Grecia in flacari!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

KALIMERA,ELLADA!

Buna dimineata!
Cum zice Zouzounaki,situatia e mai buna,a sasea zi de tragedia azi,in total 64 de oameni si-au pierdut viata,1 800 000 hectare arse,140 sate,mai mult de 1000 de case,3000 de oameni fara casa,homeless,1/4 din productia de ulei de masline pierduta,inestimabil nr de animale pierdute....si lista poate continua! In total acest an au ars 2.500 000 hectare...

E imbucurator insa...daca pot spune asa...nr mare de ajutoare care deja s-au strans,60 000 000 euros pana acum,din toata lumea aud ca sunt conturi in care se depun bani,tot ce au fabrici doneaza ce fac,haine,mobila...fiecare ce produce...macar ca totul sa ajunga repede acolo unde trebuie!

Numnai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Pentru multi ani de acum incolo Grecia nu va mai fi ce a fost, asta e clar.
Satul unui f. bun prieten de al nostru, in Peloponez, a ars. Cand am vorbit cu el la telefon plangea, nu l-am vazut niciodata in asa hal. Parintii lui, batrani in jur de 70 de ani, si-au pierdut casa in flacari,acum cel putin il au pe fiul lor sa-i ajute aici in Atena, altii n-au norocul asta.
E o cumplita tragedie ce s-a intamplat aici.

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Pe aici se vehiculeaza faptul ca focul, intentionat pus dealtfel, serveste unor mari interese economice. Din cauza legislatiei imobiliare drastice in Grecia, nu se poate construi decat in anumite conditii. Iar daca pe terenurile respective exista vegetatie, autorizatia de constructie e aproape imposibil de obtinut. Cica din 1996 autoritatile tot promit ca or sa relaxeze legea constructiilor si legea mediului...dar totul a ramas neschimbat. Si intre timp, o groaza de investitori care au cumparat terenuri nu au cum sa se apuce de construit pe ele. Exista un blocaj economic si imobiliar fara precedent, bani de ordinul sutelor de milioane de euro bagati in terenuri fara posibilitatea de a construi. Si atunci, va dati seama, cat de mare e razboiul intereselor, cat de insetati de profit sunt incat au ajuns sa nu mai tina cont de nimik, nici de natura, nici de vietile oamenilor, nici de turism, nici de agricultura...de nimik.
Cunosc pe cineva care are o firma de constructii pe langa Atena si care zicea acum un an ca mai au putin si ajung in faliment si ca ar face ORICE sa iasa din situatia aia. Si mai stiu pe cineva care a cumparat acum 10 ani un teren pe langa Salonic pe care intentiona sa construiasca o pensiune...nici acum nu are autorizatie fiindca pe terenul respectiv exista 8 pini!!! Si care, la fel, povestea ca localnicii planteaza intentionat cioburi de sticla in paduri, ca sa se aprinda vegetatia de la soare si sa 'elibereze terenurile'.
Este incredibil ce se intampla, in goana dupa profit lucrurile au scapat de sub control si totul este un haos. Am o prietena care locuieste in Atena si care, zilele trecute imi povestea ca nu si-a mai scos copiii din casa de frica cenusii care cade din cer!!! Incredibil!!! In ce lume nebuna traim...

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Sunt dramatice imaginile cu ce a ramas in urma incendiilor. Oamenii spuneau ca prima lor prioritate e sa isi ingroape mortii, apoi sa hraneasca animalele ce au supravietuit... ma gandeam si la copilasi carora le-a ars scoala, acum cand vine luna septembrie...

Dar se strang multe ajutoare,am auzit ieri la TV ca Gianna Angelopoulos ( presedintele comitetului pentru organizarea jocurilor olimpice din 2004 ) a donat 10 milioane de euro pt sinistrati, si ca vor organiza un telethon unde publicul va putea face donatii...

Dupa parerea mea Greci sunt un popor puternic si solidar, vor trece cu bine si peste aceasta nenorocire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

quote:
Originally posted by petaluda

Dupa parerea mea Greci sunt un popor puternic si solidar, vor trece cu bine si peste aceasta nenorocire.

Perfect de acord cu tine! Si eu sunt sigura ca vor gasi putere si resurse sa faca totul cum a fost...
Unde stai Petaluditso! Eu sunt in Elliniko,langa Praktiker...iti dau un PM cu nr de tel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

Theodora si grecoaicelor kalispera!!regret din suflet tragedia abatauta asupra acestui colt derai -Ellada!
eu am revenit azi in Romanica dupa 2 saptamini de vis petrecute in Corfu; ma uitam seara la tv acolo la stiri si vedeam flacarile, oamenii cum plingeau,am inteles ca exista un nr un poti suna daca vrei sa ajuti este vorba de 1515,cine stie?
va pup,
M.

Mergi la inceput