Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/akella/akella.jpg)
akella spune:
Cum Doamne iarta-ma a ajuns acest subiect sa se invarta in jurul unei persoane si a ideilor acesteia? Roxana a initiat acest subiect oripilata de realitatea sistemului de sanatate din tara si nu ca sa facem claca si sa ne raliem sau nu impotriva lui XIO...
Draga Roxana, daca ai nevoie de sustinere, se semnaturi, de orice, eu sunt alaturi de tine si te sprijin cu orice imi sta in putinta. Si eu m-am saturat de mizeriile din sanatate si sunt convinsa ca daca stam pe coada si ne multumim doar cu carcoteli situatia nu se va imbunatati...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
quote:
Originally posted by chris27
Si eu am adus pe lume ,in 14 aprilie o fetita superba...cat de mult am dorit-o ,nu se poate exprima in cuvinte...la fel a fost si la primul copil...Teste de sarcina negative...lacrimi...sperante...iluzii...autosugestie....simtome ale unei sarcini(false)...toate astea le-am trait...Cosmarul ca pierd sarcina,internari...le-am avut din plin...Am dorit-o cu tot sufletul...Am asteptat-o...mult timp inainte sa vad doar eu a doua liniuta pe test...A venit si ziua in care s-a decis cezariana,pt ca aveam contractii si uterul meu nu mai rezista prea mult...placenta jos inserata,a doua cezariana...tensiune mare(160\130,puls127)...a fost nevoie sa-mi schimbe anestezicul pregatit in seringa,in ultima clipa.am avut anestezie generala si seara s-a nascut Daphne...imi instruisem doctorul sa-mi dea detalii despre ea,la trezire...ii spusesem sa nu ma tina mult in suspans ,ca n-o sa pot articula nimic...dar el sa-mi spuna totul despre micuta mea!A fost totul bine...timp de 12 ore...Aveam o fetita sanatoasa tun,cu toate ca se nascuse cu 3 sapt mai devreme...Eram fericita!Si eu...si al meu...care apucase sa anunte pe toata lumea ca am nascut,ca totul e perfect.A doua zi,cand a venit la mine la spital,m-a intrebat daca mi-au adus fetita.(el o vazuse deja,imediat dupa nastere...)I-am raspuns ca nu,desi implorasem sa-mi fie adusa...Mi s-a spus ca e pusa la oxigen,ca se intampla asa ceva la prematuri...Apoi,dupa multe insistente din partea mea...trei doctorite au venit,s-au asezat langa patul meu si mi-au spus ca fetita mea va muri...ca numai D-zeu o poate salva...mi-au spus lucrul asta atat de sec,ca si cum mi-ar fi zis ca afara ploua...n-au avut pic de mila...Am murit eu,atunci!Nu am mai putut sa beau apa si urina a devenit rosie ca sangele!Cu toate insistentele nu reuseam sa beau apa deloc!Aveam o stare de rau si ma amenintau ca o sa-mi tina sonda urinara o saptamana,pana o sa cooperez!M-am ridicat din pat si m-am dus la Daphne la nici 8 ore de la cezariana...Nu am acceptat ajutorul nimanui sa ma ridic din pat...m-am impins din picioare pana cand ceafa mea a ajuns peste spatarul patului,si asa m-am ridicat...in puterea muschilor de la gat ...eram turbata...nu intelegeam si nimeni nu incerca sa-mi explice...Al meu cauta de zor pe net informatii desprre boala fetitei si ma tinea la curent.Diagnosticul a fost:Pneumotorax...Cum domnilor doctori?Cum asa ceva?Aflasem ca asa ceva apare la traumatisme...Ori fetita mea nu avusese nici accident de motocicleta,nici nu fusese injunghiata...A doua cauza ar fi fost o infectie a mamei...Eu eram sanatoasa tun...In timpul asta toata lumea ne trimitea felicitari...pe net...la telefon...Si al meu nu putea sa raspunda ...de plans...Plang si eu cand ma pun in locul lui si imi dau seama ce a simtit atunci.Sa apuci sa dai tuturor vestea buna...si dupa cateva ore totul sa se schimbe...Doamne,ce durere!...Portarii aia insensibili,care ar fi luat si pielea de pe tine!Medicii neonatologi,fara suflet asemeni robotilor!...De-abia puteam fi langa ea...cu sonda intr-o mana...cu perfuzia in cealalta...nu vroiam sa pierd nici o clipa...Ameteam...plangeam...ascuns sa nu ma vada...vroiam s-o ating si nu ma lasau...nu o vedeam bine de-atatea bandaje,dar stiam ca-i foarte frumoasa...Ii pupam piciorusul si simteam ca-l ating pe D-zeu!Si nu aveam glas sa-i vorbesc...A fost intubata si ventilata zile intregi...M-am muls si nu mi s-a dat voie sa o pun la san decat o data...Am pierdut laptele!Cele mai dureroase momente au fost atunci cand restul bebelusilor veneau la alaptat in salon!si Daphne nu era printre ei...n-am sa uit niciodata gustul lacrimilor mele...Nu vroiam sa le stric bucuria colegelor de salon!dar...pur si simplu...era atat de greu...Am innebunit atunci...am deschis geamul si am vrut sa sar!Am fost repede potolita cu un sedativ...Doamne ce durere!Nu stiam ca sunt atat de labila psihic!...Banuiam care a fost cauza pneumotoraxului!Cand am plecat din spital am avut confirmarea...Stafilococ auriu...De unde Domnilor Doctori?Nu cumva de la sonda
cu care mi-ati aspirat fetita atunci cand s-a nascut?
Si eu te sustin,Roxana
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra
![](images/user_woman.png)
roxanal spune:
tocmai am fost sa-i scoata firele lui Teo...si iar am ramas masca..a taiat pur si simplu firele exterioare cu un cutitas, a pansat-o si asta a fost tot
nu s-a spalat pe maini inainte, nu s-a dezinfectat, am vazut prea tarziu..am crezut ca doar se uita si pe urma merge sa se spele pe maini..insa a cerut cutitul si gata...
sunt iar suparata
Chris, imi pare tare rau sa vad prin ce-ai trecut tu..acum cum sunteti?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
Acum suntem bine de tot...Dar eu nu am putut uita zilele-acelea groaznice in care era s-o pierd...Si daca s-ar fi intamplat asta...cred ca nu mi s-ar fi spus niciodata adevaratul motiv...se stie doar ...o mana o spala pe cealalta!Multa sanatate micutei tale!
Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Roxanal , a dezinfectat inainte sutura?
Si mie mi-au fost scoase firele cu pensa si bisturiul,nu s-a dezinfectat nimeni si nu a purtat nimeni manusi pt. ca instumentele pe care le folosesti sunt sterile.
Chris , la ce spital ai fost?
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
roxanal spune:
Chris, ma bucur ca sunteti bine...
cat despre ajutor, nu stiu exact in ce ar putea consta
mie mi se pare important ca fiecare care trece prin astfel de probleme sa le semnaleze atunci cand se intampla...nu se pot ignora totusi atatea reclamatii/sesizari, nu?
BraveGirl spune:
Imi vine mie sa-mi golesc continutul stomacal cand citesc ce scrii tu XIO pe aici....din majoritatea posturilor tale nu reiese decat ce mare doctor vei fi tu...si ce importanta esti. Specific tinerelor studente la medicina care se cred buricul pamantului....si inainte sa zici ca am ceva cu medicii, afla ca m-am maritat si eu cu unul si eu, la randul meu, am terminat o facultate asemanatoare...sora mea e si ea medic rezident. Dar are cu totul alta parere de sistemul medical romanesc ...cred ca esti inca prea tanara si naiva. Pui medicii pe un piedestal si nu vrei sa accepti cruda realitate. Pt tine e o jignire adusa clanului medicilor acest subiect.
Imi cer scuze Roxanei pt off topic, dar efectiv nu m-am putut abtine. M-am saturat de altfel de mantalitati...medicii nu dunt Dumnezeu....ca atare nu am de ce sa ma simt inferioara si sa fiu tratata numai dupa marimea buzunarului. Vreau sa va spun ca atunci cand am avut nevoie de un doctor bun am cerut referinte si am ajuns in cabinetul unui f bun medic, care ca om a fost zero...asa ca am cerut frumos, de la respectiva doctorita, numarul unei colege la care am apelat...fara nici o rusine, i-am spus ca inteleg ca are un program incarcat, dar eu NU accept sa fiu tratata asa. Am, slava domnului, o groaza de cunostinte medicale, asa ca astept sa mi se explice clar, in termeni medicali (deci fara efortul de a-mi "traduce") ceea ce urmeaza sa mi se intample. Cum doamna doctor nu a vrut, am plecat frumos si dusa am fost.
==========
Corina
Albumul meu
XIO spune:
Pai ,Barve girl , probabil daca citeai si celelalte mesaje intelegeai de ce am scris atat de mult despre ce fac eu in spital---pt ca am fost intrebata.
Nu ma cred nici un buric si nu aplaud situatia trista din sistemul sanitar , dar de aici si pana la a da din gura in gura povestea cu mortii pe masa si deschiderea buzunarului e cale lunga.
Nu toti doctorii sunt nesimtiti.
Sunt cei care nu merita sa mai poarte titlul de medic si pe langa acestia sunt extrem de multi doctori de nota 10 .
Si va rog , daca cineva doreste sa ma injure , sa ma jigneasca sau sau mai stiu eu ce , scrieti-mi pe private , ca dupa iar se mira lumea de ce sunt atatea mesaje cu si despre mine.
Mersi!
XIO spune:
P.S: da , voi fi un doctor mare. Stii de ce ? Pt. ca imi place la nebunie ceea ce fac , de la lucrurile cele mai neplacute , pana la operatii , vorbitul cu pacientii si ajutarea acestora , absolut tot .
E foarte bine sa-ti placa ceea ce faci , dar e extraordinar sa faci ceea ce-ti place.
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by XIO
Lorelaim , in loc sa merg la strand , sa stau acasa sau sa merg la cumparaturi am ales sa merg toata vara la spital.Fara sa primesc nici un leu , fara sa fac asta ca sa ma ajute la facultate cu o pila.
Ma trezesc la 7 dimineata si vin acasa undeva intre ora 14 si 18 .
In ultimele zile ai fost totusi lasata la vatra, ca vad ca in fiecare dimineata esti pe net, nu in saloane/sala de operatie; sau ne scrii de acolo?
![](icon_smile_wink.gif)
In rest sunt de acord ca sunt medici si medici, ca in clinicile universitare invata studentii, prin examinarea directa a pacientilor, insa sistemul medical romanesc, in intregul sau, e putred si nu exista argumente care sa ma convinga de contrariu, si din cate citesc pe aici aceasta parere e a majoritatii. S-a discutat si in trecut despre ce s-ar putea face pt a imbunatati lucrurile, iar concluzia a fost ca e necesara privatizarea, in toate ramurile medicinei si un sistem de asigurari de sanatate eficient. Pana nu se va intampla asta, vom discuta discutii si nimic nu se va schimba.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.