Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar!

Ce pot sa fac?Sunt oripilata!Sistemul sanitar! | Autor: roxanal

Link direct la acest mesaj

Buna..poate ca numele subiectului este cam dramatic..insa reflecta efectiv ceea ce simt...joi am fost programate pentru operatie de hernie inghinala cu Teo(1,8 ani), la spitalul Grigore Alexandrescu din capitala(ptr cine nu stie)...totul a inceput cu stangul..dis de dimineata, undeva in jur de 7.30 eram deja la spital, cu copilul nemancat de la 4.30 dimineata...ca prima intampinare, nu ne-au lasat sa intram cu masina inauntru, ca sa mergem pe jos...sotul s-a suparat(el care este destul de calm in general) si a zis ca lasa masina chiar in poarta si gata..ne-a dat drumul ianuntru, cu promisiunea de a iesi repede, imediat ce ma duce pe mine...bun, amungem prin spate, undeva unde de fac internari ptr chirurgie...ne-a luat in primire un bodyguard care ne-a pus in vedere sa parasim imediat incinta cu masina, ca ocupam locul medicilor....ca sa ma lase pe mine acolo, in drum, cu 2 genti si bebe in brate, si sa plece cu masina...i-am spus foarte frumos sa se calmeze, ca o sa iesim imediat cu masina, doar sa coboram da n-a fost chip sa ne intelegem cu Dl. bodyguard, ca de, cine e mai tare ca el din parcare..acolo tb sa soseasca medicii si gata...i-am vreo doua, sa ma tina minte, dupa ce m-a amenintat de-adreptul, ca imi trage el una...in sfarsit, sotul enervat peste masura a zis ca decat sa-l bata mai bine scoate masina..ma lasa pe o banca, si merge sa lase masina afara...intre-timp, ma lamuresc pe care dintre cladirile din jur tb sa ma axez si merg spre acolo, cu bebe+2 genti dupa mine...sotul soseste si ma cearta ca nu am rabdare, dar deja era tarziu...ma rog, ajungem la internari chirurgie, predau hartiuta catre doamna de la ghiseu...mi se pune in vedere sa las una din genti acolo, ca n-o sa ma lase cu amandoua...si sa las una acolo, de care nu am nevoie..le explic cu rabdare, ca am nevoie de amandoua, ca m ainternez ptr operatie si-mi tb tot ce era acolo...nu su snu..ca nu ma lasa sa intru daca nu renunt la una din genti...ma apuca toti nervii deja, parca intru la inchisoare, nu la un spital, le-o si spun de-altfel dar nu par prea impresionate probabil erau obisnuite cu astfel de probleme..bun...cu chiu cu vai ma ia o dr si mergem in alta cladire, si ajungem la sectia unde urma sa fiu internata...tb sa las bagajul in hol si sa intru la analize, repede de tot, dupa ce spun cu ce scop ma aflam acolo...punem pe Teo pe masa de pansamente, ii luam sange...si pe urma ma conduce dr asistenta la celula..care era cam asa : 3m pe 6m, 4 paturi de adulti si tot atatea dulapioare adiacente+2 scaune, unul ciung si unul normal dar plin cu diverse.in paturi, cate 2 oameni, un copil + un adult, de ambele sexe...si se spune sa completez un formular super idiot in care se spune in mare ca daca se intampla ceva, imi asum totul ..nu-l semnez, si sunt pusa sa astept pe scaunul ciung, cu bagajele la picioare pana cica se elibereaza un pat...caldura..ingrozitoare..desi se statea cu geamul si usa deschise..sa se faca un curent, cat de cat, sa se poata respira...bun..stam ce stam..Teo maraita ca era nemancata, si vedea la altii apa si altele..ies cu ea in brate si merg dupa dr..care-mi spune ca o sa ne vina randul, nu se stie cand..dar printre primii, ca era mica Teo..bun..mai trece putin timp.., se face 8.30 si vine dr cu dr. anestezist..care n-a pucat sa ma intrebe decat daca e alergica la ceva..si cand a facut ultimul vaccin..si pleaca...dr chirurg da instructiuni sa-i faca lui Teo nu stiu ce..asistenta nu intelege cui, dr a plecat deja...pana la urma se lamureste, vine si bagam in funduletz o crema si un supozitor care la solicitarea mea expresa imi spune ca este echivalentul la diclofenac ptr copii..in 3 min, vine din nou si imi spune sa-i scot pantalonasii ca nu are nevoie in sala si vrea sa mi-o ia din brate..ii spun ca o duc eu si o intreb unde..iar ea imi spune ca la sala de operatii..cum adica, pai mie nu mi-a spus nimeni nimic ..ma rog, acum e porea tarziu sa mai dau inapoi..o duc pana la sala si de acolo o ia ea si pleaca cu Teo a mea plangand, normal..ma trimite o asistenta inapoi in salon..merg..astept ca poate totusi vine cineva si ma lamureste si pe mine cat de cat..da de unde..ies din nou si o prind pe dr care venea chiar spre mine..ma vede, ma intreaba daca a luat-o cineva..daca am vb cu dr anestezist..ii spun eu cum ca n-am apucat prea mult, ca a plecat repede, ii dau darul si imi spune sa merg in salon ca ea intra in operatie..ma duc si ma macin de nervi singura in salon..mananc un sandwici de acasa, stiam ca mult timp n-o sa mai apuc..ma duc si la toaleta..una super jegoasa, la capatul opus al celulei..dar asta este..si astept...mai stau ce mai stau si ies pe hol..si tocmai ce o vad pe dr care era iar pe hol..fara nici o grija...o intreb ce face, n-a intrat..trecusera doar 15 min cred iar ea imi spune senina ca a terminat si ca este bine, sa intru in celula..vreau amanunte dar nu mai ma cu cine sa vb, dr a disparut intr-o camera si gata...ma duc si astept si mai ntreb ce o sa fac cu bebe cand mi-l aduce, o sa-l tin in brate, pe scaun..cu chiu cu vai se elibereaza un pat, ajut pe d-na sa schimbe repede asternutul, de frica ca vine Teo si eu nu am unde sa stau cu ea...da de unde..mai trec vreo 20 de min..intreb ce se intampla..iar mni se da peste bot sa trec in celula..ca os a vina si bebe..mai trec vreo 15 min si in sfarsit apare si bebe al meu..pe un pat din acela cu roti..o iau si o planteaza in pat, pe o parte si imi spune o asistenta ca tb sa stea numai asa..avea o perfuzie in manuta si era toata umflata la fata..si plangea si spune "nu" mereu si mereu..mi se reproseaza ca i-am dat sa manance, ca am indopat-o cu lapte..avea laptic in burtica la greu..am specificat la cat i-am dat sa manance, ma privesc asistentele indoielnic, numai ca nu mi-au spus ca mint..le-am lasat in plata DD si am mers langa Teo sa stau langa ea..alaiul pleaca si de aici incepe distractia..bebe geme, plange si se zbate groasnic, abia pot s-o tin sa nu-si smulga perfuzia, rog o doamna din salon sa mearga dupa sistenta, vine si ii mai pune putin anestezic ptr ca era prea agitata..se linisteste 2 min si o ia de la capat, si mai rau...dupa inca 15 minute de lupte grele..rog din nou d-na sa mearga dupa asistenta...si astept..si astept..si astept...da de unde..o potolesc cu greu pe Teo, tinand-o in brate, vertical, ptr ca altfel n-o puteam stapanii...si adoarme putin..eram amandoua fleasca..la propriu...curgea apa pe noi, pur si simplu...o rog pe d-na draguta sa ma ajute, o pun in pat..cand am asezat-o..parca am pus-o pe jar..a inceput din nou si eu mi-am blestemat zilele ca n-am preferat sa stam ude decat sa incerc s-o racoresc putin...era aproape de nestapanit, se zvarcolea de abvia reuseam s-o tin..nu era pe deplic trezita, in sensul ca nu putea inca deschide ochisorii bine...am reusit din nou s-o linistesc..si-am tinut-o asa..intre timp, am intrebat-o pe d-na ce a zis assitenta..si ea, de bine de rau a recunoscut ca asistenta a zis ca nu vine, ca-i este foame copilului si ea nu are ce face...am rugat-o sa mearga sa spuna ca daca nu vine cineva imediat, ma duc cu totul la director..doamnei saraca i-a fost frica, astepta si ea sa fie baietelul ei operat..asa ca nu le-a spus asta, a chemat o asistenta care intamplator a venit si eu i-am spus ca vreau in clipa aceea sa stiu exact care este starea ei, ce am voie, in cat timp, in ce cantitate, tot...mi-a spus ce pot sa-i dau(nu mai mult de 10 ml de apa....in conditia in care Teo e inebunita sa bea apa..da ma rog..asta era...)...incet incet s-a mai linistit, am reusit s-o schimb de body-ul fleasca...eu nu..ptr ca tricolul de schimb era oin geanta ramasa jos, la internari...am stat uda, in curent..da eram multumita ca se listise Teo cat de cat..din acel moment, n-am mai vazut nici macar o asistenta la usa sa vina totusi sa vada ce face Teo..am reusit intr-un tarziu s-o culc 30 min pe Teo, am fost repede la toaleta, cu inima cat un purice...am baut putina apa, ca imi era frica sa beau prea multa ca tb sa merg la toaleta si nu aveam cum s-o las pe Teo singura in pat de adult...i-a scos si branula..si ea si-a mai revenit..am reusit sa-i dau 60 ml de lapte...iar s-a agitat, ca ei ii era foame, normal iar eu nu puteam sa-i dau nimika in plus..cu chiu cu vai..s-a mai linistit..a venit dr anestezist..care mi-a mai spus una alta..specificand totusi ca ar fi tb sa-mi spuan chirurgul, ea nu era decta anestezistul..a fost multumita de cum se prezinta si a zis ca d.p ei d.v. pot pleca spre seara...a venit si dr in salon, sa vb cu d-an care avea la rand baietelul la operat...mie nu mi-a spus decat ca plec seara, atat, a dat din mana si-a plecat..a venit si a luat baietelul la operatie..am reusit s-o mai adorm pe Teo putin si si-a mai revenit...in sfarsit, a iesit dr si din operatia cu baietelul, i-a spus cateva cuvinte mamicii si a taiat-o pur si simplu...am stat putin, am mai iesit pe afara, la sot..cu Teo, care era acum destul de vioaie...de s-a mirat si sotul...am revenit si am intrebat cand pot vb cu dr..la care d-le asistente au izbucnit in ras spunandu-mi ca a plecat de mult..si mie cine-mi da dr acasa?inreb..aaa. vine mai tarziu d-an dr..spun ele..mai trece timpul, gandacii umbla in voie printre lucrurile mele...apa era deja de nebaut de calda ce era..iaurtul nu am putut sa-l dau la bebe ca daca nu exista frigider, se stricase...in sfarsit..pe la 6.30 vine dr , ne spune ca plecam...Teo deja statea in funduletz...si..pleaca..imi striga din usa sa vin luni intre 14 si 17 si iese, strig dupa ea..o intreb ce sa fac mai departe...cum, ce, cat poate sa manance...etc...ea imi spune ca mai usor cu mancarea in seara asta...mai mult lapte..si de a II-a zi..normal..s-o las sa faca orice vrea, inclusiv sa se catere..orice..eu raman tablou..ea profita si-o trage pe Teo de obrajori de "frumoasa ce esti tu mai copile"...se si sperie, mitica..eu trag concluzia ca dr nu are copii din moment ce a putut face asta..dar ea face stanga-nprejur si fuge la alt salon..eu deja sunt luata de val, merg sa intreb de foaia de externare..si acolo..mi se spune ca mi-o da d-na dr, nu ele..astept civilizat..si sunt interpelata ca ce astept..de ce nu plec..pai astept sa-mi aduc e iesirea..pai dr a plecat, plecati si dvs...deja am impresia ca sunt pe alta lume, intr-o lume total nebuna..intreb de bandaj..cum sa-l schimb, zicenu, lasa ca-l schimbam noi..si-o pune pe masa si ii trage de leucoplastul ala prea repde, Teo plange si eu mai am putin si-o bat pe asisdtenta care mai si intreaba ca nesimttita de ce plangi, ca nu ti-am facut nimika..eu ii spun ca daca mai trage si de celalalt la fel...ii fac reclamatie..e uimita de curajul meu si-mi spune ca n-am decat sa-l schimb singura, daca nu-mi convine..iau copilul si ies...vine sotul si plecam in sfarsit acasa...hai ca deja m-am lungit infiorator...
dar v-am povestit ca sa stit exact ce si cum...poate ca m-am uitat prea mult pe dicovery channel de-mi imaginam ca o sa fim tratate omeneste, nu cine stie cine ce, doar omeneste..acum..este adevarat ca dr este un chirurg super...nu xontest..dar ar putea sa se poarte mai omeneste...insa n-am sa-i reprosez decat acest aspect..anestezistei..jos palaria...in schimb, asistentelor si infirmierelor...vreau sa le fac reclamatie..nu se pate sa ne trataze chiar in acest hal...si aici nu e vb de adulti,e vb de copii, copii nevinovati..care tb sa suporte totul, in conditia in care si asa au probleme de sanatate...eu am avut noroc c-am fost dotata cu tot ce se putea..insa cine nu se duce blindat acolo...nu stiu cum supravietuieste...acum..vreau sfaturi, unde pot semnala asta? conducerii spitalului(care sunt convinsa ca stie), MS? unde, cum? in ce fel? stiu ca multi ar spune..lasa, bine c-ai scapat..nu se poate face nimik...uita..ei bine, nu vreau s-o uit..mai ales ca m-a marcat atata..si n0-am stat decat o zi acolo, va imaginati?..Teo nu vrea decat la mine in brate, este speriata si nu mai doarme decat cu mine, etc..ma rog, ea este si sub socul operatiei..toata lumea zice s-o las moarta..insa eu nu ma gandesc decayt ce proasta am fost ca nu am studiat si alte optiuni..ca la cat am dat la dr..prbabil ca mai puneam putin si o puteam opera la privat, in conditii decente...insa..ce pot face eu acum? ma ajutati cu un sfat?
Multumesc ptr rabdarea de a citi tot ce-am insirat aici..si apropo..ptr cine se intreaba...nu sunt slaba de inger, ba chiar destul de puternica..insa nepasarea crasa m-a socat..si nu vreau sa treaca asa...si sa treaca si rstul prin ce-am trecut eu...
nu ma intelegi gresit, ii sunt recunoscatoare d-nei dr ptr ceea ce a facut ptr Teo, nu-s nesimtita, de-altfel, si-a primit "darul"..insa nici nu pot ignora ceea ce s-a intamplat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Multa sanatate printesei si sa nu mai aveti parte de sederi in astfel de locuri !

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu inteleg ce anume doresti sa reclami?
Ca nu a stat doctorul mai mult cu tine?

Sa-ti spun o mica poveste: cel mai un prieten al tatalui meu este ginecolog. Cel mai bun din oras.
Este si conferentiar , lucreaza la spital , la facultate si la cabinet.
La el la cavinet programarile se fac cu 2 saptamani inainte , ca sa prinzi loc si cu toate astea desi programul e pana la ora 7 seara la 10 jumate seara tot acolo il gasesti.
Si eu cand am mers la el prima oara ma asteptam sa ma intrebe de catel , de purcel , ce face tata , bunica si ce mai fac eu .
M-a intrebat in schimb daca ma supara ceva si ce doresc :consult, eco , samd , lama.
M-am urcat pe masa , mi-a facut lama , am mers inapoi in cainet , m-a chemat iar , mi-aspus ce am , ce medicamente sa iau , cum sa iau , ma pupa , ii trimite salutari tatalui si ceau ceau.
Nu m-am suparat/mirat/contsrenat pt. ca omul este ocupat de nu-si vede capul.
La mine tot ce conteaza este ca un doctor sa fie bun , indiferent daca povesteste cu mine despre cele 7 minuni ale lumii sau doar despre candidoza.

Iti inteleg indignarea , dar din pacate nu prea a ce reclamatie sa faci , si iti spun asta ca un om care sta printre doctori.
Inainte de operatie pacientul nu are voie sa anance si sa bea absolut nimic. Nu conteaza ca bebeul plangea, e vorba de operatie , de aceea s-au luat asistentele de tine.
O doamna care astepta sa fie operata in spital a fost amanata pe a doua zi pt. ca a baut o gura de suc.

Normal ca nu te-a lasat nimeni sa o duci pe Teo in sala de operatii , ca nu esti doctor. Acolo nu intra oricine(si in filme ma mir de ce tot insista apartinatorii sa intre acolo de parca nu ar intelege ca e steril si ca e steril pt. binele pacientilor).
Pacientul este luat de brancardieri/asistente si dus in sala.

Dupa operatie doctorul ti-a spus ca totul a decurs bine , nu ?La o hernie inghinala nici nu e prea mult de facut/spus , in plus trebuie sa intelegi ca e ocupat doctorul si nu poate sta de vorba cu toata lumea, cel putin nu in timpul programului.

Ai spus ca asistenta i-a smuls leucoplastul...nu am fost acolo , dar de obicei se smulge ca sa nu-l doara , mai ales ca e bebe.
Si cu " nu ti-a facut nimic" de dupa , asta se spune la copii ca sa-i linistesti , cel putin am vazut ca merge.daca le spui "de ce plangi , ca uite nu ai nimic?" se uita si arboreaza zambetul acela

Sedative ca sa se linisteasca dupa nu e bine sa-i dea prea multe , oricat i-ar fi dat , cand se trezea tot era nelinistita ca era totul nou, simtea operatia , nimic placut pt. micuta.

In legatura cu conditiile din spital....jalnice , mult prea jalnice , si desi nu te va incalzi deloc , zi mersi ca erau doar 4 paturi.
Eu unde merg ma minunez cand vad saloane cu 10 paturi , in care sunt si paturi lipite , caldura de nu poti sta ....asa e la noi.
Macar am auzit ca se va da o noua lege prin care obliga spitalele sa acorde fiecarui pacient un spatiu anume , sa nu mai stea calare unul peste celalalt.
La faza cu intratul cu asina in curte , la fel , mi se pare lipsa de bun simt sa-i spui unui pacient sa mearga pe jos .
Si la noi est parcare , dar cine vine cu un pacient isi lasa masina in fata si gata , ca doar nu se intampla nimic daca lasi 10 minute masina parcata.
La internare probabil din cauza spatiului mic ti-au spus de bagaj sa-l lasi acolo , dar oricum nu mi se pare normal.
Iar in legatura cu externarea ,la noi rezidentul scrie in foaie ce mai trebuie completat , seful sectiei semneaza si asistenta se ocupa de tot.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Doamne, Roxana...m-a oripilat postarea ta :(. Ma gandesc cu groaza ca toti trecem macar o data in viata prin momente in care avem nevoie de doctor si sa ai parte de asa tratamente...iti vine sa-ti iei campii. Mai rau este ca nu este prima oara cand aud asta si nu e nici primnul spital cu asa un tratament.
Toti anii astia de cand il am pe David, respectiv 6, m-am gandit unde as merge daca as avea o urgenta si sincer nu am gasit un raspuns care sa ma multumeasca..probabil unde e mai aproape, ca de cunoscut nu cunosc pe nimeni. Bafta noastra este ca nu a trebuit niciodata sa ne internam cu el.
Multa sanatatea micutei tale si pupici tie!

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Roxana, imi pare rau ca ai trecut si tu prin asta...gandeste-te putin la cei ce trec zilnic prin asta...

Teo are 1,8 ani si probabil vreo 16 kg...banuiesc....nu ma pricep la grafice...mama are 85 kg...au avut pretentia sa las la poarta masina si s-o duc...cum(?!) pana in salon...evident ca a iesit scandal si am m-am dus cu masina pana la intrarea in spital. insa nu e normal ca numai cu nervi si scandal sa faci ceva...sau alt exemplu: du bolnava care se deplaseaza cu cadrul pana la etajul 9 pe scari...imagineaza-ti o clipa...mori cu zile in spitalele din Romania!

eu m-am sesizat ca dupa ce am batut drumuri prin Budapesta sa gasesc un diagnostic pentru mama, ajunsa in tara, cu foaia in mana mi se spune de catre mari conferentiari 'pass' i-a o pauza...te agiti aiurea...
am trimis mail-uri pe la publicatii si nu a iesit nimic. nu stiu ce sa te sfatuiesc, am ajuns la concluzia ca suntem mult prea mici pentru lupta asta cu sistemul! pana nu se intoarce cu rotile in sus vreun demnitar nu se intampla nimic, dar absolut nimic!

va doresc sanatate multa si Teo sa uite cat mai repede experienta asta!

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Aaaaa , Maria , la Judetean?
Prietenul meu a avut stagii acolo la Neurologie si nu ii lasa liftiera sa foloseasca liftul care era doar pt. cadre medicale, in schimb doctorii ii lasau
Chiar am vorbit o data cum in multe institutii cei care fac legea sunt portarii , liftierii , nu doctorii , directorii.
Probabil ai prins perioada in care erau stricate lifteurile(pardon , liftul) pt. pacienti , stiu ca s-a agitat mult IOnac din cauza asta .

In legatura cu diagnosticul...ce era?

Intreb pt. ca la Clinici a venit un fost mare doctor , batran , pt. operatie.
A avut acum vreun an sau 2-3 tumora de perete abdominal , a fost operata si el se internase la alt spital datorita unei fistule, mai exact nu mai putea sa faca lipsa mare norma , ci ii iesea prin picior , pe coapsa.
Cel mai bun prieten al lui , chirurg i-a spus ca nici macar nu ii trece prin cap sa il opereze , ca nu vrea sa-l omoare si nu are ce sa faca.
Din analize reiesea ca nu avea metastaze, dar fistula si era chiar neplacut pt. el .
Asa ca refuzat , a venit la Clinici, seful sectiei de chirurgie oncologica i-a facut operatia , sotia lui a spus ca nu si daca moare dupa operatie , macar sa o faca cu demnitate , i nu in halul in care era.
Ei bine , fistula a fost operata , omul nu avea cancer , nu avea metastaze , nu a murit dupa operatie , ba chiar e externat.
Chiar ne-a spus proful ca el nu refuza cazuri pt. ca asta trebuie sa faca , sa dea totul pt. pacient.
Asa ca mai du-te la si alti doctori si asigura-te ca s-a facut tot ce se putea face .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Originally posted by XIO[/i]

Eu nu inteleg ce anume doresti sa reclami?
Ca nu a stat doctorul mai mult cu tine?

Sa-ti spun o mica poveste: cel mai un prieten al tatalui meu este ginecolog. Cel mai bun din oras.
Este si conferentiar , lucreaza la spital , la facultate si la cabinet.
La el la cavinet programarile se fac cu 2 saptamani inainte , ca sa prinzi loc si cu toate astea desi programul e pana la ora 7 seara la 10 jumate seara tot acolo il gasesti.
Si eu cand am mers la el prima oara ma asteptam sa ma intrebe de catel , de purcel , ce face tata , bunica si ce mai fac eu .
M-a intrebat in schimb daca ma supara ceva si ce doresc :consult, eco , samd , lama.
M-am urcat pe masa , mi-a facut lama , am mers inapoi in cainet , m-a chemat iar , mi-aspus ce am , ce medicamente sa iau , cum sa iau , ma pupa , ii trimite salutari tatalui si ceau ceau.
Nu m-am suparat/mirat/contsrenat pt. ca omul este ocupat de nu-si vede capul.
La mine tot ce conteaza este ca un doctor sa fie bun , indiferent daca povesteste cu mine despre cele 7 minuni ale lumii sau doar despre candidoza.

Hai sa-ti raspund la obiect ...sunt suparata ca n-a stat cu mine la taclale ? NU, sunt suparata ca nici macar nu mi-a explica ce o sa faca copilului meu...nici macar o explicatie, in 10 cuvinte, o sa fac asta, dureaza atata, si pa..eu nu cred ca am cerut prea mult..tu asa crezi??

Iti inteleg indignarea , dar din pacate nu prea a ce reclamatie sa faci , si iti spun asta ca un om care sta printre doctori.
Inainte de operatie pacientul nu are voie sa anance si sa bea absolut nimic. Nu conteaza ca bebeul plangea, e vorba de operatie , de aceea s-au luat asistentele de tine.
O doamna care astepta sa fie operata in spital a fost amanata pe a doua zi pt. ca a baut o gura de suc.

dr anestezista a venit mai tarziu si m-a intrebat acelasi lucru, i-am spus ca de la ora 4.30 dimineata nu a baut/mancat absolut nika, asa cum imi spusese dr sa fac, asta am facut..si ea nu a zis ca nu crede, mi-a explicat ca ea crede ca din cauza caldurii bebeii au digestia mai grea..si sa nu-mi fac pb..ca-i pusese oricum sonda..asta profesionalism..dar si bun simt, sa ma linisteasca ca n-am facut nimic rau..a durat fix 2 minute..apropo...si ea era tot ocupata, urma sa intre in operatia urmatoare

Normal ca nu te-a lasat nimeni sa o duci pe Teo in sala de operatii , ca nu esti doctor. Acolo nu intra oricine(si in filme ma mir de ce tot insista apartinatorii sa intre acolo de parca nu ar intelege ca e steril si ca e steril pt. binele pacientilor).
Pacientul este luat de brancardieri/asistente si dus in sala.

dr intrau, luau mita, puneau mana pe toate cele si tot acolo intrau..dar eu n-am avut pretentia sa merg in sala de operatie, desi pot fi echipata, la fel ca si dr, de-altfel..am avut pretentia sa mi se spuna

Dupa operatie doctorul ti-a spus ca totul a decurs bine , nu ?La o hernie inghinala nici nu e prea mult de facut/spus , in plus trebuie sa intelegi ca e ocupat doctorul si nu poate sta de vorba cu toata lumea, cel putin nu in timpul programului.

dr statea la taclale pe hol cu o asistenta, povestind ceva haios, cred, din monent ce se radea, nu a venit sa-mi spuna ca e bine, daca nu ieseam , nu aflam nimika..deci...si s-a mai plimbat binisor pe hol in acest timp

Ai spus ca asistenta i-a smuls leucoplastul...nu am fost acolo , dar de obicei se smulge ca sa nu-l doara , mai ales ca e bebe.
Si cu " nu ti-a facut nimic" de dupa , asta se spune la copii ca sa-i linistesti , cel putin am vazut ca merge.daca le spui "de ce plangi , ca uite nu ai nimic?" se uita si arboreaza zambetul acela

nici vb de asa ceva..nu sunt chiar irationala sa nu cunsc diferenta..si nici nu trebuie sa ai cunoastinte medicale ptr asta..cred eu

Sedative ca sa se linisteasca dupa nu e bine sa-i dea prea multe , oricat i-ar fi dat , cand se trezea tot era nelinistita ca era totul nou, simtea operatia , nimic placut pt. micuta.

nu am zis nici o clipa sa-i administreze sedative..sunt antimedicamente ....insa aveam nevoie de ajutor special;izat pe care nu l-am primit

In legatura cu conditiile din spital....jalnice , mult prea jalnice , si desi nu te va incalzi deloc , zi mersi ca erau doar 4 paturi.
Eu unde merg ma minunez cand vad saloane cu 10 paturi , in care sunt si paturi lipite , caldura de nu poti sta ....asa e la noi.
Macar am auzit ca se va da o noua lege prin care obliga spitalele sa acorde fiecarui pacient un spatiu anume , sa nu mai stea calare unul peste celalalt.
La faza cu intratul cu asina in curte , la fel , mi se pare lipsa de bun simt sa-i spui unui pacient sa mearga pe jos .
Si la noi est parcare , dar cine vine cu un pacient isi lasa masina in fata si gata , ca doar nu se intampla nimic daca lasi 10 minute masina parcata.
La internare probabil din cauza spatiului mic ti-au spus de bagaj sa-l lasi acolo , dar oricum nu mi se pare normal.

Xio, eu sunt decisa sa fac ceva, nu vreau deloc sa aud cu asa e la noi..asa e la noi ptr ca permitem asta...
Nu era deloc lipsa de spatiu, sub pat era spatiu mai mult decat suficient si aveam genti de voiaj, sport, nu prea mari...nu sacose sau mai stiu eu ce..insa era ..inestetic ...masina..nu aveam decat dorinta sa mna lase pe mine cu bagaje si sa plece, insa atitudinea bodygiardului nu releva decat cum sunt priviti pacientii intr-un spital..alt bodyguard, anterior, ne-a trasat directia de mers si f politicos ne-a rugat sa scoatem masina de acolo..si n-am avut nimic de comentat, mi s-a parut normal..insa celalalt..era execrabil..si m-a amenintat cu bataia, de parca eram pe camp..noroc ca n-a auzit sotul faza asta ca nu stiu ce iesea...

Iar in legatura cu externarea ,la noi rezidentul scrie in foaie ce mai trebuie completat , seful sectiei semneaza si asistenta se ocupa de tot.

N-am primit nici o foaie de externare, de parca nu am fost in spital, insa am de gand maine s-o cer

Tb sa intelegi, n-am pretentii sa ma tina nimeni de manuta..insa decenta in exprimare si in purtare mi se pare obligatorie..mnu suntem la abator, suntem intr-un spital..de copii pe deasupra..si cred ca era dreptul meu sa stiu ce se va intampla cu copilul meu...
[/quote]

Mergi la inceput

Maria, imi pare tare rau prin ce-ai trecut cu mama ta..adevarul este ca la capitotul ridicol nu ne intrece nimeni..si nici la capitotlul fac legea aici, ca-s tare eu...insa eu vrea sa fac ceva..ptr mine..sa am constiinta impacata ca am incercat..si pe viitor, nu stiu cum o sa pot, insa le fac fetelor asigurare medicala privata..chit ca mananc numai paine goala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

mai XIO, sa nu zici ca am ceva cu tine, dar citindu-te, speranta intr-o generatie mai tinara de medici cu alta mentalitate in Romania se duce-n dreq....o parte din medicii din Romania n-o sa inteleaga niciodata ca sunt medici si nu macelari de trupuri , ca exista o psihologie, o tactica in relatia cu pacientul, care aici se chiama l'être humain si nu un corp fara sentimente.
si eu mi-am operat copilul de hernie aici, anul asta, in martie; are sapte ani; intre experienta noastra si ce povesteste Roxana e cer/pamint diferenta;
pentru ca copii nu au voie sa manince inaintea operatiei am fost programati la ora opt ( se incepe la sase, cu cei mai mici) este logic si normal ca nu poti tine un bebe urlind de foame pina la amiaza, dar ce mai gasesti normal in sistemul sanitar romanesc azi
am intrat imediat in salon, cu doua paturi (in jurul carora puteai trage draperii pentru intimitate), prevazute cu dulapuri unde ne-am depozitat bagajele si toate efectele personale si cu cheie; copilul imbracat in camasa de spital a stat intr-o sala de asteptare dotata cu jucarii, casutze, tv si casete cu desene animate la alegere, unde stateau parintii si copii;
cind am facut programarea am primit o brosura cu toate instructiunile necesare, cu descrierea a tot ce se va intimpla in ziua respectiva, etc; si cu indicatia sa fim la 6.30 dimineata la spital ( o ora.30 au durat pregatirile)
a venit asistenta, i-a masurat semnele vitale, a adus un carucior cu care ne-a mutat in antecamera pentru operatie; acolo o alta infirmiera de data asta (cele ce asista medicul si sunt absolvente universitare aici) care inca odata ne-a prezentat procedura; de acolo l-au luat; cind s-a terminat operatia am fost anuntata prin megafon; copilul mi l-au adus cind s-a trezit, in aceeasi sala anticamera; odata cu el a venit si medicul care a facut interventia, care in citeva minute si pe intelesul meu de profan in ale medicinii mi-a explicat ce-a facut, si cum se simte copilul; apoi l-au dus in salonul unde aveam lucrurile, dar infirmiera nu s-a miscat de linga el primele 30 minute; i-au adus un popsicle (inghetata pe batz), si l-au supravegheat ( nu vroia sa-si lase perfuzia, plingea, si femeia a stat linga el tot cronometrind si explicindu-i, cu povesti sa-i distraga atentia de la perfuzia; cind al meu s-a enervat rau i-au scos-o)
am primit alta carte cu instructiuni la externare, cu o poveste pentru copii, si coordonatele medicului in caz de complicatii;
sa-ti mai spun c-a fost totul gratuit, ca nu asteapta nimeni mita, ca toata lumea e politicoasa, profesionista si mai ales cu mult bun simt;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Grigore Alexandrescu zici? Pai nu ma mira povestea ta. Chiar deloc. Acum 2 ani jumate specialistii de acolo erau cat pe ce sa-mi bage fata in mormant; datorita ingrijirii lor, Daria a facut soc glicemic, convulsii... 45 de minute au durat eforturile de resuscitare...

Mergi la inceput

Doamneeeeeee Ana..tu descrii un documentar discovery ?? ca mie asa mi se pare...

Mergi la inceput