Strumfi de iulie - august 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 14
crisu79 spune:
Alexi22, si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine.Maine ma duc la doctor ca sa opresc lactatia si probabil imi va prescrie tot dostinex.Spune-mi te rog ce efecte adverse au si daca pana la urma si-au facut efectul?
multumesc
Crisu + si Alex-22.07.07
Antoanela23 spune:
Buna ziua si de la noi,
Nonna si Mi_a, bine ati venit! Sa va traiasca bebelacii si sa fiti sanatosi cu totii. Daca pana acum ati citit din umbra sper sa recuperati si sa ne scrieti des.
Stefania, poti iesi din prima zi afara cu fetita, tinand cont de vreme bineinteles. E bine sa eviti vantul si statul in soare direct. Despre curatatul nasului s-a mai vorbit, cu ser fiziologic, pui fetita pe o parte si storci juma de fiola (din plastic de 5 ml) in nara de sus si serul iese pa nara de jos; la fel pt nara cealalta; in timpul operatiunii bb plange pt ca nu-i place; poti face asta si cu un spray cu apa de mare, se gaseste la farmacie; dar fa asta numai daca are nasul infundat; dupa ce pui ser fiziologic poti aspira ce ramane cu o pompita.
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)
Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by valen
i_ulia, nu i-as zice ritual. Adica ii fac baita pe la 9 (am si seri cand sar peste ea), o schimb, o creia o pauzasc, o masez, o pun la san, stingem lumina, apoi o pun in patut (uneori doarme, alteori nu); de regula nu ii vorbesc si nici nu o privesc in ochi pt. ca incepe sa maraie. se trezeste dimineata pe la 8 cand face sora-sa galagie. Eu nu imi permit sa stau mult cu ea in brate ca mai am un zmeu de spalat si adormit, asa incat trebuie s-o invat sa adoarma singurica. In mare, cam asa procedam.
Waw, Valen, si adoarme asa singurica? Doarme de la 9 seara pana la 8 dimineata?
Bravo, e super.
Imi dai o raza de speranta de care sa ma agat.
Iulia, noi nu avem ritual. Adica baie , mancat la tzitzi si in functie de cerere (adica daca o doare burtica sau nu) plimbarica in brate sau nu.
Ioana75 spune:
Salutari si aici la Clubul Scutecelor! Eu sint cu timpul liber tinzind asimptotic spre 0, asa ca saptaminile astea mai rarut cu forumul.
Anto, la dr a fost OK, 'doar' ca nu i s-a inchis gaura din inima si nu a luar decit 650 gr. Dar in rest e bine, si a luat 5 cm in inaltime.
Salut pe toate fetele din Iasi, pe Simo si Oana (ghinet) in special. Peste 2 saptamini as veni in Iasi cu Smaranda sa-mi iau diploma de master, daca nu a putrezit in universitate. Lavinia, nu-i faci o vizita mamei tale saptaminile urmatoare?
jeni, ce mai faci? N-am mai apucat sa citesc cum se poarta soacra si cumnata, daca tot asa asteapta mese, dar sper ca le-ai pus la punct.
Smaranda tot cu cele 2 treziri pe noapte, aproape intotdeauna adoarme repede inapoi. Ceea ce ma ucide este insa faptul ca dorm cu ea in camera, si aud orice foshnet, orice screamat, tot; asa ca sint zombi, astept sa stam din nou in camere separate si sa-mi revin cu somnul.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Antoanela23 spune:
Ioana, si noua ne-a zis la controlul de doua luni ca la primul control (cand Sonia avea 4 sapt) a auzit suflu, ca nu i se inchisese gaura din inima, dar acum era ok. Dr a zis ca ea nu le spune parintilor daca aude suflu, ca e frecvent in prima luna si ca nu ar face decat sa ingrijoreze oamenii degeaba. Asa ca stai linistita, iar cu greutatea va recupera dupa aceea. Stiu cum e cand dormi cu ea in camera, asa am fost noi in concediu. Si la fiecare sunet ai senzatia ca o sa se trezeasca si-ti vine sa tasnesti din pat. Trebuie sa te inveti s-o ignori si sa nu o bagi in seama pana nu plange.
Alina, ce scumpa e Anya, cum o ajuta ea pe mami .
sunflower1979 spune:
bun gasit, mamici de stumfi!
fac si eu prezenta aici, cu lacrimi in ochi dupa ce am citit finalul odiseei si prima pagina de la scutece. ce sa zic...eu nu gasesc cuvinte atat de frumoase ca voi, dar in sufletul si-n mintea mea simt exact ca si voi, caci sunt si eu o mamica de strumf.
iti multumesc anya pentru laudele la adresa mea si a baietelului meu. tu pentru mine ai fost un exemplu de frumusete, bunatate, altruism si tarie. stiu ca ti-au mai multumit si alte fete, dar vreau sa o fac si eu, caci mi-ai fost alaturi cand am avut atatea probleme si pt ca nu am fost activa pe forum am indraznit sa apelez la tine...si bineinteles ca ai fost super prompta. din partea mea, daca iti mai cer sfatul aici sau in particular, poti sa stii ca accept critici si sa ma certi, deci sa o faci fara frica daca gresesc cumva.
ii multumesc si lui jadi, ca m-a "pescuit" ca pe multe alte fete de pe mailul comun si m-a pus pe listutza, asa incat am fost si eu o fericita colega de odisee cu voi si bineinteles ca si celorlalte fete care prin dilemele lor m-au ajutat sa le rezolv pe ale mele, prin problemele lor m-au ajutat sa vad ca poate eu am fost privilegiata, prin glumele facute mi-au inveselit ziua, cu cafeluta virtuala m-am mai trezit...si cate as putea sa mai spun despre ce inseamna forumul asta pt mine...
acum poate voi fi mai activa la scutece pt ca de...am atatea intrebari si mare nevoie de ajutorul mamicilor mai experimentate sau macar al celor care trec prin aceleasi griji ca si mine...macar nu sunt singura si ma linistesc.
cam asta am vrut sa va spun si va doresc sa va (ne) cresca puiutii mari si sanatosi, caci ei sunt mandria, comoara si viata noastra.
va pup si ne mai auzim.
Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)
mi_a spune:
Sunt din nou pe fuga, dar nu am rezistat tentatiei de a va citi.
Anto, merci pt. urari, si voua la fel va doresc,sa cresteti mari si frumosi!
Sunflower,bine ai venit!
Anya , super faza cu fetitele tale! Am ras de m-am prapadit !
Luna , bebeii nostri au cam aceeasi varsta - 3 sapt- asa ca o sa te rog sa ma mai lamuresti si pe mine din cand in cand in cazul in care am vreo intrebare. Desigur, astept cu bucurie sfaturile tuturor fetelor pt. ca sunt la primul copil , nu am experienta si trebuie sa ma descurc mai mult singura. Pana acum e totul OK, singura mea problema e somnul(sau mai bine zis lipsa lui).Acum vreau sa-mi fac un dus si sa incerc sa dorm putin , odata cu micutul meu. Sper sa doarma cat mai mult. O noapte linistita va doresc si vb maine!
mamica minunii Mihai-Eugen (10.08.2007)
ghinetz spune:
Am reusit sa si eu sa prind calculatorul liber. Dau sa citesc la odisee ce pierdusem si cand vad, la Scutece, 10 pagini. Bravo. ne-am revenit, ca in vremurile bune.
Sa mai scriu ca am plans cand am deschis la Scutece? Ca ma gandesc ca in 40 de saptamani mi-ati devenit atat de dragi incat abia astept sa citesc ce mai povestiti? Ca ma gandesc ca vor trece repede si acesti 4 ani si ne mutam iar? asa, de inceput de drum.
Sunt insa si foarte bucuroasa ca am reusit sa ajungem aici cu bebelusi sanatosi. Si frumosi. Si ca noi, mamele, suntem bine. Chiar daca mai grasute sau nu, mai nestiutoare sau cu experienta, mai speriate sau increzatoare. Important e ca suntem sanatoase, ca ne putem ocupa de copilasii nostri. Undeva, sus, cineva ne iubeste.
Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)
www.flickr.com/photos/12244302@N04/show/" target="_blank">Poze
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
quote:
daca el suge, poti avea lapte si pana la 5 ani. am auzit ce e drept cateva cazuri in care laptele a disparut brusc, pur si simplu, de pe o zi pe alta, dar era vorba despre un soc emotional puternic al mamei. insa acestea sunt cazuri izolate.
Alina/Anya, e cea mai imbucuratoare informatie pe care mi-o dai. (Desi multe mi-au fost de un mareeee ajutor)Tare aveam emotii. Eu cred ca eram cea care tot intreba asta, daca se poate sa ramai fara lapte, asa, peste noapte. Dar oare se poate intampla ca bebe sa nu mai vrea sa suga, asa, peste noapte?
ghinetz spune:
quote:
Peste 2 saptamini as veni in Iasi cu Smaranda
Ioana, astept un semn. Nr. meu de telefon e pe mailul comun. Poate ne vedem. Daca e frumos poate iesim la o plimbare in Copou. Simo? Lavinia? Ce ziceti?