Fibrom uterin (19)
Raspunsuri - Pagina 7
Mada28 spune:
am facut trat cu diphereline 3 luni.La sfarsitul tratamentului, a durat 2 luni pana la prima ovulatie la care am ramas insacinata.
fibromul si-a dublat dimensiunea in sarcina (de la 5.5 la 11 cm)
Va pup
Bluel spune:
Mioara, eu am facut tratamentul asta ca ultima solutie si tot preoperator, urma sa fac o miomectomie LAPAROSCOPICA cu dr. Tutunaru, pt. ca el face asa ceva, eu ani de zile fugind de o operatie clasica. N-am mai facut pt. ca rezultatul tratamentului nu a fost cel asteptat si in cazul unei interventii ar fi ramas prea multe aderente de la atatea fibroame si care ar fi daunat unei sarcini pe care eu o vreau cat mai curand, asa ca dr. m-a sfatuit sa incerc sa fac un copil asa ... vom vedea ce iese
Cauta povestea lui MarcoSeb de aici si o sa vezi ca ei i-a priit tratamentul cu Diphe, i-au scazut fibroamele de la 6 cm la 4 cm si a fost operata laparoscopic si acum e bine. Dr. ti-a dat Diphe pt. ca reduce oricum vascularizarea fibroamelor ceea ce e foarte important in timpul operatiei, pentru diminuarea riscului unei hemoragii iar miomectomia laparoscopica e mai putin invaziva, stai in spital doar o noapte-doua si recuperarea e mult mai rapida avand doar 3 taieturi foarte mici. Dr. Badea e ok, eu am fost acum 3 ani la el, e foarte comunicativ, mi-a explicat tot, mi-a si desenat , si mi-a dat 3 faze.
1. 6 luni sa incerc sa fac un bb (dar la vremea respective nu era in agenda mea)
2. injectii (nu stiam atunci ca era vorba de Diphe)
3. miomectomie clasica (pt. ca el nu face laparo)
Dar ca de obicei, eu m-am dus acasa si mi-am vazut de ale mele si peste 3 ani am ajuns la dr Tutunaru si de aici stii deja povestea mea...
Stiu ca e greu sa iei o decizie, noi o sa te ajutam cum putem cu experientele noastre, tare as fi avut si eu nevoie de forumul asta acum 7 ani ….daca decizi sa faci Diphe, nu te speria de efectele negative, nu dureaza o viata intreaga si pt. o interventie clasica cred ca e bine sa-l faci. Spui ca ei 4 fibroame intramurale, se spune ca, in general, doar cele subseroase cedeaza putin in urma Diphe. Iti doresc sa fii optimista si orice decizie vei lua, va fi bine, o sa vezi.
Pup toate fetele, va citesc in fiecare zi si sint alaturi de voi!
blahblah spune:
Revin aici dupa ce am fost "infidela" si am postat aiurea prin forum. Vad ca sunt fete aici care au facut miomectomie clasica, as avea nevoie de niste sfaturi, va rog.
Sunt programata sa fac o operatie pentru extirparea unor chisturi ovariene 6 cm (dermoid respectiv endometriom) si fibrom de 8 cm (probabil ca mai multe, dar dr. a zis ca vrea sa scoata doar strictul necesar).
Operatia nu se poate face laparoscopic (prea multe si mari) ci prin laparotomie (o taietura orizontala deasupra parului pubian, in faldul abdominal incizie Pfannenstiel). Am asteptat vreo 4 ani sa ajung la acest pas, tot crezand ca gasesc alte solutii. Pentru mine embolizarea nu e posibila, asa ca... Trebuie sa stau in spital 5 zile, dupa care am voie acasa.
Poate cineva sa-mi impartaseasca din experinta ei? Care sunt limitarile dupa operatie? Pot sa stau jos, la calculator, doare? Pot calatori/zbura la 10 zile dupa operatie? Operatia va fi inainte de o aniversare pe care as vrea sa o petrec cu cei dragi afara. Locuiesc singura, nu are cine sa ma ajute in casa, ce ar trebui sa am in vedere sa fac inainte de operatie (aprovizionare, clar, altceva?) Presupun ca voi putea sa ma duc singura la baie, dar spalat? Vreun regim special?
Sunt un pic speriata de toata treaba asta, dr. a spus ca fertilitatea va fi problematica.
nicooleta27 spune:
Buna dimineata fetelor, am revenit. Scuzati lipsa,,,incerc sa le impac pe toate, copil, mancare,curatenie apoi calculator.
Teonikol, Bluel, multumesc mult, asa sunt eu zi de zi, imi place sa fac "haz de necaz" am si momente cand imi vine sa plang dar asta cand ajung la capatul puterilor adica foarte rar. Incerc sa zambesc atunci cand imi este cel mai greu si asta ma ajuta ffff mult. Poate si nasterea fetitei m-a intarit si mai mult. Imi cer scuze, poate cateodata nu vorbesc corect d.p.d.v. gramatical, scriu ceea ce gandesc si nu stau sa analizez daca am scris bine sau nu.
Acum revenim cu nebunii,,, inainte de a naste radeam de zotul meu in privinta hemoroizilo hai maiii te-a palit si pe tine c,,, pe fund, el incerca sa-mi explice ca e dureros, etc etc,,dar eu radeam cu gura pana la urechi ,,,e dureros sa te doara la poponet, hi hi hi. Ei fetelor mi-a venit si mie randul, dupa nastere se schimba totul, ies la 4 zile afara(stiti la ce ma refer) si imi ies ochii din orbite, acum rade el de mine, rau sa te doara in poponet femeie nu,,, asa ca rasul se ia fetelor, aveti grija.
Referitor la texturi ieri iar am deschis subiectul,,,l-am intrebat politicos daca are pe altcineva, daca stau bine si ma gandesc nici nu are cum, cardul cu bani sta la mine iar "text" gratis nu cred ca i se ofera. Mi-a explicat ca ii este frica deoarece sunt taiata iar medicul inca nu la convins. Momentan fac un tratament cu tantum roza pt revenirea elasticitatii si nu se poate , asa cum el m-a inteles pe mine o sa-l inteleg si eu.
Irina creste frumos, de cand papam laptik la biberon e tare bine, noaptea doarme de la 21 pana la 2/3 ii pregatesc imediat laptikul , nici macar nu deschide ochii dar de papat papa tot, apoi mai scanceste pe la 6/7. Asa tot sa faci copil.
Arinna tu ce mai faci?
E timpul de laptik am fugitttt, va pup pe toate si aveti grija de voi
nicooleta27 spune:
Buna BLEAHBLEAH - interesant nikname. Eu pot sa-ti zic ca dupa operatie mi-a fost greu prima zi apoi totul a fost normal, parca nici nu eram taiata. Dureri vei avea dar sunt suportabile, important este sa te misti singura cat mai repede sa nu stai in pat prea mult. Multa sanatate iti doresc si asteptam sa vii cu vesti
Poze noi cu Irina
Elena.2006 spune:
Nicoleta scumpa foc Irina TA !Sa-ti traiasca iar tu sa te refaci mai repede!Multa sanatate!
Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Aici poze
Vârsta Adita;
Poze noi
teonikol spune:
Nicoleta, bine ca ne mai dai cate o veste despre printesa, am vazut pozele, care va sa zica, bobocelul creste...si are o dulcica de pernuta, asa ca pentru printese! Cred ca e suficient sa-i vezi ochisorii ca sa uiti de...hemoroizi, texturi si alte cele...
slimatei spune:
teo ...ei , n-am ce sa povestesc..asa de ...am avut probleme la un momendat cu sarcina..dar dupa a mers totul bine..
toti care ma intalnesc imi zic ca arat superb..adika cat o vaca...si se sperie de mine... da' si asta trece caci daca-i vad pe strada ii ocolesc..(iar prietenii si neamurile..incerc sa ii evit pe cat posibil caci altfel as intra in depresii..parca nu se mai satura sa vb aiurea...da' trece si asta si...oi' face eu dieta dupa sa le arat ca nu ma doare nici in....de ei....asa incurajari multumesc mai bine singura..noroc de sot...
ce sa mai spun ca acum catva timp am cazut pe scari... nu mi s-a intamplat nimic...a dat o masina peste mine..dar nici asta n-a fost grav... a trecut totul... a ramas doar sperieturile.. important e ca bb sta bine... si vorba voastra nu mai e mult... abia astept..e motivul care ma tine ca pe ace si nu ma lasa sa decad...
deci nimic asa de grav..
eu va pup pe toate si va doresc numai bine!
Stefania X 2 31+
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
"Unii se plang fiindca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini" ...Shakespeare
mamaBia spune:
Buna, am nevoie MARE de ajutor.
am facut injectia cu diphereline pentru un fibrom subseros si am descoperit ca sunt insarcinata in 7 saptamini la o luna dupa injectie.Am inteles ca ai nascut un bebe sanatos dupa acelasi tratament? te rog contacteaza-ma pe e-mail sau pe forum
slimatei spune:
quote:
Originally posted by mamaBia
Buna, am nevoie MARE de ajutor.
am facut injectia cu diphereline pentru un fibrom subseros si am descoperit ca sunt insarcinata in 7 saptamini la o luna dupa injectie.Am inteles ca ai nascut un bebe sanatos dupa acelasi tratament? te rog contacteaza-ma pe e-mail sau pe forum
nustiu ce sa-ti spun ...dar iti tin pumnii sa fie totul bine...
multa bafta!
Stefania X 2 31+
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
"Unii se plang fiindca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini" ...Shakespeare