Fetele din America (89)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

P-aci prin Michigan sunt o gramada de biserici romanesti ortodoxe, baptiste si alte...modele...sorry nu stiu cum se numesc feluritele religii. Majoritatea sunt nord de Detroit, noi stam mai vest. Ba sota-miu chiar descoperi aproape de noi o biserica romaneasca cica mititica, i-am zis ca de unde stie ca poate o fi confundat cu casa vreunuia ca de obicei bisericile la noi arata a biserici. A zis ca scria pe placa in fata "romanian orthodox church":))))
Nu stiu ce se discuta la biserica, noi nu prea mergem decat la parties:)), socrii mei si alte rubedenii se duc aproape in fiecare duminica si se implica in activitatile de pe acolo. Da' n-am vazut lumea sa se dea mare cu cine stie ce...lume saraca p-aci:)) Ma rog, eu stiu doar de una din biserici nu stiu la alelalte cum o fi.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anp spune:

Oana B, mi-aduc aminte de tine de acum un an, cand ceream ajutorul ca ma mutam temporar in michigan si aveam nevoie sa inchiriez ceva acolo... m-a contactat prietena ta, dar gasisem in alta parte. multumesc, oricum, ca nu mai tin minte daca ti-am mai multumit atunci pt ajutor.
eu am stat in ann arbor 2 luni jumate si-mi amintesc ca am vazut si eu o biserica romaneasca chiar pe unde locuiam, dar nu am avut onoarea sa merg acolo, ca familionul era in mpls si in week-end-uri eram inapoi acasa...si sa zic drept, nu sunt nici prea bisericoasa, doar Paste, Craciun, botez etc.

Mergi la inceput

Aha, ma bucur ca ai rezolvat atunci, ea nu mi-a zis daca te-a contactat, parca a fost si timpul scurt pana cand se muta ea si m-am gandit ca nu ai avut timp sa gasesti ceva.
Din partea mea, cu cea mai mare placere

Aaa, mi-am amintit acum ca ai zis ca esti din Minneapolis. Am urmarit la televizor catastrofa cu podul acela. Cumplit! Sper ca in ziua respectiva nu te-ai aflat in zona.
Avem si noi aici in nord Mackinac Bridge care leaga intre ele cele doua bucati de Michigan, ar fi o nenorocire sa se rupa, morti toti daca pica in lac.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anp spune:

compania la care lucrez e chiar langa fostul pod de pe I35, de fapt la o saptamana dupa catastrofa chiar am mers pe jos cu cativa colegi sa vedem podul cazut - da, intr-adevar, impresionant cum inca atarnau masinile pe el la niste unghiuri ciudate.
eu de obicei nu foloseam podul ala sa merg spre casa, desi ar fi fost in drum; nu mi-a placut niciodata I35, ca are cam multe curbe si in plus toata vara se lucreaza la el; deci m-a ferit Dumnezeu. totusi am avut noroc, ca ne-am mutat pe 14 iulie si inainte sa ne mutam ala era traseul zilnic al sotului meu cand venea de la servici (desi el ajungea pe pod putin inainte de ora 6pm)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Buna fetelor, cum am un program f. incarcat cred ca numai la sf. sapt. mai intru pe forum, intre servici, casa , scoala ziua se termina f. repede.Baietii cu scoala si au inceput si footbalul, eu m-am inscris la o sala de fitness, si merg d e vreo 2 , 3 ori pe sapt., ce sa mai un program f. incarcat.In zona und estam sint ceva romani, ne intilnim la o biserica greceasca ortodoxa, e ok, dar nu-i prea vad f. interesati d evorba, cum spuneati , grupuri grupulete, mi-e imi place sa vb. rom, de aceea ma bucur ca am gasit forumul acesta, dar am avut si multe experiente neplacute si am zis ca mai bine fara, avem o fam d erom buni prieteni si cam atit, tot prin jurul copiilor ne invirtim, si sincer preferam s amergem cu ei undeva decit sa-i las sa doarma la altcineva sau playdate.Cel mare m-a rugat o data sa-l duc la un copil sa se joace, l-am dus si nu i-a placut era mijerie, n-a mai cerut, are un prieten care mai vine pe la noi, dar eu nu prea incurajez lucrul acesta , nu stiu ce fam sint , obiceiuri, si nu ma pot culca sa stiu ca la 10 ani nu este acasa, asa sint eu, nu stiu cum e mai bine, dar preferam sa mergem mereu pe undeva, duminica mergem la Busch Garden in Tampa, mai sta cineva prin zona, noua ne place parcul mergem in fiecare luna .Acum citeva zile am citit despre ceva legat d epusul d eparchet...., noi anul trecut am facut o marire a casei, am mai construit un family room si o terasa, si cu ocazia aceasta am pus parchet in toata casa, este mult mai bine, curat si parca respiri aer mai curatam gasit o oferta la Home Depot d esarb, iar de pus la pus sotul nu este prea greu dar a trebuit s acumpere o masina speciala de taiat parchetul.Ce gatiti d eLabor Day, ceva special? Are cineva reteta aceea de porc feliute care de obicei se pune intresandwich , dupa gust are ceva BBQ sauce, chiar as vrea sa fac.,si poate un tort, i-am obisnuit pe toti cu o surpriza la sf. sapt.Va las , e tirziu, un weed placut
gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by anp

fetelor,
sa ma apar si io :)
eu sunt de 8 ani aici in minneapolis si inevitabil am ajuns si pe la biserici, asa ca inevitabil am cunoscut o gramada de romani. plus ca mare parte din anii astia am fost studenta la u of m, unde sunt destui romani, profesori sau studenti.
nici noi nu traim in simbioza cu nici unii dintre ei, adica ne intalnim mai rarut din cauza lipsei de timp si din alte cauze obiective. totusi, de cate ori ne-am mutat pe-aici prin jur - si ne-am mutat de 2 ori doar in ultimul an (speram ca ultima oara definitiv) - numai romanii ne-au ajutat. am mai avut si alte evenimente la care am avut nevoie de ajutor si din nou, doar romanii au sarit. stim, sunt invidiosi si rautaciosi si inclinati sa faca bisericute, dar sunt ai nostri si la nevoie te poti baza pe ei...deci din punctul nostru de vedere sunt bineveniti oricand.
ruxij, chiar si asa prietena ta ma poate contacta. ea in ce zona a orasului locuieste? tu cand ajungi pe aici? noi nu avem planuri speciale pt weekend, decat sa mergem la mn state fair pt pustiul nostru... poate ne putem intalni daca te intereseaza.
numai bine tuturor

Multumesc inca odata. O sa vorbesc cu ea si o sa ii spun despre tine, sa vad in ce ape se scalda. Ea de fapt este si in divortz, de aia ne cheama, e necajita. As vrea sa ne vedem, cu cea mai mare placere, daca as putea (sa vad in ce stare e ea, poate vrea sa stam doar cu ea eu stiu...nu imi dau seama, a insistat f.f.f.f mult sa venim). Daca ai putea sa imi lasi un nr. de telefon pe PM ar fi super. Iti voi trimite si eu pe PM nr. meu de celular. Noi ajungem maine (sambata) la 10.30am si plecam luni la 4pm.

Nu ai de ce sa te aperi, e f. frumos ca aveti o comunitate unita, cand se intampla asa e o placere. Eu am explicat de ce nu mai avem noi prieteni romani. In primul si in primul rand e vorba de copil si de lipsa timpului si interesului din partea noastra de a mai intretine alte relatii ,care se intretin cu timp si efort. Deci eu una nu dau vina pe romani, pur si simplu asta e situatia. Diferenta fata de acum cativa ani e ca chiar nu simt deloc nevoia. Si cand ma gandesc ca in 2000 am dat anunt la bulletin board "I am looking for Romanian students"

Cat despre romani si obiceiuri romanesti, am gasit si de alte nationalitati la fel de bagaciosi in viata ta, de ex. unii care s-au apucat sa imi schimbe mobila prin casa fara a li se cere vreun fel de ajutor in domeniu (adica sfaturi-sa pui canapeaua asa, si fotoliile asa, ca nu e bine cum le-ai pus tu), asa ca nu suntem noi romanii asa mai deosebiti, asa sunt oamenii. (eu sunt din aia care nu suporta sa primeasca sfaturi pe care nu le cere- dc. ii intrebam eu "oare am pus bine mobila" intelegeam sa primesc sfat, da' altfel nu ) M-am amuzat cand imi ziceau, parca erau de-ai nostri:)) Le-am zis scurt "I don't think I'll do that, I thought about it and I didn't like it"

Ramona, s-ar putea sa nu fie vorba de faptul ca esti emigranta, poate pur simplu tipa nu a facut "click" cu tine. Si eu am patit cam asa, dar tot cu o emigranta. Poate nu i-a placut moaca mea sau a copilului, ca a fost al meu odata la ei si desi i-am invitat si eu la noi, au zis ca vin si dupa aia n-au aparut in ziua si ora fixata si n-au dat explicatii, s-au dat la fund. Poate o fi facut fi-miu ceva la ei acasa, desi el in gral e cuminte, nu bate copii niciodata, asculta de adulti, dar deh, eu stiu... o fi facut ceva totusi ca e copil. Dar sunt din astia la care simti ca nu vor sa discute cu emigranti. Eu am simtit la vreo 2-3 mamici. Dar aia sunt din aia prosti/incuiati, nici noi n-am avea ce discuta cu ei oricum, pana la urma poate au dreptate, nu avem nimic in comun, despre ce sa vorbim?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu atunci m-am simtit vinovata fata de Alexandru, apucasem sa-i spun de playdate. Greseala mea. Intr-adevar, ne-am mai intilnit in diverse ocazii si nici noi nici copiii nu prea aveam mare lucru in comun.

La NY am avut si noi multi prieteni romani. Dar fiind o comunitate mare, i-am putut alege dupa calapodul nostru - nu doar pentru ca sint romani.
Aici biserica e la vreo 25 de mile, eu nu sint amatoare de mers la biserica oricum. La scoala Alexandru e singurul roman, in zona noastra nu am dat de alti romani. Sa nu credeti ca-i evit sau mai stiu eu ce. De fapt sotul meu i-a evitat pe unii la Home Depot, dupa ce i-a auzit cum vorbeau. A vorbit cu alta la un magazin cu alimente europene. Tipa asta nu s-a multumit sa-i spuna zona generala in care locuim, a vrut sa stie exact unde sintem si a punctat valoarea caselor din zona. Acuma zau, nu sint atit de disperata sa am prieteni romani incit sa ma multumesc cu orice. De aia ziceam, altfel Doamne fereste, n-as mai fi pe forum daca m-as feri de romani.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Oana_B

P-aci prin Michigan sunt o gramada de biserici romanesti ortodoxe, baptiste si alte...modele...sorry nu stiu cum se numesc feluritele religii. Majoritatea sunt nord de Detroit, noi stam mai vest. Ba sota-miu chiar descoperi aproape de noi o biserica romaneasca cica mititica, i-am zis ca de unde stie ca poate o fi confundat cu casa vreunuia ca de obicei bisericile la noi arata a biserici. A zis ca scria pe placa in fata "romanian orthodox church":))))
Nu stiu ce se discuta la biserica, noi nu prea mergem decat la parties:)), socrii mei si alte rubedenii se duc aproape in fiecare duminica si se implica in activitatile de pe acolo. Da' n-am vazut lumea sa se dea mare cu cine stie ce...lume saraca p-aci:)) Ma rog, eu stiu doar de una din biserici nu stiu la alelalte cum o fi.

Oana_B
I love pink!

Nu stiu care mai sint statisticile, dar la un moment dat Detroit se lauda cu cea mai mare comunitate romaneasca din US.

Mergi la inceput

Ha, ha, gabrielaghe eu ii rasfat pe ai mei cu creme brulee congelata pe care o pregatesc rapid.
De fapt e ziua lui Alexandru, deci sint in cautare de tort serios (la bakery, of course)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J
Nu stiu care mai sint statisticile, dar la un moment dat Detroit se lauda cu cea mai mare comunitate romaneasca din US.

Citisem pe wikipedia ca cei din California sunt cei mai multi.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput