Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (66)
Raspunsuri - Pagina 4
pufulet74 spune:
Gata, am gasit, nu mai cautati !
------------------------
Flory 29+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
dany2007 spune:
quote:
Originally posted by pufulet74
Fetelor, ma ajutati va rog mult cu o informatie ?
Stiti ca povesteam noi la un moment dat ca daca taticii fac curs de puericultura (primesc o hirtie de la medicul de familie), au dreptul la 10 zile lucratoare sa stea acasa cu mamicile.
Nu stiti cumva unde e legea aia, ca eu nu o mai gasesc?
------------------------
Flory 29+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
Legislatie: LEGEA nr. 210/31.12.1999 Legea concediului paternal
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
ART. 1
(1) Concediul paternal se acorda in conditiile prevazute de prezenta lege, in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului-nascut.
(2) Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare, in conditiile prevazute de prezenta lege.
ART. 2
(1) In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
ART. 3
(1) Tatal care satisface serviciul militar obligatoriu are dreptul, la nasterea propriului copil, la o permisie de 7 zile calendaristice, acordata in conditiile prevazute la art. 2 alin. (2).
(2) Permisia prevazuta la alin. (1) se acorda si tatalui care satisface serviciul militar obligatoriu, in vederea recunoasterii paternitatii, in conditiile legii. Permisia solicitata va fi justificata cu certificatul de nastere al noului-nascut, din care sa rezulte calitatea de tata a militarului, respectiv cu declaratia de recunoastere a paternitatii, intocmita in conditiile legii.
ART. 4
(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.
ART. 5
(1) In cazul decesului mamei copilului in timpul nasterii sau in perioada concediului de lauzie, tatal copilului beneficiaza de restul concediului neefectuat de catre mama.
(2) Pe perioada concediului acordat in conditiile alin. (1) tatal copilului beneficiaza de o indemnizatie egala cu ajutorul pentru sarcina si lauzie cuvenit mamei sau de o indemnizatie calculata dupa salariul de baza si vechimea in munca ale acestuia, acordata de unitatea la care tatal isi desfasoara activitatea, la alegere.
ART. 6
In termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei legi, Guvernul va aproba prin hotarare normele metodologice de aplicare, la propunerea comuna a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
ART. 7
Prezenta lege intra in vigoare la 45 de zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei.
Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna din 15 decembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) si 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.
Sper sa-ti fie de folos
Dana 24+ Luca-Rares
http://www.flickr.com/photos/11543857@N07/
dany2007 spune:
Prea tarziu....deja ma chinuiam sa-l scriu :)
Dana 24+ Luca-Rares
http://www.flickr.com/photos/11543857@N07/
pufulet74 spune:
Multumesc mult !
------------------------
Flory 29+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
RGE spune:
GIANINA ....BINE AI VENIT DIN CONCEDIU!!
MARAD .....eu stiu ca sunt normale durerile de maini, picioare, etc..sunt de la sarcina..
ANCUTZA .......BAFTA LA DOCTOR si stai linistita si mie mi se intampla sa nu miste o zi intreaga sau o nopate intreaga(se idihneste) pentru ce urmeaza..discutam maine..poti sa incerci un dus caldutz, ceva dulce si stai linistita in patutz...dar nu te panica e totul ok..eu una nu cred in ce spune in carti daca nu misca cateva ore clar e ceva in neregula..nu e adevarat!!!!..au si ei zile si zile asa cum noi o zi suntem active alta suntem linistite si somnoroase..lasa fata in pace si nu te mai stresa ca iti cresc IR-urile si o superi pe Maria
CAMI .....imi pare rau pt starile tale..poate ar trebui sa te odihnesti putin...am sunat acolo si mi-au spus ca momentan nu mai exista nici o defectiune si ramane stabilit pt sambata..in caz de ceva ma suna ei..oricum ma sunau sau imi dadeau mesaj inainte cu o zi sa nu uit..multumesc pt urare..am asa niste emotii pt sambata cum nu-ti imaginezi..sau sti?!
...noi acum am aterizat de la gimnastica si masaj..suntem unsurosi si tare infometati..cred ca pun niste cartofi la prajit cu fripturica de puiutz si cu salata sau castraveti murati..ca tot nu avem voie
SA FIE CU NOROC NOUL CAPITOL!!! SA VENIM NUMAI CU VESTI BUNE!! DOAMNE AJUTA!! ..PUSSI MULTUMIM..off iar am mai deschis un capitol
ROXANA 32+ "ursuletz" GEORGE IONUTZ
AMR 8 saptamani!!
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
RGE spune:
..scuzati matematica dar NE E FOAME RAU!!!
AMR 8 saptamani!!
RGE spune:
...AM UITAT sa va intreb ceva important ...ceva ca o tensiune in burtica ..parca si respiratia se schimba ..sunt contractii??...am inceput sa simt chestia asta cam de 3-4 ori pe zi..o fi normal?!
AMR 8 saptamani!!
laura1713 spune:
Roxana, nu stiu de tensiunea in burtica.
Voiam sa iti spun ca te admir cum esti tu in stare sa gatesti una intr-una. Eu nu am nici un chef sa fac de mancare. Si cartofi prajiti mi-e lene sa fac. Cred ca as manca mai mult daca nu mi-ar fi lene sa gatesc...
Laura 29+
RGE spune:
..intreba cineva la un moment dat de BABY EXPO..este intre 27-30 septembrie.
CAMI...s-a mai deschis un LORIS BABY'S LAND-VIP BEBE..cica ar fi super extra mare si modern..in B dul Titulescu, 81-87, bloc 10, sector 1.
AMR 8 saptamani!!
RGE spune:
LAURA referitor la mancare ..toata lumea imi zice ca am ceva la cap...ieri de ex am facut mancare si pt noi si pt ai mei le-am dus si lor cate o oala..au ramas saracii tablou..nu stiu ce am cu mancarea ..fac niste cantitati industriale si se mananca cam un sfert din ea...o fi de la sarcina
AMR 8 saptamani!!