***LA REDOUTE(47)***

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

am primit un mesaj de la o prietena din Franta.
Mi-a zis ca pierdem timpul cu ambasada romaniei in Franta, ca aia sunt genul care nu se agita cu nimic.
Mi-a sugerat sa scriem la ambasada Frantei in Romania, sa le explicam situatia si sa le cerem ajutorul
.
Uitati aici putem scrie:
http://www.missioneco.org/roumanie/documents_new.asp?V=2_HTML_8305
eu iar ma lovesc de problema limbii, si azi nici nu prea am timp.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marcowww.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(1),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
nunta noastrawww.youtube.com/watch?v=wKLkV7KmSYQ" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

apropo...mailul trebuie facut cat mai oficial.

s-ar putea sa mearga si in romana, dar nu stiu sigur.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marcowww.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(1),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
nunta noastrawww.youtube.com/watch?v=wKLkV7KmSYQ" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovidiu_D spune:

[quote]Originally posted by felicia74

Ovidiu eu urmeaza sa incasez 2 cecuri de la BCR (e vorba despre niste comenzi nesosite din mai sau iunie, cred).
Comisionul difera de la banca la banca. La Raiffeisen e de minim 10 euro, la BCR e de 6 euro.
Banii sunt incasati la BCR dupa 75 zile, la cursul datei scadente.

-->>Stimata doamna din moment ce urmeaza sa ridicati sumele respective nu mai puteti face refuz la plata pe tranzactiile respective desi TEORETIC va incardati in termen.
Sunt foarte curios daca vi se vor deconta in final si cat va va costa comisionul. http://forum.desprecopii.com/forum/icon_mi_14.gif

Oricum e extrem de mult sa vi se ceara 75 de zile? Este aproape 3 luni - un trimestru de sarcina...oamenii acestia au innebunit. In America un cec se elibereaza in 5-7 zile lucratoare si asta pentru ca vor sa se asigure impotriva fraudei.
Multumesc,
javascript:insertsmilie('')
bang

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Lavi e clar, ma informez si eu daca apar la CRB cu probleme

Ovidiu eu nu cer refuz de plata ptr acele comenzi. Sunt alta poveste, nelegata de aceasta.
Multumesc de sfat, te admir ptr devotamentul tau
Am si eu o rugaminte: activeaza PM-ul!

Mergi la inceput

quote:
De la Banc Post mi s-a spus ca daca ei imi vor vira banii in cont si eu obtin banii si prin cererea asta de refuz la plata,banca e obligata sa-mi ia banii din cont si sa-i dea inapoi la LR.Ma gandesc ca e foarte posibil sa se intample asta.LR stie deja ca eu nu vreau cec,le-am spus ca nu-l voi incasa.Daca imi trimit si ei banii in cont?
.

--->>Ok acum sa va anunt care este procesul complet si care este rolul bancii dumneavoastra in acest proces.
Pe de o parte inteleg ca pasul 1 a cam fost facut de mai toata lumea si anume aplicatia pentru refuz de plata.
Acum urmeaza pasul 2 anume toate refuzurile de plata pe care le-ati efectuat dumneavoastra (cine nu a reusit inca nu va ingrijorati aveti timp suficient - pentru tranzactiile din luna iulie aveti pana la sfarsitul lui septembrie)
- spuneam pasul 2 refuzurile ajung la banca care proceseaza tranzactiile LR - iar aceasta ii va anunta pe ei - aveti atatea si asemenea cazuri de refuz.
- pasul 3 ->> LR trebuie sa dovedeasca ca
->>dumneavoastra ati incasat deja banii (CEEA CE NU SE INTAMPLA DACA NU ATI DEPUS CECURILE SPRE LICHIDARE);
->>ca au dat REFUND complet pe cardurile pe care le-au taxat;
sau
->> au Onorat comenzile.
---->>>>>FOARTE IMPORTANT: Pastrati tot felul de numere de inregistrare sau de referinta ce vi se dau! E cea mai buna modalitate de a va asigura ca nimeni nu mai poate spune ulterior - sa pierdut dosarul, nu a fost inregistrat, ne pare rau ati intarziat..NU - dumneavoastra pastrati indiciile acestea data, numarul de inregistrare fie de la LR, de la Posta Romana sau de la BANCA unde ati facut refuzul la plata. <<<<<-----

Daca LR nu poate dovedi una din variantele de mai sus ATUNCI dupa 45 de zile banca dumneavoastra e obligata frumusel sa va puna banii in cont definitiv desi de obicei procedura VISA implica BANII RETURNATI in momentul in care s-a efectuat refuzul la plata. Adica azi l-ati facut azi sa fie plasati in cont - insa mie mi s-a explicat in Romania la o anumita banca ca "ne incurcam in contabilitate daca ii punem acum, asteptati 45 de zile".

De preferat ar fi ca toata lumea sa faca refuzurile cat mai repede posibil ca sa le AJUNGA lor grupate - unitatea si cantitatea nu prea le va veni bine mai mult decat orice mustrare prieteneasca de pe la Ambasada.
O zi excelenta pentru toata lumea
javascript: mitraliera
javascript:insertsmilie('')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

ce credeti voi ca va face ambasada Frantei la Bucuresti cu mesajele noastre,in care ne plangem ca suntem tratate cu dispret de catre o firma franceza????

Evident,nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Giova am scris si la Ambasada Frantei romana/franceza.
Roxana,inca n-am gasit adresele.

Daca aveti ceva adrese pentru protectia consumatorului in Franta va rog sa-mi dati.
Nu prea am timp sa fac search pe net,daca cineva poate va rog ajutor!

Monikka

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nushulica

neata fetele!
am facut si eu azi refuzurile de plata pt bcr pe 4 comenzi daca e cineva interesat de formularul de refuz de plata pentru bcr mai am (ca mi-a adus mai multe,n-am fost eu la banca) si il pot scana sa va trimit pe mail sa nu mai stati la rand la banca de 2 ori

Da - as dori eu please daca nu e prea mare deranjul, asa ca sa imi construiesc o baza de date:)

Mersi
Ovidiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

http://www.gratuitheque.com/type.asp?T=90&R=Protection+du+consommateur

L'UFC-Que Choisir -sunt cei mai seriosi. Sunt, de fapt, o asociatie foarte bataioasa, care "se tine" chiar si de procese (cand e cazul).
http://www.quechoisir.org/
Nu stiu, daca se ocupa si de litigii "internationale", dar macar pot sa va dea sfaturi.

Puteti sa le scrieti si in engleza.

Mai aveti si:
http://ec.europa.eu/consumers/index_en.htm
Health & Consumer Protection DG a Comisiei Europene

Succes!

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by Ovidiu_D

quote:
Originally posted by nushulica

neata fetele!
am facut si eu azi refuzurile de plata pt bcr pe 4 comenzi daca e cineva interesat de formularul de refuz de plata pentru bcr mai am (ca mi-a adus mai multe,n-am fost eu la banca) si il pot scana sa va trimit pe mail sa nu mai stati la rand la banca de 2 ori

Da - as dori eu please daca nu e prea mare deranjul, asa ca sa imi construiesc o baza de date:)

Mersi
Ovidiu

ovidiu acum scanez si trimit dar da-mi o adresa de mail

inca o data iti multumesc si eu pentru toate informatiile pretioase pe care ni le oferi

Mergi la inceput