echo in sarcina

echo in sarcina | Autor: sabinne

Link direct la acest mesaj

Buna, ma numesc Sabinne si sunt noua pe forum. Sunt superincantata de el, are sfaturi foarte utile .Sunt insarcinata in 8 saptamani, am facut prima ecografie la 6 saptamani si 3 zile si as dori sa stiu cate ecografii se fac in sarcina in mod normal si la cate saptamani. Cineva mi-a spus ca la 14 saptamani se mai face triplu test care e neaparat necesar...am 28 de ani...iar suspiciunea de sindrom Down este doar in cazul mamicilor care au peste 30 de ani.La nemti ecografiile sunt permise numai in numar de trei la o sarcina. Iar la noi se pare ca din dorinta de a se castiga financiar acestea sunt cerute in mod abuziv de doctori.Dr la care merg eu este f bun si are experienta in domeniu insa avand multi pacienti ma gandesc ca nu mi-a spus ca ar trebui sa efectuez o asemnenea analiza...sau imi va spune la momentul potrivit insa dr f buni care fac echo (Herghelegiu, Iosup) nu sunt disponibili sa te programeze decat in decembrie. Va rog, poate imi va sp
une cineva care sunt echigrafiile care se fac obligatoriu in sarcina si la cate saptamani....fiindca sunt convinsa ca f multe nu fac bine copilului.

Va multumesc anticipat,Sabinne

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna, sabinne!
Si eu sunt o "proaspata" graviduta. Luni sau marti dimineata voi merge la primul control... Si eu tot la fel am citit pe un site francez, ca echograviile pe care trebuie sa le faci de-a lungul sarcinii sunt in numar de trei. Dar nu mai tin minte ce presupuneau exact, si nu mai gasesc acum unde am citit exact. Oricum era vorba la prima sa vada ca sarcina este in uter, sa nu fie extrauterina, la a doua ii masura capul si nu mai stiu ce, la a treia verificau ca intr-adevar totul e in ordine si la locul lor. Mai gaut si daca gasesc iti traduc exact... Mdaaa, la noi exagereaza cu totul... Cred ca si noi suntem un pic de vina ca vrem sa il vedem mai des pe bebe si dam repede fuga la echo....
Vroiam sa te intreb ce fel de echo ai facut tu la 6 saptamani? A fost intravaginala, ca m-au speriat unele fete de pe forum care spun ca ar face rau sarcinii si una dintre ele chiar crede ca a pierdut bebe-ul din cauza asta. Mie imi vine greau sa cred asta, banuiesc ca nu ar mai face-o niciun doctor, daca ar fii atat de invaziva... nu? Tu ce zici?

Pupici si bafta!!!!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Buna, fetelor!
Nu va faceti griji, ecografia nu dauneaza in niciun fel. Chestia ca foarte multe ecografii nu fac bine bebelusului este falsa. Sunt "ultrasunete", sunete de o frecventa diferita pe care noi nu le putem auzi. E ca si cum ai spune ca daca asculti muzica, asta ar dauna bebelusului. Doctorul nu o sa va trimita la ecografie daca el nu considera necesar.
In ceea ce priveste ecografia de la 13 saptamani, intr-adevar se verifica daca bebelusul nu e susceptibil de a avea sindromul Down. E fals ca suspiciune de sindrom Down exista NUMAI in cazul mamicilor de peste 30 de ani. Ele sunt intr-adevar mai atent monitorizate, asta nu inseamna ca o mamica sub 30 de ani nu poate naste un bebe cu aceasta anomalie. Tot ce spun eu este ca medicul trebuie sa verifice asta indiferent de varsta mamicii.
Si faza cu ecografia intravaginala la 6 saptamani care face rau sarcinii e falsa. Pai la 6 saptamani nici nu se vede la o ecografie abdominala, de asta se face intravaginala. Si sa nu crezi ca e dureroasa sau ceva de genul asta. Un dispozitiv ca un stilou e folosit si ma indoiesc ca el ti-ar putea provoca o pierdere de sarcina.

Irina 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany2007 spune:

Eu pana acum la 25 de saptamani am facut vreo 10 ecografii iar pana la termen voi mai face cel putin inca 10, insa eu am ceva probleme cu placenta si trebuie urmarita evolutia foarte atent. Daca nu aveti probleme cred ca 3 eco sunt suficiente.

Dana 25+ Luca-Rares

www.flickr.com/photos/11543857@N07/" target="_blank">Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by Yaia

Buna, fetelor!
Nu va faceti griji, ecografia nu dauneaza in niciun fel. Chestia ca foarte multe ecografii nu fac bine bebelusului este falsa. Sunt "ultrasunete", sunete de o frecventa diferita pe care noi nu le putem auzi. E ca si cum ai spune ca daca asculti muzica, asta ar dauna bebelusului. Doctorul nu o sa va trimita la ecografie daca el nu considera necesar.
In ceea ce priveste ecografia de la 13 saptamani, intr-adevar se verifica daca bebelusul nu e susceptibil de a avea sindromul Down. E fals ca suspiciune de sindrom Down exista NUMAI in cazul mamicilor de peste 30 de ani. Ele sunt intr-adevar mai atent monitorizate, asta nu inseamna ca o mamica sub 30 de ani nu poate naste un bebe cu aceasta anomalie. Tot ce spun eu este ca medicul trebuie sa verifice asta indiferent de varsta mamicii.
Si faza cu ecografia intravaginala la 6 saptamani care face rau sarcinii e falsa. Pai la 6 saptamani nici nu se vede la o ecografie abdominala, de asta se face intravaginala. Si sa nu crezi ca e dureroasa sau ceva de genul asta. Un dispozitiv ca un stilou e folosit si ma indoiesc ca el ti-ar putea provoca o pierdere de sarcina.

Irina 34+

Merci mult de tot pentru raspuns... Si mie imi era greu sa cred ca doctorii ar face chestia asta cu buna stiinta daca ar face rau. Stiu ca nu sunt dureroase ca am facut o gramada de intravaginale, am facut si cand m-am operat si aveam o trompa rupta de un chist si nu m-a deranjat cu absolut nimic, dar stiti cum e, cand e vorba de tine, strangi din dinti si mergi mai departe, dar cand iti bate careva un cui in cap si il ai pe bebe inburtica... atunci te gandesti de 3 ori si mai intrebi si pe toata lumea cum este treaba. Merci oricum. Maine la consultatie cu mine... si va tin la curent. Deocamdata doar trag cu okiul la odisee, pana nu am confirmarea de la tanti doctora... mai astept o zi, asta e!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Ylari, nu ma supar pe tine desi eu stiu foarte bine cele spuse de mine...Am si facut mentiunea ca e doar parerea mea cele scrise la Aspirante...Vorbeam din simtamantul meu, nu era o parere avizata...specializata...
Nu am vrut sa sperii pe absolut nimeni...imi pare rau daca tu te-ai speriat asa de tare...

http://s204.photobucket.com/albums/bb58/jidovuclaudia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

Buna fetelor! Eu am facut prima eco pe la 8 sapt si mi s-a confirmat sarcina.Urmatoarea a fost facuta pe la 12 sapt, pe urma la 16 pt triplu test (l-am facut preventiv, desi am 29 ani).La 22 sapt am mai facut una morfologica, dupa carer ultima a fost la 32 sapt. Acum mai tb sa fac la 37 de sapt pt a vedea starea copilului si a hotari cum nasc.Cam astea sint. Eu am vrut sa utilizez toate mijloacele la indemina pt a monitoriza copilul si a sta linistita. N stiu daca se numeste paranoia, dar daca pot afla ceva dinainte...de ce nu.
Succes, sarcini usoare si bebei super truper!

anca +34Bb Vladut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Mi se pare ca la Ancasilv s-a procedat cel mai corect, cam asta e numarul. Eu, la aproape 9 saptamani, am facut deja 3 ecografii! (dar am diabet, am avut amenintare de avort, cu contractii, hematom printr-o mica desprindere a sarcinii...deci nu era de glumit)
SIGUR nu fac rau insa ultrasunetele lui bebe, asta va spun clar! A, da, este ceva ce pare a le face rau in pimul trimestru: ecografia Dopple, folosita de pilda ca sa vezi circulatia sangelui la bebe, dar care oricum nu aduce prea multe informatii la inceput, asta se face dupa sapt 22, atunci, la morfologie

naty 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinne spune:

Buna dimineata, fetelor si o zi frumoasa va doresc tuturor!

Va multumesc pentru sfaturile pline de caldura pe care mi-i le-ati dat.Vazusem si un film pe Discovery cu bebe in burtica mamei, mai precis cu gemenii univitelini si acolo cand i se facea eco lui bebita lumina emanata de aparat il deranja la ochisori si isi punea manutele la ochi.El simte cand i se face echo.
Voiam sa va intreb: triplu test se face la cate sapt?E un test de sange si atat?Intreb ptr ca in urma unui asemenea test o cunostinta care avea 35 de ani a fost chiar bulversata fiindca in rezultate se spune aveti probabilitatea de intre 1% si 8% sa faceti de ex copil cu sindrom Down. Dr care a trimis-o sa fac testul nu a stiut sa il citeasca iar al doilea dr la care a trimis-o iarasi nu stia sa interpreteze rezultatul si apoi au inceput sa ii preleve lichid amniotic sau ceva de genul asta ca sa fie siguri de rezultatul analizei.
Daca se depaseste nr. de saptamani nu se mai poate efectua acea ecografie?La echo morfologica m-am programat in sapt. a 22-a. Triplul test se face la Generic Lab..........nu le gasesc site-ul sau un nr de tel. Ma poate ajuta cineva??

Multumiri, Sabinne
O sa fiu mamica de randunici in 12 aprilie 2008
Si va pupic pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Sigur nu face rau la bebe.In afara se fac doar 3 ecografii,pentru ca sunt incluse in asigurare.Daca vrei sa iti faci mai multe,am inteles ca sunt foarte scumpe.Nu cred ca doctorii de la noi ar vrea sa le faca rau la copii,si ar ascunde faptul ca sunt daunatoare.O ecografie pe luna e suficienta.Doctorul hotaraste,in functie de sarcina,cand va fii urmatoarea ecografie.

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
poze

Ramonel31+ Beatrice Alessia
AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Din pacate sindromul down apare si daca mamica are <30de ani.
Am o prietena care avea 26 de ani si cateva luni cand a aflat ca bebele are SD. Intai pliul nucal a iesit prost, dupa si amniocenteza si in final analizele genetice au aratat ca bebe avea SD.

Mergi la inceput