Fibrom uterin (19)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

Hello la toate fetele, mamicile si viitoarele mamici!!!

Blahblah... sper ca o sa-ti mai fie util raspunsul meu... La capitolul 17 am descris in mare cum a decurs operatia in cazul meu -miomectomie clasica. Cu privire la ce te asteapta dupa.... nu e chiar asa de bau-bau, dar trebuie sa fii atenta. Durerea de dupa operatie e suportabila si daca te mai "tratezi" si cu niste calmante e ok. E o senzatie mai ciudata cand incerci sa te ridici din pat, ca ti se incordeaza abdomenul, dar e de suportat. A.. si mai e o senzatie ciudata cand faci pipi... o sa simti de parca ai avea un tub in tine... dar trece si asta dupa cateva zile...
In general, medicii iti interzic sa ridici orice fel de greutate, sa faci orice fel de efort. Eu am stat 8 zile in spital si cand am iesit imi era f greu sa stau in picioare pe o perioada mai mare de timp. Si dupa ce faceam dus (nu baie in cada) (musai sa iti protejezi bine operatia) ma simteam atat de sleita de toate puterile, de parca as fi dat proba fizica la rezistenta. Insa, pe fiecare zi ce trecea imi reveneau puterile.
Am vazut ca stai singurica... ar fi bine atunci sa-ti faci o aprovizionare buna, pt ca nu e indicat ca dupa operatie sa faci asemenea efort. (Daca ai pisica, de ex, las-o la cineva pt cateva zile sa nu cumva sa iti sara pe burtica.)
Cu cat respecti mai bine aceste indicatii, cu atat recuperarea este mai rapida. Din pacate, pe mine m-a cam mancat undeva si in continuu faceam cate ceva prin casa, fapt pentru care am avut de multe ori frisoane incontrolabile si mi-am revenit si putin mai greu fata de o alta colega care suferise operatia in acelasi timp cu mine.
Asadar.. sfatul meu este sa stai cat poti de mult in pat si sa-ti dai timp sa-ti revii... e foarte important. Poate asa o sa fii in stare sa zbori, dar depinde si cat dureaza zborul. Mie imi era destul de greu sa stau in fund. Dupa 10 zile e oricum, destul de bine, dar.. depinde de organismul fiecareia.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, sa spui...

Dragele mele.. eu sunt bine.. taietura de la operatie e ok... dar inca sper ca o sa dispara si mai mult :D.. In rest... merg inainte.

Tuturor mamicilor le doresc numai bine si ma bucur din suflet pt ingerasii vostrii! Sa va traiasca si sa fie sanatosi si voinici!

Pentru viitoarele mamici... sa aveti o nastere usoara si bebei sanatosi!

Iar pentru cele care inca va luptati cu monstruletii, va doresc sa II INVINGETI si sa treceti si voi la "fabricat"!

Va pup cu mult drag pe toate, toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Happy, ce bine ca vestile sunt atat de bune!
Mamabia , sper sa fie bine!
Slimatei, draga mea prin cate a trebuit sa treci! Imi pare rau de cate ti s-au intamplat dar ma bucur sa aud ca esti asa o luptatoare! Cat despre ce zic altii...m-am uitat pe poze si esti o frumoasa, cu sau fara burtica, asa ca...lasa-i sa zica, tu si bebe sa fiti sanatosi! Mi-a placut mult motto-ul cu trandafirii!

Mergi la inceput

Happy, ce bine ca vestile sunt atat de bune!
Mamabia , sper sa fie bine!
Slimatei, draga mea prin cate a trebuit sa treci! Imi pare rau de cate ti s-au intamplat dar ma bucur sa aud ca esti asa o luptatoare! Cat despre ce zic altii...m-am uitat pe poze si esti o frumoasa, cu sau fara burtica, asa ca...lasa-i sa zica, tu si bebe sa fiti sanatosi! Mi-a placut mult motto-ul cu trandafirii!

Mergi la inceput

Nu pricep ce s-a intamplat de mi-a aparut mesajul de doua ori si nici de ce apare mamuca aia roz in coltul din stanga???!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Buna fetelor!
Si eu am fost diagnosticata cu fibrom uterin subseros, pediculat in urma cu 2 ani. Medicul mi-a propus atunci operatia, dar eu nu am facut-o de teama, desi el imi spusese ca nu se va intampla nimic rau si ca voi mai putea avea copii. Dupa 2 ani, acum 3 luni...am ramas insarcinata. Acelasi medic mi-a spus ca trebuie sa fac avort, pt ca datorita fibromului nu voi putea duce sarcina pana la capat. A urmat o saptamana de cosmar, in care m-am chinuit sa decid cand voi stabili ziua sa merg sa fac avortul. Din fericire, am decis sa mai merg la un medic, sa mai aflu o parere. Si...stupoare! Medicul imi spune ca fibromul meu este situat intr-o pozitie fundica a uterului si nu ma impiedica sa am copilul, dar...cand m-a pus la ecograf a constatat ca sarcina se oprise din evolutie...A urmat chiuretajul, care a fost f. dificil datorita fibromului, dar...acum sunt bine.
Va citesc si vad ca sunt multe fete care au reusit sa aiba copil cu fibromul. Eu nu stiu ce decizie sa i-au...sa ma operez intai si apoi sa mai incerc sa raman...sau sa fac intai un bebe....?
Nu stiu ce sa fac. Eu sincer dat, fiind faptul ca mi s-a spus ca puteam avea copilul si cu acel fibrom...park nu m-as opera. In timpul operatiei pot aparea si surprize....
Va pup pe toate si sper sa ma primiti si pe mine alaturi de voi.

Ninia
http://tt.lilypie.com/TRdsp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

teo

nina te primim printre noi..dar imi pare rau ca te numeri printre noi...imi pare rau de intamplarea ta...

nustiu daca sunt in gradul de ati putea da un sfat...incearca sa aculti parerea mai multor dr. si ia o decizie..sunt sigura ca ai sa gasesti singura cea mai buna decizie...

eu una nu m-as opera... as incerca sa raman insarcinata... cred ca sunt mai putine sanse dupa operatie...dar depinde si de natura fibronului..si daca in momentul in care se instaleaza bb sa nu-l deranjeze... oricum e un risc in orice caz...

multa sanatate si numai bine

Stefania X 2 31+
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
"Unii se plang fiindca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini" ...Shakespeare

Mergi la inceput

Slimatei, sincer nu imi vine sa mai am incredere in medici. Poate daca nu ma duceam prima oara la medicul ala, copilul meu inca traia si nu trebuia sa mai suport nimci rau...
Dar asta e. Si eu as vrea intai sa raman insarcinata si apoi sa decid sa fac operatia. Macar acum sunt sigura ca pot vaea un copil...dupa operatie nu poti sa stii ce se poate intampla...
Mersi.

Ninia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Vorbesti de lup si lupul la usa
Chiar ma gandeam ce fac fetele operate si apare Happyface ...sper ca si celelalte Greatanca& company sunt bine si lucreaza deja la bbi

Ninia, , imi pare rau pt. ce ti s-a intamplat, sint convinsa ca esti satula de doctori (si eu de 7 ani ), trebuie sa mergi inainte, sa fii optimista si sa crezi din tot sufletul ca vei putea avea copii (asa fac eu )...totusi nu inteleg de ce dr-ul tau nu ti-a spus clar daca fibromul asta a dus sau nu la stoparea evolutiei sarcinii....in principiu un astfel de fibrom nu are de-a face cu sarcina; orice decizie ai lua, noi sintem aici cu tine

Salutari mamicilor ( se stiu ele) si multa bafta celorlalte! Toamna se numara bebeii!

Mergi la inceput

Bluel, , multumesc mult de tot pt primire! Medicul mi-a spus ca nu a avut nicio legatura fibromul cu pierderea sarcinii...se pare ca nu a fost sa fie...Incerc sa imi revin si sa o i-au de la capat...Nu trebuie sa ne pierdem speranta!
Din pacate sunt din ce in ce mai multe fete tinere care fac fibrom si sincer nu inteleg de ce? Care este cauza exacta?
Va pup pe toate!

Ninia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blahblah spune:

Multumesc,happyface!!! Ma duc sa citesc in 17.

Tuturor o toamna usoara!

Mergi la inceput