Mamici de septembrie - octombrie 2007 (74)
Raspunsuri - Pagina 6
Sabina spune:
Adi, cu interdictia plimbarii vroiam sa zic
pana la urma Gheo se pare canu va avea alt nume.Sotul meu e terbil de incapatanat.
Io m-am resemnat.La Sofia a fost vointa mea si n-a zis nici pas.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Annisia spune:
Unde ati fugitara frate cu toatele? Eu avusei timp sa si infulec precum scrofi Piggy... Asa ca m-am procopsit cu o pardalnica de lene... Am ramas singura acasa si nu are cine sa ma solicite la intelect... In concluzione, ma bag la somn... Noapte buna copii!!!!
Bebe Yannis in evolutie
M-am facut mare
Piciulika spune:
quote:
Originally posted by tomasaquote:
Originally posted by Roxali
Alehiam adica ce risca doctorul la nasterea naturala...niste ore in plus pe langa tine??...daca copilul e pozitionat si nu sant probleme.
Eu nu pot sa accept chestia cu cezariana in Ro...ce naiba parca ar fi taietura de porc...pai acolo sant taiati niste muschi, e tatiat uterul...pai se mai refact ele asa cum le-a lasat mama natura??
Ali32si Enrico 7ani
Perfect de acord si eu...
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
Perfect de acord si eu!
Mai, m-or fi indoctrinat astia aici?! Dar nu-mi intra in cap de ce in Ro din start se taie ca pe banda rulanta - de la cezariana la epiziotomie! (Apropos, Amar, tu chiar ai sansa sa scapi, ca ai tai nu-s asa luatzi de val cu taiatul!)
Poate putetzi totusi sa discutatzi cu doctorii vostri, sa nu va harsht-harsht in 20 min de cezariana, sa va dea sansa sa nastetzi natural? (aici nu au nici o problema nici cu nasterea naturala dupa cezariana /cezariene (!!) Bine intzeles ce o nastere naturala dureaza si cere timp si rabdare de la dr - si vin mai putzini bani drlui.(!) - dar...!!! MERITA! Si aici se nasc bebei de 4kg+, dar natural.
Nasterea e un fenomen natural normal, in cea mai mare proportzie.
- Plang elvetzienii ca de ce in Olanda se naste in prop. de 80% ACASA cu moasa, fara spitalizare etc si totul merge super-bine si la ei inca se naste peste 80% in spitale!? De ce/cand o nastere e act medical?!!
- E jenat seful clinicii cantonale [~judetzene] de gine ca la el in spitalul cantonal la maternitate inca au (@2003!) rata de epiziotomie de 40%-50%, mare (!) in comparatzie cu alte spitale si explica personalului medical in fisa de procedura (http://www.ksa.ch/read_write/public/105480.pdf) ca nu e o masura profilactica si ca o ruptura se vindeca la fel de bine ca o taietura , ba chiar cu mai putzine dureri (studii de simptomatologia durerii) si da clar contextul in care totusi se face epi (grabirea nasterii in suferintza BB, vacuum/forceps etc) "Orice masura medicala invaziva trebuie sa fie clar justificata!"
- Peridurala se aplica la 20% din nasterile naturale/vaginale si in rest se naste cu rabdare si curaj
Din cum curg cezarienele la noi pe forum (doar in parte justificat) eu am senzatzia ca fermoarul la burta e o masina de facut bani. Aici abia aud de cate o cezariana! (Si toate imi spun: "e o interventzie majora si sa nu-tzi doresti asta.")
Cred ca atata vreme cat asculta orice le zice medicul si nu incearca macar sa-i schimbe opinia, sa opteze pentru normalitate, vor fi multe scalpeluri pe burtici si pasarici.
Piciulika 35+ Michael
Sabina spune:
Piciule...asa as vrea sa nascsi eu natural.Pe bune ca m-as fi dus in strainatate daca as fi avut cum....
Medicul meu este pro nastere naturala, nu face cezariene decat daca trebuie...si cu toate asta, dupa o cezariana nu te lasa natural
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
dany26 spune:
quote:
Originally posted by tomasa
Mih, felicitari pt. fetita! Sa va traiasca si sa fie norocoasa!
Slippers, chiar ma gandeam la voi. Ce bine ca sunteti deja acasa si ca totul e bine. Miruna cum a reactionat? Ne pui poze?
Dany26, eu personal sunt impotriva circumciziei. Si a decalotarii fortate de altfel.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
35+Maria
Mersi mult de raspuns...probabil celelalte fete inca nu s-au gandit la varianta cu circumcizia...
28+ ANDREI
Sabina spune:
iar eu am incercat sa vorbesc cu el...si mi-a zis ca nu isi schimba decizia. ca sa nici nu mai auda. ca am si miopia(-5.50 si -6, dar in Occident nu e o problema, si nici pt el nu era la Sofia....),si ca nu riscam nimica.
iar aproape toate prietenele mele au facut cezariana la el doar in ultimul moment, daca se intampla ceva neperevzaut.Una singura a fost "programata", 39 de ani si tensiune mare....
Sabina spune:
Dany, daca nu ai motive religioase, nu prea inteleg de ce sa fie facuta circumcizia.
Nu cred in utilitatea ei.
Adhnana spune:
Ana bine ati venit acasa!
mishuta felicitari pentru fetita! sa fie sanatoasa si norocoasa!
Adhnana 34+ Alexandru
moldoveanca spune:
Fetele am venit de la control bebe e grasun are 3 500 dar sunt amarata ca are circulara simpla cordon stiti cumva daca e de rau?Doctoritza a zis sa stau linistita iar colul e lung si gros.Pup
teo
Sabina spune:
Ana, ce vesti bune!
Va doresc numai nopti linistite!
si sa ne zici cum a reactionat Mirunica!