Vrea un copil !!!!

Vrea un copil !!!! | Autor: irina_ina2000

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea!

am ajuns intr-un mare impas cu baietelul nostru de 5 ani si 4 luni care de o luna decand se joaca cu o pereche de veri -frate si sora- efectiv plange continuu la culcare,la masa dupa un copil ( adica un frate , o sora sau si un frate si o sora).Am ajuns in situatia ca nu mai stiu cum sa-i explic ca nu toti copii au fratiori si ca Doamne -Doamne nu da in toate familiile mai multi fratiori.Seara la culcare el vrea ca dimineata eu sa nu mai fiu langa el si sa fie un copil. Cand este ffff obosit la fel plange continuu si nu vrea altceva decat un copil.
Vreau sa va spun ca este un copil dorit si iubit ( este adoptat si nu cred ca ii lipseste ceva material sau chiar dragoste din partea noastra) dar care vrea sa aiba langa el cat mai mult un copil.Eu sper ca toate acestea sa se mai atenueze in timp sau odata cu inceperea gradinitei.Pot spune ca daca aveam curajul sa facem pasul acesta mai de mult poate ca acum mai porneam la drum si pentru al doilea copil dar acum la 42 de ani deja simt ca nu as mai avea destula putere fizica ca sa o iau de la capat.
Astept sugestii de cum sa reactionez, ce explicatii pot sa-i dau si cum pot sa-l fac sa-si indrepte gandurile spre altceva.
Va multumesc frumos si astept sfaturile voastre!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mediterana spune:

daca poti incearca sa-i oferi un frate sau o sora. Incearca sa ii explici ce inseamna asta, ca trebuie sa aiba grija de el, sa-si imparta jucariile, dulciurile etc...ca alternativa-poate ii cumparati un caine, va fi prietenul lui pana sa vina un fratior sau o surioara trimisa de Doamne-Doamne. Copilul probabil nu are cu cine sa se joace. nu ati precizat varsta copilului, dar pare micut, pana la gradinita.Jucati-va mai mult cu el, participati activ in jocurile lui, duceti-l sa faca un sport de echipa...sunt doar sugestii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

irina_ina,
parerea mea e ca la 42 de ani nu e prea tirziu pentru inca un copil, mai ales ca inteleg ca baietelul e adoptat, nu mai puteti adopta inca un copilas???

Am o cunostinta care are o fetita de 11 ani si ea, la 42 a ramas gravida, a nascut bine mersi la 43 inca o fetita, spre fericirea fetei celei mari !!

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Irina eu am nascut-o pe fetita mea la 38 de ani, acum am 40 si... si ma bate gindul sa mai fac unul. Nu-i usor, dar daca din punct de vedere al sanatatii poti, mai fa un copil, ii va fi mai usor cind va creste si va simti sa nu-i "singur pe lume", ca mai are o surioara/fratior alaturi.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

of...delicat subiect...si eu toata copilaria m-am rugat de mama sa-mi faca o surioara sau un fratior si ea saraca avea doua SE trompele extirpate si nu mai putea ...eu normal ca nu intelegeam si nu intelegeam nici lacrimile din ochii ei cand deschideam subiectul mi-am promis de copil ca eu o sa am cel putin 2 copilashi...sufeream ingrozitor ca nu aveam cu cine sa impart ceva dulce sau o jucarie...daca primeam o ciocolata(chinezeasca ca deh pe vremea aceea astea erau cele mai bune) pastram jumate sa-i dau verisoarei mele care nu se stia daca apare sau nu pe la noi in viitorul apropiat ... acum cand ma uit la copilashii mei cum se joaca impreuna imi dau lacrimile de fericire si le spun mereu ca eu pana si o "cearta" cu cineva de varsta mea mi-o doream(cand ii vad ca nu se inteleg si se cearta pentru aceeasi jucarie)
asa ca-l inteleg foarte bine pe puiutul tau...normal ca ideal ar fi sa-i indeplinesti dorinta dar numai tu sti daca poti face asta...Doamne ajuta!

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Va multumesc mult de sugestii dar al doilea copil chiar nu ma mai simt in stare sa-l cresc datorita rezistentei mele fizice.In rest i se acorda destula atentiecelui mic, are e drept doi verisori in curte cu care se joaca mai tot timpul, merge de 2 ori pe saptamana la dansuri, il duc in parc des, la locuri de joaca amenajate dar el vrea un copil sa doarma cu el si sa aiba cu cine sa stea in permanenta atunci cand ii spun ca trebuie sa se joace si singur pentru ca mai am si treaba de facut.De mic a fost foarte legat de noi , a plans mereu cand am plecat la servici, a mai plans si la cresa si la gradinita dar in general este un copil vesel, f vorbaret, istet si destul de ascultator.
Uitati ce am patit ieri cu el datorita tot la cei 2 verisori: sora care este mai mare vine peste Alexandru al meu si verisorul lui si incepe si ii deranjeaza in joaca lor.Am impresia ca si ea este un pic geloasa pentru ca ei fiind baieti se cauta mereu unul pe celalalt si se joaca mai mereu impreuna.Vazand ea ca nu reuseste sa ii desparta, pe al meu il impinge si se loveste la cot iar pe fratiorul ei il ia de gat mai sa-l sugrume ca sa-l traga in casa.Alexandru care este in general milos a inceput sa strige la ea pana cand bunica cu care sta ia separat dar seara imi spune : De ce nu il putem lua noi acasa la noi pe baietel ca si asa surioara lui il bate si il chinuie?
Cred ca pe viitor intre ei doi se va lega o prietenie frumoasa dar care sigur nu ii va inlocuii fratiorul lipsa.Sper insa sa reusesc sa trec mai usor peste asta cand va incepe gradinita dar nu cred ca este o solutie.
O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Verisorii sint frati - el e singur. De aici si problema. Nu stiu cum sa-i explici, dar daca tu consideri ca nu mai vrei alt copil eu zic ca nu poti ceda pentru ca asa spune el acum.


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mi-a venit o idee in timp ce-ti citeam postarea... din fericire pentru mine eu nu am o astfel de problema, baietelul meu nu-si doreste un frate sau sora.

Daca ati vorbi cu parintii verilor sa-l lase pe baietel sa doarma din cand in cand la voi, si invers, baietelul tau sa doarma din cand in cand la ei. Stii... cum se poarta la americani, petrecerile in pijamale! Este doar o idee.

Te inteleg ca nu te simti in stare de un alt copil si nu cred ca ar trebui sa aduci in familie un alt copil numai pentru ca asa iti cere copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

irina,
uite-te adinc in sufletul tau, chiar crezi ca nu gasesti resurse pentru inca un copilas, nu crezi ca, poate, mai tirziu vei regreta decizia ta ( am vazut destule cazuri ) doar nu e vorba sa ii satisfaci un moft ci un dar nepretuit pe care el si-l doreste atit de mult si care o sa fie pentru toata viata !
Stiu cazuri in care al doilea copil a venit tocmai pentru ca isi dorea primul copil un fratior sau o surioara !!!

si ideea filofteei este foarte buna pentru moment !

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

de cand ma stiu, mi'am dorit sa am un frate sau o sora. din pacate nu s'a putut, dar golul din sufletul meu a ramas.
fetita mea are doar 2 ani, dar incep sa observ la ea dorinta de a avea un frate... asa ca anul viitor vom demara actele pentru a adopta inca un copilas...
verisorii sunt verisori... prietenii sunt prieteni... si oricat de bine ne'am intelege cu ei, tot nu pot inlocui un frate..
si nu stiu cum ai putea sa'l faci sa'si indrepte gandurile spre altceva... pentru ca nu isi doreste un trenulet sau o masinuta... isi doreste un frate...
iar despre faptul ca simti ca nu ai mai avea destula putere sa o iei de la capat... sigur va fi bine. resurse ai, dragoste ai de oferit...



S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dearChris spune:

Pai nu, de ce sa-l ia doar pe verisor, atunci sora lui n-o sa fie geloasa? De ce sa desparta fratii? - Daca e sa-i aduca, mai bine ii aduce pe amandoi fratii sa doarma toti 3 impreuna!
Un catel sau o pisica n-ar fi o idee rea , pe care s-o protejeze, s-o alinte, cu care sa vorbeasca atunci cand e singur

Mergi la inceput