Sistemul AMVIC?

Sistemul AMVIC? | Autor: otilica74

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am auzit si eu de sistemul Amvic,
Este un fel de eugenia, poliester+beton 20cm+poliester, cica nu mai trebuie izolat, rezista la cutremur de 8,5 grade,nu se sparge se apleaca.
Izoleaza bine, nu are pierderi mari de caldura, se face o economie de jumatate din cheltuieli.
Aveti vreuna astfel de constructie, ce ma sfatuiti?
PS,
costa si f putin pe langa constructia clasica din caramida.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

Buna Otilica,

Despre sistemul Amvic exista un topic foarte consistent in forumul softpedia, la http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=103134

Amvic e doar unul din sistemele de constructie cu cofraj pierdut care au aparut la noi, un altul pe care il stiu este Argisol.

Eu cunosc o familie in Cluj care si-au facut ei singuri casa in acest sistem, deci pot sa iti spun ca se lucreaza mai usor la partea de zidarie. Fundatia si placa peste parter le-au facut-o niste mesteri.

In privinta pretului, ideea ca "costa si f putin pe langa constructia clasica din caramida" nu e chiar adevarata. Ei au componente cu polistiren de diverse grosimi, cu cat e mai gros si mai izolant e mai scump. Probabil la componentele cu grosime mai mica iesi mai ieftin decat cu caramida, asa au facut si cei pe care ii cunosc. Daca iti iei cele mai eficiente componente iesi f. scump.

Un aspect pe care il consider important e ca cu acest sistem faci economii doar la zidarie, care e un procent destul de mic din costul total al casei. La finisaje pretentiile tale raman aceleasi, indiferent din ce e zidaria, si banii cei multi acolo se duc.

In fine, parerea mea personala despre acest sistem nu e prea buna, mi se pare mai nesanatos decat zidaria de caramida. Nu detaliez, o sa gasesti destule discutii despre izolare interioara versus exterioara pe forumuri la softpedia si la misiuneacasa.

Partea buna e cu manopera usoara la zidarie, dar nu vad la ce te-ar incalzi asta, decat in cazul in care vreti sa o faceti singuri. Iar treaba cu pretul mic, e doar marketing.

Bella

18+
[baiat]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Anabela e posibil sa ai dreptate, nici eu nu prea am incredere, prefer o zidarie dintr-o caramida porotherm si o izolatie cu poliester, de 10 cm.
Sunt sigura ca ma costa la fel

Nedumerirea mea era daca e mai rezistenta si mai practica decat caramida, si dupa construirea casei (cutremur sau alte calamitatii)

Cunostintele tale sunt multumite de rezistenta casei au avut probleme cu zidaria(crape peretii,izolatie proasta) dupa ce au terminat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

De rezistenta trebuie sa fie rezistenta, doar e beton armat.
Cei pe care ii cunosc au terminat doar de 1 an constructia si au acoperit peretii cu gips carton, deci nu se vede nimic deosebit.
De izolat ei sunt multumiti, dar deocamdata nu incalzesc toata casa ca sa poate spuna o concluzie.
Eu sper pentru ei sa fie totul ok, dar noi ne-am ferit pana acum de inventii 'destepte' care nu au trecut proba timpului. Asa ca eu pe oricine sfatuiesc sa isi faca din caramida.

18+
[baiat]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Subscriu si eu,
Mai nou am hotarat sa construim chiar din caramida plina, normala, mica, deoarece platesti la mp construiti, iar blocurile mari ocupa loc si nu sunt nici asa buni ca si caramida, si decat sa platesc ptr un perete gros si prost mai bine unul mai subtire si mai rezistent si mai mult loc inauntru,
multumesc AnaBella, mai ajutat sa ma decid

Mergi la inceput