Pelesul-impresii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

In grupul cu care am vizitat Pelisorul era un individ care punea tot felul de intrebari de om "dastept" care a citit la viata lui.Ghidul ,in loc sa povesteasca despre Pwelisor,trebuia sa-i raspanda domnului ca,daca nu-i raspundea,incepea sa urle ca a platit banii de pomana.Culmea ca tot grupul il aproba pe dobitoc si nu pe ghid.Asa este cand gandim in stilul "turma".Si la trecerea de pietoni e la fel : trece unul pe rosu vezi ca pleaca toti fara sa se mai asigure.
In 1995,cand ai fost tu,era o chestie sa ai prieteni straini.Dupa aia,jumate din Romania s-a mutat in Vest si mentalitatile s-au mai schimbat.Ramane sa invatanm si sa pastram curatenia,pentru ca mie domeniul mi s-a parut incredibil de murdar(am fost in august 2007).Am m,ai fost si in 1990 si uitasem ce asezare minunata are.Din pacate,intretinerea domeniului este sub asteptari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Impartirea intre turistii straini si romani la Peles se face numai din cauza limbii pe care o va folosi ghidul si nu din alte cauze.Eu am vizitat vara asta Pelesul,fiind insotita de o persoana vorbitoare de engleza din care motiv a trebuit sa stau la coada cea mare pentru straini unde am asteptat vreo 2 ore pentru ca sa se faca si un grup de limba engleza,deoarece cele care intrau inainte erau grupurile organizate,in care nu mai primeau pe nimeni altcineva chiar daca ghidul vorbea in limba engleza.Am fost tentata de multe ori in cele 2 ore de asteptare sa merg la coada romanilor,dar m-am gandit ca nu voi avea destul timp ca sa traduc tot.Si nu stiu de ce,dar eu am perceput altfel usile alea,mereu am avut impresia ca aia pentru straini arata mai degraba ca usa din dosIn ceea ce priveste ghidul pe care l-am avut,mi-a fost cat se poate de rusine de engleza persoanei respective,care nici nu stia cum sa pronunte corect anumite cuvinte.Insa in ciuda aspectelor negative ale organizarii,Pelesul m-a impresionat ca intotdeauna,este o adevarata bijuterie.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput