Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2
Raspunsuri - Pagina 15
Irinel spune:
Doina, Danut doarme bine dimineata de cand am pus niste draperii aproape opace si in camera nici nu se vede ca afara e lumina, e aproape bezna. Cand era mic nu le aveam si imi dadea si mie trezirea de dimineata. Incearca... Doamne ajuta sa va lamuriti care e calea cea mai buna pentru Andrei. Astept vesti! Pupici.
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
mirandolina spune:
Am vrut atat de mult sa ii spun pestisorului meu drag La multi ani, incat nu mi-am amintit de el Iertare Andrei, o meritai puiule!
Te strang in brate si te pup, sa fii fericit, ai niste parinti minunati care te iubesc mai mult ca aerul si vor face tot ce le sta in putinta sa iti fie bine. La multi ani si sanatate multa! Darius te pupa si el
doina_cel spune:
Irinel, multumesc de sfat! Noi avem o draperie, dar e adevarat ca trece ceva lumina prin ea. Acum a fost mai bine, in ultima saptamana, si-a mai revenit, desi cred ca inca mai e racit, inca mai haraie. Daca la vara imi face iar figura, adopt planul B, luam o draperie opaca
Cristiiiinaaa, sunteti ok? Sunteti suparati pe noi? Uite, ca sa nu mai fii, iti zic La multi ani si pentru Cristi, cu un pic de intarziere pentru care ne cerem scuze
"Mirandolina", multumim de urari! Va pupam si noi, cu tot tacamul, stii tu... limbuta, balute de bebelus etc.
Happiness is a smile
Haideti sa il vedeti pe Andrei !
Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2
doina_cel spune:
Na ca uitai sa va spun ce e mai important. I-am scris dinnou lui Dr Foker si l-am gasit in... Abu Dhabi si nu in Minnesota dupa cum ma asteptam. Adica mi-a raspuns, mi-a zis ca a fost plecat in ultimele 3 sapt din tara dar ca se intoarce azi si ca ne contacteaza.
Si am si niste vesti mai putin bune... Asistenta noastra sociala a vorbit cu asigurarea de sanatate despre posibilitatea unei eventuale decontari a operatiei facute in SUA si raspunsul a fost ca nu e posibil sub nici o forma pentru ca nu exista baza legala pentru decontare, nu exista un acord bilateral intre state care sa fundamenteze acest lucru. Cu tarile din Europa exista, dar cu SUA nu. Noi mergem mai departe deocamdata, dar s-ar putea fim nevoiti asadar sa deraiem de la parcursul planificat initial
Happiness is a smile
tinatache spune:
doinaaaa, nu suntem nica, abia ne revenim dupa sapt trecuta. Acum s-au intors invers: abia trag de ei dimineatza Si suntem mult pe drumuri, chiar ne-am hotarat sa nu-i mai duc la curs de innot pt ca e prea mult, abia avem timp sa respiram cu totii. Si asa patrick s-a plans ca la innot "ne pune sa facem numai ce nu stim"
Multumim de urari si speram ca anul viitor sa va avem alaturi la petrecere, a fost f fain, o adunare maaare ca pe vremuri cand nu faceau copiii ziua de nastere numai cu copii. Si avut si tati tortuletul lui, nu se astepta, ca de cand avem printesa la 2 zile diferenta el a trecut in umbra. ;)
Imi pare rau de vestile mai putin bune... aici in europa nu exista nici o sansa sa faceti oper.? nasol... Am vazut pozele, sunteti mari si voinici, se vede ca nu mai e bb, e baietel in toata firea
PS: noi avem jaluzele exterioare la ferestre dar copiii nu vor sa o las jos ca e prea inturneric, vor sa vada stelele, luna
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
doina_cel spune:
LAURA69SILK, adica Mihaela, multumim mult pentru donatie!
Cristina, cred ca la anu' si sa vreti si nu scapati de noi la petrecere . Doar va trebui sa recuperam si noi si Andrei, nu? Ne bucuram ca ati petrecut frumos.
Happiness is a smile
doina_cel spune:
As vrea sa fac un apel la moderatori si administratori pentru a ne ajuta la deschiderea unui subiect in sectiunea de umanitare...
Este vorba despre un baietel de 2 ani si 9 luni, Nicorici Matei Dragos, care a fost diagnosticat recent cu neuroblastrom cu metastaze osoase stadiul 4. E o forma rara si pacatoasa de cancer, media de varsta la care se depisteaza e 2 ani. Sansele de supravietuire la Matei sunt de 50%. Parintii s-au miscat repede, au gasit o clinica langa Paris care le-a spus sa nu piarda timpul, forma bolii lui fiind una extrem de galopanta. Copilasul are nevoie de un tratament constand in chimioterapie si in mai multe operatii pt extirparea tumorii si autotransplant de maduva osoasa.
Va dati seama insa ca aici intervin si costuri FOARTE mari... Desi stiu care sunt acestea, nu mentionez aceste sume aici pentru ca subiectul asteapta aprobarea, dar am ales sa scriu despre Matei aici pentru ca timpul este critic in cazul lui...
Mailul continand toate informatiile a fost trimis acum ceva timp de pe adresa alexandra.pisaru@gmail.com si asteapta "cu sufletul la gura" confirmarea.
Rugam mult administratorii sa verifice si, daca documentatia este conforma regulamentului si sunt de acord, sa aprobe postarea subiectului. Timpul trece foarte repede si in detrimentul lui Matei, din pacate, daca nu primeste ajutorul necesar acum.
Multumim mult anticipat!
Happiness is a smile
doina_cel spune:
A trecut multa vreme de cand am mai spus ceva despre ce face Andrei. Acest lucru s-a datorat faptului ca a fost constant, destul de stabil, iar noi am fost foarte ocupati cu el pentru ca, pe masura ce creste, devine mai activ.
A avut o singura bronsita mai grava, acum aproximativ 3 saptamani, dar a reusit sa isi revina si, din fericire, nu a fost necesar sa ne internam, am facut tratament acasa si a dat rezultate.
Insa acum avem o veste maaare. Suntem foarte fericiti si vrem sa va impartasim realizarea lui Andrei. Incepand de vineri, 4 Aprilie, Andrei este fara tubusoare de oxigen in nasuc! Din data de 2 Aprilie, monitorizandu-l, constatasem ca parametrii de oxigenare sunt buni si i-am oprit oxigenul. Iar vineri “ne-am luat inima in dinti” si i-am scos si tuburile. Cu ajutorul lui Dumnezeu, inca mai este fara tuburi si acum. Si este stabil. Se descurca sa respire singurel, fara aport suplimentar de oxigen!
Desi, daca ii spui unui medic acest lucru, va zice ca e ceva normal, ca trebuie sa se intample la un moment dat, pentru mine este dificil sa exprim ce sentimente m-au incercat. In primul rand, euforie. Nesiguranta. Incredere. Teama. Speranta. Si, uite asa, toate aceste sentimente au condus la faptul ca timp de vreo ora dupa ce i-am scos tuburile am tremurat de emotie. Nu de frica, pentru ca nu avea ce sa se intample si eram constienta de asta. Oricand puteam sa ii pun tuburile si sa dau drumul la oxigen. In plus, in primele 2 zile l-am tinut in permanenta monitorizat, pentru a ii verifica saturatia de oxygen. Si, oricum, fusese in cele doua zile anterioare cu oxigenul oprit si ma asigurasem ca totul e in regula. Si totusi… de fericire imi tremurau mainile. Sigur, speram ca se va intampla acest lucru la un moment dat, dar parca ma obisnuisem cu ideea ca “nu e acum momentul acela”.
Stiu ca e greu de inteles toata... polologhia pe care am scris-o eu aici daca nu treci prin asa ceva (si, cu toata sinceritatea, nu doresc nimanui sa treaca prin incercarile acestea), dar poate ca ajuta pentru a fi mai bine inteleasa faptul ca eu nu l-am vazut in toata viata lui, in 2 ani si 30 de zile , decat cateva minute fara tuburi sau alta forma de ajutor de respirat, si anume la nastere. In rest au fost numai intervale scurte, in care ii schimbam tuburile din nas, de exemplu, de cateva secunde, si acelea erau insotite de urlete disperate.
E foarte placut sa ma uit la fetisoara lui dulce FARA tuburi, sa ma pot plimba prin casa cu el fara sa ma impiedic si sa trag de fire, sa stiu ca poate sa se joace fara sa se infasoare tot in tub, sa il dezbrac si imbrac fara sa trec prin tot ritualul de scoatere, respectiv introducere a hainutelor pe tub. Sunt multe lucruri care “vin la pachet” cu dependenta de oxigen, in afara problemei de sanatate propriu-zise. Si, ghiciti care a fost unul dintre primele lucruri pe care l-a facut micutul baietel: si-a bagat degetelul explorator pe fiecare dintre narute!
Este posibil ca aceasta sa fie pur si simplu o perioada mai buna pentru Andrei, iar atunci cand raceste, si aproape sigur dupa urmatoarea operatie, sa aiba nevoie dinnou de oxigen. Dar faptul ca e stabil acum, fara oxigen, noua ne da incredere ca isi revine si ca a facut progrese mari. Si, in plus, am cazut de acord ca ne permitem si noi momentele acestea de bucurie, pentru ca oricum nu stim ce ne rezerva viitorul, din punctual lui Andrei de vedere. Am mers pe principiul “Traieste clipa”. Si, din fericire pentru Andrei, inca o mai traim .
Incerc sa pun cat de curand si poze cu "dovada" pe site.
Happiness is a smile
Comunitatea "Calatoria vietii"
mery_anna spune:
Draga Doina,ma bucur tare mult pentru Andrei si pentru voi!Este o veste minunata!Stim ca nu v-a fost usor,dar Andrei este un luptator!
Imi pot imagina tot ce simti!Un pupic pe obrajori si din partea noastra pentru scumpul Andrei!
Minoiu Mariana
-------------------
Il puteti ajuta pe Ionut sa fie un copilas normal! Sunt necesari 12.550 eur
Site-ul lui Ionut
Irinel spune:
Draga mea Doina, ce veste nemaipomenita. Ma bucur din suflet pentru voi. Ce fericit trebuie sa fie si Andrei sa se poata misca nestingherit de fire, sasimta nasucul liber. Stii, ma gandesc ca treptat faceti pasi mari de tot. Acum ceva mai mult de jumate de an, sperai sa inceapa sa mearga si uite cate progrese a facut. Iar faptul ca acum nu mai are nevoie de oxigen, este intr-adevar extraordinar. Sa il ajute bunul Dumnezeu sa ca in curand sa nu mai aiba nici un fel de probleme de sanatate. Mi se pare ca in ultimele randuri e o nota de pesimism (sau ingrijorare doar). Andrei a trecut prin perioade cumplit de grele, si voi altari de el. Chiar daca nu puteti spune ca ati ajuns la capatul luptei, sunteti aproape de reusita. Am vazut princ e au trecut si Teo si IOnut si imi dau seama ca nu va fi usor, mai ales ca situatia lui Andrei e mult mai delicata, dar trebuie sa va ganditi ca el a trecut prin multe situatii disperate si s-a incrancenat sa castige. Dumnezeu l-a ajutat de atatea ori, il va ajuta si de acum inainte si va va ajuta sa aveti copilul sanatos, sa se bucure de o viata normala si fericita.
Referitor la operatie aveti ceva noutati?
Pupici la toti
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria