Discutii despre clasa I
Raspunsuri - Pagina 13
simali spune:
quote:
vom discuta azi la sedinta propunerea privind montarea de camere video peste tot in scoala...sunt curioasa, am inteles ca exista chiar o ordonanta de guvern in care se specifica obligativitatea montarii acestora, dar nu stiu nici nr, nici nimic s-o pot identifica si citi..daca stie cine, va rog sa-mi spune-ti si mie..in rest ..deocamdata totul e frumos
quote:
Camerele sunt importate de aceeasi firma care a "impopotonat" DN1. Acum vine Craciunul si are nevoie de bani. Se pare ca sunt firmele lui Columbeanu. Nici nu ma mira ca statul da "directive" sa se cumpere tichii de margaritar in scoli.
Dar la baile le-au terminat de renovat?
Dar banci pe masura elevilor au cumparat?
Dar table pe care sa se vada ceva au luat?
Dar dulapuri in care sa-si lase elevii cartile mai grele ca sa nu mai care dupa ei 15kg in fiecare zi au instalat?
Dar salile de sport sunt la standarde?
Dar in clasa sun maximum 25 de copii?
Nu vreau sa spun ca nu este nevoie si de camere de supraveghere, dar tu daca ai fi un om sarac care vrea sa-si faca o casa... ai termina mai intai casa si apoi ti-ai monta camere de supraveghere, nu?
Copilul ala care a plecat de la scoala a fost numai un pretext pentru directiune. Probabil ca plicul cu spaga (daca cumperi de la mine sistemele ai si tu atat...) a aterizat inca de asta vara pe masa directorului.
alice
matahut spune:
Salutare!
EU nu am inca bobocel, dar in curand voi fi si eu in situatia voastra. Citesc cu interes ceea ce scrieti, ca sa ma pregatesc sufleteste si nu numai. Vroiam sa va propun sa scrieti (cine vrea) pe prima pagina fiecare la ce scoala are copilul pentru a putea si noi, cele care urmam...sa ne facem o parere ceva mai specifica. Eu urmaresc si subiectul mamicilor cu copii de clasa a 2-a si acolo exista o astfel de lista.
Succes boboceilor!
matahut spune:
quote:
Originally posted by filofteia
M-am gandit sa fac o lista cu noi si boboceii. Vreti sau nu?
Hehe, Filofteia, gand la gand!!! Chiar nu apucasem sa vad mesajul tau.
preda_vicky spune:
Azi Dani e in forma, s-a apucat singur de lectii! Da, Doamne, sa o tina tot asa, ca nu-mi pare rau deloc
. Fara plansete, fara istericale. Si dimineata e mai vesel cand se scoala. E doar o perioada de acalmie sau chiar a inceput sa se obisnuiasca cu ideea ca e bobocel
.
In general, Dani e cuminte, asa era si la gradi, era tare suparat cand copii faceau galagie si nu o ascultau pe doamna, nu e genul zburdalnic si neascultator.
Si ma mai mira ceva! Dani e stangaci, iar doamna la scoala il pune sa scrie cu dreapta, zice ea ca tine mai bine creionul cu dreapta si ca scrie mai frumos, mai usor si ne spune si noua ca acasa tot cu dreapta sa-l punem sa-si faca temele. Ori el, vrea sa le scrie cu stanga, ca asa poate el, sub nici o forma nu vrea sa scrie acasa cu dreapta. Ce sa cred? El a fost anul trecut la logoped, care ne-a spus clar sa nu-l fortam sa scrie cu dreapta, si educatoarea observase si nu-l forta. Auzisem ca nici la scoala nu-i mai obliga sa scrie cu dreapta. Sunt derutata
...
Mai sunt mamici de stangaci pe-aici? Cum procedeaza invatatoarele lor?
Dcop, parca de la tine auzisem eu de stilou pt stangaci, cum e la voi?
Filofteia, eu sunt pro-listuta! Si matahut are dreptate, ce-ar fi sa trecem in dreptul bobocelului scoala la care invata?
Simali, sunt de acord cu tine
! Si la mine in liceu au fost montate camere video, dar din multe motive s-au scos din circuit, nu se stie cine pe cine supraveghea
, zic ca e mai bine fara, avem paznicii nostri si agenti de paza de la o firma. Si e foarte bine, nu au fost niciodata probleme. O sa caut ordonanta de care spui, m-ai facut curioasa![]()
si succes boboceilor!
http://community.webshots.com/user/viki39
Lala_D spune:
preda_vicky eu sunt mamica de stangaci de clasa a II a !
Sub nicio forma nu o lasa pe invatatoare sa il puna sa scrie cu dreapta ! Vorbeste cu ea. Spunei ca nu esti de acord cu aceasta metoda.
Daca copilul este cu adevarat stangaci , scrierea fortata cu mana stanga il va debusola total atat emotional cat si la nivelul motrocitatii fine a mainii stangi.
Invatatoarea nu mai are voie sa ii forteze sa fie dreptaci !
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2
)
matahut spune:
Preda_Vicky, eu sunt stangace si desi am intrat bobocel in 19...82
invatatoarea de atunci nu m-a fortat sa scriu cu dreapta. Deja se stia despre efectele negative pe care le poate avea obligarea copilului sa scrie cu mana cu care nu ii este firesc sa scrie. E drept ca nici nu m-a ajutat cu nimic la scris. Am invatat singura literele, cum sa le caligrafiez etc. Acum vad ca fiica-mea ma mosteneste...Macar pe ea o voi putea eu ajuta. Asa cum spunea si Lala, spune-i neaparat invatatoarei sa iti lase copilul sa scrie cu stanga!
preda_vicky spune:
Multumesc pt. raspunsuri. Invatatoarea zice ca el tine mai bine creionul cu dreapta decat cu stanga, si ca-i oboeste mai repede stanga, din cauza ca nu tine creionul bine (il tine cu degetul aratator in sus, putin indoit). Dar am vazut clar diferenta la tema din clasa facuta cu mana dreapta (si arata scris cu picioarele)si tema de acasa, facuta, evident cu stanga, mult mai frumos facute! O sa vorbesc cu ea, in definitiv o sa se obisnuiasa mana stanga cu scrisul si nu o sa-i mai oboseasca asa repede. Sper sa ne intelegem si sa nu-l mai forteze
!
http://community.webshots.com/user/viki39
Lala_D spune:
Vickymi se pare foarte normal sa ii oboseasca manuta . E incepator .
Cred ca asta e doar un motiv ca sa nu se " lege" doamna la cap cu aratarea semnelor grafice special pentru mana stanga
.
ai grija sa stea in banca baiatul intotdeauna in partea stanga a bancii pentru a nu se lovi cot in cot cu un dreptaci .
Succes 
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2
)