Fibrom uterin (19)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Teo, eu am.De vreo 20 de ani. Am avut noduli tiroidieni si apoi hipotiroidism.Iau Euthyrox mereu, acum zilnic, toata viata.Din cand in cand fac analize pentru a vedea daca tratamentul e bun si nu trebuie modificata doza.Inainte luam 5 zile pe saptamana si doua pauza dar era prea putin, s-a dovedit pana la urma ca e tiroidita autoimuna (se distruge incet si nu mai functioneaza) iar nodulii nu mai sunt asa evidentiaiti -de fapt se pare ca fusesera cauzati de o modificare a tiroidei de la debutull bolii. Se pare ca in timpul sarcicnii se urmeaza cu strictete tratamentul caci o tiroida dereglata afecteaza sarcina si netratata deloc poate duce la chestiuni ff grave.dar nu e cazul, doar daca se neglijeaza.
Eu zic sa stai linistita ca nu e asa o tragedie.Probabil ca functia ei nu e afectata,de aceea ies bine analizele iar noduli are foarte multa lume. S-ar putea nici sa nu-ti recomande tratament( dar daca il primesti,cine stie, in viitor, trebuie respectat cu strictete, indiferent ca e pe viata sau pe o perioada scurta). Oricum , cand ramai insarcinata, atentioneaza ginecologul despre asta si dicuta si cu endocrinulogul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Buna fetelor, scuze ca nu am scris pana acum, de citit va citesc zilnic dar sa mai butonez nu prea am mai avut timp. Am trecut cu bine de botez si de vaccin, iar Irina e o dulcica, daca ar fi toti copii la fel ca ea cred ca toata lumea ar face 100 de copii nu unul.

Eu sunt binisor, cu exeptia durerilor de coloana si burta sunt bine, dar,,,uiti de toate in momentul cand igerasul iti zambeste. De ceva vreme gangureste si din uuuuuuuuuuum ,acccccccccccccc, gavvvvvvvv, iaaaaaaaaaaaa, sa ma vedeti si pe mine cum o imit, doamneeeeeeee.
Deja am facut 3 luni si suntem domnisoara, iupyyyyyyyyy, acum stau in brate la mamy si ma amuza cand ea butoneaza la tastatura. Imi place ff mult sa ma uit la televizor, sa ascult muzica si sa arung suzeta ca mamy sa mi-o de-a din nou cand nu are chef de mine.Ma supar rau daca mamy nu ma scoate la plimbare si oricat de frig este afara o fortez sa ma imbrace gros ,sa-mi puna husa la carut ca sa nu ma ude si sa ma plimbe mult, chiar daca ea ingheata pe langa carut pe mine nu ma intereseaza sa ma plimbe domnule , de aia m-a nascut, sac. Iar daca nu ma scoate afara e jale, fac multa panarama in cas asa ca,,,prefera sa-i inghete mainile pe carut si sa ma plimbe.
Am inceput sa papam suc de morcov , mere, imi place tare mult cand mamy imi da iar eu dau pe afara, ca sa aiba ce spala toata ziua dar in final pap tot ca sa ma fac mare. Cu laptikul e jale, mamy imi face portia normala iar eu pap jumate ca asa sunt eu mai sexy si nu pot papa tot , doar cand am eu chef pap totul ,restul sa-l arunce mamay ca de aia primeste indemnizatie , sa-mi cumpere laptik.
La botez am plans ff mult deoarece era prea multa lume in jurul meu iar la biserica prostuta de mamy a uitat certificatul de nastere acasa si nu a putut fi langa mine sa ma linisteasca, sa ma priveasca in ochisori ca eu sa tac.Le-am demonstrat eu cine este Irina Maria la toti si in primul rand ce plamani am.
Fetelor daca a omis vre-o litera va rog sa ma intelegeti, cu irina in brate scriu si eu cum pot. V-am pus poze de la botez.
Va doresc multa sanatate si pline de optimism.
Un pupik de la mine si 1000 de la Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

ma scuzati ca nici noi nu am prea avut timp sa intram..

nicoleta felicitari pt. 3 luni..
maryd felicitari mamico!

multa sanatate..tuturor si numai lucruri bune
noi mai avem putin 3-4 sapt..dar cine stie... va anunt in caz de ceva

Stefania X 2mai avem putin...putin...Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto

Mergi la inceput

Nico, ce fetitza mare si scumpa ! Sunteti tare frumusele, se vede cat de fericita esti.Multumim pentru poze!

Slimatei,, tinem pumnii, nastere usoara si numai bine !

Mergi la inceput

multumim mult dar mai e putin putin...(sper)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Slimatei, tinem pumnii in asteptarea marelui moment!
Nicoleta, ce scumpica de fata ai! Nici nu imi vine sa cred ca acum cateva luni era doar un vis si acum iata-l implinit! Sunteti o familie frumoasa! Mi-a placut cum vorbeste mami pt fetita, aproape ca mi-am inchipuit tot botezul! Va pup si astept noi vesti!
Arinna, iti multumesc mult pentru raspuns! Oare de ce trebuie sa suferim atat? Cred ca eu am fost o norocoasa pana la varsta asta si acum e firesc sa pocneasca toate drept compensatie!
Am fost intre timp si la un endocrinolog, mi-a zis ca nu am noduli, doar niste trame de tesut conjunctiv (cam asa a zis) care nu stie de ce au aparut dar sunt liniare si nu ridica probleme. Eu am fost sa o intreb daca pot avea copii. Ce m-a derutat a fost ca desi a zis ca nu am nimic important, a zis ca pt a sta mai linistita sa iau Eutirox de 50, o pastila sase saptamani si apoi sa revin la control. Ori si eu stiam ca asta se cam ia pe viata si mai stiu ca daca iei prea mult cazi in hiper. Am intrebat de ce sa iau totusi daca analizele sunt bune (erau in limite) si mi-a zis ca desi sunt in limite, nu e chiar o valoare ideala, desi nu pricep, ca la mine TSH era 3,24 la jumatatea intervalului de referinta!! Ori acum iar sunt in dilema. As vrea sa mi se spuna clar, trebuie sa luati nu luati 'ca sa fiti mai linistita'. Adica daca as sti ca fac rau unei sarcini sau mie as lua dar sa-l iau doar asa sa corectez o usoara predispozitie spre hipo parca mi-e frica sa ma hazardez. Tu ce zici? La tine a fost mare valoarea TSH?
Sper sa ma scuze fetele ca am invadat cu acest subiect dar cred ca toate bubele astea ale noastre sunt legate intre ele, pana la urma de o dereglare hormonala. Mi-a cam frica sa nu fie si efectul diphereline-ului, in decembrie, inainte de diph, valoarea la TSH era de 3,14.

Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimilyca spune:

felicitari mamicilor si tuturo invingatoarelor!
am si eu o mare rugaminte!dintre cele acre au luat duphaston...ati avut probleme de la el? m-a speriat tare o doctorita!mi-a spus ca d-neo cunoaste cel putin trei persoane care au facut cancerde la acest medicament! eu am fibrom si incerc sa raman insarcinata!trebuia sa iau luna asta tratamentul dar m-am speriat! stiti ceva in legatura cu asta?

Mergi la inceput

neata...multumim fetelor inca suntem 2in1...cafea cu lapte...da' nu mai putem nici una nici alta...ma simt din ce in ce mai grea..miscarile sunt din ce in ce mai dificile..ehe..spre sfarsit nu e asa usor...ma consoleaza gandul ca nu mai e mult...

mimilyca ce pot sa-ti spun ca eu n-am mai auzit asa prostie..eu stiu ca face doar bine...desigur ca are si efecte secundare..dar de aici pana la cancer...lasa-ma sa ma indoiesc...
spre exemplu mie nu mi-a priit...am renuntat la el....si dupa am pierdut si sarcina..nustiu care a fost cauza..dar mie imi scurta di diminua menstruatia...e o chestie de hormoni..si se pare ca ai mei hormoni nu -i priau duphastonul....nustiu ce sa zic...acum cand am ramas insarcinata sincer nu am mai luat nimic..am lasat mama natura sa-si faca treburile linistita...nustiu ce sa mai spun..poate ca am avut si un pic mai mult de noroc...

va pe toate si va urez..multa,multa sanatate si desigur bb mult dorit...va tin si eu pumnii...
sincer un pic ma emotioneaza ceea ce urmeaza ..dar tb sa trec si prin nastere ca sa am micutza mult dorita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Stefania, saracuta de tine, incep emotiile dar sincer eu in loc sa ma gandesc la cat ti-e de greu, ma gandesc doar la ce vesti frumoase o sa ne dai dupa, asa ca asta ar trebui sa faci si tu! Te pupam si iti tinem pumnii sa fie totul foarte bine!

Mergi la inceput

Teonikol, eu zic sa faci tratamentul , probabil ti l-a prescris ca savada daca ceea ce ti-a aparut la eco regreseaza...din cate imi amintesc si eu am luat Euthirox de foarte multi ani cand inca nu aveam hipo, nu trecusem in tiroidita autoimuna;asa ca presupun ca mi l-a dat ca tratament pt noduli. Nu se ia toata viata, decat in anumite cazuri.trebuie sa mergi la control la vreo 6 luni in genereal, daca problemele sunt mari, chiar fara sa recomande medicul sa vii deoarece din hipo se poate ajunge in hiper ceea ce e si mai rau( prea mult euthirox)ori poate fi insuficient, ca in cazul meu, eu luam 5 zile pe seamtamana si m-am trezit ca am hipo-s-a speriat si Dr-si mi-a zis sa iau zilnic.Asa ca acum o sa fac control anual sa vad care e situatia.daca el a zis sa iei,eu as lua, ca o fi vreun motiv-mai ales ca termenul nu e lung.

Mimilyca, bine ai venit printre noi!

Slimatei are dreptate, de unde atata cancer, poate daca iei ani de zile sau sporadic, fara sa respecti indicatiile, asta e foarte periculos,nu te joci cu hormonii.E adevarat ca se aude de efecte secundare dar e unul din cele mai bune preparate din cate stiu-si eu am luat de mult, plus orgametril, lynestrenol.Nu-i nicio problema, mai ales asa scurt timp-nu stiu motivul pt care ti l-a prescris, poate ca dupa ce il intrerupi ramai insarcinata mai repede-asa auzisem- dar in timp ce-l iei nu cred.( am uitat, am luat de f mult timp)Nu cred ca incerca sa reduca dimensiunile fibromului cu asa ceva si intr-o luna.De regula e pt sani, hemoragii intre cicluri( regleaza ciclul care normal ar trebui sa apara la cateva zile dupa ce il opresti)

Slimatei,, mult curaj, iti tinem pumnii,ne gandim la tine!Nasterea va fi normala sau prin cezariana?
Acus vine Stefania mica

Mergi la inceput