Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by adita

quote:
Originally posted by XIO

Mitul care circula e hai sa-i dam inainte de operatie ca sa nu te lase sa mori pe masa. Pia nu te lasa pt. ca si daca doctorul ar fi idiot si pt. 300 de euro ar da cu piciorul la 20 de ani de munca frenetica , in jurul lui sunt 2 asistente , anestezistul , asistenul de anestezie , infirmiera, alt doctor , rezident , student , nu neapart toti , dar niciodata nu e singur. Si te asigur c nu e macelarie in spital si ca daca pierde 300 de euro de la un pacient nu il intereseaza pt. ca are si altii , iar ca sa-l lase sa moara risca sa nu mai profeseze , risca o anchet , samd.

Nu zic ca gresesti, probabil nu prea sunt cazuri chiar asa de grave , sa te lase dr sa mori ca nu i-ai dat banii, dar nu cred ca de frica anchetelor si a martorilor din sala de operatie.cati doctori ai vazut tu sa fie anchetati si sa pateasca ceva? "corb la corb nu-si scoate ochii"

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Xio, mi-e tare mila sa te citesc...un gram de empatie nu ai fata de suferintele altora, tot ce te intereseaza este sa transformi toate discutiile despre medici in discutii despre tine si programul tau si cursurile tale si cunostintele tale imaculate din spitale si toate fanteziile tale care nu arata inocenta, ci corupere, complicitate la un sistem in care functioneaza oameni care ar trebui, in procent semnificativ, sa infunde puscaria sau sa spele podele.

Adita, nu ca "probabil", ci "sigur". internata de urgenta la Spitalul Municipal cu apendicita, stau trei zile in agonie pentru ca luam salariul vineri, nu in ziua respectiva si deci nu aveam bani de MITA! am facut peritonita, ce sa mai povestesc mai mult? si ca dupa operatie a venit la mine sa ceara de la obraz mita un anestezist care nu fusese in operatie si m-a pacalit ca a fost, plus un rezident care se plimba si el pe-acolo, cam ca Xio ashea, - deci dupa ce ca nici nu avusesem bani la timp, mi-au mai si fost furati pur si simplu de niste animale in halate albe. anestezistul care a fost in operatie s-a suparat pe mine, i-a zis doctorului care ma operase, asta i-a zis sefului de sectie, asa ca nici bilet de externare din spital nu mi-au dat, nici foaie pentru concediu medical sa dovedesc la job ca am fost in spital, etc. in noaptea de dupa operatie era sa mor de trii ori din neglijenta medicala, o data pentru ca mi-au injectat o nazbatie care era pentru o batranica agonica de langa mine. am impietrit si m-am inverzit, in timp ce tampita de asistenta radea la mine ca ce caraghios arat...

si daca ma apuc sa povestesc cum a murit mama cu zile de mana "medicilor" romani, nu mai termin pana maine si ma mai si enervez degeaba. ca nu se schimba nimic, dovada mentalitatile a la xio. sunt prea multi macelari in ro si prea putini medici, din pacate.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Unboticutz , am spus ca sunt doctori care pretind bani , si doctorii aia (intre ghilimele) ar trebui dati afara .

Acum ca mi-am amintit , daca tot face Roxanal plangerea , si daca ati fost mai multe in situatii neplacute , de ce nu mergeti se faceti si voi? Ca la un puhoi de plangeri nimeni nu poate inchide ochii in caz ca vrea.
Doctoritei oricum i se va face observatie sa-si revizuiasca comportamentul .

Maru , te rog eu frumos , ai decenta si bun simt si opereste-te din a face afirmatii despre persoanele pe care nu le cunosti.
Bun simt iti cer , este greu?
Nici nu ma deranjez sa-ti raspund ca logica ultimului tau mesaj m-a dat pe spate...si sunt in drum spre dus ca urmare a tumbei.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ok, de oprit ma opresc, si nu pentru ca vai, esti in plina tumba, ci pentru ca nu are rost...
n-are rost...

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by XIO
... logica ultimului tau mesaj m-a dat pe spate...si sunt in drum spre dus ca urmare a tumbei.http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
Stai sa ne lamurim ca iar apar confuzii: ai facut o tumba sau doar ai cazut pe spate?ca nu prea inteleg...stii...mie imi place sa mi se ezplice f clar unele lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Am picat pe spate de extaz cand am citit abilitatile de clarvazatoare ale lui maru ,si din decubit dorsal am facut o sfortare supraomeneasca pt. unii , naturala pt. mine ca sunt mare sportiva si m-am dat peste cap.
Deci se numeste ca am facut o tumba , sau daca doresti o rostogolire inapoi-apropiat , ca la sport cu directia baie.
Dupa postul Conchitei ma duc inca o data de data asta pt. a-mi deversa continutul stomacal, ca atata cunoastere ma emotioneaza pana in ultimele fibre musculare.

Am scris o tona , dar mi-am dat seama ca nu are rost , asa ca :
doamnelor si domnule Guestus , ma cunoasteti?Ne-am vazut vreodata?Ne-am vazut vreodata in calitate de pacient-examinator? Student-profesor?
Ati stat cu mine la un suc , ati stat cu mine prin spitale?Ati discutat cu mine fata in fata?
Ati discutat cu vreun pacient de-al meu? Cu vreun profesor?

Daca memoria nu ma inseala raspunsul la toate aceste intrebari este "nu".
Atunci va rog eu sa incercati sa va purtati ca niste adulti si sa va abetineti de la declaratii care de care mai belicoase.
Ca se pare ca stiti voi mai bine decat oricine cum ma port cu pacientii , de ce iau/nu iau bani , de ce mi-am ales meseria asta si gradul meu de empatie.
Cand voi primi reclamatii de la pacienti/doctori/profesori le voi analiza si voi incerca sa indrept ce am gresit.
Reclamatiile de la nea Marin sau Regina Angliei vis-a-vis de comportamentul meu sunt...cum sa spun .....nimic!

daca se poate continua discutia asta fara sa mai citesc cat de tampita si penbila sunt e ok , daca nu va puteti abtine , spuneti ca nu ma deranjeaza sa va las sa va desfasurati in voie , daca asta va face mai fericiti.
mersi

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

noi, slava Domnului, nu te stim in persoana
te stim numai dupa ce postezi, asa ca, dra draga, gandeste-te ca asta e reactia noastra la postarile tale
la faptele tale nu putem reactiona din motive evidente

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Am citit prima postare si cateva de la sfarsit.Parerea mea despre acordarea ingrijirilor medicale din spitalul judetean Constanta:INUMANA,dupa ce ca esti bolnav si esti vai de capul tau,tot ce misca in jurul bolnavului e o afacere,bineinteles cu f.f.f. mici amendamente.In secolul 21,fie chiar si in Romania,spitalul e o adevarata jungla din care scapa cine poate.Nu mai vorbesc de medicii rezidenti,scoliti la fac. medicina Constanta,catastrofe,probabil,totusi,cu unele exceptii.Totul se desfasoara aici sub semnul banului,si chiar si asa,tot nu esti bine tratat.Oricum,daca o sa mai avem nevoie,in familie,pentru ca nu de mine e vorba,ci de tata,de internare in spital,o sa mergem la unul particular,poate doar acolo sa gasesti un tratament normal.Oricum cred ca aceeiasi bani se cheltuiesc.Nu vreau sa detaliez pataniile cu taica-miu,deoarece se afla intr-o situatie din care numai Dumnezeu poate sa-l mai scape.
Inca ceva,nu e vina oamenilor care lucreaza aici,pentru ca sunt tot semeni de-ai nostri,ci a sistemului corupt,in care nu se iau masuri daca se dovedeste ca a gresit cineva.Degeaba sunt legi,daca nu sunt respectate.Cand vor incepe sa fie aplicate indiferent de cine e implicat,atunci ,da,sistemul sanitar se va imbunatati chiar si cu un buget de austeritate,pentru ca nu problema lipsurilor e cea mai deranjanta.Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
Bird , tu stii ce inseamna cuvantul "macar"?

Tu intelegi cuvantul 'datorie'? E datoria doctorului sa informeze si sa explice pacientului pana cand acesta pricepe. Nu in macar 3 cuvinte sau in macar 10 cuvinte ci pana cand pacientul e satisfacut. Si exista pacienti mai grei de cap si cei care au cunostinte medicale de la baba Agalaia din sat si cei care se duc acasa si cauta pe internet. Dar inainte de o procedura, indiferent cat de simpla sau complicata este, pacientul trebuie sa fie informat si trebuie sa isi dea acordul in cunostinta de cauza. Daca pe tine te informeaza doctorul ca intri in operatie maine sa iti rezolve infectia de la picior si spui ca esti de acord cu asta, iar cand te trezesti iti lipseste piciorul pentru ca doctorul a omis sa te informeze ca asta este felul in care se rezolva problema, acordul tau indiferent daca e scris sau verbal este nul si il poti da in judecata, chiar daca amputarea e singura ta sansa de supravietuire. Am senzatia ca tu nu pricepi sau nu poti sa pricepi implicatiile legale din medicina si faptul ca medicii nu sunt niste Dumnezei care iau decizii in numele pacientilor ci ei sunt niste profesionisti care diagnostica, informeaza pacientul de variantele de tratament si respectand decizia informata a pacientului organizeaza tratamentul pe care pacientul il alege.

quote:
Cand am spus ca spitalele din Ro arata jalnic nu m-am referit la curatenie , ca din jumate in jumate de ora se spala cu dezinfectant peste tot si din ora in ora se golesc cosurile de gunoi , m-am referit la saloanele mari in care sunt 10 bolnavi , la peretii albi si tot aspectul ala care te demoralizeaza.

Cea mai mare problema a spitalelor din Romania este culoarea zugravelii. Acum le-am auzit pe toate. Nu exista nici o problema cu faptul ca sunt 10 pacienti intr-un salon atat timp cat este suficient de mare, aerisit si exista posibilitatea ca pacientii sa aibe intimitate (perdele in jurul patului). Probleme sunt daca cei 10 pacienti sunt 2 cu infectii respiratorii, 2 cu diaree si restul probleme medicale si chirurgicale. Daca salonul are 10 pacienti de ortopedie nu vad care este problema atata timp cat este suficient loc.

quote:
In legatura cu internarea pacientilor in fuctie de cate asistente sunt ....wow , ce gandire buna. Pai hai sa-i lasam pe toti sa moara pe capete , ca dupa primii 100 de morti/judet poate scoate statul miliarde de dolari din buzunar si stopeaza tot.

Asa e, ai dreptate, ce idioti sunt astia din lumea civilizata sa faca asa ceva. Mai bine ii internam pe toti, urgente sau nu si omoram jumate din cauza ca nu avem doctori, asistente, medicamente si conditii sa ii ingrijim. In sistemul de aici mor de departe mai putini oameni ca in Romania, sanatatea populatiei este net superioara iar speranta de viata e cu 10 ani mai mare ca in Romania. Trebuie sa vezi diferenta intre ce este absolut necesar si ce nu. La o sectie de ortopedie de exemplu ai sa internezi fracturi, traumatisme, etc care au nevoie urgenta de operatii dar ai sa pui pe lista de asteptare hip replacement, knee replacement, etc care nu sunt urgente si care chiar daca sunt neplacute si trebuie rezolvate nu prezinta pericol pentru viata pacientului. In loc sa internezi 100 pacienti pe sectie si sa ii lasi de capul lor pentru ca nu ai doctori, asistente, physio, infirmieri, sa se ocupe de ei, vei avea internati doar 60 pacienti din care 50 urgente si 10 de pe lista de asteptare iar conditiile pe care le vei oferi vor fi net superioare. In loc sa ai o asistenta la 20 pacienti vei avea o asistenta la 10-12 pacienti, care desi e enorm de mult la standardele de afara, este mult mai acceptabil si se poate face fata. Este neplacut pentru ca daca ai nevoie de o interventie care nu este urgenta si nu iti afecteaza viata va trebui sa stai pe lista de asteptare, dar pentru asta exista asigurari private de sanatate si spitale private , dar daca ai ajuns in spital esti tratat corespunzator si cu profesionalism.

quote:
A fost si scandal in Romania , a murit un pacient din cauza lipsei personalului, era internat la psihiatrie parca si a cazut de pe geam.

Situatia din psihiatrie este de domeniul lagarelor de concentrare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Bird70 - foarte fain punctat
Ca si copil de medici (mama pediatru, tata generalist - medic de intreprindere) - pot sa va spun ca pt a fii medic BUN trebuie sa ai pasiune pt ceea ce faci, sa fii constient ca lucrezi cu OAMENI (nu cu suruburi - "am pierdut unu' las' ca mai am o cutie intreaga la dispo"), sa ai empatie pt suferintzele lor, sa ai intzelegere pt temerile lor, pt cunoastintzele lor limitate in domeniu medical si sa intzelegi necesitatea de a explica pacientului ce se intampla cu el (boala, medicatzia necesara, regimul de viatza, etc)...
Cand medicii nostri vor intzelege ca meseria aceasta cere DARUIRE si DRAGOSTE pt oameni... atunci vor fii cu-adevarat MEDICI BUNI.
XIO - eu nu te cunosc si nici nu am sa-mi dau cu parearea asupra postarilor tale... singurul lucru pe care doresc sa te intreb este: tu de ce te-ai facut medic?
Eu, de la fostii mei colegi de liceu, care au dat la medicina... acelasi raspuns l-am primit la intrebarea pe care tzi-am pus-o tzie: pt bani :-( (si au dat la medicina cel putzin 10 colegi!) No comments

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by XIO

In anul 3 toate orele se fac in spitale, eu ca student am fost obligata sa consult minimum 35 de pacienti pe semestru la o singura materie , consult insemnand intocmirea foii de internare si examinarea:aparat respirator , cardiac , examinare generala corporala cu palparea ganglionilor , luat pulsul arterelor principale , examinarea sanilor ,digestiv,renal,hemato, samd.
La chirurgie la fel , aveam un anumit numar de bolnavi si minimum 5 garzi obligatorii, examinarea insemnand intocmirea fisei pacientului , palpat sani/tumori/tusee vaginale/tusee rectale.

pe baza analizei si investigatiilor tale de student anul 3 au intrat si oameni in sala de operatii?
acum il inteleg si pe nea iliescu si pe nea basescu+tariceanu ca pleaca pentru orice alunita si cos tocmai la paris sa se opereze.

Mergi la inceput