ce trebuie sa stiu atunci cand angajez bona?

ce trebuie sa stiu atunci cand angajez bona? | Autor: alina2006

Link direct la acest mesaj

buna tuturor!
as avea nevoie de ceva sfaturi in legatura cu angarea unei bone! vine de luni si am discutat cu ea de o perioada de proba de 2 saptamani! dar nu stiu ce sa-i cer sau cum sa o tratez! eu sunt o persoana sociabila si mi-e teama sa nu fiu luata in deradere! sau...
sfaturi, va rog!
multumesc!

POZE IANA MEA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

In prima faza arata-i toate rosturile casei, unde sunt toate lucrurile de care are ea nevoie pentru copil, arata-i cum ii faci tu mancarea, ce preferinte are copilul (la mancare, vesela, tacamuri), ce ai vrea tu sa-i dea sa manince. Sa vada la tine cum ai vrea sa se poarte ea cu copilul si toate atributiile ei. Unde sunt hainutele, jucariile, unde sunt medicamentele in caz ca e nevoie de ceva.
Si ii "pasezi" pe rand cate ceva pe masura ce invata.
Mergi cu ea afara unde obisnuiesti sa mergi tu cu copilul, sa stie unde sa mearga.
Nu fii foarte familiara cu ea de la inceput, nu discuta chestiile "din casa" mai mult decat e cazul sa stie ea.

Cel putin eu asa am facut cu bona mea. Am si avut timp, ca am stat cateva saptamani bune cu ea in casa si trecerea s-a facut lin. Si am capatat si incredere in ea.
Nu stiu cat de mare este copilul tau. Cu al meu a inceput de la 11 luni.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2006 spune:

multumesc mult!
iana are 1 an si 2 luni aproape!

POZE IANA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

...spune-i k ai camere video in toata casa si ii poti supraveghea de la serviciu...
e o gluma bineinteles..dar ma gandeam ce bine ar fi sa fie adevarata!
Si eu ma gandesc cu groaza la vremea cand va trebui sa-l las pe darius cu cineva..cum voi alege persoana potrivita? cum voi sti ce face in lipsa mea?am auzit atatea grozavii despre bone...incat ma infior la gandul k pot nimeri asa ceva
Eu i-as pune in vedere clar ce NU vreau sa faca( legat de alimentatie (ce sa nu-i dea sa manance), de obiceiuri (cum ar fi tinutul in brate sau leganatul) de programul la tv sau calculator, de programul de somn...etc
trebuie sa stie clar ce ii este interzis

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

GABITZAM+MADALUTZA=SFAT BUN
As mai adauga sa ai rabdare,inceputul e greu ptr.ambele parti,acomodarea cere putzin timp,ingaduinta si rabdare.Asculta parera celorlalti referitor la bona ta si verifica inainte sa o iei la cearta,uneori sunt"binevoitori",chiar si rude apropiate,care nu agreeaza noua"achizitie".Discuta deschis orice problema care te deranjeaza cu calm;ori se rezolva ori incetati colaborarea fara jigniri si scandal.Ochii tradeaza sufletul deseori.
La cate comentarii am citit pe acest forum despre bone nu mai am placerea sa fac astfel de munca(raspunderea e f.mare si multe pers.nu apreciaza acest ajutor la adevarata valoare)
Succes in gasirea bonei potrivite copilului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madli spune:

Eu am o bona pe care o voi schimba in curand. Am pierdut 4 saptamani cu ea. Am fost o credula si am judecat-o dupa chip ca fiind o persoana buna, blanda, m-a cucerit cand mi-a spus ca e catolica si ca merge des la Catedrala. Si sa va spun cum e in realitate - ii este lene sa schimbe copilul si sa-l spele la fund, se joaca cu piciorul- adica ea da cu piciorul in jucarii si fetita le prinde cu manutele si de cele mai multe la ori le duce la gura, in parc nu o tine decat legata in carut ea fiind obeza si cu un picior mai scurt(defect pe care nu l-am vazut initial pt ca stie f bine sa il ascunda) nu se poate misca cu copilul de manuta, in primele zile nici macar nu se spala pe maini cand venea in casa, cand ii da de mancare nu se spala pe maini niciodata, scoate limba la copil si se stramba in permanenta. Nu ii citeste , nu se joaca cu multele jucarii interesante pe care le are fetita, cand doarme fetita sta cu ochii fix intr-un punct si 2 ore la rand- oare ce o fi in capul ei, eu cred ca este vid. Toate acestea pentru suma de 9 mil lei ! Si nu a stat 9 ore/zi, eu fiind inca acasa am platit-o full time cu toate ca a stat jumatate din program. Cand a avut fetita diaree mi-a recomandat sa ii dau telemea sarata ! Mi-e rusine sa ii spun ca ma deranjeaza toate aceste lucruri. Imi dau seama ca e lipsita de elementara educatie, asa ca m-am hotarat sa o schimb. Nu are nici un rost dialogul cu ea. Sunt prea multe lucruri elementare pe care trebuie sa i le explic . Asa ca, AFARA! La 9 mil se gasesc bone mai elevate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2006 spune:

va multumesc din suflet!

POZE IANA MEA

Mergi la inceput