Rispolept

Rispolept | Autor: FlorentinaE

Link direct la acest mesaj

Cine da bb-ului Rispolept?Rezultate bune?fenomene secundare?
Mii de multumiri tuturor care raspund

Florentina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragä Florentina,

in primul rind, BINE AI VENIT printre noi!!!
Dacä ne si explici, ce este Rispolept, poate putem sä te ajutäm...eu, una, nu stiu ce e asta!!!

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silverstone spune:

RISPOLEPT-ul este indicat pt.pacientii cu schizofrenie ,depresie atipica .Rezultatele sint exceptionale pt. pacientii cu putine episoade psihotice acute ,in general fara efecte secundare .
Silverstone

Mergi la inceput

ce legäturä are asta cu un bb???
Eu le-am dat alor mei numai tablete de Fluorid...

cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Din cate stiu eu, Rispoleptul nu se da la copii asa mici (nu exista schizofrenie infantila sau psihoza). Se da la pacientii cu autism, dar nu pricep cum autismul e diagnosticat la un bb, mai ales la noi in tara. De multe ori, psihiatrii prescriu acest medicament care e f puternic si are multe efecte secundare (agitatie,si nervozitate, cateodata apatie) fara a avea un diagnostic care sa indice folosirea acestui medicament. Cere si o alta opinie inainte de a-i da bbeului asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Revin cu cateva precizari:
Baietelul meu are 2 ani si 10 luni.Diagnosticul nu e chiar clar...AUTISM sau ADHD(sindrom hiperactiv).Pana acum i-am dat doar stimulente pentru celula nervoasa(Encefabol,Tonotil,Cerebrolisyn,
Piracetam).As vrea sa aflu cate ceva despre reactiile la RISPOLEPT.

Florentina

Mergi la inceput

Florentina,

eu am cäutat in net si am dat de o grämadä de pagini pe tema asta...acum nu stiu ce limbä stii tu....
www.google.de si cautä Rispolept.

Cami.

Mergi la inceput

Eu stiu un baietel de 8 ani care era tratat cu asa ceva si nu ma puteam intelege cu el. Si lui i-a dat o psihiatra medicamentul pt ca i-a iesit o crestere a excitabilitatii nervoase la EEG. Cand am fost cu el la psiholog acesta a zis ca e o tampenie sa tratezi copilul cu asa ceva pt ca el avea intr-adevar un usor sindrom de hiperactivitate dar care nu impune tratamentul cu acest medicament.
Daca bb al tau se uita la tine cand ii vorbeste, daca are intentia de a comunica cu cei din jur, daca nu se retrage intr-o lume a lui, nu are cum sa aiba autism, deci Rispoleptul nu se justifica.
Pot sa-ti spun ca baietelul cu care eu am lucrat si era tratat cu asa ceva la inceput a fost f apatic, somnoros, fara chef de nimic, iar apoi din ce in ce mai agitat, nervos, se concentra f putin si a devenit si agresiv (m-a muscat de mana). Dupa ce l-am dus la psiholog si le-am spus parintilor ca el are nevoie de terapie psihologica si nu de medicament, ei au refuzat ideea si am renuntat sa mai lucrez cu el.
Eu te sfatuiesc sa-l vada si un psiholog, si iti sugerez Laboratorul de sanatate mintala de pe Calea Grivitei unde lucreaza niste profesionisti, si au si psihiatri acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Multumesc pentru mesaje.
Mentionez ca sunt din Braila si ...baietelul a fost vazut si la D-na dr. Magureanu si la Centru de sanatate Mintala Titan si in ambele locuri a primit indicatia de Rispolept.Medicul lui curant,sa spun asa,are inca retinere la administrarea Rispolept-ului.Am primit recomandarea de a merge la un logoped.Dupa un an de logopedie nu avem inca nimic nou,insa s-a acomodat foarte bine cu logopedul.Primim incurajarea ca va vorbi.Avem recomandarea de a merge la gradinita si din toamna va merge.
Din comportamentul lui: face contactul cu privirea,accepta persoane in jurul sau si nu e dependent de o persoana anume,spune "mama" si "apa "dar sunt fara adresa,prezinta elemente stereotipice(trantit usi,roteste roti,capace,se invarte in cerc,topaie mult),e intr-o continua miscare si insista foarte putin asupra unui obiect.
Diagnosticul s-a pus numai prin vizualizare.Nimeni nu mi-a dat trimitere spre o analiza(ma gandeam la un EEG sau R.M.N).

Florentina

Mergi la inceput

Dragä Florentina,

eu am cunoscut aici pe cineva, al cärei bäietel nu a vorbit pinä la 4 ani!!!...stiu cä a fost cu el la logoped, dar nu cred cä i-a dat medicamente!!!...era o tipä fff instäritä, care este de-aia naturistä.
Dupä 4 anisori, a inceput bäietelul sä vorbeascä....dar vorbea atit de mult, parcä vroia sä recupereze tot timpul pierdut!!!
Acum este mare si e un bäiat f. normal si destept.
Eu sint impotriva medicamentelor...as cäuta ajutorul logopedului si in restul timpului, m-as ocupa cu tot feluri de jocuri indicate, spre a-i atrage atentia si dezvolta capacitatea de intelegere si inteligenta.

Te pup,

Cami.

Mergi la inceput

Eu cred ca ar trebui investigatii suplimentare care sa justifice Rispoleptul. Din ce spui tu nu cred sa aiba autism. La noi in tara acest diagnostic se pune f usor.
Am vazut cu ochii mei copii cu diagnoticul de autism care nu aveau sigur asa ceva. O nepotica a mea a vorbit de-abia pe la 3 ani si jum si acum la patru stie toate literele si e tare desteapta. Apoi, am vazut o psihiatra la spit 9 careia i s-a adus o fetita de 2 ani care se masturba si a amenintat-o ca ii taie "pasarica" daca mai face asta. Eu si cu colegele mele am ramas socate. Dupa ce copilul a plecat, ne-a spus:"Uitati o viitoare nimfomana".Si a vazut fetita doar 2 min. Cam asa isi fac treaba psihiatrii. Si mai stiu ca ei dau pastiluta si gata, au rezolvat tot. CRed ca ar fi bine sa continui cu logopedul si eventual cu un defectolog.

Mergi la inceput