Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

quote:
Originally posted by XIO

Mitul care circula e hai sa-i dam inainte de operatie ca sa nu te lase sa mori pe masa. Pia nu te lasa pt. ca si daca doctorul ar fi idiot si pt. 300 de euro ar da cu piciorul la 20 de ani de munca frenetica , in jurul lui sunt 2 asistente , anestezistul , asistenul de anestezie , infirmiera, alt doctor , rezident , student , nu neapart toti , dar niciodata nu e singur. Si te asigur c nu e macelarie in spital si ca daca pierde 300 de euro de la un pacient nu il intereseaza pt. ca are si altii , iar ca sa-l lase sa moara risca sa nu mai profeseze , risca o anchet , samd.

Nu zic ca gresesti, probabil nu prea sunt cazuri chiar asa de grave , sa te lase dr sa mori ca nu i-ai dat banii, dar nu cred ca de frica anchetelor si a martorilor din sala de operatie.cati doctori ai vazut tu sa fie anchetati si sa pateasca ceva? "corb la corb nu-si scoate ochii"

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by XIO
[Mmmaria , de ce anume e rusinos? Ca va spun cum sunt obiesnuiti oamenii? Bravo tie ca nu ai luat , probabil daca o plesneam pe femeie nu mai insista , dar cum dupa 10 minute de "cearta" si amenintari eu nu puteam consulta pe altcineva pt. ca doamna ma alerga prin salon mi s-a parut foarte normal sa-i iau si sa-i dau inapoi cand pot.

xio..da tu ca student faci consult prin spital...sau mergi asa de chichi cu stetoscopul si asculti pe ici colo. Ce spui tu aici pare dubios...adica orice studenta ma poate consulta sau poate sa stea cu cutitul la capul meu pe masa de operatie? ...daca e adevarat e comic rau de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Si xio... smecheria aia cu "am luat banii sa-i dai mai tirziu inapoi" o stii de la aia arestati cu plicul in buzunar ...sau face parte din cursul de anul 1 la medicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by XIO

Boticutz , daca doctorul nu vine la pacient dupa operatie pacientul neavand probleme nu inseamna ca "il lasa sa moara" , inseamna ca e dezinteresat/nesimtit/ocupat/indiferent.
Mitul care circula e hai sa-i dam inainte de operatie ca sa nu te lase sa mori pe masa. Pia nu te lasa pt. ca si daca doctorul ar fi idiot si pt. 300 de euro ar da cu piciorul la 20 de ani de munca frenetica , in jurul lui sunt 2 asistente , anestezistul , asistenul de anestezie , infirmiera, alt doctor , rezident , student , nu neapart toti , dar niciodata nu e singur. Si te asigur c nu e macelarie in spital si ca daca pierde 300 de euro de la un pacient nu il intereseaza pt. ca are si altii , iar ca sa-l lase sa moara risca sa nu mai profeseze , risca o anchet , samd.

Mmmaria , de ce anume e rusinos? Ca va spun cum sunt obiesnuiti oamenii? Bravo tie ca nu ai luat , probabil daca o plesneam pe femeie nu mai insista , dar cum dupa 10 minute de "cearta" si amenintari eu nu puteam consulta pe altcineva pt. ca doamna ma alerga prin salon mi s-a parut foarte normal sa-i iau si sa-i dau inapoi cand pot. Pana acum am mai primit bani indesati in buzunar de mai multe ori , la fel cu "nu , nu , nu-mi trebuie/sunt studenta/mai bine ii tineti dumneavoastra" , dupa insistente i-am luat , iar cand am terminat examinarea i-am pus frumos pe masa si am sters-o de acolo.
E rusinos deci ca paceintii dau fara motiv , nu ? Atunci sa nu mai spunem la nimeni , ca asa se rezolva lucrurile

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Nu te lasa sa mori pe masa de operatie, dar de multe ori nici nu-si fac treaba. ma refer in primul rand la cadrele medii, caci mai repede gasesti medici interesati de meseria lor.

Treaba cu mita e un obicei impamantenit la noi. Cred ca unii insista sa dea bani doctorului de frica sa nu fie neglijati, din dorinta de a fi tratati mai bine, de a castiga atentia si preocuparea pt problema sa. Nu numai la doctori se intampla asta, ci peste tot unde e vorba de servicii. Pt. serviciile medicale in mod deosebit caci de ele depinde sanatatea si chiar viata.
Am o prietena care cauta disperata un pediatru, caci din 4 sau 5 la cati a apelat pana acum, fiecare platit cu 100 euro/consultatie, nici unul nu s-a dovedit serios (de ex. i s-a recomandat pt infectie violet de gentziane, desi sub rana era puroi).
Mi-a spus disperata ca ar fi in stare sa plateasca 200 euro/luna unui pediatru serios, numai sa stie ca poate apela la el cand are nevoie si ca fiul ei este bine ingrijit (copilul e perfect, doar ca a mai racit si a avut mici probleme inerente).
E cu totul anormal asa ceva.

Cu tristete,
Maria

PS Un alt exemplu de "tratament" preventiv pt platfus la copil de 2 ani - sa poarte pantoful stang in piciorul drept si invers. Suntem in sec. XXI, oare stie toata lumea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by XIO
... si ca daca pierde 300 de euro de la un pacient nu il intereseaza pt. ca are si altii ...http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
xio, poti detalia te rog fraza asta, ca ma tem ca nu am inteles bine ce ai vrut sa spui si n-as vrea sa se creeze confuzii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by XIO

daca pierde 300 de euro de la un pacient nu il intereseaza pt. ca are si altii

Deci chestia asta chiar ma scoate din pepeni... Imi pare rau, XIO, ca te-au mancat degetelele sa intri la subiectul asta, pentru ca e posibil sa iesi cu imaginea un pic sifonata de aici, deoarece vad ca esti cam singura impotriva tuturor... Atata vreme cat o multime de oameni s-au lovit de mizeria din spitale, lipsa de bun simt si de etica profesionala a unor cadre medicale, de ce oare incerci sa ne convingi pe toti cei fripti ca ne inselam? Nu s-a generalizat pe aici nimic de genul toti doctorii sunt nemernici, nu a aruncat nimeni cu noroi in toata tagma medicala, pentru ca nu e cazul, cum spunea cineva mai devreme, sunt oameni si oameni... Tu de ce te simti vizata, improscata cu murdarie? Nu cred ca a intentionat cineva asa ceva. Inteleg ca acest subiect a fost deschis de o mamica revoltata de sistemul de sanatate din Romania, care isi pune problema de a muta singurica muntii , de a incerca sa imbunatateasca acest sistem... Au postat multi oameni aici, care si-au impartasit experientele in domeniu... Asta e adevarul, fie ca-ti convine sau nu: in spitale e mizerie si saracie pentru ca banii au fost gestionati de chirurgi (sa zicem) straluciti nu de manageri straluciti; spaga se da si se ia indiferent cata atentie iti acorda respectivul cadru medical - da, au fost cazuri cand medicul a refuzat sa intre in operatie pentru ca nu primise nici un leu si au fost si cazuri cand medicul a facut scandal ca un pacient a vrut sa-i ofere bani... Si, colac peste pupaza, vii si tu sa zici ca oricum nu-i pasa doctorului ca nu ia 300 de euroi, ca mai sunt si altii la rand sa-i infunde buzunarele... Brava... Eu completez ca unui asemenea om nu-i pasa nici de judecata/staborul/colegiul medicilor...
Dar, vezi tu, nu generalizam, ne plangem doar de problemele intalnite si poate si intreprindem ceva in sensul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

La prima nastere dr meu a insistat cam cu 2 saptamani inainte de implinirea termenului sa fac cezariana, motivandu-mi ca aceasta e "nasterea regeasca" . Eu am refuzat, i-am spsu ca nu am nici un motiv sa nu astept termenul sau sorocul, ma simteam bine, copilul era bine si aveam convingerea ca voi naste natural. Dupa ce am depasit termenul cu 1 zi, nu aveam contractii deloc insa eliminasem dopul de 1 zi, in noaptea respectiva bebelina nu prea mai miscase ca de obicei activ - la consult dr imi spune ca e sarcina circulara si e indicata cezariana, eu si sotul suntem de acord auzind respectiva chestiune, imi face internare si ne pregatim. Si completeaza in timp ce eu coboram: "mai copii, dar voi sunteti pregatiti de cezariana, ca daca nu, mergeti acasa si asteptati sa inceapa durerile". Din fericire noi eram pregatiti, nu ca fata care se chinuia de 2 ore intr-un pat in salonul de travaliu de cand eram eu pe acolo!

Iar in privinta sp Grigore Alexandrescu, am retrait aceeasi trauma citind povestea Roxanei, pe care am trait-o si eu si baietelul meu in martie anul acesta si din pacate vom fi nevoiti iarasi sa trecem prin experienta asta crunta in toamna!

Gratiela, Maria si Stefanut

www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by XIO
[Mmmaria , de ce anume e rusinos? Ca va spun cum sunt obiesnuiti oamenii? Bravo tie ca nu ai luat , probabil daca o plesneam pe femeie nu mai insista , dar cum dupa 10 minute de "cearta" si amenintari eu nu puteam consulta pe altcineva pt. ca doamna ma alerga prin salon mi s-a parut foarte normal sa-i iau si sa-i dau inapoi cand pot.

xio..da tu ca student faci consult prin spital...sau mergi asa de chichi cu stetoscopul si asculti pe ici colo. Ce spui tu aici pare dubios...adica orice studenta ma poate consulta sau poate sa stea cu cutitul la capul meu pe masa de operatie? ...daca e adevarat e comic rau de tot.

Da , Guestus , eu , ca student , inca din anul 1 intru in spitale. In anul 1 la capul patului pacientului poate sta un student care va pansa , va face injectii.
In anul 3 toate orele se fac in spitale, eu ca student am fost obligata sa consult minimum 35 de pacienti pe semestru la o singura materie , consult insemnand intocmirea foii de internare si examinarea:aparat respirator , cardiac , examinare generala corporala cu palparea ganglionilor , luat pulsul arterelor principale , examinarea sanilor ,digestiv,renal,hemato, samd.
La chirurgie la fel , aveam un anumit numar de bolnavi si minimum 5 garzi obligatorii, examinarea insemnand intocmirea fisei pacientului , palpat sani/tumori/tusee vaginale/tusee rectale.
PT. ca am mers f. des si am stat in practica obligatorie de 1 luna din 11 iulie pana acum , nu doar ca am asistat la operatii dar am si intrat in operatii cu doctorii si da , am fost trecuta in protocolul operator , totul fiind legal.

Si culmea este ca pana acum am dat doar peste oameni intelegatori , si culmea este ca de la inceputul anului , de cand am intrat in spitale si pana acum am fost refuzati de o singura pacienta , lucru de inteles pt. ca doamna era daramata psihic.
Deci nu , nu ma plimb cu stetoscopul la gat , lucrez.De placere.Si sunt recunoscatoare pt. asta.

In legatura cu datul banilor inapoi, nu ai fost in situatia respectiva si deci nu ai cum sa intelegi mai ales cand esti montat pe ceva.
Cand eu ma duc la pacient si dupa tot interviul de rigoare imi pune bani in buzunar spun "nu , multumesc , nu am nevoie ". Cand se insista se ajunge la nici nu ma gandesc , varog doamna , samd de se intoarce tot salonul sa vada ce se intampla.CUm unii nu vor cu nici un chip sa ia banii inapoi ii las in buzunar , si dupa ce am terminat consultul ma ridic , ii pun frumos pe masuta si plec.
Asta ca erai curios de ce dau inapoi.Din bun simt , de-aia.

Partea cu mai sunt si altii care sa-i dea bani era facuta special pt. cei care sustin ca toti doctorii iau bani .
Ei bine , daca ne luam dupa logica asta ca toti iau bani va spun si eu logica din pucntul lor de vedere :daca nu da pacientul asta , cerde la urmatorul. Pana si la gandirea asta grosiera se ridica intrebarea : de ce sa lase pe cineva sa moara?
Daca ne ghidam dupa faptul ca doctorii sunt niste ahtiati si vor doar bani e mai normal sa-si faca treaba bine , ca daca nu da X , da Y oricum.
Pt. ca daca spuneam ca sunt oameni si nu omo0ara pe nimeni mi se raspundea ca ii intereseaza doar banii.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

quote:
Originally posted by XIO

Ei bine , daca ne luam dupa logica asta ca toti iau bani va spun si eu logica din pucntul lor de vedere :daca nu da pacientul asta , cerde la urmatorul. Pana si la gandirea asta grosiera se ridica intrebarea : de ce sa lase pe cineva sa moara?

iti dau si eu o logica grosiera: daca trateaza bine pe cineva fara sa dea bani i se duce de rapa "faima" de spagar si deci vor avea mai multi "curaj" sa nu dea bani, implicit pierde nu doar unul ci poate mult mai multi . in spitale oricum subiectul de conversatie principal este "costul" cadrelor medicale

acuma serios vorbind, tu chiar nu poti sa accepti faptul ca exista si doctori care nu se uita la tine fara spaga?

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by unboticutz

quote:
Originally posted by XIO

iti dau si eu o logica grosiera: daca trateaza bine pe cineva fara sa dea bani i se duce de rapa "faima" de spagar si deci vor avea mai multi "curaj" sa nu dea bani, implicit pierde nu doar unul ci poate mult mai multi . in spitale oricum subiectul de conversatie principal este "costul" cadrelor medicale

acuma serios vorbind, tu chiar nu poti sa accepti faptul ca exista si doctori care nu se uita la tine fara spaga?

---------------------------------------
common sense is not really so common

nope, nu poate
iar si singurul motiv pentru care ea nu ia spaga este faptul ca ea e inca studenta

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput