Acum e bine, dar nu mi-am imaginat ca e atat de nenorocita laringita asta.
Voi?
Mihaela, ce mesaje pline de optimism ne trimiti. Ma bucur mult-mult pentru voi!

roisin spune:
 Bineeeee, Ankaaaaa!!!! Felicitari!!!!! 
Sarcina frumoasa si un bebe voios si sanatos!!! 

Super veste! Moa, de la o vreme tot vad multe burtici si bebei mici in jur si asa mi-e un dooooor de o galusca din aia mica si moale care se cuibareste pe burta lu ma-sa...
Bravo, Anka, faina treaba!
PS Hai ca m-au luatara emotiile si uitat sa mai zic ceva: Mihaela, si eu urmaresc aventurile voastre in noua tara. Imi plac enorm pozele si toate povestile tale. Bafta multa, sa va mearga numa' bine!
PPS Mai citesc cate putin indarat, imi mai aduc aminte sa zic ceva...
Liliana, misto ideea cu calendaru' si diverse desene... ma duce gandul sa bag si eu ceva de genul si sa facem si un total la sfarsit de saptamana (5 buline albe = un teatru de papusi de exemplu, sau o jucarie). 
Capro-gaitele mele se inteleg intre ele tot mai fain, problema e ca nu ne mai intelegem noi cu niciuna, is doi catari, Miruna se da deja mare si independenta si vrea sa faca singura ture de bazin la piscina (cu colac, evident) iar Ina ne demonstreaza tot la doua zile de ce se numeste varsta asta "the terrible twos", cu batut din picior, aruncat in fund si tot tacamul.
In ultima vreme am tot fost pe la diverse manifestari si s-au milostivit de noi unii si altii si ne-or facutara niscai poze, asa ca sper sa am cu ce ma lauda in cateva zile. Ca noi dupa ce s'tem puturosi, am facut si aparatu cam praf si asa praf l-am avut si imprumutat mai bine de o luna...
In rest... toate bune, am mai trecut vijelios peste o repriza de muci, tot fara manifestari majore... numa sa bat in lemn, deocamdata anu' II de gradi se anunta mai lejer la capitolu virusaki. Io ma tin tare, am reusit sa nu ma mucesc toamna asta, desi la cat ma agit ma mir ca inca ma mai gasesc in oglinda. ![]()
Va impupez pe toate, ma'c sa bag un dush si un somn. 

mihaela_s spune:
 Saluti si de la noi!
Anka...ce veste minunata!!!! Bravo, sa ai parte de o sarcina frumoasa si fara griji! Un bb sanatos si mancacios iti doresc!!!
Aceeasi impresie o am si eu ca roisin, ce dor mi-e de un bb mic...la camin la Silvia majoritatea copilasilor din grupa ei au fratiori/surioare mai mici, unii bbei si sunt asa draguti! Mai ales cum astia toti sunt blonzi si albi la fata si au ochi albastri, sunt de-a dreptul ca niste papusi.
Silvia a fost si ea racita saptamana trecuta, ca doar nu era chiar ea sa scape, cand la gradi toti erau cu mucii la nas si tuseau...
Aici nu se merge la medic decat pentru ceva chiar grav, asa ca noi am tratat-o numai cu nurofen si bronchicum, ca a inceput cu febra si tuse urata, febra a tinut doar 2 zile-miercuri si joi. Apoi a inceput sa-i curga nasul, ochii si sa tuseasca urat de tot, dar m-am abtinut sa-i dau antibiotic(avem 2 sticlute aduse din Ro, ca aici nu se gaseste decat pe reteta) si ne-am chinuit 2-3 nopti cu tusea. Sambata dimineata am plecat la Stockholm, am avut ferry la 7 dimineata, asa ca la 5 eram in picioare. Silvia saracuta tot racita si tusea, dar am plecat. Sambata am fost toata ziua la Muzeul de Stiinta si Tehnologie. A fost tare fain, toti ne-am simtit minunat. Partea pentru copii www.tekniskamuseet.se/templates/Page.aspx?id=12133" target="_blank">Teknorama  e mare si plina cu jocuri inteligente pentru toate varstele...pana si noi am ramas placut surprinsi de toate. Bine, e partea de muzeu care pentru copii e putin plictisitor, dar au si locuri amenajate pentru ei-o locomotiva veche in care se pot urca, tot felul de aparate pe care le pot incerca si chiar daca nu stiu ei prea bine ce e cu ele, dar e distractiv. Spre ex. Silviei i-a parut foarte interesanta o masinarie de masaj/invartiti stanga-dreapta/sarit, inventata de o femeie pentru femei. Iar in partea pentru copii am gasit distractii suficiente si pentru ea. Era plin de parinti cu copilasi mici, se distrau cu totii de minune...
Am pus si poze ca sa vedeti o parte din distractia noastra. Motivul pentru care am fost la Stockholm a fost venirea mamei mele, sta o luna la noi. A ajuns abia pe la ora 23.30, avionul a plecat cu intaziere de 3 ore din Budapesta. Din Stockholm n-am vazut aproape nimic, a fost o zi foarte innorata si pe cand am iesit din Muzeu, era aproape intuneric. Duminica am venit inapoi cu ferry de pranz, asa ca doar ce ne-am trezit si am plecat catre port, care era la vreo 80 km de hotel...
Din fericire, desi duminica noaptea Silvia a facut o criza urata de tuse, cu vomitat si tot tacamul, de incepusem sa plang si eu langa ea, a dormit apoi restul noaptii si tusea nu s-a mai repetat. Apoi incet-incet a trecut, acum mai tuseste putin, dar numai ziua. Azi a mers iar la camin, cu plansete dimineata ca nu vrea...eu am pacalit-o ca eu merg la scoala de limba suedeza(o voi incepe abia in ianuarie) si ca vine si mama cu mine, ca acum are 2 atuuri sa stea acasa :)). Asa ca a tras o tura de plans, acasa, iar la camin cand am ajuns a vrut la educatoare in brate si gata, m-a lasat sa plec. Si s-a simtit bine toata ziua, chiar ii place acolo. Si educatoarele imi spun ca pe zi ce trece intelege tot mai multe si chiar incepe sa spuna cuvinte, o mai aud si eu acasa, le spune in suedeza si apoi in romaneste, deci si stie ce spune. Deja asculta si povestea pe care le-o citeste educatoarea dupa masa de pranz, cand e programul de "linistire"; ei nu au program de somn obligatoriu si nici unul din copilasii mai maricei nu dorm. Stau doar cuminti, 30 de minute pana li se citeste povestea. Azi mi-a spus Silvia ca a inteles putin din ce le-a citit educatoarea. 
Diana e ok in continuare, azi a fost cu clasa a 5-a la patinoar, au mers cu bicicletele pana acolo si au stat 2 ore, Diana a fost a 4-a din clasa la patinaj, cica s-a simtit excelent. Ce mai, ea e deja integrata, are si prietene cu care se vede aproape zilnic, sunt fete de la scoala de aici unde va veni din ianuarie cand termina cursul de suedeza, iar poimaine are carnaval de Halloween...tot cu clasa asta noua. Nu ii e dor de scoala din Ro, nu mai vrea sa plece de aici.
Ok, va pup si va multumesc pentru incurajari. O saptamana frumoasa! 
Mihaela si fetele mele

irinuca spune:
 Bey Anka...FELICITATIONS!!!!!!
Super extra mega BRAVOS de la noi.sa ai parte de cele mai putine greturi , de cei mai putini nervi si de cele mai putine cocoteli pe burta ale Elizei.Ea ce zice?I-ati spus???
Dupa calcule....e rac ca fimea sau gemeni nu?

iuliana spune:
 Dom'le, lipseste omu'un pic si uite cum se pun altii pe facut copii:). Anca, felicitari si sarcina usoara.
Noi am fost intr-o continua agitatie in ultimele saptamini. Emma a avut saptamina trecuta spectacolul pe scena. Joi au avut repetitie si sa vedeti ce plinsete si urlete pe Diana care nu intelegea de ce toate fetitele sint acolo si ea nu (asta mai trebuia:),dea trebuit ta-su sa iasa cu ea afara ca eu am fost la scoala. Vineri a fost spectacolul si Emma a fost f. incintata. Dupa ce joi am tinut lectii cu ea sa nu tina miinile in buzunarul jachetei cum facuse la repetitie, dupa ce si-a facut nr, a venit la mine mindra ca nu a tinut miinile in buzunare. Pe scena a cazut din prea mult zel:). A trebuit sa faca balans pe un picior cu miinile sus ca avionul:) si l-a ridicat prea tare. In orice caz, s-a ridicat imediat si a continuat fara nici un trac. Mie mi-au dat lacrimile cind am vazut-o pe scena...gaina bleaga. Diana a avut o rabdare imensa si a fost atenta pe parcursul celei 1 ora si 45 min cu pauza de 15 min. A fost f. incintata sa vada personajele din Vrajitorul din Oz dansind pe scena. Nu am putut filma spectacolul in sine ca nu am avut voie, dar am cumparat un CD si sper sa ma pot descalta cum sa pot pune secvente din spectacol pe internet cind o sa ne vina cd-ul.
Tot saptamina trecuta au fost si la pumpkin patch si asa s-au mai jucat si hirjonit. Saptamina asta Emma a avut party la 2 scoli. La una a venit un magician, la cealalta doar au decorat prajituri si papat pizza si alte minuni. A primit o gramada de pungute cu bunatati. Ieri au fost cu trick-or-treat. Sa o fi vazut pe Diana cum zicea "si la usa aia", si se baga si ea si astepta bombonele. Emma a fost f. curajoasa, semn ca se vede ca a mai crescut si intelege. Nu i-a fost frica deloc cind mergeam pe la case cu fantome si alte uratanii:). Diana, deh, mai bebelus, dar destul de curajoasa si ea. Au venit cu gentutele pline debomboane de abia le carau, dar distractia cea mai mare (asa mi s-a transmis ca eu am plecat la scoala apoi) au avut-o cind sunau copiii la usa si au dat si ele bombonele. Alergau cu viteza luminii la usa sa o deschida. 
Diana are deja 2 saptamini de cind nu mai plinge deloc la gradinita. I-a trebuit 1 luna si 3 sapt. sa se acomodeze. Maninca si masa de prinz, dimineata inca ii mai dau mincare acasa. Oricum, nici nu plec din clasa si imi face bye-bye. Asa ca mi s-a luat o piatra de pe inima si stau si eu linistita la biblioteca sa invat. Mai am 2 sapt si termin deja cursul de pharmacologie, iar pe cel de mate il termin in dec. Azi am gasit-o imbracata cu pantalonii de schimb, dar prof. mi-a spus ca nu a facut pe ea, ci ca la dans s-a incalzit si vroia pantalonii jos, asa ca a convins-o sa ii puna pe ceilalti. Nu  mai plinge nici cind vine ta-su acasa si plec eu la scoala. Vorbeste din ce in ce mai bine si invata la gradinita f. multe cuvinte si cintecele.
Le-au venit patuturile, dar tot mai sint nopti cind migreaza in pat la noi; macar dorm in camera lor pina la 4-5 dimineata. Asta e, o sa creasca ele mari.
Am terminat si noi in sf. bucataria, dar mai avem de vopsit peretii. Vreau ca pina la Ziua Recunostintei sa pot sa spal geamurile, dar nu vad cum am sa reusesc. Sint multe, si e greu mai ales cu cele de la etaj, pe care chiar daca le spal cu solutie cu furtunul, tot trebuie dat cu cirpa pe ele.
Maica-mea se anunta in vizita anul viitor si nu prea sa vrea sa vina ca nu am chef de scandal.
Am pus o gramada de poze:
http://good-times.webshots.com/album/561215628KxwEoz
 http://good-times.webshots.com/album/561217482cpTowa
 http://good-times.webshots.com/album/561215139oqyPdL
http://good-times.webshots.com/album/560792088nrdrih
Sa vi-l arat si pe nepotul meu George dansind la cupa Romaniei in finala unde a luat locul 6. Partenera lui are rochie roz.
http://www.youtube.com/watch?v=ABQgV3ynOv0
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

liliac1 spune:
 Anka Felicitari si sa fie o sarcina usoara!! Uite ce veste grozava! Si e fain ca o sa se nasca mai in vara, ca prindeti perioada super pentru plimbari! 
Noi am fost miercuri in excursie, cu gradinita. Ne-am distrat destul de bine, dar au fost si evenimente destul de grele. Unii mititei au avut rau de masina si a fost destul de solicitant.
Dar sa va spun si partile urate?? Bineinteles ca au mers copii singuri, copii cu mamici si copii cu bunicute. Ei bunicutele mi-au lasat un gust amar!! Doar cu al lor nepot de mana si atat. Fara nicio "aplecare" spre cei singuri. Macar sa le aseze o caciulita, sau sa le desfaca o sticla cu apa...Nu spun de pus o geaca pe ei sau altele mai "complicate". Nu era cine stie ce grozavie, dar iti trebuie vointa. Apoi, in autocar in mod normal copiii trebuie sa stea pe locurile din fata, pentru a evita raul de masina cat de cat. Cine credeti ca s-a imbulzit la usi ca sa se aseze pe locurile "fara curent"?? Ei, ati ghicit! Eu am uitat cum e sa merg cu autobuzul si mi s-a parut f deplasata reactia bunicelor, sa se imbulzeasca doar ca sa prinda loc pe scaun, eventual la geam! 
Eu am avut in grija 3 copilasi (unul era Andra, inca o fetita si un baietel suspectat de ADHD) si pt ca incercam in autocar sa le usurez "misiunea" am inceput sa facem tot felul de jocuri, sa cantam, sa ne schimonosim. Nu va zic ca se stransese toate fetele in jurul nostru, stateau mititeii in picioare pe culoar (ca nu era loc) si au roit tot timpul in jurul meu de fiecare data cand coboram pentru eventualele vizite, pe ici pe colo. Era un fel de concurs, care ma tine primul de degetul mic de la mana libera (ca una era ocupata cu Andra). 
Eu m-am simtit tare bine in mijlocul lor. Sunt asa de dulci si simpatici si ma bucur ca pana la urma am reusit sa suplinesc impreuna cu educatoarea, ceea ce le lipsea: mama.
Va pupacesc si va doresc un we linistit!
Liliana& 
 Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

ankalaura spune:
 Fetele, multumim de urari ![]()
Dupa socoteala mea, va fi inceput de iulie - 4 ...6... habar n-am. Nu mai stiu precis care e UM, nu stiu precis nici cat era ciclul inainte... N-am tinut nici o socoteala, deci n-am habar. Deci, pare ca o sa fie rac.
Nene, daca m-au enervat vreodata niste zodii apai alea au fost racii si scorpionii nene. Balanta din mine cerea prietesuguri si aliante cu gemenii, cu berbecii, cu sagetatorii. Iaca m-am facut cu sot scorpion, fata fecioara si bebedoi rac... Ori nu sunt eu chiar balanta, ca sunt pe 23, deci in unele socoteli apar ca fecioara... 
Bine, chestia asta cu zodiile e un fel de scuza pentru cand nu prinde educatia la copil 
 Glumesc, fireste 
Elizei nu i-am spus, desi ma tot intreaba. Va dati se4ama ca am incercat sa ma asigur deja ca vrea un fratior / surioara. Mi-a zis ca vrea clar o fratioara sau mai bine si un fratior si o fratioara. Cum nu merge cu amandoi de-odata, s-a gandit ca ar prefera totusi o fgratioara. Le-a pus nume, oricum. Daca e fata e Ana, daca e baiat e Matei. Zice ea.
Cert e ca tot intreba de fratior si eu nimic. Asa ca s-a informat la gradinita - e o mamica graviduta - si mi-a venit intr-o zi cu pleasca: "Mami, dar tu ai scris la barza?" (bai v-am mai zis asta? ca nu mai stiu!!! Daca da, asta e, ma repet 
)
"N-am scris mami, dar cine ti-a zis tie de barza?"
Oaaaa, oaaaa, n-ai scris la barza?????? 
Va dati seama, nenorocire. Stai sa o dreg, ca am scris, dar nu ne-a raspuns, etc... Am cazut de acord ca ii vom scrie impreuna in seara cu pricina.
Ulterior am cunoscut ci fetita care a pus-o la curent cu barza, si pe mamica ei. acum, ca stie de barza, o las asa - desi eu imi propusesem sa nu o brajesc cu asa povesti. Cred ca si Dumbo a avut o contributie la credibilitatea povestii cu barza.
Asa ca o mai las, si ma gandeam azi ca mi-ar place sa ii fac o scrisoare de la barza pe care sa i-ao aduca Mos craiun. M0am gandit deja sa pun barza pe un plic si pe Eliza destinatar, si sa ii fac un text sa il aiba amintire. cred ca va avea impact asupra ei ![]()
Asadar si prin urmare, m-am decis clar ca plecam de sarbatori, ca daca vine bebe cine stie cand mai putem umbla prin vacante mai lungute... Asa ca mergem la Paris (zic Doamne ajuta ca nu am cumparat inca biletele - sper sa reusesc luni sau marti!), tinta principala fiind Disneyland asa cum va spuneam mai de multicel ca mi-am propus. In rest, program mai lejer - probabil cate ceva obiective de nasul Elizei in Paris, ca doar nu o duc la Louvre!, Versailles cu siguranta, turnmul, arcul, putin Defense, Sacre Coeur, Notre Dame, plimbarica pe Sena, roata mare - desi ma tem ca ii va fi frica..., poate Domul, mai vedem... Revelionul la Moulin Rouge sau lido, nici asta nu am decis... Nu stiu clar daca plecam pe 21 sau 22 - trebuie sa ma mai uit o data pe detaliile de zbor - darde intors ne intoarcem pe 2 noaptea ca pe 3 lucrez si vacuta mea de sefa nu m-a lasat in concediu jjoi si vineri (nu ma ca e vaca? ![]()
Hai ca va pup ca v-am facut capul calendar ![]()