emotii

emotii | Autor: monaraus

Link direct la acest mesaj

Iata-ne ajunsi in al treilea an din viata si parca ieri am venit de la maternitate cu emotia atat de cunoscuta de mamici... Ce mult mi se parea pana va incepe fetita mea gradinita... Fix 12 zile mai sunt pana in prima zi, vorbim mai des in ultima vreme de gradinita, incercam sa-i spunenm ce frumos va fi, cum se va juca cu multi copii, cum va picta cu acuarele chiar daca se murdareste (asta a incantat-o cel mai tare), cum va primi buline rosii sau negre si multe altele din amintirile noastre de la gradi... Copilul ma priveste, ma asculta, mai fac cate o gluma si rade... Radeee, deci va fi incantat la gradinita!!! Doamne, ce emotii am!!! Habar nu am cu ce s-o imbrac, cum s-o pregatesc si mai ales cum s-o las acolo! Daca plange? Daca nu mananca? Daca nu doarme? Daca se loveste? Si totusi, cu zambetul pe buze, ii povestesc in fiecare zi de gradinita... "Sa stii ca vor fi copii care vor plange dupa mamici, dar ei sunt mici si nu stiu ce se intampla... Tu nu plangi, nu?" o intreb. "Nuuuu", raspunde ea putin incruntata si apoi spune repede "Ba plang!!!" dar cu zambetul pe buze...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La inceput de gradinita,toate mamicile trec prin asa ceva.Fetita mea este in grupa mare,are 4 ani jumate si doi ani de gradi in spate.Eu ma uit uneori peste pozele de acum doi ani si ma induiosez:erau asa de mici toti,un pic speriati,mai plangeau din cand in cand,dar toate astea au trecut.
In prima zi am dus-o si m-am retras incetisor.Am auzit urlete cand inchideam usa,dar nu m-am intors.Ma durea sufletul,dar in scurt timp s-a facut liniste.,urletele disparusera.Am tinut-o asa vreo 10 zile zilnic,apoi din ce in ce mai rar.Nu te speria,urla unpic si apoi rad si se distreaza.Asta am vazut eu din cabinetul directoarei pe monitor.doar dimineata plangea,apoi era foarte fericita.
In privinta lucrurilor de imbracat,salopete cat mai practice,pantaloni ,tricouri si ceva de incaltat pentru acolo.
Daca nu este de felul ei un copil mofturos,va manca fara mari probleme.Ba chiar le place sa manance impreuna.
Eu acum ma gandesc ca peste 2 ani va incepe scoala.Alta etapa pe drumul vietii.Si vorba ta,parca ieri am adus-o acasa de la maternitate.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

In primul rand sa va traiasca copilasii, sa creasca mari si sanatosi.
Intr-adevar, emotiile o sa ne insoteasca mereu - prima zi de gardi, prima serbare, prima zi de scoala, prima lucrare, si lista continua.
Nici nu vreau sa ma gandesc la primul examen, avand in vedere emotiile care le-am trait la prima serbare si prima poezie recitata.
Si ieri am avut emotii, am trecut in grupa mijlocie, deci nu mai suntem cei mai mici.
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar la noi plansul dimineata a tinut cam o luna. Plangea pana plecam, dupa se linistea si se simtea foarte bine, iar la plecare voia sa mai stea.
In ceea ce priveste imbracatul, pe langa ceea ce a scris Lory, as mai aduga urmatoarele:
- un prosopel care sa-l lasati la toaleta
- papuceii sa fie cu arici, sa se poata incalta si descalta cat mai usor
- sa aiba de rezerva un costumas, un chilotel, o pereche de ciorapei (nu se stie niciodata cum se murdareste, varsa ceva pe ea)
- 3-4 pampersi daca este nevoie, adica daca nu ati scapat de ei inca.
Va doresc sa aveti o prima zi de gradinita superba, si mult succes la acest inceput de nou drum.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kokolina spune:

doamne, fetelor...ce bine ca existati
si eu sunt in aceeasi situatie...piticul meu va merge la gradi acum, in toamna, am niste emotii....
si el saracutul zice ca merge, ca nu o sa planga, ca va dormii si o sa pape tot, dar numai eu stiu cat o sa sufar daca va plange
si sunt aproape singura ca o sa bazaie, el nu a stat niciodata fara mine sau fara mamaie...
voi cum faceti? ii lasati din prima zi la program prelungit? adica pana la 5?
sau ii veti lua la pranz?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Kokolina, si fetita mea merge la gradinita in grupa mica, am si eu niste emotii....nu stiu daca o sa planga ea, dar eu mult n-o sa mai am.. O sa o las la program prelungit inca din prima zi, pentru ca altfel va sti ca poate pleca si mai repede daca face galagie. Parerea mea e ca daca vreti sa-i lasati pana dupa-amiaza asa sa-i lasati din prima zi, sa aiba un program f. clar stabilit.
Si Iustina zice ca merge la gradi, chiar ma intreaba mereu cate zile mai sunt pana incepe, e nerabdatoare, spune ca nu o sa planga, abia asteapta, dar eu tot am emotii...realitatea s-ar putea sa fie alta decat acum...

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

....si eu sunt foarte mindra ca am baiat de gradi...mai acum 3 ani ma plingeam la voi cum am nascut unu de 1350kg si 39 cm !!...a fost foarte bine primele doua zile [am inceput de ieri]...nu mai vroia acasa la prinz....iar dupa ce a dormit si-a luat hainele sa plece la gradi....sper sa fie la fel de bine si sa nu se imbolnaveasca !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

va multumesc pentru incurajari si tin sa va spun ca imi este mai usor acum cand stiu ca nu sunt singura mamica cu emotii! sper ca tuturor bobocilor sa le placa la noul "serviciu" cum ii zicem noi si tare as vrea sa ne impartasim aici trairile si intamplarile din prima zi si urmatoarele chiar...

Mergi la inceput

Lidia, bravo lui! Sper ca peste doua saptamani sa0mi treaca si mie emotiile si sa fiu o mamica la fel de fericita ca tine, cu copil la gradinita, care nu plange!
monaraus, si noi i-am zis aseara ca va fi ca si serviciul nostru, gradinita serviciul ei si a fost tare incantata de idee!

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

hei mamici si noi si noi...in primul an de gradi am emotii la greu, ea zice ca vrea sa mearga dar cand ii spun ca stii mama pleaca si tu ramai hmmm nu mai vrea .
a mea o sa stea de la 8 aprox pana dupa masa de pranz nu o sa olas deocamdata sa doarma vine soacra mea care sta cu ea de la 1,8 luni sa o ia sa o culce acasa.
acum eu umblu de zile intregi pt analize, fise medicale si alte balarii ca sa avem totul in regula.
maine mergem, la 7 sa-i recolteze sange pt analize si la 3 mergem sa faca IDR-ul
voi? in ce stadiu sunteti? ati terminat fisa medicala?

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Noua nu ne-au cerut fisa medicala cu analize, credeam ca or sa ceara, dar uite ca nu. E necesar doar avizul epidemiologic de la medicul de familie pe care sa fie trecute si vaccinarile.

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Lora, la ce gradinita ai dat fata? Sigur iti va cere aviz epidemiologic de la medicul de familie. Probabil va aparea un afis cu aceasta informatie chiar inainte de a incepe caminul. Sa stii ca il poti lua vineri, ca sa-l duci luni la camin. E valabil doar vreo 2-3 zile. Eu va "citesc" zambind... tocmai am terminat gradinita si incepem scoala..:((

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput