Viata in Germania (46)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Buna Karmyna,
sper sa se posteze mesajul meu. Nu am inteles din context cu ce
problema te-au lamurit la consulatul din Munchen. Eu le-am scris mail si nu am primit nici un raspuns. Problema mea (poate ma lamureste cineva): m-am casatorit pe 17 aug 2007 cu un cetatean german, sunt aici si m-am angemeldet la primarie din 23 febr 2007. Asteptam un copil care vine pe lume probabil in jurul datei de 10 ian 2008. Ce acte primeste? Va avea pasaport? Romanesc sau german? Cine il elibereaza? Eu trebuie sa imi schimb pasaportul? Pe noul nume? Ce fac cu domiciliul care e acuma in Germania? Imi mai foloseste la ceva buletinul romanesc? Ar trebui si acela schimbat-nume nou, domiciliu nou? Va rog, lamuriti-ma si pe mine! Va rog! Si poate imi scrie vreo mamica din zona mea: Baden Wurttenberg? franceska10@aol.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anushca spune:

Multumesc Domnitelor care mi-au trimis detalii despre posturi de radio si cursuri. Acum doar vointa si putin timp sa am. O saptamana usoara va doresc. Nu povesteste nimeni de Oktoberfest? Ati fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by karmyna

Pentru Helbi...

Draga Helbi..

Am scris la Consulatul de la München un e-mail cu nelamuririle mele shi mau cam lamurit..

Tot ceea ce imi mai trebe este o Adeverinta (bescheinigung )care sa ateste acordarea neconditionata a dreptului de sedere in Germania valabila inca un an de zile cel putin .Aceasta adeverinta tre sa o iau de la Ausländeramt shi sa o traduc in romaneste...Iar pe urma in pasap meu nou va scrie cetatean roman cu domiciliul in Germenia..

Cateva copiii la acte tre sa mai fac plus foto shi gata.Peste 2 sapt cred ca merg la München sa depun actele...

O zi buna...

http://photos.yahoo.com/crista_222000

Am inteles........Merci pt rasp.si bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmyna spune:

Draga Ceska ...

Am gasit un exemplu aici

http://romanians-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=445

sper sa te ajute cu ceva...

o seara placuta..

http://photos.yahoo.com/crista_222000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Buna fetele ce faceti? Noi am fost la Bodensee la soacra-mea cateva zile,am ajuns aznoapte acasa si sunt fericita ca am avut o vreme superba!!!Numai soare si temperaturi de peste 20 de grade...acum e la fel de mohorat ca inainte,frig si ploaie

Cu actele n-am facut nimic inca,saptamana viitoare incep ca nu se mai poate.Am vrut musai sa dau o fuga in Elvetia sa cumpar niste ciocolata d-aia buna,dar cu actele expirate nu m-am riscat sa incerc macar,am ramas in Konstanz si s-a dus consortul singur

Cristina,cum e cu joggingul?Merge? Eu am facut o fapta mare si mi-am cumparat pantaloni de trening,deci sunt pe drumul cel bun
Vreau si eu sa incep fugareala,in combinatie cu sala,o zi la aparate,o zi la alergat.Am gasit sala,am facut si probestunde si de maine(cred) incep

Va pup pe toate!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by anushca

Multumesc Domnitelor care mi-au trimis detalii despre posturi de radio si cursuri. Acum doar vointa si putin timp sa am. O saptamana usoara va doresc. Nu povesteste nimeni de Oktoberfest? Ati fost?

Am fost noi, pe 23sept. a doua zi dupa deschidere. A fost foarte fain. Ce mi-a placut si este de fapt si singura deosebire fata de Volksfestul din Stuttgart a fost ca oamenii merg in costume traditionale,la noi nu (prea) vezi asa ceva. Aseara am fost si la Stuttgart, am mancat mai bine ca la Oktoberfest dar acolo am avut si ghinion probabil - nu am ales bine gastronomii :D . Eu una nu ma prea dau pe "calushei" ( ) ca mi-e cam molcom la stomac numai cand ma uit, dar fac eu altele ( )

Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)

Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Heeeeei! ce-mi vad ochii! mamica dulce, tinatache...va puneti pe alergat? ce ma bucur? acum nu mai sunt singurica! hai fetelor, va astept cu impresii!...nu vreau sa va stresez cu sfaturi insa tin sa suliniez sa o luati usurel, cu tempo lejer!!.....Eu sunt nitel in urma cu programul ca la un moment dat m-am lenevit, asa ca acum reiau de unde am ramas, dar merge inca excelent, ma simt f.bine si imi place!De abia astept maine sa ies din nou!

...si as mai intreba: stiti cumva unde pe aici s-ar gasi pantaloni din aia de "inox"...in care sa faci sauna? Eu am avut o pereche, insa trimisi din Romania.As scuti cu drag acest drum.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

panseluto, draga vad ca te-ai apucat serios de slabit!
pantaloni de slabit gasesti la magazile speciale de sport, la noi este Decatlon..nu este in oras, ci in orasul vecin.Acolo gasesti costume f faine de alergat si adidasi speciali pt atletism. Eu m-am innoit cu un costum pt bicicleta impermeabil, ca ne place sa mergem km buni la plimbare, si bineinteles biciclete de curse, ca sunt o vitezomana.
Azi am inceput si cursul de germ, si am colegi din Columbia, Rep Dominicana, Pakistan, si bineinteles Türkei, ca fara majoritate nu se poateaici in Deutscland.
In rest, pe la noi bantuie numai virusi si ai mei bebei sunt raciti
pupici la toate

miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

quote:
Originally posted by anushca

Am fost noi, pe 23sept. a doua zi dupa deschidere. A fost foarte fain. Ce mi-a placut si este de fapt si singura deosebire fata de Volksfestul din Stuttgart a fost ca oamenii merg in costume traditionale,la noi nu (prea) vezi asa ceva. Aseara am fost si la Stuttgart, am mancat mai bine ca la Oktoberfest dar acolo am avut si ghinion probabil - nu am ales bine gastronomii :D . Eu una nu ma prea dau pe "calushei" ( ) ca mi-e cam molcom la stomac numai cand ma uit, dar fac eu altele ( )

Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)

Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom

Laura,
Da,asta imi place si mie la Oktoberfest si ma rog,in perioada asta:toata lumea(ma rog,f multa-de la copii mici la octogenari )poarta Dirndl .Desi nu suntem bavarezi,fiica-mea isi doreste o rokita de Oktoberfest si cred ca anul viitor chiar ii voi cumpara.Se mai poarta si cu alte ocazii,de ex,la Maifest.
Sotul meu era cit pe ce sa ma cadoriseasca cu un Dirndl;a zis ca a vazut unele f faine si sexy .

Eu am fost,anul acesta,doar o singura data,mi-am dus fetita la calarit poneii si invirtitorile.Am baut doar o cafea,la o bere din aceea nu ma incumet nici ajutata de sot si oricum,la cit era de plin,era imposibil de gasit un coltisor confortabil.
Eu lucrez chiar linga,aud din 3 in 3 minute strigaturile amatorilor de senzatii tari si chiar vad invirtitorile alea pina la cer .

Partea "proasta"a problemei e aglomeratia de nedescris din oras,intirzierea metroului din tot felul de cauze...de ex,viner,era un tinar cazut in U-bahn,era beat dar multi il credeau mort asa ca am asteptat vreo 20 de minute pina a venit Ambulanta.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ei ia uite s-au pus fetele pe alergat! Bravo!Mie lumea a inceput sa-mi zica, ca cica as mai fi slabit. Cintarul nu arata asa o schimbare mare, insa cica s-ar vedea. Bine se stie ca at cind slabesti facind sport, trebuie sa masori in cm nu in kg. Eu alerg dimineata cu ciinele, ma trage de ma ia naiba:)) imi dau sufletul dupa el, aratam asa ca in caricaturi, el galop si eu agatata de lesa, cu limba scoasa dupa el:) A sarit ideea de nordik walking, imi sar betele in toate partile cu animalu' nervos dupa mine:)Am fost si noi la un resto care tine oktoberfestul, ospataritele decoltate(asa era costumul ales de sotz, Alina:)?) imbracate in costum special, patronul, chelneri, la fel, muzica bavareza live. Ne-a placut asa per total, am iesit cam zapaciti de cap, asa o galagie intr-un resto in nord nu mai intilnesti Spor la jogging!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput