Prieteni acvatici

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Multumesc frumos pt sfaturi !

Eu raportez ca mi-a murit un pleco batran si gurami cel frumos

Nu inteleg dc draqu` mor unii pesti ... habar n-am , dar simt ca dau in benga.



Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Multumesc pentru raspuns Akella
Asa voi face dar in weekend. Voi muta acvariul mai la umbra si voi schimba treptat apa. Noi apa le-am cumparat doar distilata pina luna asta , cind am incercat sa completam cu apa de izvor si s-ar parea ca le e bine. Apa de la robinet nu le-am pus niciodata pentru ca are duritate foarte mare si totusi nu mi se pare a fi nici foarte curata.
Am sa incep sa le tai si curentul adica sa nu mai las neonul pornit 24/7 .
Plantele nu apuca sa creasca prea bine ca au grija pestisorii sa le mai scurteze, parca sunt pascute toate. Or fi pesti mei ceva pui de rechini
Aproximativ acavriul are cam 20L capacitate dar nu's sigura , ca nu le am cu apreciatul .
Pestisori am 5 da's marisori .

See u





Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Vio, nu pot sa cred ca acvariul tau are doar 20L; are mai mult, altfel nu ar incapea 5 carasi in el (parca sunt carasi, nu?). Un caras matur are nevoie de 40L... Ai grija cu mutatul: scoate apa intr-unul sau mai multe recipiente, pune pestii intr-o galeata si, daca acvariul nu e prea greu cu substratul in el, muta-l. Daca intr-adevar memoria nu ma inseala si ai carasi, pai plantele alea nu prea au sanse sa se dezvolte foarte mult, pentru ca porcisorii ii mananca lastarii... Putine plante rezista intr-un acvariu cu carasi... A, si nu le mai tine neonul aprins 24/7, ca ei dorm noaptea... Serios: sa-i vezi cum stau pe burta, pe substrat si motaie... Neonul nu face decat sa favorizeze algele alea urate...
Pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

Salutare...ca nu prea am fost active in ultima vreme!
Raportam: una bucata acvariu de 60 l nou-nout, 4 xipho fetite si muuulte plante, pt.ca melcii aia nenorociti mi le-au mancat pe toate!
Am transferat pestii in acvariul mare, iar pe cel mic il am la repaus de omorat melci si dupa aia trebuie sa-l ciclam din nou.
Akella, ce sfat imi poti da, am nisipul plin de mortaciuni de melci, eu zic ca mai bine il schimb, sotul meu zice ca-l fierbe, ca sa omoare si eventualele oua...ah, el a reusit sa ajunga la magazinul dela Moghioros si a fost super incantat, asa ca de acolo o saluam pestii pt. acvariul celmic, dupa ce il ciclam (poate ajung si eu, ca tot nasc si am chef de plimbari

Daria, noi ne luasem niste frumosi dungati rosu cu negru, ceva gen sanitari, care mi-au murit in 2 zile...mi-a parut asa de rau de ei..asta e, sunt si ei mici si mai mor...in schimb,mai tineti minte de puii mei, cei trei guppy? Au crescut! Acum abia mai misc, dar in curand o sa le fac poze si o sa va arat noul acvariu, care e muuult mai frumos decat primul!

Pup fetele!

Valentina 37+ Andreea Stefania
www.flickr.com/photos/14121585@N04/sets/url" target="_blank">pozici cu burtici,pisici si pestici

AMR 8 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Vali, cand zici "nisip" - te referi la substrat? (eventual substrat de la Sera?) Eu nu am nisip in acvariu, ci substrat - "pietris" cu granulatia mica, de marimea unui bob de orez... Daca vrei sa-l fierbi o poti face, dar apoi pui acvariul intreg la ciclat... oricum cam asta inteleg ca intentionati sa faceti. Apropos, plantele din acvariul nou, de 60L, le-ai transplantat din cel vechi? Ca daca da, atunci ai multe sanse sa fi transferat acolo si melcisori... Ca regula, cand imi mai cumpar cate o planta, mai intai o spal bine in jet de apa rece in chiuveta si apoi o pun in acvariu, ca sa evit contaminarea acvariului cu diverse chestii nedorite...
Ma bucur ca a ajuns sotul tau la Moghioros si ca i-a placut; baietii de acolo sunt foarte cumsecade si dau sfaturi de bun simt.
Off topic: in rest, cum te simti? Esti bine? Vad ca mai ai oleak... Eu sunt abia la inceput de drum, am doar 10 saptamani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Woe, Akella, felicitari, nu stiam ca esti graviduta ! Sa ai o sarcina usoara, fara probleme Ce frumos !!!
Vali - io te citesc si la odisee sa nu pierd galeria

Si acum on topic, saptamana trecuta am pus pietris rosu in acvariu sa-i dau culoare, e tare fain asa



Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

Akella, mi-ai inseninat ziua...acum am citit mes. tau si am vazut ca esti gravi! Felicitari din suflet si sarcina usoara!

Daria de-aia ma simteam eu "urmarita"? Dar imi place si-ti multumesc...pregatiti majoretele!!!!

Scuze de off-topic, dar era necesar!

Sa revenim: Am inca 20 de pui de guppy mici-mici, noi-nouti, fatati de ieri; sa vedem cati vor trai, data trecuta au scapat 3!
Substrat tot de pietris am si eu, iar plantelele vechi nu le-am scos, o sa le las sa cicleze acvariul...am luat alte plante, printre care, bineinteles 2 anubias! si echinodorus!
Trebuie sa-l prind pe tati in forma sapt. asta, sa ne faca poze si sa le descarce, ca eu sunt pe dinafara la capitolul asta!
M-am hotarat: vreau muuuuulti neoni in acvariul celalalt, asa ca trebuie sa-i scriu lui Mos Craciun

Va pupic si sa aveti un we minunat...sper sa va mai scriu inainte de a ne "inmulti", ca dupa aia.....

Valentina 37+ Andreea Stefania
www.flickr.com/photos/14121585@N04/sets/url" target="_blank">pozici cu burtici,pisici si pestici

AMR 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Vai ce bine-mi pare ca v-am gasit... Pe mine m-a muscat serios virusul de Betta, am ajuns la 6 masculi si incerc din rasputeri sa ma opresc :D
Ca sa-mi mai treaca din alean, m-am apucat sa le fac pagina web :D : http://bettasplendens.mysite.com
Iar acuma urmaresc cu sufletul la gura doua trupe de "nou-nascuti", incerc din rasputeri sa-mi tin miinile afara din acvariu :D
Tot cu vivipare (Xipho) am inceput si eu, acu 20 de ani (se fac in vara), de m-am trezit cu 100 de pui fix in sesiunea de vara, intr-un "acvariu" de vreo 4 litri... Vreo 30 au rezistat examenelor mele si-a trebuit sa-i dau in vacanta. Dar n-aveam nimica-nimicuta in "acvariul" ala, nici filtru nici incalzitor, nimic... le schimbam apa direct cu apa de la robinet, cu clor in ea cu tot. Doar le puneam oleaca de sare (d-aia de bucatarie).
Apropos de apa distilata, cica nu-i buna pt pesti, ca n-are elemente d-alea esentiale, mai buna e apa aia imbuteliata "de izvor".
Iar de vreo doua luni jumate m-a pocnit iar nebunia.. Am Xipho (si 37 de pui la "gradi", 2 din prima serie i-am lasat cu parintii), alta pereche de Xipho (Koi, cu ochi rosii, ii astept sa creasca) si 3 Molly gagice (masculul a incasat-o intr-o noapte, nu stiu sigur de la cine, dar nu-mi fac probleme prea mari ca mai am vreo 10 pui care cresc tot cu parintii). Am mai luat si-un bottom feeder, sa mai ajute cineva la curatenie, si circa un milion de melcisori care au venit pe gratis, cu plantele, tot mai arunc vreo 15 la schimbari de apa, sau cind ii prind.. (Am luat doi bottom feeders, dar unul a ajuns in filtru cumva..)
Si, bineinteles, iubitii mei betta, toti salvati din conditii grele de la Walmart si citiva de la Big Al's (magazin acvaristic - astia aveau conditii ceva mai bune..)
Nu stiu de ce le zice "fighting fish" ca-s cei mai blinzi si mai de treaba. Mai degraba gagicele sint mai afurisite. Pe afurisita sefa am pierdut-o intr-o noapte nu stiu precis de ce, doar arata cam apatica si foarte balonata, acuma-s absolut toti in tratament, ca vice-afurisita s-a balonat si aia, asa ca daca e vreo bacterie, sper sa n-o mai vad vreodata pe la nici unul din pescuti...
Va pupa mama si va doresc toate cele bune de Sarbatori (fug c-am ramas in pana de baterii, ca Mosu n-a fost prevazator cind a adus cadourile)
Si Vali, felicitari si bb papacios si "dormicios" :D. (donam scobitori pt tinutul ochilor deschisi, dar mai bine dormi si tu :D )

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

parpalak, sar'na mult ..de scobitori am nevoie...da' ne facem noi mari...ah, bine ai venit!
daria, ana-maria, ce e cu voi, de ce nu mai scrieti?
la mine in acvariu e nebunie mare, am vreo 3 generatii de pui si muuuulte plante crescute...e o jungla. dar cine mai are timp de astea, intre schimbat bebe, dat tzitzi, facut laptic?
Va pup, mi-e dor de voi...va doresc un an excelent!

Valentina, cea mai fericita de Andreea Stefania (07.12.2007)
www.flickr.com/photos/14121585@N04/sets/url" target="_blank">printesa roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Buna ziua si de la Oradea.
First ... Vali, sa-ti triasca frumusetea !!! E perfecta ! Ce par mumos, ce nasuc, ce cercelusi si ce degete de pianista ! O frumusete ! Sa mai pui poze si sa vii cu link neaparat !
Parpalak, m-ai innebunit. De luni de zile cuchetez cu ideea pestelui "betta" ... am vazut cateva exemplare spuerbe. Doar masculi. Femele nu sunt in orasul meu minunat. Am vazut site-ul
Eu ma laud cu inca o pereche de gurami rosii ... sunt tare frumosi.
Si am vazut niste sanitari ... cam scumpi ... ink nu i-am cumparat ... si cam atat. Liniste si pace si porceala in acvariu

Akella, pe unde esti ??? Cum esti ???

Va pup pe toate.

Si fie ca 2008 sa fie unul plin de sanatate, bucurii, impliniri, iubire, prosperitate si tot ce e mai bun pe lume !




Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput