Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
Siminaf spune:
Mathilda, ar fi trait si daca ar fi dat peste niste oameni gata sa-si faca meseria, din orice spital romanesc. Intoxicatia cu antigel este ceva elementar pentru urgente. Desi cu mare potential letal (daca nu se prezinta pacientul imediat, sansele de supravietuire sint foarte mici, moare prin insuficienta renala acuta), in zilele noastre se salveaza multi pacienti intoxicati cu antigel. Dar sa fie prezentati rapid dupa ingestie.
Mai bine ar face reclamatie impotriva celor de acolo, in loc sa generalizeze si sa dea cu bita in toti.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Mathilda,ai mai mult de 20 de degete? sa-ti spun cativa doctori din timisoara ;)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
madalinad spune:
quote:
Originally posted by claujro
Din pacate si eu am ajuns ieri cu Mara la Grigore Alexandrescu, la urgente, nu-i scadea cu nimic febra 39 si ce era atipic pentru ea, acuza dureri puternice de burtica, se contorsiona, avea frisoane. S-a dovedit a fi un rosu in gat. Insa vreau sa va spun ca cei de acolo s-au purtat impecabil, o asistenta extrem de draguta (tanara) si un medic rezident la fel. Am plecat linistita si incantata de cum am fost tratati. Fara sa dam absolut nimic. Iata ca se poate si asa...
am ajuns si eu cu serban la gr alexandrescu, exact cu aceleasi simptome. concluzia: rosu in gat, deci gentamicina! si i-au bagat repede in fund o gentamicina, cu recomandarea sa revenim nush' cate zile. cand am gasit-o pe pediatra lui si i-am povestit, sa cada jos si mai multe nu. nu ne-am mai dus la nicio injectie, si a trecut in 3 zile...
traiasca antibioticele! noi le recomandam, nu conteaza la ce...
roxanal spune:
Mada, din experienta iti spun ca depinde peste ce dr dai acolo..am mai fost si noi la urgenta dar n-am avut problemele pe care le-am avut la internare..mai greu gasesti dr sau asistente nesimtite la Urgenta...sanatate piticilor
Mariaa spune:
quote:
Originally posted by XIO
Mathilda,ai mai mult de 20 de degete? sa-ti spun cativa doctori din timisoara ;)
eu chiar as avea nevoie...chiar te rog spune...am dat si eu peste cativa insa chiar numai atatia cate degete-s la o mana...
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
Mariaa tu stii ca eu am mari nemultumiri in sistem si am gasit doctori pe care nu ii pot numi oameni ...
... dar si eu pot sa iti enumar 20 care s-au comportat civilizat si ne-au ajutat.
Te
Aida - mama de pisica mica.
nov2006
aurelia1278 spune:
Eu, dupa doua internari in Spitalul Grigore Alexandrescu, as fi zis ca e un spital bunicel. Bunicel in sensul ca mi-au tratat si vindecat fetita de fiecare data, nu au chinuit-o prea tare cu analizele sau alte proceduri. Personalul mi s-a parut mai mult decat suportabil, majoritatea s-au comportat foarte bine (draguti, saritori - atat medicii cat si asistentele, se purtau frumos mai ales cu copilasii). Am mai intalnit si cate o mutra acra dar suficient de rar, m-am facut ca nu le vad. Precizez ca de fiecare data am fost la Camera de Garda, deci fara recomandari, unde m-au trimis acolo m-am dus.
La capitolul "cotizatii": daca prima data (avea fi-mea 2 luni) am mai bagat cate ceva in buzunarele ingrijitoarelor ca sa-mi fiarba biberoanele personale, a doua oara (in Iulie 2007) nu am dat chiar nimic. Pur si simplu nu am gasit momentul, ba chiar mi-a fost teama sa nu jignesc. Orice as fi cerut/rugat, se rezolva imediat si cu zambetul pe buze. Am ramas impresionata! Si sunt sigura ca nu se purtau asa pentru a primi vreo recompensa: erau la fel de dragute, saritoare si grijulii cu toata lumea, inclusiv cu o fetita rroma (nerelevant aspectul) caz social, la care nu venea nimeni.
Conditiile insa lasa mult de dorit.
La prima internare am incercat sa dorm chircita langa fi-mea, intr-un pat de copil. Caldura insuportabila in salon, curent si frig pe holuri (faceam copilul sarmaluta cand trebuia sa o duc la radiologie), nici vorba de baita zilnica, noroc ca nu am stat prea mult in spital. Mizerie la toaleta, toate cele erau vechi, ruginite. Curatenie si dezinfectie se facea, dar toate aratau atat de rau incat nu-ti venea sa atingi nimic.
A doua oara (desi am platit - pt copil peste 3 ani insotitorul plateste; ce? nu stiu), tot cu fi-mea in pat, de data asta pat de o persoana adulta. Salonul cu vreo 10 paturi, desene pe pereti, dragut, curat, calculator!!!, televizor!!! si aer conditionat!!! Wow!!! La toalete tot cam mizerie, deh, erau si copii care nu nimereau unde trebuia. Norocul fi-mei ca ii adusesem olita.
Buuuun. Si acum criticile serioase, sau ce m-a deranjat pe mine cel mai tare. Este vorba de Iulie anul acesta. Pai, la vizita, venea intai o doctorita (cea care se ocupa in mod normal de acel salon). Consulta toti copiii. Fi-mea, nervoasa de la cortizon, plange si nu vrea sa o lase pe dr sa i se uite in gat. Pana la urma se negociaza, fi-mea primeste o lingurita de lemn si o lasa. Dupa vreo 10 minute, insa, vine Profesorul. Na! O ia si el pe fi-mea la puricat. Asta mica o ia de la capat cu bazaiala. Eu ii zic, stiti, s-a mai uitat si doamna doctor la ea in gat. Apropo, fi-mea era internata pentru alergie si nu pentru probleme cu gatul. Raspunsul superrrrr Profesorului: Daca nu ma lasati sa o consult va externez! Copilul isterizat, evident, nu vrea sa stea, incerc eu sa o tin cu forta, nu pot, dar nu-i nimic, dl. Profesor nu cedeaza, cheama o infirmiera mai solida care mi-o ia din brate si o tine.
Da' nu pricep, 1. ce rost avea uitatul in gat la alergie, 2. ce rost avea uitatul in gat la 10 minute dupa alt medic? 3. Dl. Profesor asta, are oare o idee cat de mica de psihologia copilului mic, aflat si sub tratament cu un medicament care da efecte adverse asupra sistemului nervos?
Dupa toata tevatura asta, mai apare si un student/rezident (nu stiu ce era), si el, saracutul, cu aceeasi pretentie: sa consulte pentru a 3-a oara toti copiii. Zduf! Da' pe asta chiar ca nu l-am mai lasat. I-am zis ca a urlat copilul deja de doua ori, sa o lase in pace. N-a insistat.
Mancarea: ce sa mai zic. Din putinele alimente pe care ar fi avut voie sa le primeasca, bucataria gatea si mai putine, de multe ori in cantitati insuficiente pentru toti micii pacienti. Mi-au adus de acasa.
La externare, desi externarile incepeau la ora 13, de abia la 15:30 am reusit sa plecam de acolo. Doctorita care trebuia sa ne faca externarea era ocupata, avea o gramada de pacienti noi internati. Si chiar nu era vina ei, dar nu inteleg de ce tocmai acea doctorita trebuia sa completeze gramezi de hartii, inclusiv foile de concediu medical. In timpul asta, evident, copilul nerabdator sa plece acasa, nedormit, in continuare, sub efectul cortizonului si cu branula, devenita inutila, in mana.
Ei, si bomboana de pe tort: ma uit si eu la repezeala pe biletul de iesire. Vad acolo o mentiune "examen urina - normal". Pai stai nene, fi-mea nu a dat nici o proba de urina. De unde au scos-o? Nu, ca nu se poate, trebuie sa fi dat, uite buletinul de analize venit de la laborator, nu v-a dat nimeni un recipient la internare? Nu. A ramas in coada de peste. Sper ca macar analizele de sange sa fi fost corecte, mai ales ca erau bune.
In schimb i-au facut ecografie, ceea ce mi s-a parut mult mai interesant (din p. meu de vedere). Ex. de urina era numai de rutina, la internare si nu avea legatura directa cu diagnosticul, din cate am inteles eu.
Asa ca, pentru mine au fost si calde si reci la G. Alex., per ansamblu cred eu ca e mai bine decat la alte spitale si din punct de vedere profesional sunt buni (sau cel putin am avut eu noroc de ambele dati sa nimeresc la doctori buni si personal mediu dragut).
M-au enervat ei, dar mi-au reparat pitica si nici eu nu le-am dat nimic ca multumire. Na! M-am razbunat.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
madalinad spune:
quote:
Originally posted by roxanal
Mada, din experienta iti spun ca depinde peste ce dr dai acolo..am mai fost si noi la urgenta dar n-am avut problemele pe care le-am avut la internare..mai greu gasesti dr sau asistente nesimtite la Urgenta...sanatate piticilor
tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
asa e, roxana, a fost mult mai ok la urgente. doctorita de care povesteam s-a purtat ok, dar m-a daramat cu faza cu antibioticul! si repetata...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
In alergii poate sa fie extinsa zona , sa apara peste tot , se putea uita sa nu fi fost edeme , sau , la fel ca in alte spitale , un consult amanuntit.
De exemplu daca la urgente vine o femeie cu probleme de la torace in jos i se face si un tuseu.
Profesorul este cel care raspunde de clinica , de aceea el consulta, revizuieste fise , samd.
Mariaa , vrei numele aici , sau in privat?
aurelia1278 spune:
Da, XIO, asa o fi, nu zic nu. Dar era deja a doua zi (ne-am internat Duminica si pana luni dimineata n-a mai aparut nimeni in afara de asistenta cu tratamentul). Si totusi, Profesorul nu are incredere in ce vede doctorita? Era doctorita plina, nu rezidenta sau studenta. Ma rog, asta sa fie raul cel mai rau din spitale. Ar fi minunat.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic