Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Nu , nu am fost lasata la vatra , am stat acasa pt. ca am avut treaba.
Am voie?
Daca spuneam ca sunt cea mai buna , cea mai tare si cea mai desteapta si ca nu pot doctorii sa stea fara mine eram lipsita de modestie.
Sa spun insa ca voi fi buna in meseria pe care mi-am ales-o si ca imi place la nebunie mi se pare ceva normal din partea unui om pasionat si fericit.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danais spune:
Roxana, la modul concret daca vrei sa faci reclamatie la Colegiul Medicilor,cea mai mare sansa de succes o ai daca te legi in principal de faptul ca nu ai semnat foaia aia pe care zici ca inca o mai ai acasa, respectiv Consimtamantul informat. Prietena mea, jurista de profesie, a trecut cu mama ei printr-o chestie de genul asta, adica i-au adus foaia respectiva cu consimtamantul la semnat DUPA operatie, cand mama ei facuse deja complicatii grave cu inima si doctorii nu prea se asteptau sa scape. Pana la urma a ajutat-o Dumnezeu si si-a revenit, dar prietena mea tot i-a reclamat, pentru ca nu a avut nici un doctor bunul simt sa explice mamei ei sau familiei riscurile operatiei sau macar ce exact urmeaza sa ii faca, nu i-au facut macar un EKG inainte, anestezista a trecut doar intr-o doara prin salon, etc[ bang].
In fine, conform legii, doctorita era obligata sa iti explice procedura si nu avea voie sa intre cu copilul in sala pana nu obtinea semnatura ta pe formularul respectiv. Restul problemelor pot fi interpretate subiectiv, dar lipsa unui act necesar in mod legal la fisa poate duce la sanctionarea doctoritei respective (sa nu te mire insa daca primeste numai ceva de genul avertisment sau mustrare scrisa). Pe de alta parte s-au mai vazut cazuri in care, chiar si in astfel de situatii, in stil tipic de nesocotire crasa a legilor, nu s-a intamplat nimic - a se citi Prof. Sinescu, care nu a obtinut consimtamantul informat al Patriarhului Teoctist si care dupa cum se vede a scapat lejer cu basma curata.
Eu iti urez succes cu orice demers incerci si sunt de parere ca pentru a se schimba ceva in sistemul asta medical al nostru de toata jena este esential ca noi, ca pacienti, sa ne revendicam drepturile. Din fericire eu personal nu am trecut prin asa ceva, ba chiar, dupa cum am scris mai sus, am avut o experienta pozitiva, dar din ce citesc pe aici ma apuca groaza si sunt convinsa ca daca eu sau cineva din familia mea am fi tratati la modul asta, nu as ezita nici un moment sa fac reclamatie. Cu pasi din astia mici, usor-usor poate ajunge sa se schimbe sistemul, pentru ca daca stam cu mainile incrucisate si spunem asta este, atunci avem sistemul pe care il meritam.
Sanatate multa tuturor.
Daniela si Denisa
Teodora D. spune:
Xio, impresia cu lipsa ta de modestie nu se bazeaza pe ultima ta postare, ci pe majoritatea celor in care vorbesti despre tine, de cand scrii pe DC; acum tu nu trebuie sa iti faci probleme si mai sper ca treaba aia pe care o aveai de facut nu a avut de suferit din cauza pasiunii depuse pt apararea medicinei romanesti.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
andrath spune:
Cam cat de mare? In inaltime, latime sau greutate?
Mai, ma lasi? Io zic sa lasi posteritatea sa-ti ridice statuie!!!!!
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
www.flickr.com/photos/andrath/1202034620/" target="_blank">Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
Xio ...eu vreau doar sa te rog sa-mi raspunzi la o intrebare...Si asta,nu ca sa lovesc in tine...Dar daca tot esti in preajma ...poate te pricepi mai bine...Am tot incercat sa gasesc o explicatie pt ceea ce i s-a intamplat fetitei mele.Intamplarea m-a marcat foarte tare..nu mai sunt mamica aceea sigura pe ea,cum am fost la primul copil...Am foarte multe atacuri de panica ...imi urca tensiunea la 170\130 si pulsul meu e mereu 130-140...Am ajuns chiar si la urgente...Sunt speriata cand sunt singura cu Daphne,sa nu pateasca ceva...nu stiu ce...orice...Mi-e frica de tot ,inventez pericole...Am slabit mult si continui sa slabesc...am 49kg si aveam 57 cand am nascut.Nu mai am senzatie de foame,mananc atunci cand imi amintesc.Cateodata trec si 2 zile,fara sa pun nimic in gura...si cand inghit ceva...nu are gust!Ma trezesc noaptea si o urmaresc cum respira...nu mai dorm!Cum s-a ajuns aici?Sa traiesc cu spaima asta...sa nu mai fiu un om normal?(ca nu mai sunt!!!).Imi amintesc de programul din maternitate...cand ne duceam la muls...eram prima acolo(si le deranjam)...Peste tot erau afise care incurajau alaptarea.Vorbe goale...reclama...acest spital incurajeaza alaptarea...Atat.Am nascut la ora 20 seara si a fost totul bine...pana a doua zi...al meu a mers din nou sa se intereseze de starea fetitei si a reusit s-o deranjeze pe doamna doctor...asa i-a spus o asistenta.Si ca a facut pneumotorax(o nimica toata,nu-i asa?)...Suntem amandoi necunoscatori in domeniul medicinei.Aveam doar informatii vagi,din manualele de anatomie...Al meu a mers acasa si a cautat informatii pe net...Aveam mereu un set de intrebari pregatite pt d-na doctor,ca sa nu-i ocup mult timp...nefiind informata...Tati imi aducea informatiile pe un i-pod...sa nu se zica doctorita ca discuta chiar cu o proasta.Am intrebat cat timp a fost hipoxica fetita mea...am primit informatii nerelevante.Aflasem de la o mamica(aflata langa puiul ei in acel moment)ca nu a vazut niciodata un copil asa de "indigoo"ca si micuta mea...Ca a fost ventilata manual,cu balonul si apoi...trecuta pe respiratie artificiala...Ma temeam pt urmari(slava Domnului-a evoluat surprinzator de bine pt diagnosticul initial,nu sunt urmari grave)...De ce mi s-a ascuns motivul pneumotoraxului?De ce nu am aflat exact ce medicamente i se dau fetei mele?(erau antibiotice)De ce mi s-a ascuns faptul ca este vorba de stafilococ Auriu?(luat la nastere).
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
strumfi2004 spune:
Roxana, conteaza si pe suportul meu in demersurile tale .
Nici eu nu am vazut niciodata vreun medic sau vreo asistenta in acel spital sa se spele pe maini intre consultari!!
A, sa va povestesc o scurta faza din odiseea noastra din martie: o mamica din salon cere un supozitor cu paracetamol pt copilas asistentei. Dupa o jumatate de ora, apare o infirmiera cu supozitorul desfacut in mana si mi-l aducea mie!!!!!
Gratiela, Maria si Stefanut
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/akella/akella.jpg)
akella spune:
Era o vorba care zicea ceva de genul: "Cand doi oameni iti spun ca esti beat, mai bine te duci sa te culci". Deci, XIO, daca atatia oameni care au postat la subiectul asta nu sunt de acord cu ceea ce propovaduiesti tu (indraznesc sa spun chiar lipsita de modestie), de ce nu te retragi elegant din discutie? A devenit evident pana acum ca noi nu te putem convinge ca avem dreptate in nemultumirile noastre si nici tu nu ne poti convinge de ... ma rog, ceea ce te stradui tu sa ne convingi (nu mai reiau discutiile avute)...
roxanal spune:
Xio, ca sa-ti raspund la ce m-ai intreb, nu, nu a dezinfectat operatia inainte, de aceea si pe mine m-a luat pe nepregatite, ptr ca eu credeam doar ca se uita la ea, initial, sa vada cum arata..da a dezinfectat-o ulterior..probabil e suficient..si cand am intrebat daca doar de asta e vb...ce se intampla cu firele din interior? mi s-a raspuns ca da, asta e tot..si ptr ca era acolo o aglomeratie mare si am fost atat de uimita, m-am lasat data afara fara sa obtin un raspuns CLAR ce se intampla cu firele din interior...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Chris , eu ti-as sugera sa mergi la un psiholog pt. ca te va ajuta sa treci peste ceea ce simti acum . Nu are rost sa te chinui asa , sa nu mananci , sa te pierzi pe tine undeva pe drum.
In plus nu te va ajuta doar pe tine sa te simti mai bine si sa te bucuri de ceea ce ai si de Daphne , dar o va ajuta si pe ea , si pe sotul tau .
Referitor la ce s-a intamplat in spital , eu inca nu am inteles cum poate apare pneumotoraxul datorita aureusului , habar n-am ce s-a intamplat acolo, nici nu stiu cum e cu copilasii , orice ar fi fost , sper sa treci cu bine peste . Tot nu ai spus la ce spital s-a intamplat?Ca pot doar sa intuiesc
Roxanal , firele celelalte pe care le-a folosit in operatie raman inauntru.Scoaterea firelor de obicei u se face cu manusi ca doctorul are o pensa si un bisturiu , cu pensa prinde capatul liber al firului , cu bisturiul tale firul si-l scoate repede, dupa asta dezinfecteaza cu betadina/spirt si gata .
Ce anume propovaduiesc eu ?
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
roxanal spune:
Xio asa credeam si eu insa ea a folosit MANA si un bisturiu, mana cu care mai taiase chiar inainte alte fire, la o fetita mai mare...