Nu mai suport!!!
Locuiesc intr-un cartier istoric al Bucurestiului-zona Mantuleasa, cu strazi relativ linistite dar care acum trec prin procesul de modernizare(borduri, asfalt etc).
Dar nu despre centrul istoric vreau sa va vorbesc, ci despre mizeria intretinuta de proprietarii de caini care nu inteleg ca este de datoria lor (civica, etica, igienica, luati-o cum vreti) sa stranga mizeria dupa ce patrupedele si-au facut nevoile pe trotuar!!!
Reamintesc ca exista si o lege in acest sens, care sancioneaza prin amenda abaterile. Credeti ca o respecta cineva?
Ma plimb zilnic cu caruciorul si cu baietelul meu pe aici, dar nu am vazut decat un singur cuplu de batrinei cu doi catei care nu erau de rasa(cinste lor!) si care aveau pungute si hirtie de ziar cu ei.
Nu am nimic cu cainii, ba mai mult, mi-am ales o profesie care celebreaza vietatile. Sunt biolog si iubesc toate animalele, dar m-am saturat sa fac slalom printre kk de caine care se aduna de la zi la zi si care strica aspectul, creste gradul de insalubritate ( si asa mare) si imi provoaca sila!
Atat am avut de spus!
Ruxandra
pozele mele
poze
Ruxmax cu bebe Tudor - 08.12.06
Raspunsuri
cait spune:
Nu numai la tine este asa.Si aici este la fel chiar daca se spala strazile in fiecare zi tot raman urmele iar dimineata e plini de mizerie.Eu una nu am vazut decat un cuplu de italieni care au strans pe plaja dupa ce toata lumea s-a uitat cam chioras la ei.
Mi se pare inandmisibil sa lasi mizeria sa ti-o stranga altii.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Clover spune:
Din pacate cetateanul mediu nu va reactiona decat sub constangeri, adica amenzi usturatoare. Altfel, bunul simt e apanajul fraierilor.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
XIO spune:
Da , si la noi ar trebui sa fie asa , din pacate mai avem de asteptat.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
pisigri spune:
chiar daca o sa va enervati pe mine (da, eu is aia care compara catei si copii si care se plingea de comportamentul unora dintre copii si al unora dintre parinti in magazine), va spun ca unul dintre factorii importanti care fac atit de dificil de inteles pt proprietarii de ciini strinsul fecalelor este faptul ca ORICUM pe strada exista 'j de rahatei facuti de maidanezi. stiu, nu este o scuza, dar este realitatea. asta ca sa nu spunem ca de mare "ajutor" este si atitudinea acelorasi care spun "decit ssa hranesti o javra mai bine faceai un copil", si care schimba placa, insotind replica binecunoscuta (ceva mai acida de data asta) si cu un rinjet superior adresat fraierului care nu numai ca traieste cu dobitoace in casa, dar n-are de lucru si mai stringe si rahati pe strada.
XIO spune:
Pisigri , eu ma numar printre probabil putinele pers. care nu au pic de instinct matern. Mai mult ma bucur daca ma joc cu un animalut decat cu un copilas.
Cu toate astea (deci sa se inteleaga ca sunt innebunita dupa animale ) sunt total de acord cu strangerea poo-lui dupa animalute.
Asa e normal. Ca exista cei care din comoditate dau vina pe maidanezi e una , dar tot e frumos sa strangi.
Pe mine una m-ar impiedica sa-mi las copilul sa faca un caca pe strada doar pt. ca am vazut mai multe
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
unboticutz spune:
quote:
Originally posted by pisigri
va spun ca unul dintre factorii importanti care fac atit de dificil de inteles pt proprietarii de ciini strinsul fecalelor este faptul ca ORICUM pe strada exista 'j de rahatei facuti de maidanezi.
daca vezi un morman de gunoi in mijlocul drumului si ai ceva de aruncat ce faci? cauti un cos de gunoi sau arunci si tu peste morman ca oricum e deja gunoi?
si ce legatura are stransul rahatilor cu faptul ca unii oameni trantesc replica "mai bine hranesti un copil"? de suparare le lasi rahatul in drum? sau iti e mai rusine de ei decat de faptul ca lasi rahatul cainelui tau in picioarele altora?
---------------------------------------
common sense is not really so common
Jasmine spune:
dupa ce am spalat multe kilograme de rahat de caine de pe rotile caruciorului cu care il plimbam pe bebe in parc,dupa ce am privit de zeci (sau sute) de ori cum stapanii de caini se uita impasibili cum mult iubitele lor patrupede se caca pe trotuar,la leagane,la groapa cu nisip a bebelusilor,dupa ce mi-am permis de cateva ori sa le atrag atentia si m-am trezit cu injuraturi birjaresti de la niste cucoane aparent educate si respectabile,si mai ales dupa ce mi-a spus o cunostinta ca refuza sa stranga rahatul cainelui sau pt ca :
1.ii e scarba
2.sunt foarte multi stapani de caini si toti fac asa,e un fel de solidaritate intre ei si noi ceilalti n-avem decat sa crapam de oftica pt ca nu-i putem obliga....
m-am linistit.Hai sa fim realisti : nu e nici o speranta sa apucam ziua in care strazile sa nu mai fie pline de rahat de caine din 2 in 2 metri.
Singura solutie cu adevarat viabila este AMENDA.Care trebuie sa fie mare si sa se aplice pe loc si fara menajamente.Cred ca orice baba care primeste 3 zile la rand cate o amenda de 10 milioane pt ca i s-a cacat patrupedul pe aleea din fata blocului va sfarsi prin a lua o punguta de plastic si a strange mizeria.De frica amenzii desigur,nu pt ca ar pricepe ca strada si parcul NU reprezinta WC-uri pt caini.
anca_vlad spune:
Am o mare sila vis -a -vis de acesti iubitori-proprietari de animale, fara pic de bun simt si lispiti de orice urma de respect fata de semenii lor!
asa ca o completare nu va doresc sa treceti printr-o zona "civilizata a bucurestiului"
strada "iulia Hasdeu", si "Sfintii voievozi"- sectorul 1 la nici 5 minute de mers de cale victoriei considerata zona 0.
dar suntem cetateni comunitari parca asa se spune decad Romania a aderat la UE......degeaba suntem ca e cale lunga pana vom deveni CIVILIZATI!
...dar pana atunci ramanem doar comunitari nu mai departe de patrupezi comunitari care bat strazile bucurestiului alaturi de stapanii lor!
anda141 spune:
Aveti dreptate fetelor, aceeasi suparare o am si eu, din pacate ne spargem pieptul degaba aici , nu aude nimeni.
E bine cum a spus Jasmine, pana nu se vor aplica amenzi usturatoare nimeni nu va strange nimic.
http://www.copaculdehartie.ro
Alynutza spune:
Ne amagim cu ideea ca vesticii sunt civilizati pentru ca asa vor ei. Sunt civilizati tocmai din cauza ca acolo legea e lege nu-i tocmeala, exista amezi piperate daca arunci gunoi pe strada/etc si daca faci asta te va ustura la buzunar. Asta e singura solutie si pentru noi: sa se impuna amenzi mari pentru toate aceste abateri si sa si existe persoane care sa aplice aceste amenzi. Si sa nu-mi spuneti ca nu se poate, ca nu-i asa. Si dau un exemplu, chiar daca nu are legatura cu curatenia: dupa ce s-a inaugurat un parking in centru, politistii primariei patruleaza de zor si amendeaza soferii care isi lasa masinile aiurea, in zone in care acest lucru e interzis, si cheama si masina de ridicat sa le ridice. Si-uite-asa, azi amenda, maine amenda, pana la urma o sa lasi masina in parking, chiar daca trebuie sa mai faci 2 pasi pe jos pana unde trebuie sa ajungi. Deci se poate.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc