ce ati face daca...

ce ati face daca... | Autor: terry

Link direct la acest mesaj

...ati avea un catel de 13 ani care nu se mai poate abtine si isi face nevoile in casa. nu mai asimileaza mancarea si slabeste. 'treaba mare' e lichida, are o tumora la splina, ciocuri pe coloana...si ati avea si 1 copil in casa (apartament).ei bine, eu sunt pusa in situatia asta si nu pot lua decizia sa il eutanasiez. ce pot sa fac pentru el?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

of, terry, ce greu trebuie sa-ti fie.
eu nu stiu ce as face daca as fi in locul tau si ma gandesc cu groaza ca si catelusa mea are 12 ani, e bine sanatoasa inca, dar cat va mai fi si cum va fi "atunci"?
totusi incerc sa ma imaginez in locul tau si nu cred ca as avea inima sa-l eutanasiez decat in momentul in care as fi convinsa ca lui ii e atat de greu incat i-as face un bine sa-l scap de acest chin.
pe de alta parte, treaba asta cu eutanasierea e atat de controversata, pana la urma cine ne da noua puterea de a le lua viata? din punctul asta de vedere as zice mai bine sa lasi sa se sfarseasca de la sine, cand i-o veni ceasul.
insa, tu il cunosti si stii cel mai bine daca si cat de tare se chinuie.
stiu ca nu prea ti-am fost de folos, e greu sa iei asa o decizie si greu e sa dai si sfaturi in sensul asta, dar sper sa ai inima impacata cand vei lua "acea" decizie.

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

tumora , ciocuri pe coloana? Ai idee ce rau se simte? Din cauza asta nici nu mananca. Ii dai ceva sa ii calmeze durerea?
Doctorul ce zice?

Grea decizie , e ca si cum ai eutanasia un membru al familiei , ca de fapt asta si este.

Toate cele bune!

Aida - mama de pisica mica.

nov2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

multumesc pentru sprijin andriushca. chiar imi este foarte greu.aidaciolac, tumora de la splina a fost descoperita astazi pentru ca la ultimul control (ecografie) facut in urma cu cateva luni nu o avea. Suntem de aproape 1 an cu el in atenta observatie medicala. in primavara avea o tumora pe spinare in apropierea cefei. vreo 3 medici la care am fost mi-au spus sa-l eutanasiez. si atunci am gasit medicul care l-a operat si i-a scos tumora respectiva. si-a revenit mai greu, pentru ca din cauza varstei nu i se inchidea rana si a durat pana i s-a inchis total. la inceputul verii i-am refacut analizele de sange si era bine sa spunem, exceptand ciocurile pentru care ii dau zilnic cartilagiu de rechin, nospa in momentele in care abia se misca. am invatat sa ii facem si injectii cu B-uri cand vedem ca ii este mai rau.Ce sa va spun, terry (pentru ca asa il cheama) se ridica (mai mult capsorul si-l ridica), merge (incet, dar merge), are pofta de mancare dar...apar pb. de mai sus.i-am facut iarasi analizele de sange astazi si maine sa vedem.medicul spune ca poate fi o reactie a lui la batranete pentru ca nici cu imodium nu-si strange scaunul, problema cu pipi pe care il face in lungul strazii pentru ca nu isi poate ridica piciorul si face din mers (am mai povestit la un subiect in care povesteam ca tocmai aflasem de ciocuri).imi cer scuze daca m-am lungit dar e tare mare of-ul asta in sufletul meu. si nici nu-i pot raspunde fetitei la toate intrebarile pe care mi le pune in legatura cu terry.va pup si va multumesc ca imi sunteti alaturi.
poate totusi ma pot decide cumva, e tare greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu l-as eutanasia

Si eu am un motan dar stiu ca atunci cand va fi batran, n-am de gand sa-l chinui (nu ca zic ca tu faci asta) desi tin multtttttt de tot la el . Desi e ca un membru al familiei, e totusi un animal si nu merita sa sufere pt ca noi ii vrem apoape de noi mai mult decat corpul lor ii tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Terry, imi pare atit de rau!!!

N-as sti sa te sfatuiesc dar as vrea sa te incurajez: fii sigura ca iti va veni gindul bun cu privire la ce sa faci, pe timp ce ii vei sta in preajma lui Terry, zilele astea.

Si odata luata hotarirea, vei simti daca e aia buna pentru toti (dar mai ales pentru el, catelul drag!).

Eutanasierea nu este niciodata ceva bun dar poate sfirsi o suferinta cind chiar nu se mai poate face nimic altceva, cel putin asa spun oamenii cind vorbesc despre animale de casa!

Dar oare ce-o spune ele, animalele? Oare ce si-ar dori ele?

Nu putem sti.

Fiindca nu putem sti, eu cred ca nici nu putem hotari (dar asta e doar parerea mea...) deoarece...
am un defect: ma gindesc la animalele de casa ca la niste oameni, de aceea mie mi-ar fi greu sa ii spun doctorului cu injectia letala "da! faceti-o! sintem gata sa il/o pierdem".

E cumplit.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

mama lui terry, cum se mai simte catelul? ati luat rezultatul analizelor? tu cum mai esti?
sa stii ca si catelusa mea face pipi "in lungul strazii", din mers, dar nu m-am gandit ca ar fi vreo problema, fiind si fetita. am observat si eu ca urca mai greu scarile, de batranetea, ca si la oameni. poate totusi tumora aceea e operabila daca o luati de la inceput pana sa se agraveze. despre scaun, nu stiu ce sa zic. a mea e de fel cam constipata, asa ca nu am avut problema asta si nu stiu. in plus, e normal la varsta lor sa nu mai asimileze chiar toata hrana, am observat si la a mea ca s-a mai subtiat, fara sa slabeasca propriu-zis.
daniela si eu am acelasi defect, ma gandesc la animale ca si cum ar fi copii. eu nu as putea sa spun vorbele alea, in veci. o vorba doar si se termina totul. ireparabil. as avea remuscari, dupa, gandindu-ma ca poate se mai putea face ceva.
mama mea are o prietena a carei pisicuta avea cancer. pendula intre a o eutanasia si a incerca o operatie, sa vada daca se mai poate face ceva. si a operat-o, cand a deschis-o au vazut grozavia inauntru si dr. a inchis-o la loc. imediat a murit. prietena mamei s-a exprimat asa: "macar nu a omorat-o eu".
e foarte greu.

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

asa este. si noi l-am tratat pe terry ca pe un copil. a fost cu noi in toate vacantele pana anul trecut cand nu s-a mai putut. l-as fi chinuit sa-l tin pe plaja si la plimbari lungi.am fost astazi la dr. sa luam rezultatele. culmea e ca sunt in limite normale. nici medicul nu realizeaza ce il poate determina sa aibe scaunele asa moi. ne-a dat inca un tratament, schimbat mancarea cu una speciala pentru catei cu pb. intestinale (chiar asa se numeste Intestinal). sa ii dam imodium pana la 5 pe zi daca e cazul (ceea ce este considerata o doza soc) plus inca 2 medicamente. dr. banuieste ca totusi ar putea avea giardia sau alta infectie intestinala provocata de vreun parazit.tumora nu pune deocamdata pb. si la cum a vazut-o el la ecograf nu pare a fi maligna (dupa forma). si operatia i-ar putea aduce sfarsitul. acum e slabit si nu ar rezista anesteziei.sincer, nu am putut spune, gata faceti-i injectia ca m-am saturat sa spal pe jos.
l-am intrebat pe medic daca are dureri pentru ca rasa lui (airedale terrier) este recunoscuta ca nu scanceste de durere, doar il simti ca nu ii este bine si mi-a zis ca are un disconfort mare la stomac, basca durerile de coloana dar am incredere in medicul asta pentru stiu ca el face tot posibilul sa salveze animalele, mai ales cainii pe care ii iubeste.a zis ca daca nu isi revine cu scaunul, sa ne gandim ce facem pentru ca din cauza scaunelor atat de moi, el nu mai pune nimic pe el si e ca si cum nu ar manca nimic. si ar muri de inanitie (impropriu spus pt. ca el mananca).astept sa vad rezultatele si sper sa fie cat mai rapide pentru ca mi-am pus ultima speranta in tratamentul asta.

Mergi la inceput

terry, ma bucur ca macar analizele au iesit bine. poate se va rezolva si cu scaunele moi, tumora zici ca e benigna, cu durerile de coloana asta e si poate nu va fi cazul sa ajungeti la treaba aia.
te pup si sper sa ne mai spui cum mai sunteti.
pupici si lui terry.

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichi16 spune:

Sincer nu stiu cum as reactiona in cazul de fata. Eu inca sufar dupa pierderea catelului meu pe care l-a calcat masina acum 2 saptamani. Era ca si primul copil pentru noi, pentru ca baietelul nostru a venit dupa el. L-am ingropat in curtea blocului unde stam si in fiecare dimineata si seara ma duc pe balcon si il salut. Poate o sa ma considerati nemiloasa, dar ma bucur ca a plecat de langa noi fara suferinta pentru ca nu stiu cum as reactiona sa-l vad cum se chinuie. Imi aduc aminte cat ne zbateam de cate ori era bolnav. A fost ca un copil pentru noi si ca un frate pentru baietelul nostru.

Sper din toata inima sa se faca bine catelul tau, terry. Imi pot imagina cat suferiti toti pentru el.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

chichi, imi pare rau de catelusul tau. eu o scot pe a mea numai in lesa de frica nebunilor care alearga cu masinile chiar si pe aleea din spatele blocului.

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput