Buna!
Incerc sa import un fisier .txt in Access, pentru un formular de studii. Institutia respectiva are pe site atat fisierul Access in care ar trebui sa fac importul, cat si instructiunile, pas cu pas. Am creat fisierul .txt dintr-un .rtf, comform instructiunilor primite. Dupa care am incercat importul, cu File-Get External Data-Import. Am selectat, conform instructiunilor primite, in Import text wizard: "delimited-characters such as comma", "next", "comma" si ghilimea dubla pt "text qualifier", "next", "in an existing table", ales tabel, "next", "finish". Imi apare "text file specification field separator matches decimal separator or text delimiter" si eroare de import.
Am incercat atunci sa intru in Advanced..., in fereastra Import wizard, si sa modific semnul pt zecimale...iar eroare.
Unde gresesc?
In instructiunile date de institutia la care trebuie trimis formularul precizau ca nu trebuie sa folosesc diacritice sau " in completarea formularului initial rtf. N-am folosit...
Sper ca am fost suficient de clara si ca ma puteti ajuta. Multumesc!
Spiridusha:))
N-am lucrat prea mult cu Access-ul dar eu as face asa.
1. copy fisier.TXT to manevra.TXT si lucram numai pe manevra.TXT
2. editam fisierul manevra.TXT a.i. importul ulterior sa iasa bine
(replace "?.?" with "?,?" sau invers etc - â with "a", å with "a")
3. faci importul in EXCEL deoarece este mai usor.
4. se verifica fisierul EXCEL a.i. informatiile sa fie corecte ("," "." "diacritice" - daca nu e bine se revine la pct. 2) se salveaza fisierul EXCEL
4. faci importul din EXCEL in ACCESS
Bafta
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
Am reusit sa import in Excel si de aici in Access. Dar:
- in Access se importa Sheet separat, nu in tabelul care este realizat deja in document si in care trebuie sa import eu datele.
- in continuare, virgula apare drept separator de campuri in documentul .txt. Nu inteleg de ce, pentru ca atunci cand il deschid campurile apar in ghilimele si sunt separate de ";". cum schimb setarea aceasta? ("," ca separator de camp?). In Notepad si Wordpad nu am reusit.
Spiridusha:))