Detaliere conditii pentru angajare bona

Detaliere conditii pentru angajare bona | Autor: turtita fermecata

Link direct la acest mesaj

Incep prin a detalia eu situatia: am o fetita de 3 ani, pentru care am si o bona, platita cu 400 ron pe luna (in Suceava). Eu ziceam ca in conditiile in care nu face menaj absolut deloc, are concediul meu platit, si pe al ei la fel (adica avem concedii separate, ambele platite), daca are de mers o zi-doua pe undeva, are liber platit desi imi crapa mie capul de ce fac cu copilu'( si liberele astea sunt macar 1-2 zile pe luna), programul e de la 8,20-17,00, salariul pe care i-l dau e rezonabil.

Intrebarea e daca trebuie intr-adevar sa indexez sau nu, pentru ca nu vreau sa fiu nici eu depasita de "realitati", dar nici sa fiu naiva.

Si la voi ce face exact bona de banii aia, si cum e cu concediile, zilele libere, etc.
Saru' mana frumos de orice informatie.

Edit: ca sa va spun ca piata bonelor la Suceava e cam 400-500 ron, da' nu stiu conditii. Pe mine de fapt conditiile m-ar interesa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Wow! Nimeni nu stie conditiile pe care le-a pus bonei la angajare? Inseamna ca problema mea e mai complicata decat ma asteptam.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by turtita fermecata

Wow! Nimeni nu stie conditiile pe care le-a pus bonei la angajare? Inseamna ca problema mea e mai complicata decat ma asteptam.

Va pup.

"Problema" este mult mai simpla decat incerci tu sa o vezi... de ce complici lucrurile faa sa fie nevoie? Daca bona nu ti-a cerut mai multi bani, inseamna ca e multumita, de ce sa indexezi?! Daca tu esti cea care e nemultumita si ai dori sa faca mai mult de banii astia, atunci cere-i sa faca acele lucruri in plus si vezi cat iti cere in plus pentru asta. Indiferent care ar fi "piata" vei afla la momentul negocierii care este pretul femeii tale, ca degeaba stii cat dau altii si pentru ce. Daca iti spun cat se plateste in Bucuresti pentru o bona, nu cred ca te ajuta, oricum. In plus, fetita ta de 3 ani va merge la gradinita, nu? Asa ca oricum te vei gandi la o re-asezare a relatiilor, atributiilor si implicit a pretului. Mai amana "negociere" pana stii clar ce vreu TU de la ea, apoi ai o discutie deschisa, in care sa-ti spuna ce asteptari are si doamna de la voi.
Succes in a lua decizia potrivita!

Mergi la inceput