Ce program e bun pt simulare design interior?

Ce program e bun pt simulare design interior? | Autor: norocuta

Link direct la acest mesaj

Cred ca intrebarea din subiect spune destul de mult de ce va cer ajutorul.

Ne-am cumparat o casa (de la 0) si, pana sa ma dezamagesc folosindu-mi numai imaginatia, as dori sa fac o simulare pe computer, folosind masurile reale.
Ce program ma sfatuiti sa folosesc?

Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Si eu sunt interesata de asa ceva. Am vazut la cineva (o firma de proiectare) ca lucrau in ArhiCad. Mi s-a parut f interesant, iti indica si cum bate soarele asupra casei la diferite ore din zi, si unde este bine sa iti sadesti pomi, flori; puteai simula si cum se deschid geamurile si usile ca sa vezi daca ai loc asa cum le-ai asezat. Din pacate nu l-am gasit fara licenta (o licenta costa 8000E, daca am retinut eu bine).
De asemenea am mai auzit de 3D Home Architect Design si Chief architect 10. Dar nu am vazut nimic lucrat in ele

briza_marii
www.flickr.com/photos/10784363@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Multumesc pentru raspuns briza marii.

Eu m-as multumi si cu ceva mai simplist de genul pozelor de aici.

Mergi la inceput

Uite am mai gasit :
http://sketchup.google.com/index.html

Vad ca are o sectiune free. Mi se pare interesant. Din pacate acum nu il pot descarca sa vad ce si cum. Daca am timp diseara, o sa ma uit mai atent si dc e ceva de capul lui te anunt si pe tine.
Oricum, sa stapaniti sanatosi casuta si sa petreceti multe clipe minunate in ea.
later edit l-am descarcat. In principiu mi se pare ca seamana cu ACAD. Adica stau si desenez eu cu "creionul" sau cu ajutorul formelor "oval, arc de cerc" etc. Are o f mica "bibilioteca" cu cateva piese de design dar e f slaba (gen o canapea, un aragaz..)
briza_marii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by briza_marii

Uite am mai gasit :
http://sketchup.google.com/index.html

Vad ca are o sectiune free. Mi se pare interesant. Din pacate acum nu il pot descarca sa vad ce si cum. Daca am timp diseara, o sa ma uit mai atent si dc e ceva de capul lui te anunt si pe tine.
Oricum, sa stapaniti sanatosi casuta si sa petreceti multe clipe minunate in ea.
later edit l-am descarcat. In principiu mi se pare ca seamana cu ACAD. Adica stau si desenez eu cu "creionul" sau cu ajutorul formelor "oval, arc de cerc" etc. Are o f mica "bibilioteca" cu cateva piese de design dar e f slaba (gen o canapea, un aragaz..)
briza_marii

Multumim de urari, la fel si tie!
Deocamdata nu am nimic nou (l-am rugat si pe sotul meu sa caute), dar daca e ceva, cu siguranta voi da de veste.

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

aveti Ikea? Aici au un progr. pe site unde vezi cum se potriveste una sau alta. Noi asa am facut cu bucataria, apoi am mers in mag. si am ales la fix. Il poti folosi si ca sa-ti faci o idee cam ce-ai dori.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

tinatache n-am inteles prea bine

Un site ceva?! (in engleza ori franceza ar minunat).

Multumesc oricum, am intrat pe site-ul ikea.ro si le-am vazut catalogul, bun si ala ca sursa de inspiratie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

Aceeasi intrebare o lansasem eu la capitolul "casa, dulce casa"!

Cum n-am primit vreun raspuns am mai sapat pe internet si am descarcat de la www.floorplanner.com
Acum incerc sa lucrez cate ceva dar cum n-am vazut instructiuni de folosire invat facand. Nu pare prea complicat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

am sa intreb pe sot ca el s-a ocupat de asta. eu stiu ca a dat jos de pe site-ul lor ikea.de un programel cu toate produsele lor si iti luai cate unul si aranjai virtual pe dimensiunile buc. tale. Acu nu stiu daca in Egipt au asa ceva dar eu am sa-ti spun unde-l gasesti pe asta pe care-l stiu eu. revin cu rasp.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nana_sim

Cum n-am primit vreun raspuns am mai sapat pe internet si am descarcat de la www.floorplanner.com
Acum incerc sa lucrez cate ceva dar cum n-am vazut instructiuni de folosire invat facand. Nu pare prea complicat!

... cu inalte calificari de nasa si matusa.

Si eu mi-am petrecut o seara cu el. din pacate nu am reusit sa fac mare lucru . Sa ne spui cum ti se pare

briza_marii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nana_sim

... cu inalte calificari de nasa si matusa.

Multumesc frumos .
Uite acum voi incerca sa "ma joc" si eu un pic pe el. Am intrat si ieri, dar nu stiu de ce mi-a cazut calculatorul de vreo trei ori..vad eu acum daca-i bai.

Mergi la inceput