Vreau sa fiu libera de fitze si de material!!!!
Raspunsuri - Pagina 6
grenouille spune:
daaa voiam sa intreb si eu - sunt defecta daca imi plac hainele de un anumit stil? ca imi place sa-mi conduc masina?
o sa dea lumea cu pietre dupa mine "vai snoaba, nu poarta haine de plastic" ? in fond, sunt banii mei MUNCITI si nu trebuie sa dau socoteala nimanui cum ii cheltui.
e trist cand se judeca oamenii dupa haine si cat au pe ei - si intr-un sens si in altul. adica, condescendenta unora pentru "cei care dau 3 milioane pe un tricou" e mai buna si mai de calitate decat "vai fata, ala nu se imbraca in haine de firma"? pardon, e fix la fel, numai ca e orientata in alt sens.
XIO spune:
Fortelady , una este sa te imbraci cu haine de calitate , si alta este sa mananci numai paine uscata dar cand iesi undeva sa-ti etalezi tricoul de 3 milioane.E trist cand vezi asa ceva.
Ca tu iti permiti din salar sa-ti iei si mancare , sa-ti platesti chiria sau ce mai e de platit si sa-ti iei si o haina , doua , e ceva normal , dar sa n-ai decat 3 milioane si aia sa-i dai pe un tricou doar ca scrie Armani pe el e deja prostie.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
anka-maria spune:
da, mai, Xio, e prostie....si de ce ne pasa noua de oameni de tipul asta? De ce sa ma deranjeze/ofenseze pe mine? Treaba lui, prioritatile lui. Nu cu mine intra astia in competitie...
Mai greu este cand familia ta iti da de inteles ca "nu corespunzi". La treaba asta nu stiu cum as reactiona. Singurul lucru care-l viseaza ai mei este sa fim sanatosi si sa ne implinim visele, oricare ar fi acestea.
---------------
Just me
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by anka-maria
Ce inseamna "vreau sa fiu eu din punct de vedere sufletesc"? Daca ai avea casa ta si n-ai mai sta cu chirie inseamna ca n-ai mai fi tu? N-ai putea fi un suflet la fel de generos?
---------------
Just me
Daca citeati al doilea post al meu ati fi inteles ... o mai repet odata :
NU sunt invidioasa pe nimeni , bravo lor , cinste lor , mandria lor ...cine vrea sa aiba sa aiba ca doar e munca lor, nu a mea ...stiu cum e sa muncesti pentru fiecare banut al tau ...stiu cum e sa te spetesti ptr fiecare lucru ...nu e un prostest contra celor care au, dar mai ales celor care au mai mult ca mine , ca noi ...e un protest de suflet impotriva celor care vad omul din tine prin prisma materialului si nu vad OMUL , persoana ci avutia ta . Imi cer scuze daca cineva s-a simtit vizat , nu e intentia mea ..intentia mea e sa spun "NU am/Am , nu imi e rusine cu cine sunt sau ceea ce sunt " Atat ...e mult spus protest ...o revolta ,asta simt ...asta vreau sa strig lumii intregi( si cu cine mai drag sa incept decat cu dc) ...iubiti-ma ,urati-ma , respectati-ma sau nu , fi-ti sau nu prietenii mei ..asa cum sunt eu ...nu prin prisma a ceea ce am sau a ceea ce nu am.
Niciodata nu am judecat pe nimeni ca are mai mult decat mine ...am prietene/prieteni care au , pe toate planurile ...nu, am fost niciodata invidioasa pe ei ,nu le-am ridicat statui TOCMAI pentru ca au sau cand nu au mai avut sau au avut mai putin, am dat bir cu fugitii pentru ca numai sunt de "nivelul meu "..ci i-am respectat,iubit asa cum sunt ei in realitate ..ca OAMENI .Respectul trebuie sa vina pentru OM si nu pentru ceea ce are omul.Respectul pentru OM si nu pentru materialul pe care il produce sau nu , nu pentru bunurile mobile si imobile pe care le detine, ci pentru EL ca OM ca inidivid ..asta am incercat eu sa spun aici .Nu ma deranjeaza cei care se imbraca la case de moda sau cei care au vile ca in visele lui mama , ma deranjeaza cei care se folosesc de ele sa arate cat de tari si mari sunt si cat de mici si neimportanti sunt ceilanti, ma deranjeaza cei care spun "nu, ai nu esti de nasul meu " sau ca mama "nu te-ai realizat ca x,y,z, numai vreau sa te vad "
Nu sunt sf Filofteia ...sunt un om cu calitati, cu defecte ..sunt buna ..sunt rea ..dar nu vreau sa mi se recunoasca sau nu calitatile si defectele prin prisma a avea sau a nu avea "malai"..ci prin prisma faptelor mele .
anka-maria cel putin in cazul meu cand spun vila ..spun vila ..casa cu p+1 sau p+n-spe mii de etaje.daca spuneam apartament ..spuneam apartament .
----------------------------------------------------
Alessia
,Dezbracatu'
si Spiderman 
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by anka-maria
da, mai, Xio, e prostie....si de ce ne pasa noua de oameni de tipul asta? De ce sa ma deranjeze/ofenseze pe mine? Treaba lui, prioritatile lui. Nu cu mine intra astia in competitie...
Mai greu este cand familia ta iti da de inteles ca "nu corespunzi". La treaba asta nu stiu cum as reactiona. Singurul lucru care-l viseaza ai mei este sa fim sanatosi si sa ne implinim visele, oricare ar fi acestea.
---------------
Just me
vezi eu in situatia asta sunt ..nu corespun "standardelor" de aici indignarea mea , revolta mea ..si nu in ultimul rand "protestul meu "
Alessia
,Dezbracatu'
si Spiderman 
O parte din mine
Victoria spune:
quote:
Initial creeata de alessia105
Acesta este protestul meu impotriva tututor acelora care cred ca haina il face pe OM
De multe ori mi se intampla sa vorbesc "acasa" si sa fiu luata peste picior pentru ca nu sunt un om realizat ...pentru ca nu am vila , pentru nu ma imbrac de la marile case de moda, pentru ca stau cu chirie ,ma imbrac normal ,am aceleasi griji pentru zilele ce vor urma ca si un roman ,pentru ca in urma unor neplaceri a trebuit sa o luam de la ZERO .Pana si propria mea mama nici nu vrea sa auda de mine pentru ca sunt "ultimul om " , pentru ca "lumea din Romania" , o duce mai bine ca mine ,"uite x ce si-a facut vila , uite Y a venit cu o masina noua ".
Deci, pana la urma, familia ta e cea care te "judeca", asta este o problema intre tine si ei, de ce generalizezi? Nu toti romanii judeca dupa haine, cel putin nu rudele si prietenii mei.Eu pentru mama valorez la fel acum, cand am casa si masina ( scuze, da am, ce sa fac???) ca atunci cand stateam cu chirie la garsoniera.Am si prieteni cu haine de firma dar e problema lor pe ce-si dau banii, si nu socializez cu ei pe criteriul asta....cu multi sunt prietena din copilarie, cand nu aveam nimic.
Sa fii judecat prin prisma proprietatilor ( sau nu) nu este un apanaj al Romaniei, ci si al multor altor tari...
Deci, cine te/va impiedica sa fii/fiti libera/e de fitze si de material?
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
alessia105 spune:
Victoria
, daca era numai intre mine si mama ...nu ziceam nimic ..asta e parerea lui mama despre mine si gata ..ma doare ..ma sacaie ..dar gata ,asta e , e mama si trebuie sa o respect asa cum e ."Acasa" pentru mine inseamna ..ROMANIA ...inseamna nu numai familia mea ,ci tot ceea ce ma leaga de tara, amici ,fosti colegi de scoala,oameni pe care fie asa cum or fi ii port in suflet pentru ca la un moment dat au facut parte din viata mea ..nu odata mi s-a intamplat sa vb cu x, y ,z si sa inceapa ,inainte de a intreba " esti sanatoasa? " sau a banalului "ce faci", sa ma ia cu intrebari "ce ti-ai mai luat " ce ti-ai mai facut " "tot cu chirie stati?" si asta de la persoane care nici nu se cunosc intre ele si nu is 1-2 ,ci mult mai multe ...am inceput sa le evit si sa nu fiu prezenta tocmai de asta ...dar cu cat "gasesc" mai multe dintre ele cu atata ma simt mai data la o parte si mai judecata ...da , in fond e problema mea personala ..dar asta am simtit sa imi spun repulsia fata de aceste pesoane public .
k]
Nu am generalizat si am explicat in posturile anterioare ca asta simt vis a vis de TOTI care privesc Omul prin prisma materialului ..nu am spus e impotriva tuturor romanilor ca toti is asa ...As putea sa spun ca e gandire de Bucuresti pe dreapta ..dar Bucuresti pe dreapta mai inseamana si alte persoane decat cele materialiste .am spus din start "impotriva tututor acelora care cred ca haina il face pe OM "
Alessia
,Dezbracatu'
si Spiderman 
O parte din mine
anka-maria spune:
Alessia, te-am inteles...dar cum spune si Victoria problema ta nu este cu romanii aia fitzosi, oricare ar fi ei (si oricati), problema ta pare a fi cu familia.
Au o idee deformata despre ceea ce este valoros pe lumea asta probabil si din cauza celor zeci de ani de cozi la carne si tichete pt. paine.
Poate ar trebui sa lamuresti lucrurile astea cu cei apropiati, sa le spui ce ne-ai spus si noua. Daca nu sunt urechi sa auda, atunci nu te mai chinui, lasa-i in pace si traieste-ti viata asa cum iti doresti.
p.s Daca vrei sa dai cu rosii mai asteapta-ma 2 luni ca vin langa tine![]()
p.p.s Io cand sunt intrebata de astfel de realizari intru in silentio stampa si vorba cuiva, zic "multumesc lui Dumnezeu sunt sanatoasa". Daca respectivul insista, atunci mint cu nerusinare.
In ultimele 2 luni a variat salariul lu' barbatu-miu de nu mai stiam nici eu care e adevarul. Aveam o suma diferita in functie de cel care intreba.
---------------
Just me
cami30 spune:
Mah, ce tot dati cu romanii imbracati in Armani? Ca sunt pline tarabele in Grecia si Turcia de tricouri Armani si Versace la 10 euro. Si am fost si pe aici la un targ de haine si imi dadea unu costum Versace ( cu eticheta adevarata) la 100 euro. Hai sa fim seriosi ca daca vreau dintr-un salariu de invatamant ma imbrac si eu in versace si-mi iau si Vuiton daca vreau.
80% din hainele de firma pe care le vedeti sunt falsuri, facute pe vapor vandute pe nimic la tarabe in tarile mai sus mentionate. Sau le aduc shmecherii de la turci/greci si le vand la fraieri pe o gramada de bani ca fiind originale. Am si eu okelari D&G cu 15 euro, juri ca sunt adevarati....Preturile insa in Romania sunt exact ca pentru prosti care nu neaparat ca vor sa-si ia o haina de firma ci ca trebuie sa dea multi bani pe haina aia, sa te vada lumea cand scoti banu' din portofel.
Cred ca ii numeri pe degete pe cei care cu adevarat au bani sa mearga la Paris sau Londra la marile case de moda. Cate din puicutzele blonde de pe la tv au un Vuiton adevarat? Pai cu 20 de euro iti iei un fals!
In Occident toata lumea asteapta reducerile, la noi e o rusine sa iei haine la reduceri, care reduceri nici nu se compara cu cele de afara.
Personal imi plac hainele de calitate, pentru ca nu-mi permit ieftine si proaste. Vreau o pereche de blugi buni care sa nu se lase sau carora sa nu le cada nasturii sau sa se rupa fermoarele, vreau niste adidasi care sa nu puta dupa prima incaltare.
Nu-mi permit sa-mi iau haine de calitate din Romania pentru ca sunt scumpe. Mi le iau din strainatate cand pot pentru ca sunt ieftine. La reduceri. La adevaratele reduceri. Si nu e o fitza sa ma duc o data pe an in austria/germania/budapesta. E un chilipir!
Nu sunt de acord cu tocuri de 10 la pranz cand afara sunt 40 de grade da' nici ca occidentalele care nu mai ies din hainele sport in care isi pierd complet feminitatea. Si mai cred ca o haina, oricat de ieftina ar fi, daca e purtata cu stil , ii creste valoarea.
Iar masina, sa fim seriosi, la oferta aia cu loganu in rate cu avans zero.. imi iau si maine daca vreau. Nici masina nu mai e o fitza, e cel mult o necesitate. Cat despre masinile scumpe.. aia nu's fitzosi sunt prosti, ca platesc niste impozite/asigurari/intretinere de ii usuca.
si ca sa revin la subiect alessia105 chestia cu realizatu' e problema a 90% din parinti. Eu am o familie frumoasa, o profesie buna, o casa, o masina, si mama tot nu e multumita. M-ar fi vrut cel putin prim ministru si am dezamagit-o. Important este sa fii tu multumita cu viata pe care o duci. Dar esti?
cami
copiloi spune:
quote:
Originally posted by conchita
eu cred ca si cei care se lauda ca nu se lauda, tot se lauda.
Noh, ca bine zici!
Totul tine de educatie pana la urma!
Sunt lucruri mai importante si mai faine in viata!

Alina